Şimdi Ara

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl [ANA KONU] (ÇIKTI) (141. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.137
Cevap
81
Favori
93.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 139140141142143
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4K Native Epic yeni oyun kontrol bize geçtiğinde kullanım değerleri karşılaştırmak isteyenler için.

Vram 9.2gb

Aynı ayarlarda 2K Native vram kullanımı 7.2gb dı.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl [ANA KONU] (ÇIKTI)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 19 Aralık 2024; 21:44:13 >
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt

Metro Exodus neredeyse daha iyi gözüküyor bu oyundan. Sistem gereksinimleri de daha düşük. Oynamak için de ekranı çamur gibi yapan FSR cart curta da gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ggreyhame -- 19 Aralık 2024; 21:57:13 >
  • OptimizedSettings kullanıcısına yanıt

Evet savaş yüzünden hoş görülü olmamız lazım ama bu konuda bir youtube kanalı oyundaki bugları ve grafiklerin kalitesinin beklentinin altında olmasını söz konusu savaşa bağlamak doğru değil demiş.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl — Gameplay Trailer videosunun yayınlandığı tarih 2021 tarihi. Rusya'nın işgale başladığı tarih ise 1 yıl sonrası 2022 tarihi. 2021 de çıkan videolara bakarsak da oyunun aslında o dönemde büyük kısmı aslında tamamlanmış çünkü 2021 de çıkan videoda yer alan bazı kısımlar oyunun sonlarına doğru olan kısımlar.

Yani oyunun savaş sırasında geliştirildiğini söylemek pek doğru değil. Son rötuşlar savaş sırasında atılmış demek daha doğru olacak.

• Gölgelendiriciler yükleniyor diyor ilerlemiyor çizgi.

Malesef silip tekrar yükleyeceğim. Bu kadar amatörce işler yapmamalılar, vaktimiz az zaten onda da oyunu çalıştırmakla uğraşıyoruz.

• EnergyHill kullanıcısına yanıt

Indiana Jones'da yaşamadım böyle bir sorun. Bir tek Stalker'da yaşıyorum. Indiana'da eğer vrami aşacak seviyede yani supreme texture açarsam direkt 5 FPS'e düşüyor. Eski haline getirince düzeliyor ve sorunsuz saatlerce devam edebiliyorum. Bu oyunda ortada hiçbir durum yokken random şekilde 2 FPS'e düşüyor 100 küsürden. Bunun sebebi de Vrami temizlemiyor oyun. Ne kadar çok gezersen o kadar doluyor, doldukça sınıra geliyor. FPS yine düşmüyor buna rağmen. Fakat sınırı 1 mb aşınca çakılıyor oyun. Nerede vrami aşacağını bilmiyorsun tabii. 😄

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teslaman -- 19 Aralık 2024; 22:38:24 >
  • ggreyhame kullanıcısına yanıt

Hocam iddia ediyorum çoğu oyun daha düşük sistemlerde bile aslında çalışırlar ama ekran kartı üreticileri bu defa para kazanamaz. Onlar para kazansın diye oyun yapımcıları kasıtlı daha yüksek sistemde çalışacak şekilde ayar çekiyor.

4000 serisini bırak 3000 serisi bile aslında para kuzayı sistemler. Ama bizlerin yapabileceği bir şey olmadığı için bu sistemlere geçtik. Benzeri Amd içinde geçerli.

Oyun yapımcıları isteseler şu yeni oyunların hepsini 1000 seri kartlar bile açıp en kötü orta ayarlarda çalıştırırlar. Ama onlarında işine gelmez. Kimbilir Nvidia ve Amd den ne kadar komisyon alıyorlar.

• Bugün hiç açmadığım halde ve sistem açılışında otomatik açılmaya ayarlı olmadığı halde Xbox gamepasse uygulaması kendi arka planda güncellemyi yüklemeye başlamış. 117.8 Şimdi bir açtım baktım 117.8 GB güncelleme yapmaya başlamış ve 102 GB indirmiş bile.

Savaştan ötürü grafiklerin olumsuz etkilenmesi saçma zaten. Böyle bir şey mümkün değil.

Oyunlarda modelleme/kaplama yapmanın belirli bir prosedürü var, savaş var diye bazı işlemleri atlayarak geçmeniz mümkün değil. O halde ya iş hiç bitmez işi bırakırsınız, ya da yapmaya devam eder ve tüm aşamaları yaparsınız bunun ortası yok.

Bence bu programlama kısmı içinde geçerli, o kadar bug bir sürü programlama hatasından mesela. Programlayan ekip abi bu gün moralim çok bozuk 5 node eksik bağlayayım mı diyor oyunu programlarken?

Yani çok teknik bir işi ya yaparsınız ya da yapmazsınız bunun dış etkenlerden etkilenmesi en fazla ne derece mümkün olabilir siz o bilgisayarın başında iş yapabiliyor vaziyette olduğunuz müddetçe. Eğer yapmaya devam edebiliyorsanız demek ki savaş sizi bu işi yapmaktan alıkoymuyor. O halde siz işi kötü yapmışsınız bazı noktalarda, savaş olmasaydı da göreceğimiz oyun buydu kısacası.

İnsanlar zor zamanlardan geçiyor bu ayrı konu, ama bence çok fazla iç içe girdirip dramatikleştirmeye gerek yok.

Piyasaya onlarca STALKER vakası oyun çıktı hem yakın geçmişte hem uzak geçmişte mesela, hepsi de farklı farklı ülkelerden, farklı farklı ekiplerden. Hepsinde savaş mı vardı sanki. Koca 3A oyun stüdyoları bile yazılım faciası oyunlar çıkarabiliyor. O yüzden savaş var da ondan böyle oldu şeyine ben çok katılmıyorum.

Bu gayet bitmemiş işleri piyasaya sürmekten, hataları belki yeterince test etmemekten, bazı şeyler belki eleman tecrübesi yetersizliğinden veya yönetimsel hatalardan vesari-vesaire kaynaklanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabus2224 -- 19 Aralık 2024; 22:23:37 >

Valla hiç böyle şeyler düşünmezdim ama artık ben de bu yönde düşünmeye başladım. Özellik Tiny Glade oyununu görene kadar. GTX 1000 serisi kartlarda bile ray tracing açıp 60 FPS alabiliyorsun. Yani istenince yapılabiliyor.

Yine Stalker dışına çıktık, ağzımıza ayağını sokacak millet yine Stalker konuşulmuyor diye. Genel topic gibi oldu burası. 😄

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teslaman -- 19 Aralık 2024; 22:36:47 >

Sistematik eskitme de var. Hepsi biz daha fazla para harcayalım diye varlar. Dediklerinize de katılıyorum bu arada.

• kabus2224 kullanıcısına yanıt

Oyundaki hataların sebebi bence bu oyunu yapanlarda son dönemki modaya uymuşlar ondan. Oyunda hata olursa olsun sonra nasılsa yamalarla düzeltiriz kafasına sahip son dönemde oyun yapımcıların neredeyse hepsi.

Bir de bana göre bazı donanımlarla test ediyorlar onlarda hata yoksa çıkarıyorlar.

Mesela Call of Duty: Black Ops 6 çıktığında bir çok kişi bazı buglardan ve gamepasse de oynayanlar save silinmelerinden şikayet ediyorlardı. Garip şekilde ben 4050 ekran kartı dizüstüm ile o oyunu oynarken en ufak sorun yaşamadım. Save silinmesi dahil.

Sistem bazı konularda biraz düşük kalıyorsa oyunlarda bazı buglar oluyor. Normal bir bir oyunda bug varsa sistemin ne olursa olsun o bug olur ama son dönemde çıkan oyunlarda veya 1-2 sene önce çıkmaz ama yeni güncelleme alan oyunlarda sistem biraz yetersizse bazı buglar başlıyor.

Bir de bana göre telefonlardaki gibi donanım eskitmesi yapılıyor. Oyun firmaları vasıtasıyla.

Eski bilgisayarımda 1050 gtx ekran kartı vardı. Diablo 4 oyunu çıktığında ara ara kasmalar dışında sorunsuz oynarken oyuna 2 yıl içinde gelen her güncelleme sonrası ve her sezondan sonra oyun benim sisteminde oynanmayacak hale gelmeye başladı. 1.sezonda hiç donmayan oyun 2.sezonda donmaya. 3. sezonda NPC ile konuşmak ve craft yapmak için E bastığımda oyun tepki vermemeye filan başladı. E 10 defa filan basarsam craft penceleri açılıyordu. Klavye kaynaklı sorunda değildi çünkü oyunu Xbox kontrolcüyle oynuyordum aslında onda ilgili tuşa basınca oluyordu ben kontrolcüde sıkıntı olabilir diye klavye de de deneyince durumun aynı olduğunu fark etmiştim.

i13 nesil ve 4050 gtx ekran kartlı pc geçer geçmez oyundaki tüm sorunlarım düzeldi.

• 110 gb güncelleme ve hala 20 dk oynadıktan sonra takılma, fps düşme sorunu devam ediyor. yani 110 gb'lık güncellemenin özeti: süreyya hanımın muhteşem değişimi. sonra küfür edince de küfür etti oluyoruz

• Derlemeyi geçebilirsek inşallah oyuna gireceğiz. Takılıp kalıyor ilerlemiyor derleme.

• ggreyhame kullanıcısına yanıt

Exodus grafiksel olarak bu oyundan daha iyi değil baya iyi bence.

Stalker 2'de bazen grafikler çok kötü geliyor gözüme, bazen de çok güzel. O realistik havayı yakalamak istemişler ama bazı yerlere bu olmamış.

• Teslaman kullanıcısına yanıt

Kusura bakmasın o millet. Siz biz keyfimizden konuşmuyoruz ki. Bir laf vardır onu söylemek lazım o arkadaşlara. Söyleyene değil söylettirene bak diye.

Firmalar işlerini adam gibi ve ahlaki olarak yapsalar bizler bu mevzuları zaten konuşmak zorunda kalmayacağız. Bunları konuşmaktan hiç birimiz zaten keyif almıyoruz. Keşke oyunlar problemsiz çıksada oyunların konuşulması gereken şeylerini konuşabilsek. Ama firmaların optimisazyon saçmalıkları yüzünden ona fırsat gelmiyor.

Zaten düzeldiğinde bol bol esas mevzuları konuşmaya başlarız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 19 Aralık 2024; 22:55:49 >
  • NeCRiS kullanıcısına yanıt

Önceki sayfada çözüm var.

• napervasız kullanıcısına yanıt

A Life = Artificial Life

Stalker'ın alametifarikası olan yapay zekaya deniliyor. Oyunun dünyasında yaşayan yapay zeka. Avlanan hayvanlar, NPC'ler arası rastgele oluşan çatışmalar, temizlenen bölgelere bir süre sonra mutantların doluşması gibi gibi bir çok yapay zeka ''life''ı.

İlk oyunları bu yönüyle çok sevilip popüler olmuştu 2. oyunda ise çıkışından itibaren a-life'ın a'sı yoktu, bazıları ve benim için oyunun en büyük sıkıntısı bu. Yama notlarında yazılana göre bunu kısmen adam etmişler ancak eskisi gibi dört dörtlük olmamıştır, hemen tek güncelleme ile düzelecek gibi değil çünkü. Güncellemeyi yaptım ancak denemedim.

• 117 GB patch mi olur ya. S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl [ANA KONU] (ÇIKTI) 

Edit. sildim gitti. Daha başlamamıştım bile. Sonra artık...

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl [ANA KONU] (ÇIKTI)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XanthiN -- 19 Aralık 2024; 23:18:43 >
  • Steamde oyunu baştan indiriyor

• Oyunun Steam fiyatı 42.99 dolardan 38.69 dolara inmiş. Çıktığı dönemde iyi satmış bir oyuna normalde hiç bir platform daha ilk ayının sonuna doğru 4 dolarlık bile indirim yapmaz.

Bu indirim geldiğine göre oyunun performans sorunu bir süre daha çözülmemiş olursa daha da fazla indirim görebilir.

• 
Sayfa: önceki 139140141142143
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.