Şimdi Ara

Sadece İslam'a inananların cennete gitmesinin sorunları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle şunu belirteyim; Kuran, İslam'a inanmayan/mensup olmayan insanların cennete gidebileceğini belirtiyor mu belirtmiyor mu bunu bilmiyorum. Ama genel de gitmeyeceklerini belirten ayetler de var, gideceklerini belirten ucu açık ayetlerde var. Kuran'da belirtmesi veya belirtmemesi ayrı bir konu ama ben "gitmeyecek" olarak önkabul ederek düşüneceğim.

Allah, Kuran'da insanlardan ne istiyor? "İyilik yapmak, erdemlik, yalan söylememek, yardımsever olmak, ona inanmak, ibadet etmek vs" Peki aynı emrettiği şeyleri bir Hristiyan veya Hindu yapsaydı, Kuran'da yazan şeyleri yapsaydı ve ibadetlerini de kendi inancına göre kiliseye gidip yapsaydı, yine de bu insanlar cennete gidebilir miydi?

1- Eğer cevap "Evet, gidebilir" ise;
    O zaman cennete gitmek için illaki İslam dinine mensup olmak gerekmiyor. O halde bu durumdan bir sürü siyasi ve kültürel önemli çıkarımlar yapılabilir. O halde Hristiyan olup, tanrıya inanan, Kuran'daki ahlak kurallarına uyan, ve ibadetini de kendi dinine göre kilisede yapan bir insan cennete gidebilir. O halde buradan ne gibi çıkarımlar yapılabilir? Eğer böyle olsaydı ve olursa, Dünya'da daha çok barışçıl ortam olurdu. Temeli "din ve inanç" olan tüm savaşlar ve kavgalar ortadan kalkar ve çoğu insan boşu boşuna can vermezdi.
    Sonra, en önemlisi inanç özgürlüğü olurdu, insanlar farklı dinlere saygılı olurdu. Nasıl olsa her dinden insanlar cennete gidebilir. Başka ne gibi çıkarımlar yapılabilir?

2- Eğer cevap "Hayır, gidemez" ise;
    İnsanın kendi dininin seçme şansının çok zor olduğunu biliyoruz ve bu konu hakkında nörolojik bilgileri de ortaya koyarak bir konu açmıştım.(Konu) O halde Kuran'da yazan emirleri yapan, tanrıya inanan ve kendi dinince ibadet edip kiliseye giden ama İslam'a inanmayan bir Hristiyan veya Hindu cennete gidemeyecek. Tanrının seçme şansı çok az olan bir inanç için diğerini ödüllendirmesi, diğerinin de cezalandırması çok adaletsiz ve garip gelmiyor mu?

Şimdi şu 2. seçenekteki durumu içinde tanrı olmayan basit bir hikayeye indirgeseydik ve herhangi bir insana anlatıp, düşüncelerini sorsaydık, büyük çoğunluğu bu duruma sebep olanın bir egolu veya kötü biri olduğunu söylerlerdi. Fakat o betimlediği kişinin tanrı olduğunu söyleseydim benim saçmaladığımı söyleyip hakaretlerde bulunurlardı.

“Şüphesiz ki Allah katında tek din İslam’dı” (Al-i İmran 19)
    “Kim İslam’dan başka bir din ararsa asla ondan kabul edilmez. O, ahirette de hüsrana uğrayanlardandır.” (Al-i İmran 85)
    "Kâfir olarak ölenlerin yaptıkları işler, dünyada da, ahirette de boşa gider, Cehennemde devamlı kalırlar." [Bekara 217]

Cevap 1 mi 2 mi? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Edit:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prof.Celal Şengör -- 19 Ocak 2018; 9:27:9 >

• Bu konu aslında çok açık ve net. İslama inanmayan cehennemdedir, nokta. "İyilik meleğide" olsa cehennemdedir. Ki İslama göre bir iyilik meleğide olmuyor böylesi kişi.

İyilik meleği kafir argümanı pek bi dillendirilir. Çocukların kafaları karıştırılır. Ama tarih açık ve net bi şekilde ortaya koyar ki, iyilik meleği rolüne soyunan kafir hükümdarlar her zaman zulüm etmiştir. Özelikle işin yönetim kısmına odaklanın ve insanın kendi kendini dahi adil bi şekilde yönetemeyeceğini görün. Kafirlerin güç sahibi olduğu eski zamanlarda akıl almaz zulüm ve sapkınlıklar olurdu, mesela eskilerin en modern en güçlü tabir edilen roma imparatorluğunda insanlar vahşi hayvanların önüne atılıp oradan kurtulması isteniyordu ve genellikle paramparça oluyorlardı, imparatorları eşliğinde halk arenada bu vahşeti zevkle izliyordu. Romada bizzat devlet erkanının ve eşlerinin katıldığı akla hayale sığmayacak sapkınlıkta seks partileri düzenleniyordu. Diğer barbar toplumlara değinmiyorum bile, onların hali daha da berbat. İslam indikten sonra dünya bir nebzede olsa adalet, ahlak ve insanlık gördü. Biz güçlüyken komşumuzda bile dansı yasaklatıyorduk mesela. Biz güçlüyken kafiri kafire ezdirmiyorduk, bizden yardım talep ediyorlardı. Topraklarımızda huzur ve güvenlik vardı. Gibi gibi.

Ama bak günümüzde kafirler dünyada güç sahibi ve yaşananlar ortada. Avrupa, Amerika ve Rusya gibi yerlerdeki fuhşiyat, intihar, boşanmalar, babası dahi belli olmayan gayrimeşru masum bebeler, kapitalizmin ağırlığı altında ezilen işçi sınıfı, bir robot gibi bankaya hizmet eden insanlar, mutsuzluğun topluma olan yansımaları vs vs. Bide bizim gibi gelişmekte olan ülkelere baktığımızda durum daha da içler acısı.

Hal böyleyken, kim arkadaşım bu iyilik meleği kafirler? Hani nerdeler? Olayı makro ölçekte ele alın. Birazda buradan yakalamaya çalışın meseleyi.

Senin dediğin meseleye gelecek olursak. Bir insan neden yaşar? Bir insan yaratıcısını razı etmek ve bu imtihandan anlının akıyla çıkmak için yaşar. Bir insan esas amacını görmezden gelip diğer "iyi" dediğin şeylerle ilgilense kaç yazar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURKISH POWER -- 19 Ocak 2018; 1:15:36 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: TURKISH POWER

Bu konu aslında çok açık ve net. İslama inanmayan cehennemdedir, nokta. "İyilik meleğide" olsa cehennemdedir. Ki İslama göre bir iyilik meleğide olmuyor böylesi kişi.

İyilik meleği kafir argümanı pek bi dillendirilir. Çocukların kafaları karıştırılır. Ama tarih açık ve net bi şekilde ortaya koyar ki, iyilik meleği rolüne soyunan kafir hükümdarlar her zaman zulüm etmiştir. Özelikle işin yönetim kısmına odaklanın ve insanın kendi kendini dahi adil bi şekilde yönetemeyeceğini görün. Kafirlerin güç sahibi olduğu eski zamanlarda akıl almaz zulüm ve sapkınlıklar olurdu, mesela eskilerin en modern en güçlü tabir edilen roma imparatorluğunda insanlar vahşi hayvanların önüne atılıp oradan kurtulması isteniyordu ve genellikle paramparça oluyorlardı, imparatorları eşliğinde halk arenada bu vahşeti zevkle izliyordu. Romada bizzat devlet erkanının ve eşlerinin katıldığı akla hayale sığmayacak sapkınlıkta seks partileri düzenleniyordu. Diğer barbar toplumlara değinmiyorum bile, onların hali daha da berbat. İslam indikten sonra dünya bir nebzede olsa adalet, ahlak ve insanlık gördü. Biz güçlüyken komşumuzda bile dansı yasaklatıyorduk mesela. Biz güçlüyken kafiri kafire ezdirmiyorduk, bizden yardım talep ediyorlardı. Topraklarımızda huzur ve güvenlik vardı. Gibi gibi.

Ama bak günümüzde kafirler dünyada güç sahibi ve yaşananlar ortada. Avrupa, Amerika ve Rusya gibi yerlerdeki fuhşiyat, intihar, boşanmalar, babası dahi belli olmayan gayrimeşru masum bebeler, kapitalizmin ağırlığı altında ezilen işçi sınıfı, bir robot gibi bankaya hizmet eden insanlar, mutsuzluğun topluma olan yansımaları vs vs. Bide bizim gibi gelişmekte olan ülkelere baktığımızda durum daha da içler acısı.

Hal böyleyken, kim arkadaşım bu iyilik meleği kafirler? Hani nerdeler? Olayı makro ölçekte ele alın. Birazda buradan yakalamaya çalışın meseleyi.

Senin dediğin meseleye gelecek olursak. Bir insan neden yaşar? Bir insan yaratıcısını razı etmek ve bu imtihandan anlının akıyla çıkmak için yaşar. Bir insan esas amacını görmezden gelip diğer "iyi" dediğin şeylerle ilgilense kaç yazar?

Sen bunları deyince bir İran'a baktım, bir Suudi Arabistan'a baktım, bir Yemen'e bir Çad'a baktım, valla içim ferahladı. iyi ki müslümanım dedim, Ya Müslüman olmasaydım, şimdi Amsterdam'da esrarı çekmiş sarışın karının biriyle fantezi yapıyor olacaktım. Ohh iyi ki Müslümanım. Düşünsene Müslüman olmasaydım şimdi Miami'de, Londra'da gece kulübünün birinde kafayı çekmiş abuk sabuk dans ediyor olacaktım. Bundan daha büyük felaket olabilir mi arkadaşlar. Ohhh iyi ki Müslümanım. Şu güzelliğe bakın, Müslüman memlekette olmasak, 14 yaşında kızlar şakır şakır devlet hastanelerinde doğurabilir miydi, mümkün mü bu elin gavurunun ülkesinde! ohhh iyi ki Müslümanım.

Lan Müslüman olmasak halimiz niceydi be, cenabet cenabet dolaşıyor olacaktık şimdi. Bir de tuvalet kağıdı kullanmak zorunda kalacaktık. Felakete bak, g.te parmak atıp taharetlenmek varken, tuvalet kağıdı kullanmak zorunda kalacaktık. Bundan büyük zulüm mü var şu fani dünyada, ha söyleyin bana.

Getirin bana deve sidiğini, çok konuştum ağzım kurudu. ohh iyi ki Müslümanım.

• Her inanç sistemi doğru olanın sadece kendisi olduğunu söyler ,zaten söylemese kimse kendi inancından vazgeçmez mantıken. Yeni bir vaat yeni bir tehdit öne sürmese kim atalarından gelen inancı bırakır ki
    Hatta bu durum sadece inançlarla alakalı değil örneğin bir şirkette çalışıyorsun başka bir yerden teklif geliyor ama diyorlar ki senin şirketin çok iyi bir şirket terfi anlamında önün açık iyi de maaşın var, bizimki de iyi bizde sana o kadar para veririz bizde de önün açık olur iş değiştirmeyi kabul eder misin ?
    ya daha çok şeyler önerecekler ya da bak senin şu an çalıştığın şirket iyi gibi duruyor ama 1 seneye kalmaz batacak diye tehdit edersin.
    Sorduğun soruya islam inancının bakışı da önce inanacaksın (yaratıcı inancı yeterli değil müslüman olacaksın) sonra diğer şartlar değerlendirilir
    Kısacası çocuk felci aşısını bulup panet alıp milyonlar kazanmak yerine patentini almayıp milyonlarca çocuğun hayatını kurtaran J.Salk sonsuza dek cehennemde yanacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lawbreaker -- 19 Ocak 2018; 1:56:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Torlak Kemal

quote:

Bu konu aslında çok açık ve net. İslama inanmayan cehennemdedir, nokta. "İyilik meleğide" olsa cehennemdedir. Ki İslama göre bir iyilik meleğide olmuyor böylesi kişi.

Sen bunları deyince bir İran'a baktım, bir Suudi Arabistan'a baktım, bir Yemen'e bir Çad'a baktım, valla içim ferahladı. iyi ki müslümanım dedim, Ya Müslüman olmasaydım, şimdi Amsterdam'da esrarı çekmiş sarışın karının biriyle fantezi yapıyor olacaktım. Ohh iyi ki Müslümanım. Düşünsene Müslüman olmasaydım şimdi Miami'de, Londra'da gece kulübünün birinde kafayı çekmiş abuk sabuk dans ediyor olacaktım. Bundan daha büyük felaket olabilir mi arkadaşlar. Ohhh iyi ki Müslümanım. Şu güzelliğe bakın, Müslüman memlekette olmasak, 14 yaşında kızlar şakır şakır devlet hastanelerinde doğurabilir miydi, mümkün mü bu elin gavurunun ülkesinde! ohhh iyi ki Müslümanım.

Lan Müslüman olmasak halimiz niceydi be, cenabet cenabet dolaşıyor olacaktık şimdi. Bir de tuvalet kağıdı kullanmak zorunda kalacaktık. Felakete bak, g.te parmak atıp taharetlenmek varken, tuvalet kağıdı kullanmak zorunda kalacaktık. Bundan büyük zulüm mü var şu fani dünyada, ha söyleyin bana.

Getirin bana deve sidiğini, çok konuştum ağzım kurudu. ohh iyi ki Müslümanım.

Sizden daha sağlıklı bir yorum beklesemde maalesef forumdaki ateist üyelerin çoğu gibi, olayı anlamanıza rağmen yinede istediğiniz gibi anlayıp çocukca belaltından vurmaktan öteye gitmediğinizi üzülerek belirtmem gerekiyor.

Yani bak ben oraya "bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde durum daha da vahim" yazdım demeyeceğim. Bunu, okuduğunu dahi anlamaktan aciz olan ve gerçekten ne demek istediğimi anlamadığına inandığım insanlara yapacağım.

Bence sizin böyle bir sorunuz yok. Sizin sorununuz maalesef nefsle ilgili. Kibir ve gurur şeytanın hayvanlarıdır, siz onlara hükmedemezseniz işte onlar sizi böyle oyuncağa çevirir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURKISH POWER -- 19 Ocak 2018; 3:8:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yarattığı kullarını iddia ettiği dine inandıramayan ve büyük bir çoğunluğuna bunu anlatamayan, ulaştıramayan bir tanrı sonra çıkacak bana inanmayanı, emirlerimi yapmayanı yakacağım diyecek.
    Kimileri yapmadığı pislik kalmayacak rahat rahat yaşayacak, kimileri sefalet içinde engelleri ile mücadele verecek ona da denecek ki öbür dünyada rahat edeceksin, afyon bu afyon başka bir şey değil.
    Şuçu günahı olmayan bebekler, çocuklar ölecek, katiller, tecavüzcüler yaşayacak ya o cennete gitti denecek, yada her şeyde bir hayır var, sabret denecek. Adaletsiz, acımasız tanrı. Çocuğun ölümden dönecek Allah ım çocuğumu bağışla diye dua edeceksin, kurtulunca şükredeceksin, kimden ne umut ediyorsun, veren o zaten.
    Çocuklar, bebekler ölünce cennete gidecek, benim ne günahım var beni de çocukken öldürseydin bende cennete gitseydim. Cennete gitmek istiyorsan müslüman olmalısın sayın Hocam. İnsanlığa, vatanına yaptığın hizmetlerin, ne kadar iyi, yardımsever olduğunun bir önemi yok.
    Ancak çocuk tecavüzcüsü, katil, hırsız müslüman ise cezasını çektikten sonra gidecek.
    Kabir de adama önce dinin ne peygamberin kim diye soruyorlarmış, baştan sınıfta kalıyoruz anlayacağın.

• TURKISH POWER kullanıcısına yanıt
    Aslında dini konulara pek yazmam, okur geçerim. Dini konular çok enteresan olmadıkça fazlaca ilgimi çekmezler, daha çok @gandalff gibi yorumlarını okumaktan keyif aldığım bazı üyeler ne yazmış görmek için giriyorum işte. Ama bazen de böyle kinayeli yorumlar yazdığım oluyor. Fakat nadirdiler., muhataplarınca aşağılama olarak algılanabilecek yorumlar yazmanın tam olarak tarzım olduğunu söyleyemem. Uzatmayayım, o yorum benim genel yazı tarzımı yansıtmıyor.

Peki neden öyle yazdım? Neden böyle alaycı bir üslup kullanma ihtiyacı hissettim? Tümüyle senin yazdıkların yüzünden…
    Zaman zaman yorumlarına denk geliyorum. Gözlerine din perdesi inmeden baktığın meselelere gayet rasyonel yaklaşabiliyorsun. Bu durum aslında çoğu dindarın ortak sorunu. Hayatın dine dokunmayan alanlarında oldukça rasyonel ve analitik tutumlar alabilen dindarlar, iş dine geldiğinde gerçeklikten uzaklaşıp kopuyor maalesef ve cevap vermek zorunda hissettiğim o yorumunda gördüm ki, sen de bu durumdan mustaripsin.

Öncelikle tasvir ettiğin dünya ile gerçek dünya örtüşmüyor. Hayali ve bariz taraflı bir tarih kurgusu yaratıp ona inanmamızı bekliyorsun. Senin bize tarih diye sunduğun şey, tarih değil, tarihten işine gelenleri alıp, gelmeyenleri dışında bıraktığın bir tarih kolajı sadece ve o kadar öznel ve sığ ki senin şahsi kolajın olmaktan öteye gidemez. Tarihte olsun, şimdi olsun kafir deyip aşağılamaya çalıştığın insanlar arasında başarılı ve adil liderler olduğu kadar, adaletsiz ve kötücül liderler de vardı. Ama sen toptancı bir yaklaşımla hepsini gaddar ilan ettin. Oysa gaddarlıkta Osmanlı padişahları da beşikteki bebekleri boğduracak kadar ileri gidebilmişlerdir. Örneğin 3. Mehmet ve 3. Murat şehzadelerin katli geleneğinde özellikle öne çıkan padişahlardır. 3. Murat 5 kardeşinin ölüm emrini verebilmiştir. Keza 280 cariyenin çuvallara konulup Sarayburnu’ndan denize atılması hadisesi de her ne kadar tevatür dense de gerçek olduğunu iddia edenler de vardır. Aynı 4. Murat içki ve tütünü yasaklarken kendisi ayık gezmiyordu ve sen bu adamın sırf Müslüman diye ülkeyi adil yönettiğini söyleyebilecek kadar çarpık bir tarih algısıyla meselelere yaklaşıyorsun. Keza IŞİD’in vahşetini son 3-4 yıl boyunca bütün dünya olarak izlemedik mi? Homoseksüel diye apartman çatısından atılan insanlar, ateşe verilen Müslüman (Şii) esirler, el kesmeler, kafa kesmeler… hepsi gözümüzün önünde naklen yayınlanarak oldu ve bu adamlar da Müslümandı. Yok IŞİD ABD projesiymiş falan filan… Ne fark eder, bu vahşeti yapanlar Müslüman değil miydi, tüm bunları din adına yapmadılar mı? Evet, Nelson Mandela, Mahatma Gandhi, Dalai Lama, Martin Luter King, Olaf Palme ve daha niceleri… Bunlar mı zulm ettiler, adaletsiz davrandılar? Chrucill mi halkına adaletsiz davrandı? Ya günümüzde? Justin Trudeau, Shinzo Abe, Erna Solberg, jacinda Ardern ve benzerleri mi halklarına zulm ediyor, ortalığa adaletsizlik saçıyor? Ve evet Ortadoğudaki zulmün baş sorumlusu ABD ve onun yardakçısı, yancısı Suudi Arabistan! Ne oldu, biri kafir diğeri Müslüman. Hadi buradan yak. Tarihi böyle popülist, böyle ucuz ele alırsan, bu durumu izah edemezsin. Müslümanın Müslümanla savaşmasını izah edemezsin. Dünyada en çok Müslümanı kafirler değil, bizzat Müslümanların kendisi öldürmüş durumdayken, geçmişte, ortada daha suçlayacak ABD yokken yapılan Müslüman Osmanlının Müslüman devletlerle savaşları ortadayken, tarihten cımbızla seçilmiş enstantaneleri art arda ekleyip bize tarih diye yutturmaya kalkışmanla ancak sarkastik bir dille baş edebilirdim ve öyle de yaptım.
    Tarih senin okuduğun gibi okunmaz. Romalıların tüm kötülüklerini tek tek seçip öne çıkar ama insanlığa yaptığı katkıları görmezden gel. Batının emperyal şehvetle kalkıştığı zulmleri davul zurna ile gözümüze sok ama Müslümanların gaddarlıklarını, adaletsizliklerini yok varsayıp sadece iyi yanlarını cilala. Böyle bir okuma nesnel bir tarih okuması değildir, art niyetlidir ve bu nedenle benim gözümde muteber bir tutum değildir. İşte o mesajımda kullandığım sarkastik dilin nedenlerinden biri.

Bunlar bir yana şunlar da senin cümlelerin: “Biz güçlüyken komşumuzda bile dansı yasaklatıyorduk mesela.” Hem bunu söylüyorsun hem de bir de adil davranmaktan söz ediyorsun! Ne diyeyim bilemediğim için o mesajda sarkastik bir dil kullandım.
    Bu cümlene de takıldım: “Romada bizzat devlet erkanının ve eşlerinin katıldığı akla hayale sığmayacak sapkınlıkta seks partileri düzenleniyordu.” So what?
    Bu partilere insanları zorla dahil etmiyorlarsa, insanlar kendi rızaları ile kimseyi rahatsız etmeden kapalı mekanlarda seks partisi yapıyorlarsa bundan sana ne? Köleleri zorla beceriyorlardı diyorsan onu Müslümanlar da yapıyordu, bilesin…

Ben buradaki tavırda yine tipik “İslamcı Müslüman” ikiyüzlülüğünü görüyorum. İslamcı Müslümanla, dinin Allah ile kendisi arasında kalması gerektiğine inanan Müslümanı ayırt ederek, İslamcı Müslümandan asla demokrat bir kafa çıkmayacağına inanıyorum. İslamcı Müslümanlar başkalarının özel hayatına karışmayı, burnunu sokmayı kendinde hak görüyor ama kendi haklarına dokunuldu mu, “nerede demokrasi” diyerek ortalığı inletiyor. Bu yalnızca islamcılara has bir tavır da değil, ideoloji batağına saplanmış, birey olamamış ancak aidiyet duyduğu ideoloji ve onun savunuru camia ile birlikte kendini var edebilen her tekamül etmemiş insanda görülen ortak tutumdur bu. Tekamül etmiş, birey olma aşamasına gelmiş insan başkalarının özel hayatıyla ilgilenmez, onun yerine insanların toplumla sağlıklı bir etkileşim içinde olup olmadığına bakar. Örneğin köşedeki manavın cinsel hayatıyla ilgilenmek, geceleri dans edip etmediğini gözetlemek yerine onun çürük meyve satıp satmadığına, eksik tartıp tartmadığına, hile yapıp yapmadığına, dürüst olup olmadığına bakar. Çünkü bu manavla toplumsal arenada etkileştiği alan bunlarla sınırlıdır. Sen hem insanların özel hayatına müdahale edeceksin, hem de adaletli yönettiğinden söz edeceksin. Burada bir tutarlılık görüyor musun? Burada tekil olarak seni hedeflemiyorum. Gördüğüm ortak bir tavrı/tutumu yeriyorum.
    Son olarak şuraya da değinip bahsi kapatalım:
    quote:

Avrupa, Amerika ve Rusya gibi yerlerdeki fuhşiyat, intihar, boşanmalar, babası dahi belli olmayan gayrimeşru masum bebeler, kapitalizmin ağırlığı altında ezilen işçi sınıfı, bir robot gibi bankaya hizmet eden insanlar, mutsuzluğun topluma olan yansımaları vs vs. Bide bizim gibi gelişmekte olan ülkelere baktığımızda durum daha da içler acısı.

Birleşmiş Milletler tarafından her yıl revize edilen endekse göre dünyada insanlarının en mutlu olduğu 10 ülke:
    https://www.ntv.com.tr/galeri/dunya/dunyanin-en-mutlu-ulkeleri-belli-oldu,3mdUJ_oVdE2qF__aWMHJjQ/YaT9_ORRaEqRKTRAtR5qQg
    Sen yukarıda karamsar bir tablo çizmişsin ama gerçekler çok farklı. Bak bakalım bu 10 ülke arasında Müslüman bir ülke görebilecek misin. Türkiye 69. sıradaymış… Mutluluk dediğin şey kişinin iç dünyasıyla dış dünya arasında kurduğu ilişkinin uyumuyla ilintili bir şey. Bunun doğrudan dinle ilgisi yok. Elbette din de bu denklemin içinde kendine olumlu ya da olumsuz bir yer buluyordur ama mutluluk meselesinde belirleyici olan tekil bir unsur değildir. Nitekim aşağıdaki intihar oranlarında Müslüman ülkeleri görünce bunu daha iyi anlayacaksın.

Bu da intihar oranı en yüksek 25 ülke ve neredeyse yarısı Müslüman:
    https://list25.com/25-countries-with-the-highest-suicide-rates-in-the-world/

Türkiye’nin intihar gerçeği:
    http://www.tuik.gov.tr/PreHaberBultenleri.do?id=21516

İşim gereği sık sık yurt dışına çıkarım. Çoğu Batılı 30’a yakın ülke gezdim. Ne kapitalizmin ağırlığı altında ezilen işçi sınıfını, ne her köşe başında fuhuş yapıldığını, ne de mutsuzluktan kıvranan insanları gördüm. Aksine insanlar mutlu ve güler yüzlüydü, hayattan keyif aldıkları belliydi. Bu ülkelerde bizde olmayan kalite ve yüksek standartları, insanların birbirine ve haklarına olan saygılarını gördüm. Senin yukarıda çizdiğin portreyi gitmedim ama İran’da, Çad’da Cezayir’de, Libya’da göreceğime eminim. Ha, bizim ülkemizde asgari ücretin yarısına kaçak Suriyeli çalıştıran Müslümanları görüyorum ama…

Gerçeklikten bu kadar kopuk bir tarih anlayışı ve Batı analizi ile dalga geçmek dışında bana seçenek bırakmadığın için öyle sarkastik bir dil kullandım. Yoksa (sen oraya getirip bağlamışsın ama) meselenin ateist-dindar çekişmesiyle ilgisi yok. Ben ateist değilim, sadece dinsizim. Bunun dışında kendimi bir kalıba sokmuyorum. Müslüman olsun, Hristiyan, Hindu ya da Budist olsun dine inananlarla prensipte bir sorunum yok. Sorun bu inanırların gerçeklikten koptukları temas noktalarında ortaya çıkıyor. Sen de benzer şekilde “Alice Harikalar Diyarında” tadında bir masal yazmışsın. Ben de bununla azıcık kafa buldum, hepsi bu. Hatta bir ara bunu acaba Kingman mı yazdı diye şüpheye düştüğüm bile oldu 😊

Yoksa benim din konularında bundan başka 3 mesajımı daha bulursun. Din konusunda yazmam o kadar nadirdir ki, o yüzden gayet iyi hatırlıyorum. Birinde Müslüman ülkelerin sefaletiyle ilgili bir topikte yine böyle alaycı bir mesaj paylaşmıştım çünkü İslamı savunanlar aynı senin şu yazındaki gibi gerçeklerden kopmuşlardı. Diğerinde ise aleyhte bir şey bile yazmadım sadece Pierre Curie’ye atfedilen sözle ilgili düzeltme yaptım. Bunu niye belirtiyorum? Çünkü İslamiyetle uğraşmak gibi özel bir gayretim yok. Olabilirdi de ama yok. Yani açıkçası kimlerin cennete gideceğiyle ilgilenmiyorum. Sadece gandalff'ın yorumunu okumak için konuya girdim.

Lakin Sabah Yıldızı diye bir vatandaş vardı, ona verilmiş bir sözüm var. Nuh Tufanı ile ilgili kapsamlı bir yazı hazırlıyorum. Onu yayınladıktan sonra din bahsini kapatacağım. Dini konularla iştigal etmek istemiyorum. Bana kibirli demişsin. Olabilir belki de kibirli biriyimdir. Öyle görünüyorsam bu elbette bir kusur. Belki de yaşça sizlerden hayli büyük olmanın verdiği rahatlık böyle bir algıya yol açıyordur, bilemiyorum. Ama kindar biri olduğumu düşünmeni istemem. Bugün yazını eleştirdim. Yarın beğendiğim bir yazını destekleyebilirim. Yani ben seni değil, o yazını “ti”ye aldım. O nedenle kişisel algılamamanı istemem.

Saygılar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Olaya neden makro düzeyinde bakıyoruz ki, insan ahirette sadece kendisinden yargılanacağına göre ve sadece kendisini ilgilendirdiği için mikro bakmamız gerek. En azından sorunun amacı bu. Dolayısıyla sorun bireysel olarak ele alınması gerekir.

İnsanın cennete gidebilmesi için "sadece islam"a inanması gerekmesi, senin içini acıtmıyor mu? Bu durumu garipsemiyor musun veya bu durum senin vicdanını nasıl etkiliyor? Eğer diğer dinleri de tanrı göndermiş ise ki bunu yazıyor, o halde neden sadece "İslam"? O halde neden tek bir din yok? Bir çok din olması kimin hatası? Diğer dinlere inanan insanların suçu ne? Bak bunun ardında bir sürü sorular türüyor. Ve bunun ardından "sadece islam" denilmesi gerçekten çok sorun teşkil eder.

Bir insan neden yaşar? Bahsettiğin amaç senin kabul ettiğin amaçtır ve bu amacı diğer insanlara uygulamak doğru değil. Bahsettiğin esas amacın altında çözülmeyi bekleyen binbir soru varken buna esas diyemezsin, anca o senin kabul ettiğin bir amaç olur.

• Bu sorunun da, diger dini sorularda oldugu gibi net bir cevabi yok.

Genelde verilecek her cevap, "Musluman olmayan cennete giremez, Musluman olmayan bir cografyada dahi dogsan etrafina bakip Allah'a ulasabilirsin, evrenin ne kadar mukemmel oldugunu gorup Allah'in varligini yakalayabilirsin " minvalinde olacak.

Din isi ile "Marketting" birbirine cok benzer. Dogru kosullandirma, odul ve ceza sistemi ile sizin urunlerinizi tercih edeni ozel bir konuma sahip hissettirmeniz gerekir. Hic bir din "beni secerseniz cok memnun olurum, rica etsem biraz tapinir misiniz bana" demez. En buyuk suc, cogu din icin inkar etmektir. Merak eden Islam, Hristiyanlik vb semavi dinler icin en buyuk gunahlarin hangileri oldugunu arastirabilir. Ortaya benzer tablo cikar.

Din, Tanri'yi kabul etmekle baslar. Once bir yaratici olduguna inanacaksin. Sonrasinda da paketler halinde verilen diger yan ogeleri kabul edeceksin. ( Melek, seytan, mucize, peygamber vs )
    En temelde Tanri'yi reddetmek, din icin cok buyuk bir tehlikedir ve buna asla tahammul edemezler.

Daha once benzer konularda yazdigim seyi tekrarlayayim. Cennet'e sadece Musluman'larin gitmesinde bir problem olmazdi, eger Cehennem diye bir sey olmasaydi.

Cennet cok super ise, onu elde edememek basli basina yeterli bir ceza idi zira.

Ama Din, korku ogesinin seviyesini yeterli bulmamis olacak ki; odul sisteminin yanina bir de ceza sistemi getirmis. Esas sorun sadece Muslumanlarin cennete gitmesi degil, baska bir dini tercih edenlerin cehennemde yanacak olmasi.

Yarattiklarini bir annenin cocugunu sevdiginden daha cok seven bir tanri dusunun ki, kendisine inanmayanlara aci cektirmek icin ozel bir yer tasarlamis olsun, kendisine inanmayanlarin kendisine inanmamak icin kullandiklari akli kendisi tasarladigi halde. Ben dusunemiyorum sahsen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mephalay -- 19 Ocak 2018; 17:32:33 >

• insanların cennet ve cehennem algısı çok yanlış. özellikle ilerleyen yaşlarda veya bir zorlukla tek başınıza kaldığınızda karşılaştığınız bir durum var ki bu hal dünyada dahi cehennemin anlamını anlatmaya kafidir.

ilahi kudretin en büyük cezası yakmak yıkmak değildir. onlar bizi nasıl unuttuysa biz de onları öyle unuturuz.

unutulmak ve bunun kasti yapılışı. yani ilahi kudret 1 arşın uzağında ancak varken yok zira unutmaya mukabil unutuyor.

....................

koca kainatta kaybolmuş gibi değil miyiz? makro ölçekte negatif ağırlığımız varken mikro ölçekte kainatın sahibini dahi tahhayyül edebileceğimizi zan etmiyor muyuz?

hayyatta bir çok şeyi aynı zamanda yaratıcıya işaret ettiği kesin olduğu halde neden bir türlü meydana çıkmayan ortaya serilmeyen hayali varlıklar varmış gibi hissediyoruz.

....................

bence bizler unutulmuş olabiliriz. eğer böyleyse seni ilah bile kurtaramaz diyen bir tayfa vardı bir zaman. hakkaten öyle oluruz.

....................

mevcutta olup da gözlemlenebilen islam coğrafyası aleni şekilde batı hegomonyası altındadır. bunun altına inip de ben müslüman gördüm demek de maharettir. az buçuk tv de seyrediyorsanız olaylar apaçık zaten.

bana göre ise gerçek islam bu dünyada mevcut değildir ve bir kısım nedenlerden ötürü olamaz da.

.....................

net konuşmak lazımsa evladımsı dosyasında beyan edildiği üzere insana anne baba evlat denen kavram dahi iğfal eder diye verilmemişken kuran-ı kerim gibi kutsallığı mevzuu edilen bir yapı ve onun ilahı olarak beyan edilen ALLAHU tealanın lafzı dahi insana verilmez. bu durum da apaçıktır.

insan alt ve üst soy denen mirasi bir bırakıt ürünüdür. evladımsı denen şey bize anne ve babanın evlat sahibi olamadığını yani evlat sevgisinin aslen hayal olduğunu, evladımsını ise anne ve babayı bilmediğinden anne baba sevgisi ve ilahiyat açısından anne baba hakkını bilemeyeceğini anlıyoruz.

insan benim katıma evlat ya da ana baba sevgisini kalkan ederek gelmesin. yoksa onlar olmayan bir şeyi mi halketmiş.

.......................

nesillerdir türeyen insan daha evlat ne ana ne baba ne onu bilemezken ilahın kadrajı biraz yüksek emel gibi duruyor.

• Ben hangi konuda yazıyorsam hep aynı yolu kullanarak yazıyorum. Akıl ve vicdanla vardığım sonuçları ifade ediyorum. Bişeyin etkisinde kaldığım kanaatinde değilim. Aklederek, sorgulayarak, düşünerek ortaya çıkan fikirlerimi ifade ediyorum. Hal böyleyken, "din perdesi gözünü kapattığında saçmalıyorsun" lafına katılmıyorum. İnsan din konularında eğer inanıyorsa inanmanın doğası gereği ne kadar da tam tersine meyilli olsada, bu perdeden sıyrılarak olaya farklı bir açıdan bakmaya da muktedirdir. Dinin sizin ifade ettiğiniz etkisini üzerimde gözlemleyemedim henüz. İslam 2ye, 3e veya 5e ayrılmıyor. İslamcı Müslüman ile dini sadece Allahla kendi arasında sınırlı kılan Müslüman tipini veya tiplerini ben tanımıyorum. İslam tektir, Müslümanda tektir. En azından böyle olmalıdır. Dinin bir kısmını alıp diğer kısmını popülizm uğruna yoksaymak bizleri hiçbir şekilde ileriye atmaz, tam tersine komik bir duruma düşürür. Aşağılık kompleksine sahip olduğumuzu gösterir. İslam düşmanlarına karşı hissedilen ezikliğin bir dışa yansıması olur bu çelişkili durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURKISH POWER -- 20 Ocak 2018; 0:57:47 >

• Tabiki 1. seçeneğin doğru,
    Ama savaşlar vs bilgisizlikten hırstan ve cahillikten ortaya çıkıyor,cennet beklentisi filan değil.

Bazı yorumlar görüyorum cidden ilginç ya,sizin kapasitenize göre yaptıklarınız değerlendirilecek artılarınız ve eksileriniz masaya yatırılacak, hangisi üstün gelirse o tarafa gideceksiniz.
    Salih amel/insanlara iyilik yapma ve inanma birbirine zıt şeyler değil.
    Kim salih amelde bulunursa ve Takvalı davranırsa Onun yolu kolaylaştırılacaktır ilavaten.
  • Şu sorunun cevabını merak ediyorum Hz. Muhammed in dedesinin dini ne idi herkes hanif dini der yani hz. İbrahim in dini ya akıl var mantık var hz. İsa var hz. Zekeriya var kısaca Hz. İbrahim den sonra birsürü peygamber gelmiş. Hz. İsa ya artı kitap gelmiş kusura bakmayın incil in bozulması zaten 500 lü yıllarda minimum olur. Neden inanma ihtiyacı hissetmediler. Sorunun cevabını gerçekten merak ediyorum. Eğer doğru ise böyle birşey şimdi hristiyanların islam a girmemesi ile aynı kapıya çıkıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benimde dinle bi çok yakınliğim yok ama bazi saldirgan asmacı kesmeci bel altı yorumları gördükçe yobazlığın dinliliği dinsizliği yoktur. Çıkarımını yapıyorum...

Konuyu aça celal paşa lafım sana değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FA30E16B0 -- 20 Ocak 2018; 11:58:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu yazdıklarına göre allah insanlara hristiyanlık vb gibi zaten direkt cehenneme göndereceği dinler vemriş.yorum yapıp şudur demek için bi sürü eksiğin var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ONY86

bu yazdıklarına göre allah insanlara hristiyanlık vb gibi zaten direkt cehenneme göndereceği dinler vemriş.yorum yapıp şudur demek için bi sürü eksiğin var.

Ne gibi eksiklikler mesela biraz daha açabilir misin?
  • öncelikle şunu belirteyim ki kimin nereye gideceğini mahkemesi görülmeden bilemeyiz.o yüzden bu dünyada şu şuraya bu buraya demek doğru olmaz.

din , "İyilik yapmak, erdemlik, yalan söylememek, yardımsever olmak, ona inanmak, ibadet etmek vs" den daha çok allah ın birliğini konu alır.adem peygamberden beri islam,barış, dini bildirlmiştir.değişen bi durum yoktur.bunu allah da kurnada benim yasam,sünnetim, değişmez diyerek belirtmiştir.adem peygamberde bu kuralalr isa peygamberde bu kurallar derken önceki allah ın yasasını uygulayan cehenneme gidecek diye düşünüyor insan.ancak bu yanlış bir düşünce.

hinduluk nedir pek bilmem ama hristiyanlık 3leme ile bozulduğu için istediği kadar iyi insan olsun allah ı tek ve yeterli görmediği için inancı boşa çıkar.bunu ihlas suresinde görebilirsin

ihlas 4 Hiçbir kimse de O'na denk değildir.

allah ın bir çok ismi var.bize hep 99 isim olarak gösterdiler.arapça bilmeyen birisi allah adını bilmeyip yaratıcı diyorsa ve kurandaki gibi ona inanıyorsa,buna çeşitli kanıtlarla inanmışsa bu kişinin durumu ne olacak?din üzerine çok az düşünüyoruz.neredeyse yetersiziz.din ve felsefe üzeirne kitapalr okudukça ne akdar cahil olduğunu anlıyor insan.ve sonunda benim inandığım temeller ne ki diyor.

iyi kötü insan ayrımı yapıp cennete sokmak son derece yanlı bi davranış.neye göre iyi?hitlere göre ezik gördüğü insanları öldürmek iyi bir işti.bi hacker a göre milletin sistemine girip çıkmak sıradan bir iş.iyi ve kötüyü belirleyecek tek bir otorite olmalı.

insanın kendi dinini seçme şansı var.sadece herşeye kör olmasın.ne varki öyle bi toplumdayız ki ben allah ım diye bağıran şeyhi müslüman sayıyor ona hürmet ediyoruz.bi süre sonra onu alllah sayıyoruz zaten.ben kendimden örnek vereyim.bildiğin bi ailede doğdum.direkt olarak müslüman olduruldum.camiiydi okuldu hep belirli bi din anlayışı verdi.yaşım 25 olunca gerçekleri gördüm.zaten allah da insana 40 sene düşünüp taşınması için süre veriyor.bu süre zarfında ben neyim burada işim ne gibi soruları sormadı cevap aramadı isen yapabileceğim bişey yok.

şimdi örnek veridğin ayetlere yaptığın yorumu düzeltelim

“Şüphesiz ki Allah katında tek din İslam’dı” (Al-i İmran 19)
    “Kim İslam’dan başka bir din ararsa asla ondan kabul edilmez. O, ahirette de hüsrana uğrayanlardandır.” (Al-i İmran 85)
    "Kâfir olarak ölenlerin yaptıkları işler, dünyada da, ahirette de boşa gider, Cehennemde devamlı kalırlar." [Bekara 217]

aytetleri aha gördüm deyip almak manasından kopartır.bir metni parçalamak o metnin tüm anlamını vermez.ali imran 19 da tek dinin islam olduğunu söylemiş.o zaman hrisityanlığı gödnerip allah insanları yakmak istiyor.biraz uzun yol.direkt de yakabilirdi.ali imran 84den itibaren abakrsan aslında islamın en başından beri gönderilmiş din olduğunu göreceksin.sonradan çıkarılan dinler para etmeyecek.bakara 217 de ise kafir kelimesinin anlamına bakmak gerekli.kafir gerçeği örten demek.o halde kişi gerçeği biliyor ancak tersini yapıyor.bunun cezası cehennem.ama nedense insanlar yolssuzluk yapan birisinin ceza almasını istemiyorlar.bununla ilgili bi ayette vardı şuan tam olarak aklıma gelmedi.ancak bakara 217 yi kırpmışsın.ayet müslüman olup yasak zamanda/yerde savaşmak isteyenleri uyarıyor.ve şunu da unutma var olmadığını söylediğin bi gücün sana yapacaklarına nasıl karşı çıkarsın?

2:217 Sana, Kutsal Ayda savaşmak konusunu da soruyorlar. De ki: "Onda savaş büyük bir günahtır. Fakat ALLAH'ın yolundan çevirmek, O'na ve Kutsal Mescid'e nankörlük etmek ve halkını oradan çıkarmak ALLAH yanında daha büyük bir günahtır. Çünkü baskı ve zulüm, öldürmekten daha büyük bir suçtur." Güçleri yetse sizi dininizden döndürünceye kadar sizinle savaşırlar. Sizden kim dininden döner ve inkarcı olarak ölürse, tüm yaptıkları dünyada ve ahirette boşa çıkar. Onlar ateş halkıdır ve orada sürekli kalıcıdır.

cevaba gelince cevap 1 de değil 2 de değil.şu var ki müslüman zannettiğin bi çok kişi sonsuza dek cehennemde kalacak zira ihlas suresine ters düşüyorlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.