< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trankyle -- 20 Ocak 2015; 12:39:09 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trankyle -- 20 Ocak 2015; 12:39:09 > |
Dörtlüleri yakması uyarı değil mi ??
Adamın gittiğini de bilmiyoruz o mesajdan ki , gayet doğal gidebilir. Önemli olan sağ şeritte trafiği aksatmayacak şekilde durması ve bir şekilde ikaz vermesi. Dörtlü sinyallerin amacı da budur.. Reflektör ve diğer uyarı işaretleri de olmalı ama olamayabilir de... Dörtlülerin yanması ve trafiği engellemeyecek şekilde sağ şeritte olması yeterli görülebilir. Misal; Trafikte tek başıma giderken kalbim sıkıştı. Sağa çektim, dörtlüleri yakıp durdum. Telefonla ambulans çağırdım, aldılar hastaneye götürdüler.. İnip reflektör koymakla mı uğraşacağım. Yada hastaneye gidemem trafiğin akışını ayarlamam lazım mı diyeceğim sağlık personeline... Yada cep telefonum çaldı, sağa çekip emniyet şeridine girdim, dörtlüleri yakıp konuşmaya başladım. Ne yani, inip 30 m. geriye reflektör de mi koymalıyım telefonu açmadan önce ?? Yok öyle birşey.. Uzun süreli durmalarda, aracı terk etme durumlarında reflektör ve diğer uyarıcılarında konması iyi olur tabi ama, bu olayda arkadan vuran arkadaşı hiçbirşey kurtarmaz.. |
Hocam 8/8 haksızsın,4 lüleri yakmış ve emniyet şeridindeki bir arabaya vurmuşsunuz,hiçbir haklı tarafınız yok
|
4 lüleri yakmak bi uyarıdır
mesela ani fren yapılınca dörtlüler yakılır arkadaki sürücüyü uyarmak için bu araç arkadan gelenleri uyarmak için dörtlüleri yakmış eğer sen bu arabaya çarpıyosan hızın yüksektir,takip mesafesi gerekenden azdır yada başka şeylerle ilgileniyosun gelelim diğer sürücüye yakıt kontrolü sürücü sorumluluğudur arabanın yakıtı bitince anında okduğu yerdemi duruyo, kontrollü bi şekilde emliyet şeritine çekip 4lü+reflektörle gerekli uyarıları yapması gerekmektedir eğer araba bi problem hissetiyosanız emliyet şeridine alması gerek diğer sürücüleri zor duruma sokmamak için (benzinin bittiğini anlamak için motor ustası olmak şart değil) vel hasıl kelam 2 tarafında hataları mevcut |
Konuyu uzatıp sizinle boşa tartışacak değilim.
Polisin kaza yerine hangi hallerde gelip gelmeyeceğini bile daha bilmiyorsunuz. Sonra da burada sallama cevap yazıyorsun.. Araştırın biraz. 2918 sayılı Trafik kanununu iyi okuyun.. Bu kazada polis gelmez. Gelmesini gerektirecek bir durumda yaşanmamış.. Olay yeri tutanağı iki kazazede tarafından tutulmuş ve imzalanmış, iyi bakarsan ilk mesajda tutanak var.. Yaralamalı sonuçlanan bir kaza durumunda yada polisin gelmesi gereken diğer durumlardan biri olsa, kazaya karışanlar bu tutanağı tutamaz. Bu özel durumlarda (onları bilmiyorsan araştırırsın.) olay yerine polis gelir, tespitleri polis yapar, tutanağı polis hazırlar, sen gider imzalarsın. Önce bunu öğrenin.. Bu olaydaki tutanakta, iki kazazede tarafından 3 şeritli yol gibi çizilmiş. Araç en sağda duruyor. Fotoğrafta da bir kısmı yolun dışına kadar çıkmış, bariyere yanaşmış.... Dörtlülerini yakmış durmuş işte... Diğer araç arkadan gelip , 60- 65 km. ile frensiz olarak bodoslama vuruyor. (Fren yapıp vursa yine bir derece..) Tutanağa da "dikkatim dağıldı, vurdum" yazmış. (Telefonla oynarken, radyoyu kurcalarken, önümdeki yola bakmazken vurmuşum dememiş ama anlayan anlamış..) Bu tutanakta reflektör kondu konmadı kelimesi var mı ? Yok. Duran araç hiçbir önlem almamıştı, diye bir ibare var mı ?? Yok. Dörtlülerini yakmış, duran araca geldim vurdum demiş mi ? Demiş. Tutanağın altını da, iki kazazede imzalanmış mı ? İmzalanmış. Bu saatten sonra , reflektör var mıydı yok muydu diye tırmalamaya gerek yok. Sonuç değişmez. Allahtan arkadaşın kaskosu varmış. Allahtan, iki kazazede de hiçbir şey yok. Çok ucuz atlatmışlar. Vurduğu aracın önünde arkasında iyi ki kimse yokmuş. Geçmiş olsun deyip geçin.. |
! !sTaNbLuE demiş ki; Mesajı Yerinde Gör
Tam o anda mazotu bitse ve adam daha arabadan inemeden arkadan vursalar ne olacak? Takip mesafesi denecek. Artık 8/8 olayı da kalkıp %0-50-100 olayı geldiğine göre %100 arkadan vuran suçlu. |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !sTaNbLuE -- 19 Ocak 2015; 20:17:24 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 19 Ocak 2015; 20:24:20 > |
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 19 Ocak 2015; 20:57:40 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum01 -- 19 Ocak 2015; 21:01:55 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|