Sağdan sollamayın arkadaşlar,az sabredin önünüz boşalınca sollama yapın. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nirvana333 -- 1 Ağustos 2021; 15:44:56 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Sağdan sollamak tehlikelidir
-
-
yol 3 şerit. sağda yavaş giden hafriyat kamyonu, orta şeritte sağdaki kamyonu sollamaya çalışan başka bir kamyon. solda ise 99 model atmosferik corolla 70-80 ile giden yaşlı amca. gelde sağdan sollama yapma işte.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ne olursa olsun, sağdan sollamanın bahanesi yoktur. 2 dakika bekle, öyle geç.
Bu şekilde düşünenler, kesiksiz şerit çizgisi olan yolda da sollama yapıyordur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Profes124 -- 1 Ağustos 2021; 13:9:2 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Makas atıyorlar desen haklısın da verdiğin örnekte sellektör atıp yol istedikleri halde soldan gitmeye devam ediyorsun ve sağın boş ki adam oradan geçiyor. Bu durumda hatalı olan sol şeridi sürekli işgal eden oluyor.
Hayır solda gidenin önü dolu zaten.gerekli mesafeyi ayarlayıp öndekini takip ediyor.
Sol şeritte sağından 1-2-3 araç geçiyorsa biraz kafayı çalıştırıp acaba ben yanlış yerde miyim diye düşünmenizi tavsiye ediyorum.
-
Bu sey tayfası degil mi ya otobanda 120 ile sol seritte yol vermeyebilirim tayfasi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
dün gece 4 tane keko, binmişler 1.33 corollaya sol şeritten gidiyo. aklı sıra hız denemesi yapıyor ama araba ölücek altında. farlar bile kapalı. muhtemel kafalar güzel. arkadan selektör çakıyorum yol vermiyor. sağdan geçicem sağa doğru kayıp tepeme çıkmasından çekiniyorum. yol boşalınca sağ tarafa komple emniyet şeridinden basıp geçtim adamı. geçtikten sonra yetişmeye çalıştı ama ohoo ben çoktan vardım varacağım yere.
baya km sonra ilerde sola dönecektim, baktım arkamdan hiç yavaşlamadan geliyor yine sol şeritten. dedim bu bana arkadan girer, direkt sağa atladım bekledim geçti, ondan sonra sola girdim.
-
Önünde trafik olması senin sol şeridi istediğin gibi kullanacağın anlamına gelmez.
biri senin sağından geçiyorsa sağ tarafın boştur.
GEREKSİZ SOL ŞERİDİ İŞGAL ETMEK SUÇTUR. SOL ŞERİT SOLLAMA ŞERİDİDİR. SOL ŞERİT SOLLAMA HARİCİ KULLANILMAZ.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atrix1212 -- 1 Ağustos 2021; 13:50:15 > -
Ankara-Kırıkkale arasında çoğu yeri 3 şeride çıkardılar ama yol 2 şeritli gibi akıyor zira orta şeritten giden birçok araç, özellikle de broadway vs gibi araçlar kamyondan da yavaş gitmelerine karşın ısrarla orta şeridi işgal ediyorlar. Bunları sollamak isteyen birçok kişi de sol şeride çıkıyor ama sollaması bittiği halde tren gibi sol şeritte gidiyor. Bakın abartmıyorum koskoca şehirler arası bölünmüş devlet yolunda sol şeritte trafik 80-85'le orta şeritte 60'la akıyor ama sağ şerit bomboş. Artık insana cinnet geçirtip sağdan sollatıyorlar kendilerini. Sinyalsiz şerit bile değiştirmekten imtina eden beni bile çileden çıkartıp bunu yaptırıyorlar, bu kadar bencillik ve ahmaklık bir araya gelmemeli.
-
Yol verebilecek durumu oldugu halde yol vermeyen, hangi seritte gitmesi gerektigini bilmeyen adamlar sagdan sollanir maalesef.
Bende onu diyorum.riske girmeyin az bekleyin güvenle sollayın.
Sol şeritte sollaması bitince sağa geçmeyenler ve misal 82 km hız sınırı olan 3 şeritli yolun orta şeridinde 40 la gidenler oldukça sağdan geçecez mecbur.
Az bekleyin mi?
Mercedes'inden 70 model Cadillac'ından serçesinden envai çeşit modeline kadar dangalaklar sol şeritte toplaşmış. Arkamda bi dünya kuyruk oluşmuş. Ben adamın sağa geçmesini bekleyene kadar biraz sonra kaza olmasını mı bekleyeyim. Herif 300 metre sonra ana yoldan çıkıp tali yola girecek halen sol şeritte burnunu karıştırıyor. Embesil dolu ortalık. Kazaya da davetiye çıkartıyor. Sağ şeritte kamyonlar ve tırlar hızlarını aldıktan sonra önüne bir şey çıkmasını istemez, adamın yaktığı yakıtı 5 araba bir araya gelse yakmıyor, haklı olarak önüne bir şey çıksın istemiyorlar. Bu soldaki dangalaklar da son anda sağdan çıkış yapacağıom diye dalıyor. Neyi bekleyelim arkadaş? Tırın bize dalmasını mı önümdekinin burnunu karıştırmasını mı?
-
Canıma tak ettiren konu, genelde 2 selektörden sonra tepki vermezse uzunları yakıyorum..
Baktım ona da tepki vermiyor sağdan geçip önünde sert fren yapasım geliyor ama geçmeden önceki arkamdaki aracın sahibi suçsuz , kıyamıyorum...
Yani tamam sağa dogru geçmesinin riskli olduğu durumlarda yapsam vandallık olur ama keyfi yani adam 1.3 atmosferik mitsubishi colt ile (czt değil) kapatmış sol şeridi, 120 gitse gam yemem 95 100 ile gidiyor, orta ve sağ şerit bomboş. Kimsenin arabasını küçümsemiyorum ama yaptığı resmen terbiyesizlik.. Son zamanlarda bir de MA plakalı ne yapacağı belirsiz sinyalsiz araçlar türemeye başladı :(
Öne viofo kamera aldım, bu tarz durumlarda kendi adaletimizi sağlamadan EGM ye bildirsek işleme alınır mı acaba , yoksa yol dingonun ahırına dönecek.
Hayır madem yavaş gidiyorsun E5 ten git HGS parası da cebinde kalsın :/
moda olan sağdan sollamak değil 90 ile sol şeridi kapatmak.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İstanbulda tüm 3 şeritli yollarda en yavaş giden şerit genelde orta şerit oluyor, sağ şerit boşken inatla yavaş gitmelerine rağmen sağ şerite geçmiyolar. Solda akan trafik varken sağ şeritte boşsa neden öndeki bilmem kaç kişinin telefon keyfi beklensin ki?
-
quote:
Orijinalden alıntı: zotacing
Bu mesaj silindi.Ankara trafiğine harbiden lanet olsun,az önce 70 km ye yakın yol yaptım belki 50 tane aracın sağından geçmek zorunda kaldım.Orta şeritte duracak adamlar utanmasa.Birde diğer şehirleri bilmem ama Ankarada aracını iki şerit çizgisi arasında tutamayan şoför dolu,yanından geçerken üstüne üstüne geliyor adam.Şerit çizgisi üstünde gidiyor dünya umrunda değil Sürekli yanından geçerken kornaya dokunuyorum adam şeridine geri dönüyor,çok tuhaf Ankara trafiği.Konya yolunda sol şeritte karşıda radar var diye 50yle gidiyor adam,radarı geçiyor hızlanmadığı gibi sol şeridi bırakmıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
evet hız limitleri içerisinde sol şerit işgali yasak ama ben de iki çift lafı şehir içinde 50 hız limiti olduğu halde arkadan selektör yapanlara demek istiyorum. şöförlerimizin çoğu hız limitlerini takmıyor. normalde istanbuldaki otoyollarda hız limitleri şehir içinde kalan kısımlarda 90 80 arasında değişiyor. ben buna uymaya çalışıyorum. ama çoğu şöför arkadan deli gibi geliyor. korna selektör yapıyor. bunu belediye otobüsleri bile yapıyor. sinyal vermeden makas ata ata sağından solundan seni solluyor.
Sol şeritte sağından 1-2-3 araç geçiyorsa biraz kafayı çalıştırıp acaba ben yanlış yerde miyim diye düşünmenizi tavsiye ediyorum. |
Önünde trafik olması senin sol şeridi istediğin gibi kullanacağın anlamına gelmez. biri senin sağından geçiyorsa sağ tarafın boştur. GEREKSİZ SOL ŞERİDİ İŞGAL ETMEK SUÇTUR. SOL ŞERİT SOLLAMA ŞERİDİDİR. SOL ŞERİT SOLLAMA HARİCİ KULLANILMAZ. |
yol 3 şerit. sağda yavaş giden hafriyat kamyonu, orta şeritte sağdaki kamyonu sollamaya çalışan başka bir kamyon. solda ise 99 model atmosferik corolla 70-80 ile giden yaşlı amca. gelde sağdan sollama yapma işte.
|
Bu sey tayfası degil mi ya otobanda 120 ile sol seritte yol vermeyebilirim tayfasi.
|
Makas atıyorlar desen haklısın da verdiğin örnekte sellektör atıp yol istedikleri halde soldan gitmeye devam ediyorsun ve sağın boş ki adam oradan geçiyor. Bu durumda hatalı olan sol şeridi sürekli işgal eden oluyor.
|
Benzer içerikler
- ankara en iyi fiat ustası
- nissan qashqai 1.2 dig-t tekna yorumlar
- chery tiggo 7 pro yorumlar
- citroen c3 1.2 puretech alınır mı
- arabanın altını vurdum motor sesi değişti
- byd denza d9 gt
- yeni renault 5
- mercedes-maybach s600 fiyat
- 2. el dacia duster fiyat listesi
- mustang mach-e fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X