Oyunun kendisi kadar update indiriyorsak bir şeylerin düzelmesi gerekiyor. Hala salak saçma fps düşüşleri var. 2024'ün en ama en kötü oyunu. |
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl [ANA KONU] (ÇIKTI) (142. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Millet her update de oyun kadar update indirmeye illallah etmiş ama asıl sıkıntının içerikte olduğu yıllar sonra belini doğrultursa anlaşılacak.
İlk oyun çıktığı döneme göre etkileyici bir işti ama Stalker 2 günümüze göre hem eskide kalan hem de içerik anlamında da ilk oyunun gerisinde kalmış bir iş. Starfield ile aynı muameleyi görmesi gerekirken sırf savaştalar diye -ki oyun Çekya da geliştirildi- çok sağlam kıyak geçildi, şu an maliyetini çıkarmış deniyor. Umarım geliştirici stüdyo Dying Light 1-2, Cyberpunk 2077 gibi uzun yıllar oyunu en azından hayranları ellerinde tutabilirler.
-
Oyuna küçükte olsa 1.1.1 güncellemesi gelmiş söylenene göre kayıt çökmesi ve shader yüklemesi anındaki çökmeleri düzeltiyormuş.
-
Pek bilgili olmayan kişilerle düzeltme yapmaya çalışıyorlar bence fixlendi dedikleri bazı şeyler hala yaşanıyor 3 yamadan sonra:D hintli yazılımcı koysan bu kadar hata yapmaz yav.
-
kayıt çökmesini denedin mi hocam düzelmiş mi ?
-
Beyler kaç defadır soruyorum bir zahmet şu oyunun ana menüsüne gidip grafik/görüntü ayarları kısmına bakıp ayarlarınızı şuraya yazın.
Özellikle 2K 1440P (4K olanlara da soruyorum) çözünürlükte oynayanlar Nvidia ekran kartı olanlar bir zahmet grafik ayarlarınızı şuraya yazın yada ss alıp şuraya paylaşın.
Oyunlarda grafik netliğini detaylarını etkileyen bulanıklık yapar gibi olan "DLSS/DLAA/FSR" gibi ayar şeylerini hiç bir oyunda kullanmam hep Kapalı tutmak isterim.
STALKER 2'de her şey "Epic" ayarlı fakat DLSS/DLAA-Kapalı yapsak mesela grafik texture yüzeylerinde (otlar çiçekler yapraklarda uzaktaki ağaç dallarında duvar kenarlarında) bir keskinlik (image sharpening) azalması bozulmalar karıncalanma noktacıklanmalar oluyor, DLSS/DLAA-Açık olunca ("Ölçeklendirme" ayarı kendi pasif 66'dan 100 oluyor) her şey düzeliyor daha güzel net oluyor gibi geldi.
"Ölçeklendirme" dediği ayar 66'da duruyordu bunun %100 olması için DLSS "Kalite" yerine DLSS ile altındaki DLAA birlikte seçilmeliymiş.
"Keskinlik" default 20'de duruyor karışmadım, bunu grafik gerçekçiliği için en az 50'de bırakın diyenler var arttırmak iyi mi olur kötü mü olur bilemedim.
-
Oyunda dlss acilmadigi takdirde felaket bozuluyor goruntu. Antialising problemine bagliyorum bunu ozellikle bitki ortusu berbat gorunuyor kar çiselemiş gibi. Sizinle ilgili bir sey degil yani oyun dlss sart kosuyor bir anlamda. Zaten bir suredir dlss acinca daha guzel gorunen oyunlar turedi ama Stalker 2 bunun tepe noktasi suan.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Harbi mi çözmüyor? Geceden açık bıraktım ancak yarısı inmişti bugün de tüm gün indirme yapacak. Şayet gerçekten bir derde derman olmuyorsa oyunu komple kaldırıp en az 1 yıl unutmak şart öyleyse. Keşke herkeste 1 gbit internet olsa ama yok. Millet zaten bu başlığı iyice gizliden sidik yarışına çevirdi sırf indirme hızlarını göstermek için yalandan indirme yapıyorlar ss alabilmek adına.
-
Oyun içi keskinlik %20 kalsın ekran kartı sürücüsünde keskinlik arttırın.
Bende radeon simage sharpening %70 de oyun içindekini %70 yapsam bitki örtüsünde noise artıyor. Ayrıca 2k native de kötü gözüküyor. Çözünürlüğü 4K yapıp fsr/dlss ile kalite seçimini yapmak hala en iyi görüntüyü veriyor.
İşte tam da bunu öğrenmek için soruyordum iyi yazmışsın, kimse de kendi ekran grafik ayarlarını şuraya paylaşmadı gitti ya. Bu bilgilendirme için sağolasınız @Zebercet. @Starborn
Grafikleri bulanıklaştırıyormuş gibi yapan dikkatli baktığında gerçekten netliği detayları etkileyen DLSS/DLAA/FSR olayına hiç alışamadım hiç bir oyunda önce DLSS açayım böyle oynayayım demedim. Grafikleri etkiliyor gören gözler bunu fark ediyor derken mesela Cyberpunk 2077 ile Silent Hill 2 Remake ilk fark ettiğim oldu DLSS tamamen kapattım daha güzeldi. Yine yazdığınız gibi DLSS/DLAA/FSR şart koşan oyunlar türemesini ben ilk SW Outlaws ve Horizon Forbidden West oyunlarında fark ettim DLSS kapalı olunca çok berbat netliği bozuk texture görüntüsü oluyordu Açık yapınca iyileşti.
Peki hocam sizlerde STALKER 2'nin DLAA/DLSS ayarıları kısmında "Ölçeklendirme" kaçtaydı? bende default 66 gelmişti, sonra DLSS seçip altındaki ayarı DLAA yapınca Ölçeklendirme 100 oldu.
Yine genel texture grafiklerin netliği detayların artmasına etkisinin olduğunu düşündüğüm "Keskinlik (sharpening)" 20'de duruyor bunu en az 50 yapın diye söyleyenler var.
Bir de Cyberpunk 2077'den beri bildiğimiz Nvidia'nın meşhur ışıklandırma ışın izleme "RayTracing" şeysi bu oyunda var mı? genelde grafik/görüntü menüsünde bir ayarı falan olurdu da merak ettim.
"Çözünürlüğü 4K yapıp fsr/dlss ile kalite seçimini yapmak hala en iyi görüntüyü veriyor" demişsin, orada "Kalite" yazan kısımda ilerleyince sonda DLAA geliyor sanırım en iyi net görüntü kalitesi için bunu yapmak lazım gibi anladım çünkü "Kalite" DLAA yapınca altdaki "Ölçeklendirme" 66'dan 100 dayanıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 20 Aralık 2024; 8:30:37 >
-
Ölçeklendirme 66da quality oluyor 100 dediğin de dlaa o da native diye geçiyor. Oyunu alt bir çözünürlüğe alıp upscale etmeden atıyorum 2k ise 2kda bırakıyor ama antialisingi de düzeltiyor. Zaten dlaanın açılımı Deep Learning Anti Aliasing.
Oyunu ben uzun süredir açmadım şuanda da patchi indirmeye bırakıp işe geldim akşam bakayım inmiş olursa. Ben keskinliği 50'ye çektiğimi hatırlıyorum yalnız chromatic aberration benzeri flu bir görünümü vardı çünkü 20lerde bıraktığımda öyle hatırlıyorum. Ray tracing kendiliğinden ekli geliyor diye biliyorum ayrıca açıp kapatmıyoruz. Sw Outlaws oyununda da böyleymiş galiba rt çakılı geliyormuş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 20 Aralık 2024; 8:34:28 > -
Burada birçok kişi yanlış bilgi veriyor maalesef. Dlss ile dlaa ayrı şeyler. DLSS ile upscale yaparsın, görüntüyü 1080p ile renderlayıp 1440p'de gösterir. Bu da bir tık görüntü kalitesi kaybı yaşatır ama fps verir.
DLAA ise çok daha farklı bir olay. DLAA sana upscale yapmaz. Herhangi bir fps kazanmazsın. Native görüntüde kalırsın. Dlss için kullanacağın donanımı, yapay zekayı anti aliasing için kullanırsın. Bu da çok yüksek bir görüntü kalitesi verir sana. Fps sorunun yoksa ve çok iyi görünsün istiyordan DLAA açman yeterli.
DLAA nvidianın kendi AA teknolojisini uygular TAA yerine.
Aynısının AMD versiyonu ise FSR NATIVE AA dır.
Bu ikisi fps kazandırmaz aksine oyundaki TAA dan daha iyi görüntü sunup fps düşürürler.
hani kadınlar aralarında gün yapar da böyle evlerindeki pahalı koltuk takımını falan gelen misafirlerin gözlerine sokmaya çalışıp hava atar ya, işte buradakiler de o hesap.
-
4K yapıp birde DLAA açınca fps baya düşer o yüzden DLSS Kalite yapın %66 olsun.
Oyuna bir süre ara veriyorum . 12-13 saat kadar :)
Gece 2 saat falan oynadım 2k tüm ayarlar epic olacak şekilde vram kullanımı 7.7 gibi başlıyor iki saatlik süre sonunda 9.8lere ulaştı. Bence oyunda değişen bir şey yok, sadece a life getirdik demek için dibinde ani spawn olup savaşan 2 grup var. zombi monolit ile muhafaza, ya da köpekler ile eşkıyalar ya da farelerle bloodsuckerlar gibi. Tabii bunlar hemen dibinde olduğu için çok yapay duruyor, onun dışında gene şehre kampa girince ekran kartı kullanımı düşüyor. Oyunu son %15lik dilimine girdiğim için çok fark etmiyor benim için ama gene de demek lazımsa bence 120 gb boşa indirdim.
-
Böyle oyun olmaz arkadaş. 110 gb patch görünüyor. Bir şeylerin değişeceğine inansam indireceğim ama hiçbir şey düzelmedi muhtemelen.
Oyunun ikinci günü silmiştim, sonra tekrar indirip şans verdim ama şans tükendi. Yıllar önce çıkan Metro Exodus'un tırnağı bile edemeyen beta bir oyundan fazlası değil. Fanlarının her şeye olumlu yaklaşmaya çalışmaları bir şeyi değiştirmiyor.
Berbat optimizasyon, çamur gibi upscale, Metro Exodus'tan bile kötü grafikler, saçma AI, CS 1.6'dan kötü bir vuruş hissi... Bu özelliklere sahip oyunu bu kadar konuşmamız bile mucize. Bu da ilk oyun hatrına.
Ben gerisini oynamayı düşünmüyorum. Müşterilere tam oyun sunmayıp göç yolda dizilir desturuyla oyun yapan herkes batması dileğiyle.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ggreyhame -- 20 Aralık 2024; 11:45:13 >
Oyun açılışındaki gölgelendirici yüklemesini hızlandırabilen var mı? 10-15 dakika bekliyorum her defasında.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Oyunun ayarlarında bile hata var.
DLSS kapadığında oyuna estra yani aşırı bir keskinlik ekleniyor. Özellikle bitki örtüsü aşırı keskinleşiyor ve buda aşırı çirkin bir görüntü oluşturuyor. Yani ayarlarda sen kesinlik ayarını istediğin kadar %20 de tut DLSS kapadığında anda oyunun keskinliği artıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X