Şimdi Ara

SADECE SONY XF90 (BABA KONU) (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir - 10 Masaüstü
5 sn
14.604
Cevap
216
Favori
973.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kumanda Kısmında İnfoya Baktığında 4K, Ama Oyun Native 1080p Bile Değil Order 1886 Oynar Oynamaz İnput Lagı Deli Gibi Hissediyosun Gerçek 4k Oyunlar Dışında Ps4 Proda Oyun Yapımcısı Patch Getirmediği Takdirde Çıkış Çözürülüğü Neyse Onu Alıyosun Hocam Kısacası
    Gran Trusmo Sport Oynuyorum İnput Lag Şahane Sana Hissettirmiyor Ama 1080p Li Düz PS4 Oyunlarında Hepsinde İnput Lag vVar Kaçamıyosun Direk Hissediliyor

Beni Üzen Kısım Bu Değil TvDe,Kenarlarında Karanlık Belirtileri Olması Her Şeye Tamam, Ama Kenarların Karartısını Görünce Sinirleniyorum Böyle Premium TvDe Olmaması Lazım
  • Roronoa Zoro R kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkür ederim. Talihsiz bir durum olmuş 4K oyun meselesi.

Köşelerde ki kararma bende de var, internette bir çok yerde de denk gelmiştim almadan önce. Bilerek aldığım için çok dert etmedim ama olmasa daha iyi olurdu tabi, ucuz bir tv almıyoruz. TV kumandasının dar açısına ben de anlam veremedim, size katılıyorum 2018 yılında kumandayı TVnin ortasına doğru tutmaya çalışmak özellikle bu fiyat bandındaki bir TV için olmaması gereken birşey.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Roronoa Zoro R kullanıcısına yanıt
    Bu TV'yi almayı kafaya takmıştım ama yemin ederim soğuttun beni hocam Çünkü PS4 Pro önceliğimdi, hatta en önceliğimdi... Hali hazırda yine Samsung 49KS8500 kullanıyorum, input lagı hiçbir oyunda hissetmedim şahsen. (Geçenlerde God Of War 3 Remastered oynadım mesela, o da 4K değil) Şimdi TV'yi Sony'e ve 55" e güncellesem mi yoksa gereksiz mi diye düşünmeye başladım iyice :)

Ki dediğiniz doğru, XF9005'de;

1080p @ 60Hz: 40.9 ms
    1080p @ 60Hz + HDR: 40.8 ms

Pro destekli olmayan oyunlarda tepkime süresi 40 ms'a kadar çıkıyor. Order 1886 PS4'ün ilk oyunlarından, sadece HDR desteği aldı. Pro desteği gelmedi ve haliyle 1080p'de açılıyor... He bu zamandan sonra gelecek oyunların hepsi 4K (her ne kadar native olmasa da) olacaktır orası ayrı, ama yine de böyle bir TV'de 1080p'de input lag'ın hissedilmesi çok can sıkıcı. Bir de karartma falan var dediniz, iyice gözüm korktu :) Sormama gerek yok ama yine de sorayım; Game modunda oynuyorsunuz değil mi?

Peki grafikler, ışıklandırma, kontrast falan nasıl gözüküyor oyunlarda? Özellikle HDR'ın etkisini hissedebiliyor musunuz?

• TaKo kullanıcısına yanıt
    Hocam Tv Niz Efsane Zaten Bilen Bilir...
    4 Kenar Var Gözüm Sürekli Takılıyor Bakıyorum Sanki Işık Az Geliyormuş Gibi Karanlık Özellikle Sony Tvlerde Varmış Bu Zaten

Game Mod Almasak Oyun Oynanmaz Hocam Balçığa Batmış Gibi Oynarsın Zaten
    Resim Kalitesi Özellikle X1 Extreme İşlemcisi Sayesinde Harika,Renk Tonlamarı Süper,Kontrast Edge Led Samsung Q7Fn 2018 Hemen Hemen Aynı Biraz Sony İyi Rtings Ölçümlerine Göre Tabii, Blooming Efektini Proplem Saymassanız Gündüz Ve Gece Led Işık Altında Gayet Güzel,Hdr Her Oyunda 1 Değil Kimisi Çok Güzel Altında Kalkmış Gran Trusmo,Last Us Gibi,Hdr Başarılı Zaten Bunlarda Kötü Olsa Kaldır At Çöpe.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roronoa Zoro -- 11 Ekim 2018; 1:9:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TaKo

Bu TV'yi almayı kafaya takmıştım ama yemin ederim soğuttun beni hocam Çünkü PS4 Pro önceliğimdi, hatta en önceliğimdi... Hali hazırda yine Samsung 49KS8500 kullanıyorum, input lagı hiçbir oyunda hissetmedim şahsen. (Geçenlerde God Of War 3 Remastered oynadım mesela, o da 4K değil) Şimdi TV'yi Sony'e ve 55" e güncellesem mi yoksa gereksiz mi diye düşünmeye başladım iyice :)

Ki dediğiniz doğru, XF9005'de;

1080p @ 60Hz: 40.9 ms
    1080p @ 60Hz + HDR: 40.8 ms

Pro destekli olmayan oyunlarda tepkime süresi 40 ms'a kadar çıkıyor. Order 1886 PS4'ün ilk oyunlarından, sadece HDR desteği aldı. Pro desteği gelmedi ve haliyle 1080p'de açılıyor... He bu zamandan sonra gelecek oyunların hepsi 4K (her ne kadar native olmasa da) olacaktır orası ayrı, ama yine de böyle bir TV'de 1080p'de input lag'ın hissedilmesi çok can sıkıcı. Bir de karartma falan var dediniz, iyice gözüm korktu :) Sormama gerek yok ama yine de sorayım; Game modunda oynuyorsunuz değil mi?

Peki grafikler, ışıklandırma, kontrast falan nasıl gözüküyor oyunlarda? Özellikle HDR'ın etkisini hissedebiliyor musunuz?
    Incelemelerde sony sizin tvnizden daha iyi gözüküyor.

Bence elinizdeki tv iyi. Degistirmeye gerek yok. Hic masrafa girmeyin.

Ilerde alacaksanizda lg oled c8 oneririm ama tabi amoledlerde yanik olusabiliyor. Bunuda dusunmek lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• @Roronoa Zoro

Evet hocam bilen bilir, özellikle PS4 Pro için benim tv efsane... Keza 2016 üretimi olmasına rağmen hala 2018 tv'ler ile kıyaslanıyor. Hafif bi renk ve kontrast farkı haricinde hiçbir eksiği yok. Ben özellikle 55", Dolby Vision ve Sony'nin Android işletim sisteminde Kodi falan kurup keyif çatarım diye Sony'e geçmek istiyordum ama bahsettiğiniz input lag konusu yüzünden acele etmeme kararı aldım. Hatta tamamiyle bu fikirden vazgeçebilirim bile, Samsung 49KS8500'ü 3000'e satsam bile üzerine 4500-5000 para koymam gerekecek. Bu zamanda çok ciddi bi para bu :) Anladığım kadarıyla hali hazırda alanlar için Sony XF9005 gayet güzel bir televizyon ama televizyonunu bir üst segmente upgrade etmek isteyen Gamer kullanıcılar için fiyatının biraz daha düşmesini beklemek ya da yeni modelleri görmek daha mantıklı sanırım.

@Onurmsq

Hocam yukarıda yazdığım gibi şimdilik bekleme kararı aldım. Aslında kendi televizyonumdan gayet memnunum, paneli bozulmuştu ve garanti kapsamında yeni panel taktılar. Bulutlanma dediğimiz Clouding bana fazla gibi geldi, önceki panelim neredeyse kusursuza yakın olduğu için çok az ışık sızması vardı ve rahatsız etmiyordu. Yeni panelde karanlık sahnelerde ister istemez göz kayıyor, hele benim gibi pimpirikli birisiyseniz işkenceye dönüşüyor. Kız arkadaşıma gösterdim ne var bunda ben bir şey görmüyorum diyor Teknik servis de buna normal gözüyle baktığı için tv'den biraz soğumuştum. Bir de mesafe ne olursa olsun 4K yayın için (Netflix, Ps4 Pro vs.) minimum 55" gerektiğini 49" kullanarak öğrendim. Bundan dolayı televizyonumu değiştirmeyi düşünüyordum ama Sony'nin panellerinde de ışık sızmaları ve bulutlanmalar mevcutmuş. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmamak adına şimdilik vazgeçtim, burn-in riski olmayan oled teknolojisi çıkarsa ona geçiş yaparım ilerde... Ya da bahsettiğiniz LG'nin oled serisinde ciddi fiyat düşüşü yahut kampanya yakalarsam bir cesaret alabilirim :)

Cevaplar için ikinize de teşekkür ederim.

• Hareket ayarlarınız nasıl

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam bende sizin gibi beklemedeyim 46W905A kullanıyorum input lag çok düşük 4K HDR tv ye geçmek istiyorum zamanında sizin televizyonu 49KS8500 kaçırmıştım ondan sonrada ps4 pro için iyi bir televizyon çıkmadı. XF90 in input lag oranı çok yüksek aslında SONY’nin işlemcisinden kaynaklanıyor bence çünkü A1E, AF8 OLED tvlerinde input lag oranları çok yüksek.

Bende sizin gibi bekleme kararı aldım, LC C8 OLED iyi bir indirim bekliyorum yoksa burn in konusu gerçekten benide düşündürüyor. Bu arada kaç metre mesafeden 49” kullanıyorsunuz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LuqueTr

Hocam bende sizin gibi beklemedeyim 46W905A kullanıyorum input lag çok düşük 4K HDR tv ye geçmek istiyorum zamanında sizin televizyonu 49KS8500 kaçırmıştım ondan sonrada ps4 pro için iyi bir televizyon çıkmadı. XF90 in input lag oranı çok yüksek aslında SONY’nin işlemcisinden kaynaklanıyor bence çünkü A1E, AF8 OLED tvlerinde input lag oranları çok yüksek.

Bende sizin gibi bekleme kararı aldım, LC C8 OLED iyi bir indirim bekliyorum yoksa burn in konusu gerçekten benide düşündürüyor. Bu arada kaç metre mesafeden 49” kullanıyorsunuz?
    Oyun oynarken 1,5m ile 1.8m, film dizi ve tv izlerken 2,5m küsür mesafeden izliyorum. Aslında göz sağlığı için de ideal ama söz konusu 4K filmler ve diziler olduğunda 49" yetersiz kalıyor. 2,5m mesafeden 4K kalitesinin detaylarından mahrum kalıyorsunuz, 1080p izliyor gibi oluyorsunuz :) Hatta bazen Netflix'te bağlantı yüzünden görüntü 1080p'ye falan düşüyor ama farketmiyorum bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TaKo -- 12 Ekim 2018; 20:49:51 >

• Aşağı yukarı aynı mesafelerden oynuyor ve izliyormuşuz :) ama bendeki 46". 55" bize gider mi hocam? :) yatak odasına alacağım sonuçta :)
  • LuqueTr kullanıcısına yanıt
    49" de fark yaratır sizin için ama dediğim gibi, PS4 Pro'da oyunlar native olmasa da 4K gelmeye başladı, Netflix'te de 4K diziler ve filmler çoğaldı... Bunları en ufak detayına kadar pırıl pırıl izlemek istiyorsanız 55"ten aşağısı kurtarmaz maalesef :) Almışken 55" alın derim, 49" 4K için belli bi zamandan sonra küçük kalıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TaKo

49" de fark yaratır sizin için ama dediğim gibi, PS4 Pro'da oyunlar native olmasa da 4K gelmeye başladı, Netflix'te de 4K diziler ve filmler çoğaldı... Bunları en ufak detayına kadar pırıl pırıl izlemek istiyorsanız 55"ten aşağısı kurtarmaz maalesef :) Almışken 55" alın derim, 49" 4K için belli bi zamandan sonra küçük kalıyor.
    Doğrudur hocam işte 1.90-2.00 dan 55" inçte oyun oynarken sıkıntı olur mu onu düşünüyorum :) ve birde LG 2018 OLED lerin indirime girmesini bekliyorum
    Hocam bende senin gibi düşünüyordum 1.8-2.0 mesafeden ilk büyük geldi gözüme ama çok çabuk alıştım iyiki de 55 inç almışım diyorum oyunlar daha güzel geldi gözüme

• quote:

Orijinalden alıntı: Erkan9498

Hareket ayarlarınız nasıl
    ben hareket ayarlarını bir türlü oturtamadım
    sürekli oynuyorum,
    yumuşak yapıyorum görüntü çok güzel akıyor ama hareketli sahnelerde görüntüde rahatsız edici bozulmalar oluyor.
    kapalı yapıyorum sanki görüntü titreyerek geliyor gibi. standart yapıyorum çoğu zaman.
    ama motionflow u yumuşak yaptığım zaman o görüntü bozulmalarını engelleme yolunu bulursam yazarım buraya mutlaka
    ya da bilen biri varsa yazarsa çok sevinirim.
    dağılma özellikle insanların vücutlarının etrafında oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: chief1905

Hocam bende senin gibi düşünüyordum 1.8-2.0 mesafeden ilk büyük geldi gözüme ama çok çabuk alıştım iyiki de 55 inç almışım diyorum oyunlar daha güzel geldi gözüme
    Bende senin gibi düşünüyorum büyük gelir mi korkusu yaşıyorum birde yatak odasında kullanacağım 55 inç. oyunlarda odaklanamama sorunu oluyor mu? FPS oyunları oynuyor musun?
    Hocam ben normal bir oyuncuyum FPS nedir bilmem bende yatak odamda kullanıyorum uzanıyorum mis süper oyunda yada film izlerken odaklanma sorunu yaşamıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: chief1905

Hocam ben normal bir oyuncuyum FPS nedir bilmem bende yatak odamda kullanıyorum uzanıyorum mis süper oyunda yada film izlerken odaklanma sorunu yaşamıyorum
    FPS dediğimiz oyunlar Battlefield Call of Duty tarzı oluyor. OLED lerin indirime girmesini bekleyeceğim artık. Bugün teknosada baktım LG C8 ve Sony AF8 çok güzeldi
    Hocam henüz o oyunları oynamadım bilmiyorum açıkçası

• quote:

Orijinalden alıntı: LuqueTr

FPS dediğimiz oyunlar Battlefield Call of Duty tarzı oluyor. OLED lerin indirime girmesini bekleyeceğim artık. Bugün teknosada baktım LG C8 ve Sony AF8 çok güzeldi

Alıntıları Göster
    Sony XF9005 ilginizi çekmedi mi hocam? Ona da bakabildiniz mi?
  • Birde Local Dimming Performasına Değinmek İstiyorum

48 Zone Var ,Sayı Düşük Kullanımı Pek Etkili Değil Malesef, Blooming Gündüz Bile Seçiyorum
    Gece Oldunmu Biraz Daha Ortaya Çıkıyor Ama Rahatsızlık Verici Yada Kafaya Takılıcak Kadar Değil Ama Fark Ediyorsunuz Blooming Denen Şeyi...

Q7Fn 2108 Kıyaslamışlar Sonuç Hüsran, Edge Led Neyse Sony Fald Tviside Ona Yakın Çıkmış Hatta Daha Kötüsü
    Ben Şaşırmadım Kullandığım İçin
    SADECE SONY XF90 (BABA KONU)

Şimdi Şunu Sormak İsitorum Bu Aptal Fald Sistemin Sony Yazılımla Performasını Arttırabilirmi?
    Zannetmiyorum Ama, Belki Bilen Arkadaşlar Çıkar

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.