Rot başını sökerken civatanın kafasındaki tork vidası yuvası yalama oldu. Normalde bu tork yuvası ile civatayı sabitleyip, civatayı öyle çıkarmam gerekiyordu, şimdi civata ile birlikte tork yuvası da dönüyor ve civata çıkmıyor. Matkap ile delip kılavuz ile çıkarayım dedim, olmadı. Özetle ben bu civatayı nasıl çıkarabilirim? Ayrıca sadece rot başını değiştirirsem rot ayarı gerektirir mi sonrasında? ![]() ![]() < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Rot başı civatası yalama sorunu? (Fotolu)

-
-
Somunu kesmeniz gerek.
-
Bunu kesmek için önerebileceğiniz bir yöntem var mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Biraz kaliteli demir testeresi
-
Bu tip sorunlarda oncelikle wd 40 tarzi birsey sıkıp ege tarzi birseyle civataya duz kesik atip duz tirnavida ile cikarilir olmazsa civatayi isitip duz uclu saglam tornavida ile çıkarabilirsiniz -
canavar denilen alet (adı sanırım avuç taşlama diye geçiyor) kullanıp somun ile araç gövde parçasının arasındaki boşluktan kesim olmaz mı ? Ya da yukarıda rot başı ile yine araç gövdesinden gelen parça arasındaki boşlukta kesilebilir.
Tabi işlemden sonra çıkan parçalar kullanılamaz olur.
-
Kesmeye gerek yok wd40 sıkın bolca bekleyin
Rot basının içinde torx anahtar için yuva var 30 torx olması lazım
Sonunu yıldız anahtar ile çevirin , Torx anahtarı ile de kontra yapın böylelikle kesmek zorunda kalmazsınız.
Kimileri araba Tamir eder kimileri soğuk Demircilik yapar .
Arabaya işkence etmeyin
Şu şekilde çözdüm: Demir testere ile tornavida için iz yapmaya çalıştım. Olmayınca direkt rot başı tornavidasını kestim, yeni baş satın aldım..
quote:
Orijinalden alıntı: Bukowski JR
Şu şekilde çözdüm: Demir testere ile tornavida için iz yapmaya çalıştım. Olmayınca direkt rot başı tornavidasını kestim, yeni baş satın aldım..Geçmiş olsun konunuzu yeni gördüm bir civata için 3 ay araç yatırılır mı hocam yükletin çekiciye bu işi yapan tornacılar var onlar hallediyor. Misal kırılan kızdırma bujilerini de yine üst kapağı sökmeden üzerinde hallediyorlar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Malik the MafiaGeçmiş olsun konunuzu yeni gördüm bir civata için 3 ay araç yatırılır mı hocam yükletin çekiciye bu işi yapan tornacılar var onlar hallediyor. Misal kırılan kızdırma bujilerini de yine üst kapağı sökmeden üzerinde hallediyorlar.
Alıntıları GösterAracın 3 ay yatmasında başka parametreler de vardı. Yine de teşekkür ederim önerileriniz için.
Hocam bu tarz yürüyen parçalarda tek taraflı değişim hiç iyi olmaz. İmkanınız varsa diğer tarafındakileri de değiştiriniz sağlıklı olması açısından.
-
Lastikli taraftan ayarli pense ile tutup sokebilirdiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X