Şimdi Ara

rFactor (2005) [ANA KONU] (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.104
Cevap
7
Favori
224.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • oynadım 4-5 marka araba 7-8 adet pist var arabalar şöyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi logitech34 -- 11 Aralık 2008; 14:36:47 >
  • Oyunu da açıklasaydın biraz hocam,oynanış,fizikler,sesler,grafikler,pistler falan nasılmış?
  • oyun rfactor gibi hocam
    biraz daha kontrollü ve akışkan belkide aracın özelliğinden
    dx7 1024x768

rFactor (2005) [ANA KONU]
  • galganus hocam rfactor internette yarışırken yarışcının biri ayrılıyor ayrılırken bazıları direkt ayrılıyor bazılarıda arabayı garaja bırakıp ayrılıyor bu ne anlama geliyor ve nasıl yapılır

birde "beetlerace2" yarışları var indirdim kurdum ama hep "bruneck sports car jr" pistinde yarışılıyor bu pisti bulamıyorum bu adamlar nereden indirmiş olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi logitech34 -- 12 Aralık 2008; 16:07:55 >
  • @ logitech34

O pisti galiba belli bir serverda oynayanlar indirebiliyor,bazı modlar ve pistler belli serverlarda oynanabiliyor halka sunulmuyor yani,sitesine üye olman lazım.

Garaja bırakıp niye çıkıyorlar bilmiyorum,vardır belki bir nedeni,ben oynarken normal çıkıyorum valla
  • hocam nihayet logitech momo 110 ytl 2.el setim yarım saat önce geldi çabucak kolayca kurdum alet baya temiz parmak izi bile yok diyebilirim sadece rfactorde denedim herşey güzelde titreşim olayında şüphem var stabilize yola girince veya çarpınca sanki gıdıklar gibi titreşim veriyor halbuki diğer kullanıcıların yazdıklarını okudum masayı sallıyormuş benim bir eksiğim mi var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi logitech34 -- 12 Aralık 2008; 17:35:16 >
  • Başka modlarla da çalışıyor çok güzel pist shangai pisti gibi
  • Logitech34 direksiyonun hayırlı olsun hocam,iyi fiyata almışsın valla
  • quote:

Orjinalden alıntı: galganus12

Logitech34 direksiyonun hayırlı olsun hocam,iyi fiyata almışsın valla

teşekkür ederim hocam inşallah pişman olmayız

• quote:

Orjinalden alıntı: solaytekin

quote:

Orjinalden alıntı: logitech34

hocam nihayet logitech momo 110 ytl 2.el setim yarım saat önce geldi çabucak kolayca kurdum alet baya temiz parmak izi bile yok diyebilirim sadece rfactorde denedim herşey güzelde titreşim olayında şüphem var stabilize yola girince veya çarpınca sanki gıdıklar gibi titreşim veriyor halbuki diğer kullanıcıların yazdıklarını okudum masayı sallıyormuş benim bir eksiğim mi var

fişi taktınmı hocam

şaka bir yana o ayarı 100 değil -100 yap yoksa oynayamazsın.

denetim masası oyun kumandalarından momoya gel oradan settingten ff yi ayarla

hocam oyun kumandaları settings ten ff yap demişsin ff nedemek tahmin etmeye çalıştım ve yukarıda resimde görüldüğü gibi enable centering spring in force feedback games kutucuğunu işaretledim ayrıca hepsi 100 idi 150 yaptım bazı değişiklikler oldu söyleki

şimdi 67 model masteng açtım araç rölantide calışırken bile direksiyon sağa sola titriyor hızlandıkça titreme azalıyor tamam mantıklıda o kadar hızla duvara kafadan çarpıyorum hala gıdıklar gibi titriyor bence çarptığımda da çok titresin diye bir ayar olmalı valla stabilizeye girince çarpmaktan daha çok titriyor

aşağıda ayarlarıma bakabilirmisiniz nereyi düzeltmemi tavsiye edersiniz

• hocam birde benim fren hafif basılıymış gibi duruyor bunu nasıl düzeltiriz

• buradakilerin titreşime bir etkisi varmı

• buda son resim

• hocam tüm dediklerini uyguladım güzel oldu çarpışma anında daha fazla sarsıntı beklentisi dışında beklentilerimi karşılıyor yalnız bu ayarlarla direksiyonu çevirmek sizede zor gelmiyormu mesela racex 1.25 modunda 2007model alfa kullanıyorum düz yolda yüksek hızda direksiyonu zor çeviriyorum avuçlarımın içi ağrıdı halbuki bu model araba bu hızda direksiyon kaymak gibi olması gerekmezmiydi
  • quote:

hocam tüm dediklerini uyguladım güzel oldu çarpışma anında daha fazla sarsıntı beklentisi dışında beklentilerimi karşılıyor yalnız bu ayarlarla direksiyonu çevirmek sizede zor gelmiyormu mesela racex 1.25 modunda 2007model alfa kullanıyorum düz yolda yüksek hızda direksiyonu zor çeviriyorum avuçlarımın içi ağrıdı halbuki bu model araba bu hızda direksiyon kaymak gibi olması gerekmezmiydi

Speed Sensitivity yi düşür biraz yüzde 10 a falan çek
  • Ayrıca Digital Steering Rate i biraz daha yükselt ama çok yükseltme,o zaman daha kolay döner ve daha hızlı tepki verir.
  • quote:

Ayrıca Digital Steering Rate i biraz daha yükselt ama çok yükseltme,o zaman daha kolay döner ve daha hızlı tepki verir.

hocam speed sensivity rate ayarlarını en başa/sona alıyorum yarışta değişikliği hissediyorum viraj dönerken kafamda dönüyor ama aynı menüde bulunan digital steering rate yi en başa/sona alıyorum hiç bir değişiklik yok ayrıca digital throotle rate ve digital brake rate ayarlarınıda en başa/sona alıyorum gazlama/frenleme basınçlarındada hiçbir değişiklik yok bence bu işte kesin bir gariplik var

az önce toca 3 te oynadım momo asıl bu dedim sağ bordüre bastığımda direksiyon sağdan titriyor sol bordüre bastığımda soldan , kafadan çarpıncada farklı zangırdıyor direksiyon da hidrolik direksiyon gibi halbuki toca3 rfactorun yarısı bile olamaz ama gel gör ki rfactorde oynarken sanki direksiyonun içinde dişliler birbirine karışmış bilyası dağılmış seti satın almışım gibi geliyor onun için söylüyorum benim rfactor de kesin bir gariplik var

şüphelenmemdeki dayanak noktam steering rate , throotle rate , brake rate oranlarını değiştirdiğim halde oyunda değişiklik olmaması

• quote:

quote:

Ayrıca Digital Steering Rate i biraz daha yükselt ama çok yükseltme,o zaman daha kolay döner ve daha hızlı tepki verir.

hocam speed sensivity rate ayarlarını en başa/sona alıyorum yarışta değişikliği hissediyorum viraj dönerken kafamda dönüyor ama aynı menüde bulunan digital steering rate yi en başa/sona alıyorum hiç bir değişiklik yok ayrıca digital throotle rate ve digital brake rate ayarlarınıda en başa/sona alıyorum gazlama/frenleme basınçlarındada hiçbir değişiklik yok bence bu işte kesin bir gariplik var

az önce toca 3 te oynadım momo asıl bu dedim sağ bordüre bastığımda direksiyon sağdan titriyor sol bordüre bastığımda soldan , kafadan çarpıncada farklı zangırdıyor direksiyon da hidrolik direksiyon gibi halbuki toca3 rfactorun yarısı bile olamaz ama gel gör ki rfactorde oynarken sanki direksiyonun içinde dişliler birbirine karışmış bilyası dağılmış seti satın almışım gibi geliyor onun için söylüyorum benim rfactor de kesin bir gariplik var

şüphelenmemdeki dayanak noktam steering rate , throotle rate , brake rate oranlarını değiştirdiğim halde oyunda değişiklik olmaması

Normalde digital steering rate ve diğer ayarlardaki en ufak bir farkın bile oyuna yansıması lazım,senin oyunda bir terslik var,bir ayarı mı kapattın acaba?Çünkü bu ayarlardaki en ufak bir değişiklik hemen gösteriyor kendini,momo da bunu hissedememen olanaksız yani,belki direksiyondan bir ayarı kapatmışındır,neyse kurcala bakalım.Bu steering,throotle,brake ve clutch ayarları bunları atadığın tuşa bastığın zaman ile oyunda arabanın verdiği tepki arasında geçen zaman aralığını ayarlar yani tepki hızını ayarlar,istersen çok hızlı tepki verir istersen daha yavaş tepki verir.Mesela ben gt ve f1 de farklı seviyelerde kullanıyorum,özellikle throotle rate i.

• CTDP 06 modunda kokpit içinde direksiyonu görmek için ne yapmamız lazım??Modu ilk kurduğumda direksiyon gözüküyordu hatta verdiğim ssler de de var ama oyunu sildim tekrar oyunu ve modu kurdum ve şimdi gözükmüyor.
  • quote:

quote:

quote:

Normalde digital steering rate ve diğer ayarlardaki en ufak bir farkın bile oyuna yansıması lazım,senin oyunda bir terslik var,bir ayarı mı kapattın acaba?Çünkü bu ayarlardaki en ufak bir değişiklik hemen gösteriyor kendini,momo da bunu hissedememen olanaksız yani,belki direksiyondan bir ayarı kapatmışındır,neyse kurcala bakalım.Bu steering,throotle,brake ve clutch ayarları bunları atadığın tuşa bastığın zaman ile oyunda arabanın verdiği tepki arasında geçen zaman aralığını ayarlar yani tepki hızını ayarlar,istersen çok hızlı tepki verir istersen daha yavaş tepki verir.Mesela ben gt ve f1 de farklı seviyelerde kullanıyorum,özellikle throotle rate i.

hocam bencede benim oyunda bir terslik var hani o bişey değişmiyor dediğim digital steering,throtle,bareke rate ayarları her ne hikmetse buradan ayarlanıyor sorun kalmadı

ayrıca rz axis sensitivity 0 yapınc hafip basıl gibi duran fren sorunuda ortadan kalktı

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.