Şimdi Ara

Saha dolabından gelen Bakır kabloyu yeniletmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar dostlar benim sorunum şöyle şimdi ben evimde 100 mbps sol internet kullanıyorum ama snr değeri 8 9 larda hat zayıflamam 7 8 civari modem çok fazla crc hatası alıyorum 12 15 bin gibi online oyun oynuyorum hafif laglar ver nadir de olsa kopmalar oluyor, ben modem arayüzünden snr değerini 28'e çektim hızım 100 mbpsden 28 mbpslere düştü ama 3 günde 7 crc birikti lag 0 kopma 0 bunun nedenini saha dolabından gelen bakır kablo olduğunu düşünüyorum bunu iletsem sorun yok destekliyor alabilirsiniz diyip geçecekler o eski bakır kabloyu nasıl yeniletebilirim bir bilgisi olan var mı evden saha dolabı yaklaşık 50 metre ilerimde kablonun gelişi ile 75 metre diyelim bu kadar bir mesafe var.

• Soylede bi sorun var acaba size o kutudan mi internet veriyorlar? Evinizin yaninda olması hic önemli değil. Bizim mühendislik harikası hatlarımız cok iyi planlanarak evlerimize ulaştırılıyor unutma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eBRiHanceR -- 8 Ağustos 2017; 23:13:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eBRiHanceR

Soylede bi sorun var acaba size o kutudan mi internet veriyorlar? Evinizin yaninda olması hic önemli değil. Bizim mühendislik harikası hatlarımız cok iyi planlanarak evlerimize ulaştırılıyor unutma

evet hocam mahallemizdeki tek vdsl dolabı o ve sadece bizim sokakta vdsl var haritadan kontrol ettim
  • Belki binanda sorun vardir. Eger kablolama isinden anliyorsan kisa bir cat5 veya cat 6 kablo bul onu binandaki kutudan kendi hattina cak modemine tak o hatti bak bakalim degerlerin degisiyormu. Değişiyorsa senin evine gelene kadar hat cevreden etkileniyordur vaya artik omurunu de tamamlamış olabilir.

• Dolaptan apartmanınıza kadar olan hattı değiştirmeniz ne yazık ki mümkün değil.Yapabileceğiniz tek şey diğer üyelerin de söylediği gibi apartman girişinizden dairenize kadar KALİTELİ bir telefon veya cat5-6 ethernet kablosu çekmenizdir.Zaten bu tip arızalar hep apartmanlardaki hatlardan dolayı oluyor.Sokaktaki kablolar kaliteli olduğu için sıkıntı olmuyor.Binaya girdikten sonra maliyeti düşürmek için müteahitlerin ucuz kablo kullanması bina içinde sıkıntıya sebep oluyor.
  • kablom yeni abim kendi eliyle taktı elektrikçi anlıyor işi yanlış olma ihtimali yok kablo zaten bina içi değil direk kutudan pencereden cat6 ile alıyorum aslında memnunum internetimden sadece crc hatalarım çok yüksek ve saniyelik de sayılmaz laglar oluyor ve hissediyorsun oyunun en can alıcı yerinde, şöyle bir not düşeyim ankastre kutusu çok eski bu yeni tip takmalı değil elle kablo bağlamalı falan zaten kırık onu peki benim mi değiştirtmem gerekir yoksa türktelekom mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Izmır85 -- 9 Ağustos 2017; 13:2:26 >
  • Izmır85 I kullanıcısına yanıt
    hat değerlerinizin fotoğrafını atablir misiniz ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: eBRiHanceR

hat değerlerinizin fotoğrafını atablir misiniz ?

şuan atsam bir faydası olmaz çünkü snr sınırını 28e çektim ama yinede atayım 5 dk bekleteceğimSaha dolabından gelen Bakır kabloyu yeniletmek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Izmır85 -- 9 Ağustos 2017; 13:15:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: miskindvd

Dolaptan apartmanınıza kadar olan hattı değiştirmeniz ne yazık ki mümkün değil.Yapabileceğiniz tek şey diğer üyelerin de söylediği gibi apartman girişinizden dairenize kadar KALİTELİ bir telefon veya cat5-6 ethernet kablosu çekmenizdir.Zaten bu tip arızalar hep apartmanlardaki hatlardan dolayı oluyor.Sokaktaki kablolar kaliteli olduğu için sıkıntı olmuyor.Binaya girdikten sonra maliyeti düşürmek için müteahitlerin ucuz kablo kullanması bina içinde sıkıntıya sebep oluyor.

Merhaba, yeni konu açmak istemedim buradan sorayım, müstakil bir evde oturuyorum, 30-35 yıl önce inşa edilmiş çok eski bir yapı. Yıllardır ADSL üzerinden en fazla 12-13 mbit hız alabiliyoruz. 7-8 aydır da Turknet kullanıyorduk ancak son zamanlarda gün içinde birden fazla kez ve her biri 2-3 saaten uzun süren kopmalar olduğu için aboneliği iptal ettirip TTNET'e başvurduk. Adres kontrolü yapıldı, altyapı çalışması yapıldığı söylendi ve saha dolabına yakın olduğumuz için 50 mbit hız alabilirsiniz dediler, kabul ettik. Kurulum için ekip eve geldi, test yaptılar ve ne yazık ki değil 50 mbit, 24mbit VDSL sinyali bile gelmiyor. Eve giren telefon kablosu yerin altından geliyor, bu kabloyu yenileme gibi bir imkan söz konusu mudur sizce?

• Whole Lotta Rosie kullanıcısına yanıt
    Muthemelen bina içi kablo sorunu var arıza kaydı açtırın ya da saqntrale gidin ancak dairenizde ölçüm yapılmasını isteyin.

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Şu an aktif bir aboneliğim yok. Yeni abonelik de başlatamıyorum TTNET'te. 16 Mbit internet için de 24 ay taahhüt vermek istemiyorum açıkçası, Turknet çok daha mantıklı ADSL için.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kabloyu değiştiriceklerini zannetmem sorun kablodan kaynaklı değildir büyük ihtimal ölçüm yapsinlar evinize ekip isteyin kontrol etsinler kabloları vs
  • eBRiHanceR kullanıcısına yanıt
    Koptummm :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.