Şimdi Ara

Ryzen 5600x'ten 5900x'e geçmek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şuan ki sistem Ryzen 5600x msi mpg b550 gaming edge wifi ve msi 6900xt

Uygun fiyata ekran kartı alabilmek için hazır sistem almıştım. Ryzen 5900x msi mag x570 tomahawk wifi içerikli. Sistemi alalı 1,5 ay oldu. Satarım diyordum ama sistem parçaları genel olarak pahalı parçalar olduğu için alıcısı fazlasıyla düşük. 5600x işlemciye 6900xt küçük gibi görünsede 3440x1440p çözünürlükte gayet yeterli geliyor. Bu yüğzden baştan 5800x veya 5900x almak yerine 5600x alarak farkı başka parçalara harcadım açıkcası. Şuan maddi yönden sıkıntım yok 5900x fiyatını öldürmek yerine 5900x ve x570 tomahawk wifi kendi sistemime takıp 5600x b550 gaming edge wifi satsam mı? Yani 5600x b550 ikilisi daha rahat satılır gibi geliyor bana. Bu arada yaptığım tek şey oyun oynamak.

İleri dönük olarak düşünerek sizce ne yapayım? 5900x ve tomahawk bir şekilde satayım ve ilerde yeni zen mimarisi ve ddr5 mi geçeyim yoksa 5900x ve x570 geçerek uzun bir zaman donanım değişikliği yapmayayım mı?

Bu konu da ki fikirlerinizi ve önerilerinizi belirtirseniz çok sevinirim.

Teşekkür ederim,

Saygılar.

• CPU larda ileriye dönük diye bir şey yok bunu insanlar bir türlü anlayamadı. Yıllardır bas bas bağırıyoruz CPU DA İLERİYE DÖNÜK OLAYI YALAN, HİKAYE, HURAFE.

Bugün, yarın yada 15 sene sonra değişmeyecek tek bir gerçek var TEK ÇEKİRDEK PERFORMANSI. İsterse oyunlar 16/32 cpu kullanmaya başlasın tek çekirdek performansı zayıf işlemciler hiç bir zaman oyunlarda yüksek ve stabil fps sağlayamayacak.

8/16 1700X ne durumda? resmen çöp. Tak bakalım 6900XT yada RTX3090 yer mi? yemez bırak onu hadi 3070 tak onu bile yemez. Yine aynı çekirdek sayısı sunan 5800X ise en baba kartları güle oynaya besliyor. Ne değişti? ikisi de 8/16 ama biri çok daha yüksek tek çekirdek performansı sunuyor işte tüm mesele bu.

İstersen şuan 16/32 5950X al 2 sene sonra çıkacak olan 6/12 7600X çok çok daha yüksek oyun performansı sunacak o yüzden yok ileriye dönükmüş, yok çok çekirdekmiş hepsi hikaye.

• Sadece oyunsa gereksiz iş olur.

İlerde yetmediğinde 5900x de yetmez.

Yada 5900x için daha cüzi paralar istenir.
    Yetmediğinde değiştirin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acura07 kullanıcısına yanıt

Aynen sadece oyun. Teşekkür ediyorum. Ben iki sistem de hali hazırda elde varken değiştirsem mi acaba diye tereddutte kaldim.

• o çözüzürlüge gerek yok

• Amaç oyun olduğu sürece gereksiz olur. Para ederken satmak lazım.

• ben geçtim. hafta sonları oyun oynuyorum, netflix vs takılıyorum. zerre fark yaşamadım açıkcası :)

• 3d mark oynuyorsan boyuna, farkı görürsün, ha belki bi de yayın falan açarsan fark hissettirir; oyunda zaten yazmışlar pek bi fark olmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ultra ayar oynuyorsan 1080p'de bile bazı oyunlarda gpu limitine takılabilir yani 5600x de olsa aynı fps'yi alıyor 5950x de olsa.kartın gücü bu kadar.

sen bir de 4k diyorsun hiçbir fark görmezsin iş de yapmıyorsan anlamı yok 5600x üzerinin.bu da 2k

hiç mi fark olmuyor dersen 1080p mediumda 3090'da oluyor da sen 4k diyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 18 Temmuz 2021; 9:22:34 >

• CPU larda ileriye dönük diye bir şey yok bunu insanlar bir türlü anlayamadı. Yıllardır bas bas bağırıyoruz CPU DA İLERİYE DÖNÜK OLAYI YALAN, HİKAYE, HURAFE.

Bugün, yarın yada 15 sene sonra değişmeyecek tek bir gerçek var TEK ÇEKİRDEK PERFORMANSI. İsterse oyunlar 16/32 cpu kullanmaya başlasın tek çekirdek performansı zayıf işlemciler hiç bir zaman oyunlarda yüksek ve stabil fps sağlayamayacak.

8/16 1700X ne durumda? resmen çöp. Tak bakalım 6900XT yada RTX3090 yer mi? yemez bırak onu hadi 3070 tak onu bile yemez. Yine aynı çekirdek sayısı sunan 5800X ise en baba kartları güle oynaya besliyor. Ne değişti? ikisi de 8/16 ama biri çok daha yüksek tek çekirdek performansı sunuyor işte tüm mesele bu.

İstersen şuan 16/32 5950X al 2 sene sonra çıkacak olan 6/12 7600X çok çok daha yüksek oyun performansı sunacak o yüzden yok ileriye dönükmüş, yok çok çekirdekmiş hepsi hikaye.

• Hicbir sey yapma bence, sistemin gayet iyi

Ona verecegin parayi amd 6000 serisine gecerken harcarsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.