Şimdi Ara

RTE: 'Gezi olaylarında kamp kuranların hiçbirinin Lübnan ve Filistin'e gittiğini göremedik'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • RTE: "Gezi olaylarında kamp kuranların hiçbirinin Lübnan ve Filistin'e gittiğini göremedik"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İstanbul Muhtarlar Buluşması” programında, “Gezi olaylarında bir ay boyunca Taksim’de kamp kuranların hiçbirini Filistin ve Lübnan’da göremedik, göremiyoruz. Sustular, sindiler, korktular. İsrail’i desteklemek uğruna savunageldikleri tüm değerleri ayaklarının altında ezdiler. İsrail’in sırtını sıvazlamak, işlediği kalleşçe siyasi cinayetler sonrasında İsrail hükümetini alkışlamak dışında hiçbir şey yapmadılar” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen “İstanbul Muhtarlar Buluşması” programına katıldı. Erdoğan özetle şöyle konuştu:

“Türk demokrasisini paçasından aşağı çekenlerle mücadele ettim”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Milletvekili, Başbakan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin halk oyuyla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olarak siyasi hayatım boyunca Türkiye’yi ve Türk demokrasisini paçasından aşağı çeken bütün bu marazlarla mücadele ettim. 

Savrulmadan ve sarsılmadan Türkiye'yi bugüne kadar olduğu gibi yine demokrasiyle kardeşlikle adaletle ve özgürlükler temelinde büyüteceğiz.

2002 yılında muhtar aylığı neydi? 97 liraydı. Bugün neydi? 20 bin 285 lira oldu. Nereden, nereye.

Netanyahu denilen gözü dönmüş bir caninin elinde Amerikası, Avrupası, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi adeta oyuncak olmuş durumda. 20 bin çocuk öldü. Bir tanesi çıkıp ‘Bu alçaklıktır’ diyemedi. On binlerce kadın öldü. Kadın hakları kuruluşlarının gıkı dahi çıkmadı. 175 gazeteci öldü. Uluslararası medyanın umurunda dahi olmadı. 50 bin masumun katilinin sorumlusu elbette İsrail’in hukuk tanımaz işgal güçleridir. Ama son senedir İsrail hükümetine koşulsuz destek verenler, silah ve mühimmat gönderenler de bu katliama alenen ortaktırlar.

“Yahya Sinvar’a Allah’tan rahmet diliyorum”

Türkiye olarak zalimin hasmıyız, mazlumun da hamisiyiz. Soykırım şebekesine karşı yürüttükleri haysiyet ve özgürlük mücadelesinde Filistin halkının tüm imkanlarımızla yanındayız. Destanlaşan Filistin direnişinin tüm önderlerini, tüm mensuplarını, Gazze topraklarını mübarek kanlarıyla sulayan tüm kahramanları bugün bir kez daha selamlıyorum. Filistin’in seçilmiş son Başbakanı İsmail Haniye kardeşimden sonra geçtiğimiz günlerde şehit düşen Hamas lideri Yahya Sinvar'a da Allah'tan rahmet diliyorum.

“Vatan topraklarında ameliyat yapılmasına müsaade etmeyiz”

Ne 782 bin kilometre vatan toprakları üzerinde ne de Misak-ı Milli coğrafyası üzerinde ameliyat yapılmasına müsaade etmeyiz. Bakınız, biz İsrail yayılmacılığına dikkati çektikçe, önlerine konulan onca delile rağmen ana muhalefetin başını çektiği kimi çevreler bizi olayları abartmakla itham ediyor. Siyonizm tehlikesini her dile getirdiğimizde İsrailli yöneticilerin gösterdiği haritalara bakmak yerine bunun iç politikayla ilgili olduğunu söylemekten utanmıyorlar. İsrail’den daha fazla İsrailcilik yapan, İsrailli yetkililer susarken onlar adına konuşan, onlar adına canhıraş bir şekilde İsrail’i savunan, tabiri caizse, mankurtlaşmış zihniyetle karşı karşıyayız.

“Onlar rakı masasında geyik muhabbeti çevirirken...”

Muhalefetin gevşekliği, rahatlığı, umursamazlığı bizi alakadar etmez. Onlar, affınıza sığınarak söylüyorum, rakı masalarında geyik muhabbeti çevirirken, biz bölgemizdeki ateşi söndürmenin mücadelesini veriyoruz. Onlar belediyeleri arpalığa dönüştürmenin kavgasına tutuşmuşken, biz bölgemizdeki tehlikelerden ülkemizi nasıl uzakta tutarız bunun hesabını yapıyoruz.

Bugün de ayrılıkları değil, müştereklerimizi büyütelim istiyoruz. Tüm siyasi partileri kutuplaştırmayı körüklemek yerine kardeşlik seferberliğimize katkı sunmaya davet ediyorum. Hep söylüyorum, mesele karanlığa yumruk sallamak değil, Türkiye'nin aydınlık geleceği için bir fener olabilmektir.

“Muhalefet de bizim kadar bu çabalara sahip çıkmalı”

İç cephemizin güçlendirilmesine dönük attığımız adımlar kadar muhalefet de bizim kadar, Cumhur İttifakı kadar istekli olmalı, takoz koymak yerine bu çabalara samimiyetle sahip çıkmalı ve yapıcı katkıda bulunmalıdır.”

ANKA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 20 Ekim 2024; 11:59:41 >

• 11 sene geçmiş üstünden halen Gezi diyor.

Geziciler'le Filistin ve Lübnan'ın alakasını kurmaya çalışıyorum. Beyin fırtınası yapıyorum ama yok. Ne alaka Geziciler'le Filistin, Lübnan?

Ayrıca 7/24 Filistin çığırtkanlığı yapıp İsrail'e söven adamlar dururken Geziciler'e mi düşüyor Lübnan'a, Filistin'e gitmek? Kefenleri hazır, şehadet şerbeti içmeye hazır cihatçı kardeşlerimiz dururken... Bu kardeşlerimizin kanı kaynıyor, Mc Donalds ve Starbucks'a gidip masum sivil vatandaşı rahatsız edip huzur kaçırmak, küfür etmek, dükkanların camını çerçevesini indirmek, yola kola dökmek kesmiyor artık. Bu kardeşlerimizi Filistin'e gönderin enerjilerini bi atsınlar.

Filistin ile Gezi arasında nasıl bir bağ var?

Gerçi bir bağ olmasına gerek yok.Maksat başkalarını sorumlu göstermek.

Bugün Filistin bu haldeyse bunun temelleri 20 yıl önce atıldı.2003'te Irak ABD tarafından işgal edilirken bugün Filistin diye ortalıkta dolananlar ne yapıyordu?

2011'de ABD,Suriye'ye demokrasi getirmek istediğinde bugün Filistin diye dolananlar ne yapıyordu?

Bir bakıyoruz ki hem Irak işgalinde hem de Suriye iç savaşında taraf oldukları ülke ABD yani arka planda 'İsrail'...

'Büyük İsrail' için İsrail bölgedeki Arap nüfusuna soykırım yaparken ve Arapları 'Büyük İsrail' sınırları dışarısına çıkartmaya çalışırken Türkiye'nin kapılarını açanlar ne hikmetse 'sözde' Filistin hassasiyeti olanlar...

Son 20 yılda İsrail'in işini kolaylaştıracak adımlar atanların bugün kendileri hariç herkesi sorumlu göstermelerine artık şaşırmıyorum.Zira 20 yıldır yaptıkları tek şey bu...

Mozambik Köyü Tütün Üreticileri derneğini bile bunlardan daha çok sorumludur ama bunlar asla değil...

Bir de adamlar 'şimdilik' toprak bütünlüğümüz üzerinde bir ameliyata girişmiyor ama bunun ön hazırlığı olarak demografik yapımıza canlı canlı ameliyat gerçekleştiyorlar...Bugün demografik yapımızın böyle canlı canlı derisinin yüzülmesine seyirci kalınırsa gelecekte toprak bütünlüğümüz üzerinde de ameliyata girişeceklerdir..Hem bu sefer işleri daha kolay olacaktır.

Yani önce bir demografik yapımızı bozmalarını engellesek mi diyorum...

• reiz önce askere gitmeyen AKP lileri ve çocuklarını hele bi silah altına aldırda filistini kalsın.

• "türbanlı bacımızın üzerine iş*diler!"
    "camide bir* içtiler!"
    gezi diyince aklıma gelenler :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kendi ülkemi düşünürüm, banane elalemin savaşından çok isteyen, başkalarını düşünen varsa yallah gitsin savaşsın boş yapmasın!

• Hadi Reyiz hep laf yapiyorsun, ulkende Siyonizmi yasaklada, sozunun eri oldugunu gorelim. Yasadisi yerlesimcileri terorist ilan ette gorelim. Hadi bakalim, lafla Tanker gemisi yurumez.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sizinkileri çok gördük sanki, Beyazıt meydanında toplanıp Mehmetçik gazzeye diye slogan atmaktan öte ne yaptılar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Banane aga Lübnan'dan Filistin'den.

Burda bile savaş çıksa gitmem ben badem bıyıklılarla beraber kurtarırsınız arablandinizi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Troll muhasebeci yine provokatif başlık atmış. Biri uğraşsa hem kendi başını yakacaksın, hem dh'yi sıkıntıya sokacaksın. Dua et 100-150 kişinin okuduğu başlıkların için uğraşan yok. Konuşmada "gezicilerin Filistine, Lübnana gittiğini göremedik" diye bir ifade yok. Gezi olaylarında kamp kuran dediği İngiliz, ABD menşeili BBC, CNN gibi Batı medyası ve uşakları. İsraili desteklemek uğruna güya savundukları demokrasi, insan hakları gibi değerleri ayaklar altına aldıklarından bahsediyor.

"Gezi olaylarında bir ay boyunca Taksim’de kamp kuranların hiçbirini Filistin ve Lübnan’da göremedik, göremiyoruz. Sustular, sindiler, korktular. İsrail’i desteklemek uğruna savunageldikleri tüm değerleri ayaklarının altında ezdiler. İsrail’in sırtını sıvazlamak, işlediği kalleşçe siyasi cinayetler sonrasında İsrail hükümetini alkışlamak dışında hiçbir şey yapmadılar."

• Benim kendi milletimden başkası umrumda değil. Ülkenin demografisini değiştirip, Türkleri silerek dış güçlere hizmet edilmiş olunmuyor mu?

Daha sonra Türklükten arındırılmış Anadolu iç savaşlara ve bölünmelere açık hale gelecek. Araplar Türk kültürüne entegre olamıyor kendi aralarında

toplanıp birleşiyorlar.

• 11 sene geçmiş üstünden halen Gezi diyor.

Geziciler'le Filistin ve Lübnan'ın alakasını kurmaya çalışıyorum. Beyin fırtınası yapıyorum ama yok. Ne alaka Geziciler'le Filistin, Lübnan?

Ayrıca 7/24 Filistin çığırtkanlığı yapıp İsrail'e söven adamlar dururken Geziciler'e mi düşüyor Lübnan'a, Filistin'e gitmek? Kefenleri hazır, şehadet şerbeti içmeye hazır cihatçı kardeşlerimiz dururken... Bu kardeşlerimizin kanı kaynıyor, Mc Donalds ve Starbucks'a gidip masum sivil vatandaşı rahatsız edip huzur kaçırmak, küfür etmek, dükkanların camını çerçevesini indirmek, yola kola dökmek kesmiyor artık. Bu kardeşlerimizi Filistin'e gönderin enerjilerini bi atsınlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 20 Ekim 2024; 15:49:36 >

• Mavi marmarada gidenleri gördük. Bana mı sordunuz giderken?

Gezi mezi diyecekse sanki kendi kesiminden sanırsın yüzbinlerce kişi gitti savaşıyor. Bir tane çocuk giderken surilere yakalandı cezaevine düştü.

• Geziyi bu seferde İsrail düzenlemiş diye anladım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Filistin ile Gezi arasında nasıl bir bağ var?

Gerçi bir bağ olmasına gerek yok.Maksat başkalarını sorumlu göstermek.

Bugün Filistin bu haldeyse bunun temelleri 20 yıl önce atıldı.2003'te Irak ABD tarafından işgal edilirken bugün Filistin diye ortalıkta dolananlar ne yapıyordu?

2011'de ABD,Suriye'ye demokrasi getirmek istediğinde bugün Filistin diye dolananlar ne yapıyordu?

Bir bakıyoruz ki hem Irak işgalinde hem de Suriye iç savaşında taraf oldukları ülke ABD yani arka planda 'İsrail'...

'Büyük İsrail' için İsrail bölgedeki Arap nüfusuna soykırım yaparken ve Arapları 'Büyük İsrail' sınırları dışarısına çıkartmaya çalışırken Türkiye'nin kapılarını açanlar ne hikmetse 'sözde' Filistin hassasiyeti olanlar...

Son 20 yılda İsrail'in işini kolaylaştıracak adımlar atanların bugün kendileri hariç herkesi sorumlu göstermelerine artık şaşırmıyorum.Zira 20 yıldır yaptıkları tek şey bu...

Mozambik Köyü Tütün Üreticileri derneğini bile bunlardan daha çok sorumludur ama bunlar asla değil...

Bir de adamlar 'şimdilik' toprak bütünlüğümüz üzerinde bir ameliyata girişmiyor ama bunun ön hazırlığı olarak demografik yapımıza canlı canlı ameliyat gerçekleştiyorlar...Bugün demografik yapımızın böyle canlı canlı derisinin yüzülmesine seyirci kalınırsa gelecekte toprak bütünlüğümüz üzerinde de ameliyata girişeceklerdir..Hem bu sefer işleri daha kolay olacaktır.

Yani önce bir demografik yapımızı bozmalarını engellesek mi diyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 21 Ekim 2024; 2:18:59 >

• laf laf laf.

• Belirli yaştan sonra olur böyle şeyler. Evinin yolunu buluyorsa gerisi teferruat artık.

• filistine git işte şans doğdu millet niye gitsin?

• Her kesime söylüyorum "giderken banamı sordunuz" diyebilir birileri. Aman dkkat.

• Reis tarihi bir kapak yapmış. RTE: "Gezi olaylarında kamp kuranların hiçbirinin Lübnan ve Filistin'e gittiğini göremedik" 

• Böyle bir cumhurbaşkanı Türkiye'ye utanç olarak yeter. Türk milletinin başına Türk yönetici gelmediği sürece burnumuz boktan çıkmaz.

• Gezi olaylarıyla filistinin, lübnanın alakası ne?

Ayrıca daha gecen hafta savaş gemisi filomuz gidip lübnandan vatandaşlarımızı kurtarmadı mı?

Geri mi gitsinler diyor?

Niye siviller savaşa gitsinki? Savaşta sivil olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 21 Ekim 2024; 9:26:49 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.