Şimdi Ara

Ryzen Cpu üzdü :S (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
3.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Benchmarklarda durum ne alemde? Veya popüler AAA oyunlarda(erken erişim, pubg vs. değil) ? Tamam Ryzen'ın çekirdek performansı intel'e göre daha düşük de o kadar da gebermiş halde de değildir. Hele düzgün araçlar-oyunlarla test edin, onlarda da sorun varsa tekrar yazın.

ayrıca darboğaz sadece %99-100 kullanım görmemek değildir. %99 görmeme durumu yalnızca özel olarak geliştirilmiş yazılımlarda görülebilir, benchmarklar dahi bu sınıfa girmez. %50 cpu-%50 gpu kullanımı da darboğaz göstergesidir. Darboğazın nereden olduğu alnında yazmaz ama darboğaz var demektir. Gerek yazılımsal gerek donanımsal...
  • Yani 1080P de böyle bir sitemle 39 fps ye düşmek, birde uyumlu rami almama rağmen tam MHZsinde çalışmaması tam bir hayal kırıklığı oldu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overclockmanyagı

tek çekirdek gücünden kaynaklı işte bu yüzden server işlemcilerinde oyun oynanmıyor amd ile intel farkıda bundan geliyor çok çekirdek mi az ama güçlü çekirdek mi sorusunun cevabı...

dx12nin optimum desteğine bakacak olursak 6gerçek ve hızlı çekirdek en mantıklısı yani i5 8400 (bütçe fazlaysa i5 8600k)

Fx 8350 ile daha oynayamadığım oyun görmedim varsa söleyin bakalım ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=pWrz22C6QpM
    https://youtu.be/cdgZrVAFqZY

bir çok oyunda 60fpsden raidlere girince bu düşük fpsleri görmesi ekran kartı kaynaklı değil umarım kullanılan çekirdeğe bakın...

yada Allods Online

demek istediğim mmorpglerin çoğunda amd iyi performans vermiyor çünkü mmorpg oyunları çok çekirdek kullanamayan online çok kişi bi anda hareket edince işlemciye yüklenen oyunlar

şimdilik aklıma gelenler bunlar çok çekirdek daima iyi olacak diye bir kural yok kısaca ilerde işe yarar deniliyor ama bu mmorpg için geçerli bir kural değil adamlar işin ucuzuna kaçınca tüm çekirdekler kullanılamıyor malesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyagı -- 29 Aralık 2017; 10:35:17 >

• Hocam bende monster abra a5 10.3.2 var i7 7700hq 1050ti gpu 16 gb ram var. Denediğim oyunlarda darbogaz yapti. Counter strike 1.6 da bile fps drop yasiyorum. Sonda aklima format atmak geldi.. Windows 10 pro kurunca drop sorunu kalkti. Windows u dehistirmeyi deneyin bi.

• quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

quote:

tek çekirdek gücünden kaynaklı işte bu yüzden server işlemcilerinde oyun oynanmıyor amd ile intel farkıda bundan geliyor çok çekirdek mi az ama güçlü çekirdek mi sorusunun cevabı...

dx12nin optimum desteğine bakacak olursak 6gerçek ve hızlı çekirdek en mantıklısı yani i5 8400 (bütçe fazlaysa i5 8600k)

Gir bf4 yada bf1 multiye 1080p yüksek detayda oyna bakalım biraz, fps gösterir şekilde video at bekliyoruz.

Atamazsan bir daha dahili bileşenler bölümüne girmeyeceksin kabul mü? Nasıl oynuyorsun bir görelim, hadi hodri meydan!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 29 Aralık 2017; 11:58:1 >

• Mmorpg ler coklu cekirdek kullanamayan tarih oncesi teknoloji ile yapılan oyunlardir. Bunun icin herhangi bir marka suclananaz. Halbuki en cok thread bu oyunlar icin gereklidir gel gorki adamlarin teknolojisi 15 yıllık falan eski yani. Daha ben herhangi bir islemciye adam gibi olceklenen mmorpg oyun gormedim. Hepsi bastan asagiya optimizasyon ozurlu. Grafikleride grafik olsa bari. Bf1 64 kisi ile oynanirken 100+fps alan islemciler mmorpg oyunlarda 40 fps aliyor. Her iki oyunda 64 kisi olsun farketmez. Mmorpg oyunlari isallah artik dogru duzgun yapilirda herkes mutlu mesut oyun oynar.

• quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

quote:

Gir bf4 yada bf1 multiye 1080p yüksek detayda oyna bakalım biraz, fps gösterir şekilde video at bekliyoruz.

Atamazsan bir daha dahili bileşenler bölümüne girmeyeceksin kabul mü? Nasıl oynuyorsun bir görelim, hadi hodri meydan!

tamam bf4 isteğin alınmıştır çok yakında videolar geliyor.

• Sorun çözüldü arkadaşlar burada ne yazıkki kimseden şu sebepten yada bundan olabilir gibi hiç bir öneri gelmedi, onun yerine Küstahlık ve Fanlık yapıldı, 47 fpsden 147 fps çıkardım. Ancak tek çekirdek isteyen oyunlarda biraz kötü hala, konu kapanabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaXENeO

Sorun çözüldü arkadaşlar burada ne yazıkki kimseden şu sebepten yada bundan olabilir gibi hiç bir öneri gelmedi, onun yerine Küstahlık ve Fanlık yapıldı, 47 fpsden 147 fps çıkardım. Ancak tek çekirdek isteyen oyunlarda biraz kötü hala, konu kapanabilir.

Sorunu nasıl çözdüğünüzü açıklarsanız, benzer sorunu yaşayan diğer arkadaşlar da faydalanabilirler.
  • quote:

Sorun çözüldü arkadaşlar burada ne yazıkki kimseden şu sebepten yada bundan olabilir gibi hiç bir öneri gelmedi, onun yerine Küstahlık ve Fanlık yapıldı, 47 fpsden 147 fps çıkardım. Ancak tek çekirdek isteyen oyunlarda biraz kötü hala, konu kapanabilir.

Sorunu nasıl çözdün acaba açıklayabilir misin ? Bendede Ryzen 1600X var 4.0 Ghz'de çalışıyor ama buna rağmen benim GTX 1080 Ti'me dar boğaz yapıyor.
  • MeTaL_KnighT kullanıcısına yanıt
    hocam 8600k 1080'e darboğaz yapıyor, 1600x 1080ti'a nasıl yapmasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmettsezis

i3 8100 bile 1080 darboğaz yapmıyor 8600k nasıl yapsın.

Yalan atmayın artık atmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zafer Korkmaz

quote:

Orijinalden alıntı: ahmettsezis

i3 8100 bile 1080 darboğaz yapmıyor 8600k nasıl yapsın.

Yalan atmayın artık atmayın.

Tabi kardeşım yalan yazıyorum ben burda. Azıcık iftira atmadan önce 144hz monitörde oyun deneyimini araştırsanız veya bizzat denerseniz umarım. Şu forumda kendi kullanmadığınız şeyler hakkında yorum yapmayı lütfen artık bırakın.

60hz kullanıyorsan zaten g4600 bile besliyor her kartı.

Edit: Basit bir örnek. Oyun full ayarlarda. Gpu yüklenmeden cpu 80-90 dolaylarında geziyor sürekli ve 80fps'e kadar drop yiyorum.
    Ryzen Cpu üzdü :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettsezis -- 12 Ocak 2018; 16:27:42 >

• ahmettsezis kullanıcısına yanıt
    PC' de herhangi bir sorun olabilir. Sürücü sorunu, CPU' ya yük bindiren kripto para virüsü vs. ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: --Destroyer--

PC' de herhangi bir sorun olabilir. Sürücü sorunu, CPU' ya yük bindiren kripto para virüsü vs. ?

Hayır, pc gayet sağlıklı durumda. Oyundaki zombiler ai oldugundan işlemciyi ciddi yüke sokuyor.
  • quote:

Arkadaşım bu ne ..... böyle. Küstahlık yapıldı diyorsunya. Senin yaptığın ne oluyor şimdi. İnsanlar sana gerçeği söyleyecek.
    Konuyu baştan sona okudum. Gayet de insanlar sana yardım etmiş. Şunu dene bunu dene şu olabilir demiş arkadaşlar. Bu ne tavır böyle. Nasıl oluyorda hiç kimseden yardım gelmedi diyebiliyorsun.
  • quote:

Pek bir alingan arkdasimiz missin, burada insanlara küstah falan demeye de yüzün varmis, iyi da... cikardiysan cikardin bize ne? Hadi kolay gele..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mukarnas

quote:

Pek bir alingan arkdasimiz missin, burada insanlara küstah falan demeye de yüzün varmis, iyi da... cikardiysan cikardin bize ne? Hadi kolay gele..

Aynen de öyle. Birde çözümünü paylaşsa bari..
  • quote:

Bu değer iyimidir ?

Merhaba gpu skoru neden o kadar düşük acaba. Bende rx560 var yaklaşık aynı değerleri alıyor. Oyun oynamadığım için fps drop oluyormu yada sorun bilmiyorum ama

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.