Şimdi Ara

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl [ANA KONU] (ÇIKTI) (140. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.137
Cevap
81
Favori
93.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 138139140141142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gerçekten 110 gb mı yoksa benim gözlerim mi dumanlı görüyor

• Oyunu kaldırıp baştan indirdim steam cloud kapattım Local klasöründe ki Stalker2 klasörünü sildim full temiz bir başlangıç ile ilk uzun gölgelendirici işlemine başladım hadi bakalım a-life göster kendini.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a lifenin anlamı nedir

• Starborn kullanıcısına yanıt

Her deliğe girmek, her zulayı bulmak, tüm yan görevleri yapmak vs. derken oyunda 133 saatim var ama henüz Duga'da Faust görevini yeni bitirdim. Oyunun sonuna daha çok var yani. Zalissya yan görevi hariç bir görev bugu veya oyun kıran glitch de yaşamadım. Zalissya olayının da çözümü basitmiş onu da kurtarmıştım. Son günlerde Gravity Anomalilerinde crash yemeye başlamıştım ki çok sinir bozucuydu. Şimdi bu güncelleme ile oyuna tekrar başlamaya değer mi, yoksa kaldığım yerden devam mı etsem diye düşünüyorum. Bahsedilen A-Life tecrübesi olacaksa bi yandan da oyun mekaniği anlamında çok şey kaçırmış olacağım sanki.

• YerliMakina kullanıcısına yanıt

A-Life sadece yeni oyunda mı çalışıyor ne alaka?

• YerliMakina kullanıcısına yanıt

Gölgelendirici engelini geçsem deniycem hemen ama çöküyor %40 civarında 3 kez çöktü. Ama bence bitirin oyunu ilerde bir daha başlarsınız.

A-life oyundaki yapay zeka oyun çıktığında çok harika birşey olacak dediler ama çıkışta bozuktu.

• NeCRiS kullanıcısına yanıt

Normalde bu tip kaba çıkışlara cevap vermem ama şu alaka; mesela bir göreve veya bir alana keşfe gidiyorum. Oyunun şimdiye kadar oynadığımız halinde biz o alana veya binaya 80 mt. yaklaşana kadar düşmanlar spawn olmuyordu ve bir anda kendimizi çatışmanın ortasında veya arkamızda düşman spawn olmuş halde buluyorduk. Oyunda bir sürü sniper silah mevcut ama bu durumda tamamen anlamsız hale geliyorlardı. Eğer bu oyunda bahsedilen A-Life eski Stalker oyunlarındaki gibi ise, şimdiye kadar yaptığım görevlerin veya keşiflerin şekilleri, yaklaşımları vs. tamamen değişmiş olacak. Oyun haritasının neredeyse 4te 3ünü gezmiş ve keşfetmiş durumdayken bu mekanikle o keşifler veya görevler nasıl olurdu, acaba baştan başlamaya değer mi diye düşünüyorum. Tabi henüz güncelleyip oyuna girip A-Life'ı tecrübe etmedim, Starborn arkadaşımıza da sıfırdan başlayacağı için tecrübesini aktarması için o cevabı yazmıştım.

• Oyunu yeniden yaptılar galiba 110gb patch nedir ?

• Noctivagant kullanıcısına yanıt

benım sonumdan bahsettım dostum bılıyorum 4 farklı oldugunu

• Gölgelendirici işlemi sırasında oyun takılıyor ben çekirdek kullanımlarının düşmesinden anlıyorum takılmayı ama gpu kullanımı yüksek seyretmeye devam ediyor bu durumda ne kadar beklerseniz bekleyin işlem bitmez görev yöneticisinden takip edin cpu kullanımını.

Yeni yamadan sonra shaderları derlemeye çalışırken donmalar yaşıyorsanız, arama çubuğunuza "Disk temizleme" yazın ve ana sürücünüze gidip "Directx Shader Cache"i silin.Türkçe çevirisi böyle çözülmüş birçok kişinin sorunu.Bu arada performans artmış deniyor ve anlık fps droplarda azalmış yada bitmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnergyHill -- 19 Aralık 2024; 20:25:21 >
  • Temizledim ama olmuyor zaten windowsun değilde ekran kartı sürücüsünün shader cache klasörüne oluşturuyor dosyaları.

• Valla boyutu moyutu boşverin. Ben daha önceki sayfalarda kötü eleştirmiştim oyunu. Şu an hepsini bireeer birer yutuyorum afiyet olsun bana.

Oyun muhteşem hale gelmiş. Gamepad desteği çoook çok güzelleştirilmiş. Cod gibi akıyor. Ses desteği çok güzelleştirilmiş. HDR desteği hala kötü maalesef, olsun bunu affedilir.

Impulse TRIGGER gelmiş. Buna çok şaşırdım ve sevindim. Xbox gamepadlerde bunu çok az oyun destekliyordu. Sadece forzalar gears filan. Stalker'da bunu görmek harika. Gamepad o kadar kötü destekliyken birden en iyi destekli oyun haline getirmişler. Ateş edince zangır zangır titriyor RT LT tuşları muhteşem.

Performans harika olmuş. Oyuna akım akım akıyor. Ne stutter ne bişey. 4K her şey ultra frame gen açık fsr 3.1 kalite 120'den aşağı düşmedim henüz (şehre filan gitmedim henüz) FG kapatırsam da 60'tan aşağı düşmüyor. Asıl güzel olan şey stutter hiç yok.

Oyun artık olmuş. Asıl şimdi Stalker 2 başlıyor :) Müthiş iş başarmış GSC.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 19 Aralık 2024; 20:43:44 >

• Hep saveler gitmiş mesajları okuyorum appdata/local deki stalker 2 klasörünü yedekleyin derim güncellemeden sonra saveler bozulursa sonraki güncelleme ile düzeltirlerse onları kullanırsınız.

• EnergyHill kullanıcısına yanıt

Güncellemeyi indirdim oyuna giremiyordum benim sorunumu da çözdü bu yöntem, teşekkürler.

Mod yüklü değilse msi afterburner gibi programlar aktifse kapayıp deneyin hocam.

• Derlemede takılanlar için.

Onuda denedim mod yok sıfırdan indirmiştim ama dosyaları doğrula deyince 3 dosyada hata buldu 10gb lık dosyaya yama yapıp 160mb indirme yaptı şimdi cacheleri temizledim baştan başlattım..

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl [ANA KONU] (ÇIKTI)

Edit: Önceden %30-40-50 gibi değerlerde donarken bu işlemden sonra %80 de dondu steamden durdurup yeniden açtım oyunu %80 e kadar hızlı gelip tamamladı ve oyun açıldı.

Steam doğrulamasından sonra mevcut cacheleri temizleyin.

Windows shader cache klasörü: C:\Users\K.ADINIZ\AppData\Local\D3DSCache

Ekran kartı sürücüsünün shader cache klasörünü temizlemek için:

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl [ANA KONU] (ÇIKTI)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 19 Aralık 2024; 22:57:49 >

• Vram dolduğu için 100 FPS'den 5'e düşme olayı çözülmüş mü? Ona göre indireceğim veya indirmeyip POE 2 ve Indiana Jones'a devam edeceğim.

• v1.1 oyunu yeniden yazmışlarS.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl [ANA KONU] (ÇIKTI) gene bir batman ve cyberpunk vakası yaşıyoruz. Silip yeniden çekmek lazım bunu patch falan boş iş...

• Teslaman kullanıcısına yanıt

O dediğin indiana jones oyunundada var.O yüzden o direkt vram ile alakalı durum çözüleceğini sanmıyorum.

• 
Sayfa: önceki 138139140141142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.