Şimdi Ara

Renklerle alakalı ilginç sorunum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Küçükken bana gösterilen renkleri çok alakasız renklere benzetirmişim. O zaman renkleri bilmiyor diye geçiştirmiş ailem şimdi orta yaşlara geldim hala bu sorunum devam ediyor. Acaba renk körümüyüm diye düşündüm ve 2 farklı doktora gittim. İşin garibi bu renk körlüğü testlerindeki hiçbir sayıyı göremiyor oluşum. Mesela internettede baktım doktorda aynısı söyledi renk körü şunu görür, normal insan şunu görür diye fakat ben o testlerin hiçbirinde bir sayı göremiyorum. Doktorlar teşhis koyamadı bana. Beyinin renk algılayan bölümünün normal bir insandan farklı olabileceğini söyledi bir tane doktor. Daha önce böyle bir sıkıntıyla karşılaşan oldumu acaba? biraz garip hissetmeye başladım artık. Neyse ismini bilmek istiyorum sorunumun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Donanım Haber mesela genel olarak tasarımda hangi renk gibi görünüyor sana?
    A)Sarı B)Kırmızı C)Turuncu D)Mavi E)Diğer
  • Imzamdaki yazi ne renk

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir isim koyulmasına gerek yok. Sorunu tam olarak tespit etmen yeterli. Normal renkleri bizim gibi mi algılıyorsun mesela?

• Yeşil ya da turuncu.

• Hocam mobildeyim

• BlazeR ` myth kullanıcısına yanıt
    Hocam bana kalsa herşey normal başka insanları görüşünü bilemiyorum. Mesela geçen bir oyun oynuyoruz bir arkadaşla bana sarı noktaya gitsene diyor. Ben bunu yeşil görüyorum mesela. Çok bariz sarı olduğunu iddaa ediyor fakat ben çok net yeşil gördüğümü söyleyebilirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Starbury61

Yeşil ya da turuncu.

Hocam ciddi misin? Ciddiyseniz gerçekten bir doktora gidin. Yeşil ile alakası yok. Turuncuya yakın bir renk hakim.
  • Renk körüsün çok basit. Göremiyor olman da bi çeşit renk körlüğü.

• Hocam keşke ciddi olmasam fakat malesef öyle turuncu olduğunu düşünüyorum fakat yeşil görüyorum biraz karar veremiyorum hangisi. Çok ilginçime gidiyor bu durum kafamda renkler değişiyor bir anda.

• Valla bende keşke şaka yapıyor olsam ama dediğim gibi yeşil ile hiç alakası yok. Çok garip bir durum.
  • Affection and Hatred kullanıcısına yanıt
    Malesef bilemiyorum hocam. Renk körlüğü 4 çeşite ayrılıyormuş fakat ben herhangi bir tanesine koyulamıyorum.

• BlazeR ` myth kullanıcısına yanıt
    O da iyiymiş Ne kadar takmasamda dokunuyor insana. Mesela geçenlerde bir arkadaş grubuyla dışarıya çıktık. İddaa ettiklerine göre kahverengi bir kıyafeti gösterdiler bana. Kahverengi diyemiyorum. Aklımdan geçiyor ama tahmin etmeye çalışıyorum resmen. En son dürüst oldum gerçeği söyledim kırmızı dedim. Çok kötü hissetmiştim o gün.

• quote:

Orijinalden alıntı: Starbury61

O da iyiymiş Ne kadar takmasamda dokunuyor insana. Mesela geçenlerde bir arkadaş grubuyla dışarıya çıktık. İddaa ettiklerine göre kahverengi bir kıyafeti gösterdiler bana. Kahverengi diyemiyorum. Aklımdan geçiyor ama tahmin etmeye çalışıyorum resmen. En son dürüst oldum gerçeği söyledim kırmızı dedim. Çok kötü hissetmiştim o gün.

Renk körüyüm de geç.

• Hocam birçok sıkıntıyla karşılaştım bu konuda net bir sonucada bağlayamadım bir türlüde.Allah vergisi deyip geçeceğim herhalde.

• aslinda sebze meyvelerden biraz anlayabilirsiniz.. yesil yada turuncu diyorsaniz kirmizi-yesil renk korusunuz sanirim..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.