Şimdi Ara

RX480 + FreeSync vs GTX 1060 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
1
Favori
2.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nerding_Gamers

quote:

Orijinalden alıntı: tayfun34_4

rx 480 bazı dx 12 oyunlarda 2-3 fps fazla verebilir aynı şekilde gtx 1060 bazı dx 12 oyunlarda 2-3 fps fazla verebilir fakat aralarında dx 12 performanslarında bir uçurum yok kimse şunu dememeli rx 480 dx 12 de gtx 1060 çok üstün bir kart bunu kesinlikle kabul ettem bu sadece göz boyamak o kartı üstün göstermek olur

Hadi diyelim ki rx 480 dx12'de bile 15-20 fps fark atmıyor 1060'a, e yine de birisi 1350 tl birisi 1000 lira, e bi' zahmet fark atmasın.

dx 12 vulkan ve freesync için bu kartı istiyorsunuz kartın gücü ortada ileride bundan daha fazla performans vermeyecek hayal ile yaşıyorsunuz ta hâki RX 490 çıkana kadar.

• freesync+rx480 ikilisini tercih etmeniz oyundan alacağınız keyif açısından daha faydalı olacaktır. 75hz 1080p monitörünüz alacagınızdan cf yapmanız gerekmeyecektir. ayrıca amdnin cf desteği berbat durumda. kimi oyunda tek kart çift karta göre 2 3 fps fazla verirken cf sistemin performans artısını sağladığı oyunların bazılarında microstutter denilen fpsde inanılmaz dalgalanmalar oyun zevkini yerle bir etmekte. o yüzden cf yapmanı önermem.
    bu arada oc yapılmış rx480 ile gtx1060 arasındaki ortalama fark yüzde 15dir. yani 50 fpsde 7.5fps 80fpsde 12fps fark oluşmakta birçok dx11 oyunlarında. dx12li oyunların ise vulkan apı destekli olan oyunlarda rx480 yüzde 30luk artısı sağlamaktadır. bunun örneği ise doom3.
    Neyse. almışken sessiz çalışan soğutma sistemi iyi olan bir model al. yani msi gaming x modelini. rx480ler malum biraz fazla ısınıyor. sıcak havayı iyi tahliye etmek lazım. önümüz malum kış odan ısınmış olur bu sebeple.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• brokengineer kullanıcısına yanıt
    rx 480 in 75 hz bir fresync monitör ile vereceği keyif ile standart bir 60 hz monitör ile vereceği keyif farkı çok mu olur sizce? baba oyunları oynamayan dota 2, ESO ve GW2 gibi online oyunları oynayan biri için?
  • açıkçası lol dota tarzı oyunlar çok gpu gücü gerektiren oyunlar değil. bu oyunlar için ben ne 60hz 75hz diye düşünürüm ne de rx480 veya gtx1060 civarı ekran kartı alırdım. al ips monitör canlı renklerle oyununu oyna mantığındayım. 60hz ile 75hz arasında akıcılık olarak pek fark olacağını zannetmiyorum. ancak dediğim gibi freesync 75fps üstü yırtılmaları (özellikle fps gibi ekran hareketliliğinin fazla olduğu oyunlarda) ve 60fps altı takılmaları engelleyecektir. bu önemli bir farklılık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brokengineer -- 11 Eylül 2016; 20:47:29 >
  • Rx 480 ile Gtx 1060 karşılaştırılmaz kesinlikle 1060 daha iyi

o zaman belki de biraz daha iyi bir freesync olmayan bir monitör ile gtx 1060 daha iyi olacaktır.
  • nvidianin ücretsiz internet çalışanları iş başında.

• Evet gtx 1060 daha performanslı. Dx12'de bile. Bu durum gtx 1060'ı öne geçiriyor. Ancak freesync olunca iş değişir ve amd öne geçer. Bence freesync kullanabilmek için rx480 alabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: GamerYigit17

Evet gtx 1060 daha performanslı. Dx12'de bile. Bu durum gtx 1060'ı öne geçiriyor. Ancak freesync olunca iş değişir ve amd öne geçer. Bence freesync kullanabilmek için rx480 alabilirsiniz.

dx 12 de iyimişmi ?birşey soracam nvidia kazanınca eline ne geçiyor ?

RX480 + FreeSync vs GTX 1060

• MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    amdnin vulkanı yüzünden doom önde her oyunda vulkan destekli olmuyor tabi min. fps değeri düşük bakarsan ama dendiği gibi işin içinde freesync varsa input lag adına rx480 tercih edilebilir yada rx 490 bekleyin gtx1080 kadar sağlam olacak 5-6aya gelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overclockmanyağı

amdnin vulkanı yüzünden doom önde her oyunda vulkan destekli olmuyor tabi min. fps değeri düşük bakarsan ama dendiği gibi işin içinde freesync varsa input lag adına rx480 tercih edilebilir yada rx 490 bekleyin gtx1080 kadar sağlam olacak 5-6aya gelir

şimdi dx 12 de eşit olduğu tek oyun tomb raider rakip ürünle arada fiyat dengesizliğide cabası bir rx 480 gaming x 1150 tl ken, bir gtx 1060 gamingx 1350 tl .

• quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

quote:

Evet gtx 1060 daha performanslı. Dx12'de bile. Bu durum gtx 1060'ı öne geçiriyor. Ancak freesync olunca iş değişir ve amd öne geçer. Bence freesync kullanabilmek için rx480 alabilirsiniz.

Test mümkemmelmiş hayret nasıl olmuşta r9 380 gtx 1060'ı geçememiş ? Bende sana sorayım amd kazanınca eline ne geçiyor ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

quote:

Test mümkemmelmiş hayret nasıl olmuşta r9 380 gtx 1060'ı geçememiş ? Bende sana sorayım amd kazanınca eline ne geçiyor ?

ben cebime bakarım birde ürüne marka hayranlığımda yok mesala uygun fiyata gidip nvidia kart aldım , nvidia bu kartı bize 980 tl ye satsaydı burada insanlara bu kartı alın derdim ama kart fp olarak tam bir fiyasko , doom testi anormal geldiyse rx 470 technopatda testi var insanlar aoov bu kart gtx 1060 i geçiyor yanlışlık var diyorlar oradan izleyebilirsin.

Hocam birincisi Crossfire SLI'dan çok daha verimli bir teknoloji, ha 2 rx470 cf yerine 1 tane gtx 1070 daha iyidir ancak bu demek değil ki cf çöp, aksine %80'e kadar optimizasyon veriyor ki bu mükemmel ötesi bir şey. İkincisi 150 watt kart nereye ısınacak gözünüzü seveyim ya, ona bakarsan 1080 founders 83 derecede geziyor çoğu sistemde stok hızlarda.
  • tayfun34_4 T kullanıcısına yanıt
    Teknoloji olmadan kartın ne kaar güçlü olduğunun önemi yok. AMD kartlar async ile geliyor ve bu özellik daha fazla fps veriyor, daha sonra çıkan bütün dx12-vulcan oyunlarda da AMD kartlar muadili Nvidia kartları gömecek bu şekilde. Ayrıca 490 çıkınca ne olacak anlamadım, 480 ve 1060'dan bahsediyoruz.
  • Hocam Eğer rekabete dayalı cs-ow-lol-dota gibi oyunlar oynuyorsanız 144 hz bir monitör alın, cidden farkı hissedersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerding_Gamers

Hocam birincisi Crossfire SLI'dan çok daha verimli bir teknoloji, ha 2 rx470 cf yerine 1 tane gtx 1070 daha iyidir ancak bu demek değil ki cf çöp, aksine %80'e kadar optimizasyon veriyor ki bu mükemmel ötesi bir şey. İkincisi 150 watt kart nereye ısınacak gözünüzü seveyim ya, ona bakarsan 1080 founders 83 derecede geziyor çoğu sistemde stok hızlarda.

ben cf sli dan iyi veya kötü demedim ki ondan süphem var.

https://youtu.be/DUCZmit99v0
    şu linki izle hem benchmarklardan hemde stuttering denilen olayın ne kadar oyunu etkilediğini gör.hem de cf sistemin performans artısını gör.aldığına değmiyor. işin sonunda adam diyor ki hızlı render almak için cf yapın ya da cf ın iyi performans verdiği bir oyunu sadece oynuyorsanız alın diyor.

3.sü ise gtx1080 10xx serisinin en çok ısınan üyesi. aftermarket ekran kartlarında en az ısınan gtx1060 sonra ise gtx1070 geliyor. emin olun fe gtx1080 de referans rx480den daha serin çalısıyor. o gtx 1080 boost clock speeding yüzde 15 üstüne oc yapılabiliyor ama rx480 yüzde 5 üstüne ya cıkıyor ya cıkmıyor.

uzun lafın kısası cf rx480 çok iyi cattle görevi görür.kahveni sıcak tutar. bu sebeple insanlar üst seviye kartlarda cf rx480 yerine gtx1070 veya gtx1080i tercih ediyorlar.

bu arada cf rx480 sli kadar iyi performans artışı verdeydi çakal nvidia gtx1060lardan sli köprüsünü kaldırmazdı.

gelelim konuya. arkadaşa öneride bulunurken ciddiydim. eğer freesync monitör alacaksan msi rx480 alsın.

• Nerding_Gamers kullanıcısına yanıt
    şu anda sen bana cevap yazmamışsın ki benim dediklerimi tekrarlamışsın hayal ile yaşıyorsunuz.490 gelince ne mi olacak esas senin kartın batacak.

gtx 1060 Teknoloji Desteği:

Eşzamanlı Çoklu Projeksiyon Evet
    VR Ready Evet
    NVIDIA Ansel Evet
    NVIDIA SLI® Ready Hayır
    NVIDIA G-Sync™-Ready Evet
    NVIDIA GameStream™-Ready Evet
    NVIDIA GPU Boost™ 3.0
    Microsoft DirectX 12 API - özellik seviyesi 12_1
    Vulkan API Evet
    OpenGL 4.5
    Bus Desteği PCIe 3.0
    İşletim Sistemi Sertifikasyonu Windows 7-101, Linux, FreeBSDx86

sende olup da bizde olmayan ne var ki bir tek SLI yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayfun34_4 -- 12 Eylül 2016; 13:30:56 >
  • İnsanlar öneri verirken keşke biraz daha mantıklı olsalarda 480-1060 karşılaştırması yapan birine 490-1070 önermeseler.
    Fiyatlar belli bütçeler belli.
    Arkadaşın istediği 2 kart birbirine yakın kartlar bu kartlar yerine 2 katı pahalı veya ne zaman çıkıcağı fiyatın ne olucağı belli olmayan bi kart önermek çok mantıksız.

• Konuyu okuyup okuyup gülüyorum. Veledlerin cehaletini okumak çok güzel.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.