Selamlar arkadaşlar, İhtiyaçlarımızdan dolayı yakında bir MPV almayı düşünüyoruz. Alternatiflerin en başında Smax geliyor. Bu konuda forumu inceledim ama aradığım bilgiler pek yok. Hatta güzelim araç için forumda güzel bir sayfa olması gerekiyor bence. Aracın üretimi durduğu için 2. el düşünüyoruz. Tabi bunların bile fiyatı pek az değil. O yüzden iyi değerlendirmek gerekiyor. 2007 model 100binlerde bir araç alınır mı mesela? Sorum şu ki; bu araçları kullanan arkadaşlar bize ne önerirler? Aracın olumlu olumsuz yönleri, yakıt tüketimi, bakım maliyetleri gibi bilgiler çok değerli bizce. Piyasada çok olmayan bir araç. Heryerde bulup incelemek ve sahibinden objektif bilgi almak zor. Bu yüzden yardımcı olursanız çok sevinirim. Hoş sohbetler. Eyv.
Yanlış hatırlamıyorsam makyajlı olanı Ekim ayında satışa sunulacak ülkemizde. Ben yakında Renault Grant Scenic alacağım. Ama S-Max bu sınıfta bence lider bir araç. Keşke 1,6 dizel seçeneği de olsa. 60000-65000 civarı fiyatla da güzel satılırdı ülkemizde. Böyle bir seçenek olursa ilk alacak olanlardan biri de ben olurdum...
1.6 dizel yakıt ve vergi bakımından uygun olur ama 1.7 tonluk bir aracı pek rahat çekemez sanırım.
Evet, bu konuda haklı olabilirsiniz. Almanya'da da 2000 motor dizel ve benzinli seçeneğinden başka çeşit motor yok. Ama olsaydı iyi olurdu. 1,6 dizel 120-130 hp sanırım yeterdi...
quote:
Orijinalden alıntı: awtnog
1.6 dizel yakıt ve vergi bakımından uygun olur ama 1.7 tonluk bir aracı pek rahat çekemez sanırım.