3 yıldır kurmak için bir yolu aranan ve planı çizilen sabancı'nın yeni lisans programı. buna göre management + cs&math + sosyal alanlardan karma bir programla türkiye'nin en düzgün veri bilimi programlarından biri geliyor. reklama çok geç başladılar ama olsun zaten 2. sınıfta seçebiliyorsunuz herhalde alanı. işte vakıf olmanın bunu güzel. üstüne sabancıda çap falan da diğer okullara göre çok kolaydır. "econ + ds" ağzımızın suyunu akıttı yalan mı söyleyelim. türkiye'nin private uc berkeley'i kadro ve diğer bilgiler: Veri Bilimi ve Analitiği | Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi (sabanciuniv.edu) bunların da program daha gelmemiş, yine de muhtemelen vakıf olmasından interdisiplinerliği okulun kalbine koymasından en sağlamlardan birisi burası olacak. diye düşünüyorum. YTD < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 1 Ağustos 2024; 15:14:27 > |
SABANCI VERİ BİLİMİ VE ANALİTİĞİ
-
-
Cırt bölüm
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
niye öyle dedin ki bu adamlar bu işi en az 3 senedir kovalıyorlar.
-
Şimdi ben çift vatandaş olup türkiye vatandaşlığından çıkıp sabancıya gitsem kârlı mı olacağım
-
parasal anlamda soruyorsun diye düşünüyorum, evet arada 8k dolar mı ne bir fark var hatta 10 muydu o civar bir şey. yaptıkları düpedüz ayıp ama maalesef yök durumu buraya getirdi. iki üç vakıf üniversitesinin at koşturmasını izleyeceğiz artık bu ülkede.
-
Çok üzücü durumlar hocam. Koç ve Özyeğinin fırsat eşitliği için ayrıca uyguladıkları burs programlarına başvurdum. Koç’u ön elemede geçemedim fakat Özyeğin’de geçtim üstüne mülakatlara girdim. Kendim bilgisayar mühendisliği adayıydım ve gerçekten o bölüme kabul alacağımı düşünüyordum. Kompozisyonum, geçmişim, mülakatım iyiydi fakat elendim. Büyük ihtimalle sıralamamın 15k olması ve İstanbul’da yaşıyor olmamdan kaynaklanıyor. Özyeğin okul geneli için 3 binden fazla başvurudan sadece 20-30 öğrenci alacağını duyurmuştu. Açıkçası Özyeğin gibi arkası sağlam bir üniversitenin daha fazla burslu öğrenci okutmada sıkıntı yaşayacağını hiç düşünmüyorum. Bu vakıfların bu tarz daha fazla kendine nitelikli öğrenci çekmeden iyileşeceklerini düşünmüyorum. 100k+ sıralama yapan ile ilk 100 yapan kişinin aynı sıralarda oturması çok acı. Maalesef ki para ülkemizde gerçekten de çoğu şeyi satın alabiliyor. Ben lise yıllarımı eğlenmek gezmek yerine ilgi alanım üzerine yoğunlaşarak geçirdiğim halde bu üniversitelerin kapısından alınmıyorum fakat yüksek ihtimalle baba parası hariç bir şey görmemiş gençler okuyabiliyor. Çok üzücü durumla karşı karşıyayız maalesef ki…
-
özyeğin de acayip zam yapmış muhtemelen onların da yurt dışı ücreti daha düşük
-
Çok çok kötü durumlar hocam
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X