Arkadaşlar ben bir RGB ledi entegre ile sürmek istiyorum. Entegrenin bir input portuna bağladığım buton ile puls üreterek, her ürettiğim puls ta kullanılan 3 adet output portunda 3 lü kombinasyon şeklinde çıkış değiştirebilicek ve dolayısıyla RGB ledin rengini değiştirebilicek bir entegre arıyorum. Bu işlemi hangi entegre ile yapabileceğim konusunda bana yardım ederseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler. Kolaylıklar dilerim.
Mikrokontrolör öğren kendin yap. Yok öyle bir entegre.
quote:
Orjinalden alıntı: Liu Kang
Mikrokontrolör öğren kendin yap. Yok öyle bir entegre.
Mikrokontrolör derken PIC ten bahsediyosun sanırım. Pic biraz biliyorum ama o biraz daha teferruata giriyo bunu daha kolay ve daha masrafsız yapabileceğim hazır bi entegre arıyorum. Bir arkadaşım böyle bi entegre ile daha önce uğraştığını söyledi ama entegrenin ismini hatırlayamadı. internette bu işlemi yapabileceğim hazır sürekli puls ureterek çıkış değiştiren devreler var ben sürekli değilde puls u el ile vermek istiyorum.
inan bana pic programlama öğrenmek ve bu işi pic kullanarak yappman hayatına farklı bir boyut getirir.
Anı kurtarmayı bırak ve ileride yaapabileceğin ve aklını kullanarak geliştirebileceğin onlarca projeyi düşün.
quote:
Orjinalden alıntı: ybsert
inan bana pic programlama öğrenmek ve bu işi pic kullanarak yappman hayatına farklı bir boyut getirir.
Anı kurtarmayı bırak ve ileride yaapabileceğin ve aklını kullanarak geliştirebileceğin onlarca projeyi düşün.
Sözlerin göze güzel gözüküyo sanırım gerçekten PIC ile yapmalıyım bu işi PIC 16F84 kullanıcam Teşekkürler ybsert.
quote:
Orjinalden alıntı: tigermantr
quote:
Orjinalden alıntı: ybsert
Sözlerin göze güzel gözüküyo sanırım gerçekten PIC ile yapmalıyım bu işi PIC 16F84 kullanıcam Teşekkürler ybsert.
16f84 olurmuu bilmem ama pwm kullanacaksın.elimde bir iki devre var 16f628 ile yapımış hem normali var hem com dan pc kontrollü olarak var
max 16807 var ama bunu sürmek içinde pic lazım en iyisi pic öğrenmek pic18f1230 6 pwm kanala sahip yani 2 tane rgb sürebiilirsin
Evet arkadaşlara katılıyorum.Bence de MikroDenetleyici öğren biraz ve kendin sür ledleri.İnternetteki kaynaklardan rahatça faydalanıp kolayca öğrenebilirsin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme