Eve son yıllarda aldığım en kullanışlı, parasını bana kazandırdığı zaman ile hakeden alet bu oldu (Roborock aldım) Evdeki Electrolux Ultracaptic klasik süpürge en son ne zaman kullanıldı inanın hatırlamıyorum. Bir de konsoldaki, raflardaki eşyaların tozunun alınması mevzusu ile ilgili şöyle bir gözlemim var: Malum özellikle İstanbul hava kirliliğinin çok yüksek olduğu bir yer. Camları yarım saat açık bırakınca toz oluyor içerisi. Elektrikli klasik süpürge ile 5-6 günde bir süpürme yapılırken, robot süpürgeyi 2 günde bir çalıştırıyoruz; nasıl olsa vakit gerektirmiyor. Çok kullanılan yerleri, toz görür görmez süpürmesini sağlıyoruz. Yerlerde toz olmayınca, raflarda, eşyaların üzerinde toz birikmesi 10 kat azalmıştır. Haftada bir eşyaların tozu alınırken şimdi ayda bir gibi bir almasak bile doğru dürüst toz birikmiyor. Yerler tozlu olunca yürüyüp dolandıkça o toz eşyaların üzerine konuyor. Şimdi çok katlı bir eve taşınıyorum. Umarım alet farklı katların haritalarını adam gibi tutabilir aklında. Zamanında DEC'in CEO'su, "birinin evinde bilgisayarı olması için bir neden yok" diye şimdi bir taraflarımızla güldüğümüz bir demeç vermişti. Robot süpürgeler belki şu anda bir ara form olabilir; belki daha farklı şekilde yapılanları çıkar ama klasik süpürgelerin Gırgır gibi azalarak yok olacağını görmemek biraz gayret gerektirir. There is No Reason for Any Individual To Have a Computer in Their Home |
Robot süpürge saçmalığı (5. sayfa)
-
-
Bana göre aynı şey.
-
quote:
Orijinalden alıntı: SBKEve son yıllarda aldığım en kullanışlı, parasını bana kazandırdığı zaman ile hakeden alet bu oldu (Roborock aldım)
Evdeki Electrolux Ultracaptic klasik süpürge en son ne zaman kullanıldı inanın hatırlamıyorum.
Bir de konsoldaki, raflardaki eşyaların tozunun alınması mevzusu ile ilgili şöyle bir gözlemim var:
Malum özellikle İstanbul hava kirliliğinin çok yüksek olduğu bir yer. Camları yarım saat açık bırakınca toz oluyor içerisi.
Elektrikli klasik süpürge ile 5-6 günde bir süpürme yapılırken, robot süpürgeyi 2 günde bir çalıştırıyoruz; nasıl olsa vakit gerektirmiyor.
Çok kullanılan yerleri, toz görür görmez süpürmesini sağlıyoruz.
Yerlerde toz olmayınca, raflarda, eşyaların üzerinde toz birikmesi 10 kat azalmıştır. Haftada bir eşyaların tozu alınırken şimdi ayda bir gibi bir almasak bile doğru dürüst toz birikmiyor. Yerler tozlu olunca yürüyüp dolandıkça o toz eşyaların üzerine konuyor.
Şimdi çok katlı bir eve taşınıyorum. Umarım alet farklı katların haritalarını adam gibi tutabilir aklında.
Zamanında DEC'in CEO'su, "birinin evinde bilgisayarı olması için bir neden yok" diye şimdi bir taraflarımızla güldüğümüz bir demeç vermişti.
Robot süpürgeler belki şu anda bir ara form olabilir; belki daha farklı şekilde yapılanları çıkar ama klasik süpürgelerin Gırgır gibi azalarak yok olacağını görmemek biraz gayret gerektirir.
There is No Reason for Any Individual To Have a Computer in Their Home
Evet o konuda haklı olabilirsin, yerleri sürekli temiz tuttuğu için havadaki-eşyaların üzerindeki toz da baya azalır aslında. O benim aklıma gelmemişti
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Wol4onak
Çalışırken çok yardımcı oluyor. Evde kimse yokken oraya buraya girip temizliyor iyi oluyor. Ama evdeysen hiç kullanamıyorsun 1-1.5 saat calışıyorPilleri bozuldugunda nasil degistirecegiz? Dunyanin parasidir.
Bu tur urunlerin en buyuk dezavantaji pil cunku maksimum li ion piller 3 sene kullanim ömürlü. 3. yildan sonra performansi duser. En kotu pili de 300 500 liradan asagi degildir. Bu tur makineler güzel karsi degilim de evinde cikinti vs merdiven varsa iyi temizlemez. Kabasini alır. Su donemde bence gereksiz. Gelecekte 5 sene sonra SSD ler gibi ucuzlaşir daha makul hale gelirler. 3 bin 4 bin çok fazla benxcce.
3000 liraya halıyı yerinden söken dysonlar satiliyorken gereksiz gercekten.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: krstaricaPilleri bozuldugunda nasil degistirecegiz? Dunyanin parasidir.
Bu tur urunlerin en buyuk dezavantaji pil cunku maksimum li ion piller 3 sene kullanim ömürlü. 3. yildan sonra performansi duser. En kotu pili de 300 500 liradan asagi degildir. Bu tur makineler güzel karsi degilim de evinde cikinti vs merdiven varsa iyi temizlemez. Kabasini alır. Su donemde bence gereksiz. Gelecekte 5 sene sonra SSD ler gibi ucuzlaşir daha makul hale gelirler. 3 bin 4 bin çok fazla benxcce.
3000 liraya halıyı yerinden söken dysonlar satiliyorken gereksiz gercekten.
Alıntıları GösterHocam tabi ki sizin için gereksiz olabilir, herkesin kullanım durumu, ev şartları başka başkadır buna kimse bir şey diyemez.
Evime gündelikçi temizlikçi gelip gidiyor olsaydı haftada bir iki kez, ben de robot süpürge almaz, gereksiz derdim. (şu salgın döneminde kimse gelsin gitsin istemem)
Yatılı hizmetlisi olan arkadaşlar ve yakınlarım arasında robot süpürge alan tanıdığım yok örneğin.
Hatun haftada üç kez evi bir uçtan bir uca süpürsün masanın altını, koltukların altını alsın, işi ne kafasında olsaydım gereksiz derdim.
Veya ben işi gücü bırakır haftada üç kez yarımşar saatten bir buçuk saat ev süpürürüm deseydim gereksiz derdim.
Alıp da işime yaramadı; gereksiz diyen olmadı etrafımda. Belki bana denk gelmemiştir. Veya etrafımdaki insanlar yukarıdaki durumlardan birine olmayan kişilerdir bilemiyorum.
Şu ana kadar 75 saat çalışmış, 265 kez iş yapmış, 3900 metrekare alan süpürmüş. Verdiğim 3000 lira kendisini çoktan çıkarmış bence; pili bitince de 300-500-1000 neyse düşünmeden alırım. Evi sadece süpürmeye gündelikçi çağırsam bundan pahalıya gelirdi ve temizliği gayet yeterli. Bende zaten bir orada tek bir tane halı var; onu da gayet iyi temizliyor.
-
Liseliler toplanmış eleştirenlerin çoğunun evini hala anne babası temizliyor eminim.
Haftada 1 mi evi süpürüp vileda yapıyonuz. Bulaşık yıkayıp zevk alıyormuş Öğrenci evinde falan galiba yoksa tek yaşayıpta işi gücü olan insanın ev işlerinden zevk alması zor tam tersi bıktırıcı oluyor.
Kendi çalışan bir insanın yemek yapmayla uğraşmanın ondan sonra bulaşıkları yıkamanın o bulaşık 1 gün yıkanmasın birikmesi vs. Mutfağı temizleyecekte, ekstra birde evi süpürüp üstüne vileda ile uğraşacakta.Bunları aksatmadan yapman lazım yoksa dahada yorucu ve pis hale geliyor ev. O yüzden yeri silen robot süpürgeler de gayet iyi. Param olsa ben de almak isterdim. Evi 2 gün süpürme toz, tüy oluyor.
Bunları hergün yapmaya başlıyınca ne kadar yorucu olduğunu anlayıp ev kadınlarına da saygım arttı bu konuda ne kadar sıkılmadan usanmadan devamlı aynı şeyleri yaptıkları için. Ev işleri gerçekten yorucu. Hele yemek yapması yok mu çok vakit alıyor ondan sonra kim uğraşır bulaşıkla evle
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıyamet Senfonisi -- 7 Mart 2021; 19:49:16 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: SBKHocam tabi ki sizin için gereksiz olabilir, herkesin kullanım durumu, ev şartları başka başkadır buna kimse bir şey diyemez.
Evime gündelikçi temizlikçi gelip gidiyor olsaydı haftada bir iki kez, ben de robot süpürge almaz, gereksiz derdim. (şu salgın döneminde kimse gelsin gitsin istemem)
Yatılı hizmetlisi olan arkadaşlar ve yakınlarım arasında robot süpürge alan tanıdığım yok örneğin.
Hatun haftada üç kez evi bir uçtan bir uca süpürsün masanın altını, koltukların altını alsın, işi ne kafasında olsaydım gereksiz derdim.
Veya ben işi gücü bırakır haftada üç kez yarımşar saatten bir buçuk saat ev süpürürüm deseydim gereksiz derdim.
Alıp da işime yaramadı; gereksiz diyen olmadı etrafımda. Belki bana denk gelmemiştir. Veya etrafımdaki insanlar yukarıdaki durumlardan birine olmayan kişilerdir bilemiyorum.
Şu ana kadar 75 saat çalışmış, 265 kez iş yapmış, 3900 metrekare alan süpürmüş. Verdiğim 3000 lira kendisini çoktan çıkarmış bence; pili bitince de 300-500-1000 neyse düşünmeden alırım. Evi sadece süpürmeye gündelikçi çağırsam bundan pahalıya gelirdi ve temizliği gayet yeterli. Bende zaten bir orada tek bir tane halı var; onu da gayet iyi temizliyor.
Alıntıları GösterBurada tek bir şey önemli obda sizin memnuniyetiniz ve mutlulugunuz. Siz memnunsaniz bize zaten laf dusmez.
Benim ki kendi gorusum gecen gün A101 de gordum 1600 liraya roomba 606 vardi. Elim gitti ama sirf nasildir ? Iyi temizlemez simdi pili 3 gun sonra ölecek ekstra masraf falan derken caydım bende.
Boyle syeler guzel elbette karsi degilim zaten. Ben de alirim da biraz daha otursun hem kalitesi hem de fiyatlari diye beklemeye geçtim. Nerelere paralar gidiyor buna da verilir elbet.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: adanavalısi2 tane küçük kardeşim var, evimiz de 220 m2. Hep birlikte toplanıp temizlik yaparız genelde ama o da haftada 1 kez olur. Her gün temizlemeye de kimsenin vakti ve gücü yetmiyor. Böyle bir durumda bu süpürge çok yardımcı oluyor. Temizliği de gayet iyi, bir yerden 2 kez geçince hiçbir toz pislik kalmıyor. Fiyatları şu an için biraz tuzlu ama işe yarayan bir ürün.
220 ev 15 dakikada süpürülür 1500 tllik sağlam çeken bir süpürgeyle
-
Kes la fakir -
quote:
Orijinalden alıntı: Bekirin
Kes la fakirFakir fukara
-
salyalarını akıtmışsın xd .
-
Bazıları hadlerini aşan yorumlar yapmış, maalesef yine düzgün bir tartışma ortamı oluşturamamışız.
Görgüsüzlük ya da prestij meselesi değil, tecrübe edenlerin yorumuyla alınmış bir makine. Üstelik bir an bile "ya boşuna mı aldık bunu?" dediğimi hatırlamıyorum.
Eviniz küçük olabilir, toza karşı hassasiyetiniz de yoktur, kirli yaşamaya alışmışsınızdır, işiniz yoktur ve süpürmeye fazlaca vaktiniz vardır, hala dinçsinizdir, evi kirleten kimseniz yoktur ya da paranız yoktur eyvallah almazsınız ama benim ihtiyacım vardı aldım, şu an da işimi fazlasıyla görüyor.
Makine ne kadar ergonomik olursa olsun, sürekli olarak yapılan ileri geri hareketi insanı illa ki yoruyor. Vaktim ve enerjim gideceğine param gitsin daha iyi.
Güvenlik mevzusu her cihaz için geçerli, enerji hatlarında meydana gelebilecek küçük bir dalgalanma bile evinizde birçok soruna sebep olabilir.
@HayatınıYaşayamayanAdam hocam biraz abartmışsınız sanki, yarım saatte anlaşalım :) bazı odaların günde bazen birkaç defa süpürülmesi gerekebiliyor, makineyi her seferinde yerinden çıkarıp geri koymaktansa uygulamadan tek tuşla yönlendirmek daha basit.
-
Hayatımda gördüğüm en boş gönderi. Böyle boş gönderi atan boş insanları da hayatımdan BLOK atarak çıkarıyorum by.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kraldosy -- 8 Mart 2021; 0:49:7 >
Blok
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Beyaz yaka ezikliği hede hödö
Netflixin, spotifyın, 8 liralık amazon prime'ın prestij göstergesi için alındığını sanıyor bir de. Boşsun blok
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Nasıl ağırlarina gitmiş konu açtım diye blokluyor adamlar. Tam işte bu süpürgenin psikoloji bozduğuna kanıt bu tipler alın izleyin Ben de sizi blokladim 258 kişi oldu
Gırgırlar yerine ilk elektrikli süpürgeler çıktığında da çoğunlukla benzer şeyler düşünüldü. Elektrik olgusu bile hele tr için yeni sayılırdı. Pahalıydı. Bozulma riski cabası. Ama zamanla gelişti. Artık sanmıyorum ki siz de gırgır kullanıyorsunuzdur? Yine çamaşır makineleri, ilk çıktığında bugün kullandığımız gibi değil merdaneliydi. Buzdolabı haftada bir kapatılıp buzluğu çözdürülürdü. Hepsi gelişti daha verimli hale geldi. Zamanla bunlarda gelişecek. Daha verimli, hızlı, daha detaylı temizler hale geleceklerdir. Artık git gide herkesin vakti nakit oluyor. Zamandan daha değerlisi yok. Günde 15dk, ayda 7,5 saat yapıyor. Bu da bir iş günü demek. Kimileri günlük 300-500+ lira kazanıyor. Senede kendine bir nevi 3500-6000 kazandırmış oluyor, cihazın maliyetini çıkartıyor. Kalkıp şu anda asgari ücretle geçinen bundan almaz. Çoğunun belki haberi bile yoktur zaten.
-
Gel ayda 300 lira vereyim de benim evi süpürüp paspas yap her gün.
Saçmalıkmış. Fakirlikten kafayı yemişsiniz.
Siz şaka mısınız. Biri demiş 4 katlı evim var nasıl merdiven çıkacak.
Palavraya bak. Asıl 4 katlı evi olan için mükemmel nimet.
Çünkü 4 katlı evi olan evi kendi süpüreyim dese tüm ömrü o evi temizlemekle geçer. Temizlikçi tutayım dese 1 ayda vereceği parayla 1 tane robot süpürge alır.
Ayrıca 4 katlı evi olanın 2 bin lirayı dert edeceğini hiç zannetmiyorum.. Bir kere kışın doğalgaz parası 2 bin liradan aşağı gelmez.
Dubleks için de aynı söylediklerim geçerli.
Çalışan için büyük nimet robot süpürge.
2 bin lira çok para değil. 5 sene kullansan yıllık 400 lira yapıyor. Haftada 2 gün kullansan temizlik başına 4 lira. 4 lira çok mu? Veya söyle sorayım seni yarım saat 1 saat temizlikten kurtarıyor. 1 saatin için 4 lira vermez misin?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenomenon -- 8 Mart 2021; 9:1:17 >
Sanırım buna züğürt tesellisi diyoruz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X