Şimdi Ara

Resident Evil 3 Remake (Çıktı) [PC ANA KONU] (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
396
Cevap
12
Favori
17.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İşte bu ya benim gibi düşünen biri daha ben ilk oyunlarını oynasam da çok az oynamış birisiyim hatta hiç oynamadım gibi bir şey ama ben bile nemesisin bu hallerini görünce hayal kırıklığına uğradım efsaneyi ne hale getirmişler yahu hele o giriş sahnesi ne kadar saçma bir başlangıç öyle nerde o cadde de swat ve polislerin bir arada zombilere hem oldukları sahne nerede stars üyelerinin tek tek öldüğü sahneler tamam re 2 e güzel bağlamışlar kabul ama o kadar jill kostümü de dlc olmadan çöp oldu olacak don atlet savaşsaydı re 2 zombilerin bacağına sıktığımızda hissederdik bile yok ki bu oyunda daha fazla zombi var jill tabancası ile 6 mermi yeter iken zombilere Carlos da yarım şarjör boşaltıyoruz ölmüyolar tutarlılıkta yok resmen mafetmişler canım remake i 2 oyun birden yapacaz diyee üstünde durmamışlar bu arada telden yazıyorum kusura bakmayın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yunalir kullanıcısına yanıt
    Bir önceki 1 haftada halledilmişti oda ozamanın son sürüm denuvosunu kullanıyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar bende oyunu izleyici olarak değerlendirecek olursam eski resident 3 havasını verememiş. Abi resident evil diyince akla ilk gelen karakter nemesistir. Jill e odaklandıkları kadar nemesise odaklanmamıslar. Nemesis cok farklı sekillere sokmuslar. Nemesis abi bu eski adında resisent evil 3 değil nemesis olarak gecerdi. Kürekli versiyonu cıksın oynıcam ama genede benım puanım 7/10

• Oyunu süresinden daha çok orjinalinden çıkarılan bölümleri ve RE2 Remake kadar aslına sadık kalınmaması konusunda eleştirilmesi daha doğru açıkcası bu tür bir oyun için süresi bence yeterli,oyun 5-6 saat oyna sonra kenara at türünde değil tekrar oynanmaya değer,bir kere bitirdiğinizde yeni zorluk seviyesi açılıyor ve açılan yeni zorluk seviyelerinde ilk oynanışa göre eşyaların yerleri değişiyor ve daha zorlu zombilere karşı oynanıyor.Bunun dışında ise oyun bitirildiğinde sadece yeni zorluk seviyeleri değil ek bir içerik daha açılıyor.

Süre konusunda fiyatına göre değerlendiriyoruz fakat içeriğine göre değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum örneğin yakın vakitte çıkan ve genel olarak beğenilen Doom Eternal'in hikaye süresi günümüz oyunlarına göre daha uzun olduğu için bazı kesimlerce yine eleştirilmişti.Bu nedenle süre konusu birazda oyuncuya bağlı olarak değişebiliyor.Oyunda henüz 4 saati geride bıraktım ve koşturarak değilde mümkün olduğunca keyfine vararak oynuyorum.Nemesisin her an bir yerlerden çıkacak olması oyunun gerilimini üst düzeyde tutuyor ve açıkcası buda oyunu çok keyifli hale getiriyor.

Oyunu kendi içerisinde değerlendirirsek oynanış olarak gayet iyi fakat RE2 Remake kadar üzerinde uğraşılmamış bir oyun olacağını demo sürümünde bile belirtmiştim.Zombilerdeki parçalanmanın ve gore seviyesinin düşürülmesi,animasyonların birkaç metre sonrası ağır çekime geçmesi bu durumun demodaki ön işaretleriydi.Aslında değerlendirmeyi orjinal Re3 ile yapmak gerekir çünkü RE2 Remake daha çok kapalı alanlarda geçen ve aksiyondan ziyade gerilimi daha çok hissettiren bir oyundu.Bu oyunda ise aksiyon tarafı daha fazla ve nispeten daha geniş alanlarda geçmesi gerilimi bir nebze olsun etkiliyor.RE3 Remake'ten çıkarılan kısımlar elbette büyük eksiklik ama oyun gayet kaliteli,eksik bölümlerinide başta ayrı olarak duyurulan sonrada bu oyunla birlikte sunulan Online tabanlı Resistance ile kapatmaya çalışmışlar.Elbette bu mod çıkarılan yerlerin eksiğini kapatacak bir içerik değil.RE3 Remake ile CapCom daha çok günümüz oyuncularına yönelmeye çalışmış.Az bulmaca daha çok aksiyon ve online içerikler bunu destekliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu oyunun Türkçe altyazısını yaparlar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Blue- -- 5 Nisan 2020; 17:27:26 >
  • Resident Evil 3 Remake (Çıktı) [PC ANA KONU]Resident Evil 3 Remake (Çıktı) [PC ANA KONU]Resident Evil 3 Remake (Çıktı) [PC ANA KONU]Resident Evil 3 Remake (Çıktı) [PC ANA KONU]Resident Evil 3 Remake (Çıktı) [PC ANA KONU]
    Resident Evil 3 Remake (Çıktı) [PC ANA KONU]Resident Evil 3 Remake (Çıktı) [PC ANA KONU]Resident Evil 3 Remake (Çıktı) [PC ANA KONU]Resident Evil 3 Remake (Çıktı) [PC ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 6 Nisan 2020; 4:45:56 >

• Terminator T-800 kullanıcısına yanıt
    Güzel görseller hocam.Kullandığınız Reshade ayarı baya beyazlık ve parlaklık katmış.Bir kaç ss de ben paylaşıp destek olalım konuya

Resident Evil 3 Remake (Çıktı) [PC ANA KONU] Resident Evil 3 Remake (Çıktı) [PC ANA KONU] Resident Evil 3 Remake (Çıktı) [PC ANA KONU]

Resident Evil 3 Remake (Çıktı) [PC ANA KONU] Resident Evil 3 Remake (Çıktı) [PC ANA KONU] Resident Evil 3 Remake (Çıktı) [PC ANA KONU]

Resident Evil 3 Remake (Çıktı) [PC ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 6 Nisan 2020; 22:5:16 >

• R-10 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

Oyun varsayılan haliyle biraz bulanık ve karanlık,RE2 Remake'te benzer bir durumdaydı.TXAA bulanıklığa yol açsada temiz görüntü sunuyor fakat kapatıncada bu sefer tırtıklar oluşuyor.Bu nedenle Reshade+GeForce Experience üzerinden Clarity katınca hem netlik artıyor hemde global ışıklandırmayı geliştiriyor.Ana karakterin modellemesi ve yüz ayrıntıları çok iyi tasarlanmış.Wallpaper tadında görseller ortaya çıkıyor.

• Reddit'de biri üşenmeden haritayı karşılaştırmış;

Resident Evil 3 Remake (Çıktı) [PC ANA KONU]

Kırmızı yerler Nemesis'in başlarda bizi kovaladığı geri dönemediğimiz yerler. Mavi kısımlar normal oyunun geçtiği yerler.

• Neymiş ne olmuş. Nasıl bir kafadır o güzel bölümleri çıkartmak.
  • arkadaşlar oyundaki aksiyon korku gerilim müzikleri neden klasik sesler değil? re2 remakede deluxe versiyon alınca müzikler olsun menü sesleri olsun klasik melodilere dönüşüyordu. save odasındaki müzik tamam ama aşırı yenilenmiş ve ses çok kısık geliyor basık yani. store a baktım re2deki gibi eklenti de yok
  • Kirazoğlu video çekmiş. Başta RE3 Remake hakkında konuşuyor.

• Oyunu Standart zorluk seviyesinde 6+3 saat olmak üzere toplamda 9 saatlik bir sürenin sonunda tamamladım.Oyun sonunda gösterilen süreye ara sahneler dahil değil ve bunlar dahil edildiğinde toplam oyun süresine 3 saat daha ekleniyor.Muhtemelen SpeedRun yada 2 saat altı sürede bitirme başarımını tamamlamak isteyenler için ara sahneler oyun süresine dahil edilmemiş.Oyunu herhangi bir zorluk seviyesinde tamamladığınızda oyun içi Mağaza aktif oluyor.Burada oyun içinde yer almayan ve gerek atak gereksede defans özellikleri geliştiren çeşitli özel itemler bulunuyor.Bu itemleri mağazada belirtilen Challenge görevlerini tamamladığınızda elde edeceğiniz puanlarla açabiliyorsunuz.Oyunu tamamladığımda toplamda 8k puanım vardı ve bunlarla 2 adet Assault Coin aldım.Oyunda Zombiler silah türüne bağlı olmak üzere bazen tek bazende 3-4 atışta düşüyorlar.Bu coinlerden üzerinizde iki adet bulunursa silah hasarını artırıyor ve özellikle yüksek zorluklarda daha az mermi tüketmenizi sağlıyor.Envanterde iki adet ek yer kapladığı içinde yine aynı mağazadan topladığınız puanlarla ek envanter slotuda açabiliyorsunuz.Coinler dışında özel bir kostüm ve sınırsız mermi özelliğine sahip olan silahlarıda aktif edebiliyorsunuz fakat özellikle sınırsız mermili silahlar yüksek puan gereksinimine ihtiyaç duyuyor.

Resident Evil 3 Remake'te önceki oyuna göre oynanışı etkileyen en önemli iki unsur bulunuyor.Bıçağın kırılmaması ve gerek Jıll'ın gereksede Carlos'un kendine has özelliklerinin olması oynanışı oldukça etkiliyor.Zombiler 3-4 atışta düştükten sonra kısa sürede geri kalkıyorlar ve bu durum özellikle gereksiz mermi harcamaya neden oluyor.Bu nedenle düşen zombileri bıçakla tamamen etkisiz hale getirirseniz tekrar o bölgeden geçtiğinizde mermi harcamak durumunda kalmıyorsunuz.Oyunda hikaye gereği bazı bölümlerde Carlos ile oynuyoruz ve aynı yere Jill ile geldiğimde Carlos'la bütün alanı temizlediğim için açıkcası birkaç zombi dışında mermi tüketmeden bölümü tamamladım ve bu süreçteki ilerleyişimi oldukça kolaylaştırdı.Jill'in Dodge özelliği ise Nemesisle olan kapışmalarda çok etkili eğer doğru zamanlamayla dodge yaparsanız zaman bir süre yavaşlıyor.

Oyunda Standart seviye bir süre sonra kolay gelmeye başladığı için challenge görevlerini tamamlayıp özel itemleri almak adına Hardcore modunda tekrar başladım.Böylece hem challengeler tamamlanmış olur hemde bir sonraki seviye olan Nightmare zorluğuda aktif etmiş olurum.Challengeları tamamlamak için baştan sona oynamak gerekmiyor.Bazı farm noktaları var buralarda save alıp tamamlayana kadar oynanırsa yine puanlar elde edilmiş oluyor.Açıkcası oyunda geçirdiğim süre boyunca oyunu oldukça beğendim.Her ne kadar süresi ve oyundan çıkarılan kesimleri oyunun önüne geçmiş olsada oynaması çok keyifli bir yapım olmuş.Görsel olarak karakter modellemeleri,animasyonlar,doğrudan oyun motoruyla hazırlanmış ara sahneler ve genel görsel kalite RE Engine'in ne kadar başarılı bir oyun motoru olduğunu tekrar gösteriyor.

• Terminator T-800 kullanıcısına yanıt
    Hocam tam olarak nasıl yapılıyor bu netlik ayarları anlatma şansınız var mı?

• Weycell 61 kullanıcısına yanıt
    Oyuna reshade yükleyip ardından ekran kartınız Nvidia ise GeForce Experience üzerinden Clarity efektini ekliyorsunuz.Bunun için GeForce Experience kurulu olmalı ve oyun içinden varsayılan tuş kombinasyonu olan Alt+F3 ile Oyun Filtresini açıp oradan Clarity efektini seçmeniz gerekiyor.GeForce Experience yazılımına Reshade entegre edilmişti.Bu sayede oyun içinden Filtre arayüzünü kullanarak istediğiniz ölçüde efektleri ekleyebilirsiniz.Kendi kullandığım ve herhangi bir performans kaybına yol açmayan Immersive Reshade linkini aşağıda paylaşıyorum.Yükleme aşamalarıda linkteki sayfada yer alıyor.

Nexus Mods :: Resident Evil 3 (2020)
    RE3 IMMERSION - RESHADE
    https://www.nexusmods.com/residentevil32020/mods/13

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.