< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Haklısınız ama birazda şans işi...
Bir önceki arabamı İzmirden almıştım... Satıcı ile uzun uzun konuştuk pazarlık ettik... Sonra ben yola çıkacağımı söyleyip 500 TL de kapora yollamıştım. Neyse İzmire gittim arabayı canlı gördüm ve biraz hayal kırıklığı oldu. Satıcının söylediğinden farklı bir şey yoktu ama kozmetik olarak resimler çok kusuru saklamıştı. Adam tadımın kaçtığını anladı daha ben bir şey demeden çıkarttı verdiğim kapora yı al hocam paranı kapora verdiğin için arabayı almak zorunda değilsin dedi... Üç beş sohbet azıcık daha indirim aldım arabayı (iyiki de almışım çok keyifli kullandım arabayı) Sonuç siz çok haklısınız dolandırıcı çok ancak biraz iletişim ile sanırım dürüst adamları da bulmak zor değil... |
Kapora vermenin çıkış noktası, genelde pazar günleri gidilen oto pazarlarında yapılan pazarlık sonucunda satıcıya güven vermek ve ilk mesai günü aracın satışını al mak içindi.
Bir nevi satıcıya güven vererek, oto pazarından arabasını çıkartmasını sağlayarak, noter işlemlerinin yapılacağı ilk mesai gününe kadar opsiyonlamaktı. İnternetten yada uzaktan, aracı görmeden kapora verilmez, alıcı zaten riske girip almaya geliyor neyin kaporası? |
Güzel uyarı.Teşekkürler.
|
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fearless_X -- 2 Şubat 2018; 23:56:45 > |