Şimdi Ara

Robot süpürge saçmalığı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
135
Cevap
2
Favori
6.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk insanlar dar görüşlü olsalardı hala mağarada yaşıyor olabilirdik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu insanlar şaka galiba. En ucuz cep telefonları 3 bin lira olmuş, ortalama bir laptop alayım deseniz 10 binden başlıyor. Süpürgeye de 2-3 bin lira verilemeyeceğini düşünüyorlar herhalde. Şu an bu aletleri almak isteyip de alamayacak aile Türkiye'de azdır ama hala fakir edebiyatı yapılıyor. Buradan da bu süpürgeye para verenlerin kendilerini zengin hissedip, diğerlerinden ayrıştığını sandığı çıkarımını kolayca yapabiliriz. Verecek cevabınız yoksa boş boş konuşup durmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1F943E7C5 -- 8 Mart 2021; 12:0:45 >
  • Hayatımda aldığım en mantıklı şeylerden biri gerzekçe konuşmayın. Anneme aldım titiz olmasına rağmen hayatını yaşıyor kadın. Alacaksanız abuk subuk ucuz şeyler de almayın.

• bende böyle düşünüyordum taki eşim ısrar edip alana kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: Onur.

Hayatımda aldığım en mantıklı şeylerden biri gerzekçe konuşmayın. Anneme aldım titiz olmasına rağmen hayatını yaşıyor kadın. Alacaksanız abuk subuk ucuz şeyler de almayın.

Ne yapıyor mesela hayatını yaşayıp

Dikkat ettim süpürgeyi savunanların hepsi mübalağalı konuşuyor. Nargile içen arkadaş, masanın altına yemek dökenler ve robot süpürge almadan önce hayatını yaşayamayıp, süpürgeyi aldıktan sonra haftada kendine yarattığı 1 saatlik boşluk ile hayatını yaşayanlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1F943E7C5 -- 8 Mart 2021; 10:4:24 >
  • Robot süpürgeler ev için gerekli fakat ev zemininde ekstra bir temizliğe gerek kalmaması lazım.

Bildiğim kadarıyla belirli aralıklarla evde normal süpürmek ve silmek gerekmekte. Tam anlamıyla temizlik yapıyorsa tabi ki alınabilir.

• uzun vadeli bir ürün olsa oldukça kullanışlı aslında fakat daha yeni bir teknoloji olması nedeniyle ürün kısa süre içinde bozuluyor. parçaları çok pahalı

• Dünya standartlarında bir ülke olsaydık, toplumun çoğunluğu iş güç kaygısı, yatırım yapmak ve birşeylerin borcunu ödeme dertlerimiz bizi daraltmasaydı bu söylediklerine gericilik diye nitelendirilebilirdi.

Fakat ülkenin anası bellenmiş, dolar uçmuş, devlete verginin vergisini ödüyoruz, geçmediğimiz köprüler ver yatmadığımız hastanelerin anlaşmaları gereği dolar cinsinden parasını veriyoruz, ülkemizde suriyeliler ücretsiz bakılıyor ve bizim sırtımızdan geçiniyorlar, doğuda free-elektrik var onu da biz ödüyoruz...

Bu durumlara bakarak beyaz yaka da olsa, mavi yaka da olsan lüks oyuncaklara gereğinden fazla ilgi gösteriyoruz.

• 49 yaşındayım 4 senedir evimde ve işyerimde kullanıyorum tek bir gün pişmanlığım olmamıştır, en büyük pişmanlığım maddi imkanım olduğu halde almakta neden bu kadar geç kaldığımdır. İmkanı olanlara tavsiye ederim .

• robot supurge olsa olsa oyuncaktir gucu belli agirligi belli sihirle calismiyor sonucta. Bir Hyla nst nin yaptigi isin 10da1 ini yapsin 5bin tl verebilirim.

• 2010 yılında aldığım philips süpürgemiz halen canavar gibi çalışıyor. Torba dışında masraf'da çıkartmıyor yok fırçası yok bilmemnesi. Bir kere hortum değiştirdim, o da 100 küsür TL idi, 3.5'çudan Arçelik mi ne bir markanın hortumunu aldım 5-10 TL'ye, uçlarını çıkartıp uyarladım mis gibi çalışıyor.

Ancak bu aletlerde fırçasıydı, mopuydu, yarın öbür gün piliydi vb... masraflar daha çok olacak gibi.

Geçtiğimiz Kasım ayı civarından beri bu ürünleri takip ediyorum. Hatta geçen gün Lidar sensörlü bir cihaz 1.500TL'ye yakaladım (Xiaomi Mop Pro), alıp deneyip iade etme imkanım bile vardı.

Ancak bu uzun araştırma sürecinde şunu da gördüm ve düşündüm ki zaten evde oturduğumuz bir dönemdeyiz. O kadar hareketsiz yaşıyoruz ki. Evde süpürge yapmak bile bir ihtiyaç, bu aletin kimilerine göre ihtiyaç olduğu gibi.

Eskiden oturduğumuz ev dubleksti ve 250m2 falan bir alanı vardı. Orada sal aleti gezsin kafasına göre, başka türlü de süpürge işine yetişemiyorsun. O bir katı yapsın sen aşağıda işini yap, diğer kata sal yukarıda işini yap. Ancak şu anda oturduğumuz yerde çok katlı olmadığı gibi; koltuk, yatak, dolap vb... ölü alanları düşersen çok fazla gezeceği bir alan da kalmıyor.

Ayrıca hemen hemen tüm yorumlarda, aldık alalı süpürge açmıyoruz gibi yorumlar görüyor olsam da şu anki süpürgemin orijinal çekiş gücü 400 Watt (tabii ki zaman içinde azalmıştır biraz). Ancak nereden baksanız 20-30 bin Pa çekiş gücü eder. Bu aletlerde ise sağlam para verirseniz ancak 2-3 bine ulaşıyorsunuz. Yani bunun yapacağı temizlik yine de aynı temizlik değil bana göre.

Üstelik shaggy benzeri halılarda çalışmaması mevzu da var. Oysa ki bizdeki cihaz neredeyse shaggy halıyı kaldıracak kadar güçlü çekiyor (burada bi maşallah diyelim).

Yani artıları ve eksileri ihtiyaca göre değişir. Dublex ve belli bir m2 üzerinde olan, çalışan eve yorgun argın gelen, m2 düşük bile olsa evde çok eşyası olmayan kişiler için ideal olabilir. Ancak bir çok kişiye göre lüks ve özenti.

Parasında değilim ama bize göre lükstü ve bize faydasından çok zararı dokunacak bir lüks (hareket ihtiyacını kısıtlaması).

Teknoloji meraklısı bir adam olduğum için aylarca araştırdığım ve almayı kafaya koyduğum aleti, bir kaç kez eşime alalım dememe rağmen hiç istemedi. Alsaydım kullanınca o da sevecekti adım gibi eminim ama onun da mantıklı düşünerek istememesi sonucu almadık. Bence en doğru kararı verdik. İyi düşünün taşının. Her alışverişte olduğu gibi ihtiyaç mı istek mi sorusunu iyice irdeleyip ihtiyaçsa satın alın.

• Aldığınız modele göre de değişir. Benim robot süpürgem, normal süpürgemden daha güçlü çekiyor. Hatta satın alanlar yorumlarında şöyle demişlerdi: "İlk kez robot süpürgeyi çalıştırmadan önce normal süpürgenizle evi bir güzel temilzeyin. Sonrasında da robot süpürgeyi açın. İçinden çıkacak toza şaşıracaksınız".

Aynen denedim bunu ve evet şaşırdım gerçektende. Bir sürü toz çıktı içinden.

Bir de haftada bir süpürge yapmak yerine robot olunca 2-3 günde bir tüm evi süpürtebiliyorsunuz. Yani sürekli bir temizlik sağlıyor diyebiliriz.

Hatta ben artık salonda bir şeyler yemekten hiç çekinmiyorum. Yedikten sonra o bölgeyi seçip temizle diyorum. Robot gelip 2 dakikada kırıları toplayıp gidip yerine geri yerleşiyor:) Tabii akıllı ve navigasyonlu modellerde bu özellik mevcut.

• Ha ha haa. Ben de öyle:) Halılara çıkarken zorlanıyor diye evin tüm halılarını ince halılarla değiştirdik. Hatta koltuk altlarını da süpürebilsin diye koltuk takımarını da değiştirip yerden yüksek modellerden aldık. Ha bunları zaten yakın zamanda değiştirme niyetimiz vardı, ama robotla beraber öncelik kazandı:) Şimdi de sandalyeleri değiştirme niyetimiz var. Model bakarken robota uygun mu diye gözden geçiriyoruz ayaklarını  

• Bende var. İşim çok diye almadım. Rahat etmek için aldım. Evi süpürmek istemiyorum ve gayet de güzel süpürüyor. Durum bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Esnaf_TV

ulaaa consi sen neyin kafasını yaşıyorsun? 1 tanesi patlamışı evi barkı yanmış adam varmı?neyin güvenligi deyip duruyorsun.

ayrıcaaaa

robot supurge alıcaksan iyisini alıcaksın senin baktıgın 1000 1500 tl likler hem gürültülü hemde tam ramdıman alamazsın. al bakalım xiaomi 6 pro veya xiaomi 5 pro modelini?

https://www.hepsiburada.com/xiaomi-mija-akilli-robot-supurge-2000pa-siyah-ithalatci-garantili-p-HBV00000Q6OS0

Alıntıları Göster

Örnek demişsiniz, buyrun örnek. Never leave it unattended  

2013 yılında tezgahtan inemeyince dünyayı ele geçiremeyeceğini anlayınca biri intihar etmiş.

https://www.mirror.co.uk/news/weird-news/worlds-first-robot-suicide-family-2786901

Biri burada patlamış ama adamın gözünün önünde olmuş.

http://www.robotreviews.com/chat/viewtopic.php?f=1&t=13042

Bir tanesi burada yangın çıkartmış.

https://www.kob.com/albuquerque-news/robot-vacuum-causes-house-fire/5570680/

Biri de burada evi kül etmiş ama zararı sadece ev sahibine olmuş. Komşulara veya mahalleye ulaşamamış.

https://www.wthr.com/article/news/nation-world/house-burns-after-robot-vacuum-catches-fire/531-2f7ea793-278b-4f02-b023-ef65b1e70ecc

Dünyayı ele geçirmelerine az bir şey daha var yani, sıkıntı yok  

• Dolar 2tl olsa satışları patlar

• Kullananlar memnun ama kullanmayanları memnun edememiş 😊

Gereksiz şeylere para harcamayı sevmem,benim ihtiyacımı fazlasıyla gördü hatta dilimden düşürmediğim iyi ki almışım ya deyip durduğum zamanlar oldu.1 seneyi geçti bozulsa yine alırım 😊
  • Halı ve paspasın olduğu evleri nasıl temizliyor bunlara takılmıyormu?

Yabancı filmlerde gördüğüm zaten halısız ayakkabıyla dolaşılan evler o da bizim yaşam tarzımıza aykırı

• quote:

Orijinalden alıntı: drejtc

Halı ve paspasın olduğu evleri nasıl temizliyor bunlara takılmıyormu?

Yabancı filmlerde gördüğüm zaten halısız ayakkabıyla dolaşılan evler o da bizim yaşam tarzımıza aykırı

Temizliyor. Bir tek shaggy halılara takılıyormuş galiba dönen fırçaları, diğerlerinde sorun yok

• 2019da 76bin, 2020de 365bin adet satmış bir teknolojiyi burada bu kadar kişinin tartışmasına bayıldım.

Kek var yersen...

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.