Şimdi Ara

RX480 + FreeSync vs GTX 1060 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
1
Favori
2.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 50 100tl ucuz diye amd kart almam nvidia al kaliteyi sürücü güncelligini al.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerding_Gamers kullanıcısına yanıt
    rx 480 bazı dx 12 oyunlarda 2-3 fps fazla verebilir aynı şekilde gtx 1060 bazı dx 12 oyunlarda 2-3 fps fazla verebilir fakat aralarında dx 12 performanslarında bir uçurum yok kimse şunu dememeli rx 480 dx 12 de gtx 1060 çok üstün bir kart bunu kesinlikle kabul ettem bu sadece göz boyamak o kartı üstün göstermek olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayfun34_4 -- 11 Eylül 2016; 5:58:09 >
  • Ben R9 290 kullanıyorum şuan; kartı alırken sormuştum 770 mi 780 mi yoksa R9 290 mı diye. İyi ki R9 290 almışım. Bazı arkadaşlar 770 demişti şu an 770 orta da yok bazı arkadaşlar yaklaşık 300 TL fark verdirip 780 aldırmaya çalışmıştı 780 öldü ölecek. Ben ise gittim R9 290 aldım bütçe tam uygun olduğu için ve 2 seneyi geçti hala taş gibi kart.isteyen dx12 testlerine bakabilir zamanındaki muadillerine ve sonradan çıkan 9 serisine göre kart nerde. Bunu niye anlatıyorum nvidia yazılımda şöyle böyle yok amd saçma teknolojiler ile milletin kafasını bulandırıyor diyen arkadaşlar için. 7 serisini nvidia sürücüler ile bitirdi. dx12 nin gelişmesi amd nin saçma denilen mantle teknoloji sayesinde oldu freesync i amd beleş verirken nvidia aynı şey olan gsync için bir çuval para istiyor. Ben şuan bir kart alcak olsam bekerim ki bekliyorum zaten ihtiyacım yok ;) yok sıfırdan alınıyorsa tabiki rx480 ve freesync li bir monitör alırım keyfime bakarım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• milyar dolarlık şirketler bunlar dostlarım. hergün milyonlarca kart satışı yapıyorlar, 1$ bile adamlar için ne kadar önemli. öyle bir piyasa araştırması yapıyorlar ki aklınız şaşar.

bunu neden diyorum? şunun için; bu ölçekteki firmaların kartının fiyatı neyse performansı da odur. yani bir arkadaş gaza gelmiş MSRP 249$ olan kart MSRP 399$ olan karta kafa tutuyor diyor.

RX480 ve GTX1060 hemen hemen benzer MSRP ile eşdeğer sayılır, abartmanın alemi yok, freesync monitörünüz varsa durmayın AMD alın derim. Monitör olmasa tamamen tercih meselesi zevk meselesi derim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senelerce ati-amd kullanmış biri olarak eski kartlarda hiç bir güncelleme sıkıntısı çekmedim.
    Yeni kart almak istediğimde 480 ler hala piyasada yoktu ve ben beklerken 1060 lar duyuruldu ve piyasaya sürüldü. Bende daha bekleyemedim 1060 aldım.
    Şimdi olsa hangisi daha ucuza geliyosa onu alırdım.
    Bu 2 kart arasında uçurum yok. Hangisini ucuz bulursan al.

• Bende bu iki tercih arasında çok gidip geldim ancak dün itibariyle tercihimi rx 480 ve FreeSync yönünde kullandım iyi ki kullanmışım. Zaten aralarında çok bir fps farkı yok ancak 75hz FreeSync monitör işi çok değiştiriyor. Viewsonic vx2457-mhd monitör ile rx 480 uyumu şahane..

• quote:

Orijinalden alıntı: tayfun34_4

rx 480 bazı dx 12 oyunlarda 2-3 fps fazla verebilir aynı şekilde gtx 1060 bazı dx 12 oyunlarda 2-3 fps fazla verebilir fakat aralarında dx 12 performanslarında bir uçurum yok kimse şunu dememeli rx 480 dx 12 de gtx 1060 çok üstün bir kart bunu kesinlikle kabul ettem bu sadece göz boyamak o kartı üstün göstermek olur

Hadi diyelim ki rx 480 dx12'de bile 15-20 fps fark atmıyor 1060'a, e yine de birisi 1350 tl birisi 1000 lira, e bi' zahmet fark atmasın.
  • üstat bende sitemi topladım sadece ekran kartı kaldı ,forumdan AOC G2460PF freesync mon. aldım msi rx480 bekliyorum stoklara girmesini ,saphire de öneriyorllar ki 8 gb modelinde en iyi rakam onda ve stoklarda var,sorun şu ki msi ve asus un bir çok platformda bir çok ürürünü kulllandım servisinden ikinci el değerlerine kadar memnun kaldım (kısmen) saphire de durum nasıl ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LuccaCarLino

Bende bu iki tercih arasında çok gidip geldim ancak dün itibariyle tercihimi rx 480 ve FreeSync yönünde kullandım iyi ki kullanmışım. Zaten aralarında çok bir fps farkı yok ancak 75hz FreeSync monitör işi çok değiştiriyor. Viewsonic vx2457-mhd monitör ile rx 480 uyumu şahane..

bende aynısını yapmayı düşünüyorum hem ilerde crossfire yapıp performansı daha da yukarı taşımak gibi bi ihtimal varken gtx1060 düşünmeye gerek bile yok

ben sapphire rx480 8gb nitro+ plus düşünüyorum çift fan var üstte soğutması daha baaşrılı diyorlar fakat daha iyi bilen biri yardım etse hangi marka hangi model alınmalı söylese daha güzel olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twitchChepni -- 11 Eylül 2016; 16:09:27 >
  • CF veya sli a takılmayın.
    Her ne kadar kağıt üstünde daha uygun fiyata daha yüksek performans veriyor olsa bile olay yazılımda bitiyo.
    Her oyun için qyrı yazılımla destekkenmesi gerekiyo. Biçok kart ve oyun bu desteği alsada desteklemeyen bi oyuna denk gelirsen sadece tek kart performansı alırsın.
    Zaten bu kartları değiştirdiğin zaman 2k veya 4k ya geçilmiş olunur o zamanda bu kartları bulamayız.

• Şuanda vatana gidiyorum rx 470 veya 480 + freesync monitör alacağım tavsiye verirmisiniz marka model konusunda

• ekran akrtı konusunda kesin konuşamayacağım fakat monitörü kesinlikle wievsonic al bence wievsonic 2257 modeline bakabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: bhdr28

ekran akrtı konusunda kesin konuşamayacağım fakat monitörü kesinlikle wievsonic al bence wievsonic 2257 modeline bakabilirsin

Siz ne zaman aldınız hocam nerden ne kadara cok sallanıyormu masada dururken oyun ve kullanım esnasında içinden hangi kablolar çıkıyor birde

• ReaperFather kullanıcısına yanıt
    ben daha almadım ama yakın zamanda alıcam internette incelemeleri izleyebilrsin FressSync özelliği var ve 1ms tam oyun için monitör
  • Sapphire RX 480 4g Nitro Oc aldım. Şuan gayet memnumum. Tavsiye ederim.
  • Crash_35 kullanıcısına yanıt
    4gb ile 8 gb arasında çok fark olur mu sizce ? 4gb yeterli olur mu yani ?
  • Vatana geldim 1000 tl ve üzeri alışverişte viewsonic monitorlerde 100 lira indirim var ama kart yok ortada malesef magazada 480 alacaktim yoksa

• Getirte biliyorsun diye biliyorum vatanda bence acele etme

• quote:

Orijinalden alıntı: bhdr28

Getirte biliyorsun diye biliyorum vatanda bence acele etme

Bayram sonrasina 480 8 gb ve 2257 alacam sanırım yada nvdia ve baska monitör tavsiye bekliyorum

• Bu kartı alırken ki düşüncem 1080p oynayacağım için 4gb ın yeterli geleceği yönündeydi. Yapılan testler sonucunda 4k da bile 8gb olan versiyonun bariz üstünlüğü olduğunu bir oyun henüz yok. Geleceğe yatırım yaparım 8 alayım diyenler olacaktır, ben ikinci kartı takar crossfire ile yoluma devam ederim. Aradaki fiyat farkı 250 tl civarında, az değil. Kısaca git 4gb al paran cebinde kalsın.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.