Şimdi Ara

SAHIBINDEN.COM KAPORA DOLANDIRICILIĞINA DIKKAT!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
10.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR NORMAL HAYATTA TANIMADIĞINIZ DAHA ONCE GORMEDIGINIZ VARLIĞINDAN BILE ŞÜPHE DUYDUGUNUZ BIRINE 250-500 LIRA PARA VERIR MISINIZ ? HERALDE AKLI BAŞINDA OLAN BIRI 1 LIRA BILE VERMEZ . AMA İŞ SAHIBINDEN.COM DAKI DOLANDIRICILARA GELINCE SIZE OYLE BIR HAVA VERIYORLAR KI SANKI ARABA ALMANIN USÜLÜ KAPORADAN GECIYOR GIBI HISSETIRIYORLAR .
    OLAY ŞU ;
    ARACIMI SATTIM VE YENI BIR ARAÇ ALMAK ICIN HERKESIN YAPTIĞI GIBI SAHIBINDEN.COM DA GEZERKEN PIYASA DEGERININ 5 -7 BIN LIRA ALTINDA BIRKAC ARAC BULDUM(GENELDE EGE BOLGESINDEKI KUCUK ILLERIN ALAKASIZ ILCELERINDEYMIS GIBI ILANLARI VERIYORLAR MISAL:"AFYON, DINAR") ILANDAKI NUMARALARI ARADIM SUREKLI MESGUL CALIYORDU TELEFON DÜŞMÜYOR GIBI OLUYOR (ARAMA ENGELLEMEYE ALIYORLAR KI SIZE KELEPIR ARABAYI KACIRIYORMUSSUNUZ GIBI HISSETTIRIYORLAR) NEYSE DEFALARCA DENEMEDEN SONRA TELEFONDAKIYLE KONUSUYORSUNUZ PIYASA DEGERININ 5 BIN LIRA ALTINDA YAZMASINA RAGMEN SIZINLE PAZARLIK YAPIYOR VE HEMEN BIN LIRA DAHA INDIRIM YAPIYOR AĞZINIZA BALI SÜRÜYOR.. GEL GELELIM ARACI OPSIYONLAMAYA SIZE AYNEN ŞOYLE DIYORLAR: ""BIRI DAHA VAR ONDAN HABER BEKLIORUM 250 500 LIRA KAPORASINI GONDERECEK 10 DAKIKA SONRA SIZ TEKRAR ARAYIN O OLMAZSA ARTIK SIZ GONDERIRSINIZ OPSIYONLARIZ "" E TABI HALIYLE SIZ DE KELEPIR ARABA BULMUSSUNUZ E DEDIGINE GORE BASKALARI KAPORA VERMEK ICIN SIRAYA GIRMIS SIZ DE HEMEN KAPORA GONDERIYORSUNUZ ONDAN SONRA SATICI ORTADAN KAYBOLUYOR PARANIZ HIC OLUYOR. OLAYIN ASLI ŞU: ASLINDA ORTADA ARABA FALAN YOK KIŞILER SAHTE, MUHTEMELEN ISTANBULDA BIR BÜRODAN BU ÇETE ILANI VERIP GUNDE ONLARCA INSANI KANDIRIYORLAR.

- ARKADAŞLAR LUTFEN AMA LUTFEN KIMSEYE KAPORA VERMEYIN. BU IŞIN KANUNEN VEYA USULEN YOLU YORDAMINDA KAPORA İŞİ PARAYLA OLMAZ!! YA OTOBÜS BILETINIZIN FOTOGRAFINI CEKER SATICIYA GONDERIRSINIZ YA DA SÖZ VERIRSINIZ AMA ASLA PARA GÖNDERMEZSINIZ!!

-GENELDE ILANDAKI ARABALAR DARBESIZ BOYASIZ OLUR ACIKLAMA NETTIR ALICIYA SIMDIDEN HAYIRLI OLSUN LUTFEN CIDDI ALICILAR ARASIN VB EMARELER YAZIYORLAR.

- GENELDE VOLKSWAGEN GRUBUNDA BUNU YAPIYORLAR DIKKAT

-GENELLIKLE BU ILANLARI ILCELERDE GOSTERIYORLAR KI ANADOLU INSANI HAVASI VERIP GUVENINIZI KAZANMAYA ÇALIŞIYORLAR.

DIYECEKLERIM BUNLAR, ORTALIK ÇOK BOZUK UMARIM HERKES DIKKATLI OLUR, HELAL PARA KOLAY KAZANILMIYOR. SAYGILARIMLA..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Haklısınız ama birazda şans işi...

Bir önceki arabamı İzmirden almıştım... Satıcı ile uzun uzun konuştuk pazarlık ettik...

Sonra ben yola çıkacağımı söyleyip 500 TL de kapora yollamıştım. Neyse İzmire gittim arabayı canlı gördüm ve biraz hayal kırıklığı oldu. Satıcının söylediğinden farklı bir şey yoktu ama kozmetik olarak resimler çok kusuru saklamıştı. Adam tadımın kaçtığını anladı daha ben bir şey demeden çıkarttı verdiğim kapora yı al hocam paranı kapora verdiğin için arabayı almak zorunda değilsin dedi... Üç beş sohbet azıcık daha indirim aldım arabayı (iyiki de almışım çok keyifli kullandım arabayı)

Sonuç siz çok haklısınız dolandırıcı çok ancak biraz iletişim ile sanırım dürüst adamları da bulmak zor değil...
    Kapora vermenin çıkış noktası, genelde pazar günleri gidilen oto pazarlarında yapılan pazarlık sonucunda satıcıya güven vermek ve ilk mesai günü aracın satışını al mak içindi.

Bir nevi satıcıya güven vererek, oto pazarından arabasını çıkartmasını sağlayarak, noter işlemlerinin yapılacağı ilk mesai gününe kadar opsiyonlamaktı.

İnternetten yada uzaktan, aracı görmeden kapora verilmez, alıcı zaten riske girip almaya geliyor neyin kaporası?
  • Güzel uyarı.Teşekkürler.
  • Haklısınız ama birazda şans işi...

Bir önceki arabamı İzmirden almıştım... Satıcı ile uzun uzun konuştuk pazarlık ettik...

Sonra ben yola çıkacağımı söyleyip 500 TL de kapora yollamıştım. Neyse İzmire gittim arabayı canlı gördüm ve biraz hayal kırıklığı oldu. Satıcının söylediğinden farklı bir şey yoktu ama kozmetik olarak resimler çok kusuru saklamıştı. Adam tadımın kaçtığını anladı daha ben bir şey demeden çıkarttı verdiğim kapora yı al hocam paranı kapora verdiğin için arabayı almak zorunda değilsin dedi... Üç beş sohbet azıcık daha indirim aldım arabayı (iyiki de almışım çok keyifli kullandım arabayı)

Sonuç siz çok haklısınız dolandırıcı çok ancak biraz iletişim ile sanırım dürüst adamları da bulmak zor değil...

• Hocam siz şanslısınız yil oldu 2018 bu dolandiricilar oyle prof oldular ki mesela az önce bir arac begendim ankara enver ilcesinde yaziyor adamdan suphelendim vatsaptan fotosuna baktim kucuk bir kiz cocuguyla bir adam sarilmis aile pozu gibi duruyordu son âna kadar dolandirici oldugunu sakladi fakat iş opsiyona gelince turlu turlu yalanlar dönmeye basladi farkli numaradan aradim ve kendini ele verdi. O derece prof olmuslar

• Bu tur durumlarda artik itiraz etmeden iban istiyorum. Cok az konusuyorum telde. Biraz sonra arıyor, para gelmedi diyor. Ciddiyetimi hic bozmuyorum. Eft referans numarası soyluyorum (atiyorum bi no). Yine arıyor. Bankayla goruseyim dönecem diyorum. Ciddiyeti bozmak yok. Yine ariyor. Whatsapp dan dekont ginder diyor. Bos bir kagidi cekip gonderiyorum. Daha da uzatılabilir ama sonunda kufur yersiniz

• Valla hocam siz sabirliymissiniz :) Bunlara para kaptiran o kadar cok insan var ki sayilari her geçen gun artıyor ve sahibinden.com bu konuda hicbir sey yapmiyor

• Kapora vermenin çıkış noktası, genelde pazar günleri gidilen oto pazarlarında yapılan pazarlık sonucunda satıcıya güven vermek ve ilk mesai günü aracın satışını al mak içindi.

Bir nevi satıcıya güven vererek, oto pazarından arabasını çıkartmasını sağlayarak, noter işlemlerinin yapılacağı ilk mesai gününe kadar opsiyonlamaktı.

İnternetten yada uzaktan, aracı görmeden kapora verilmez, alıcı zaten riske girip almaya geliyor neyin kaporası?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gerçekten çoğaldı böyle insanlar. adama diyorum arabayı kaldır uçak biletini alıyorum sana onun fotoğrafını atayım yok ille de para gönder, geç o işleri ya

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • nativist kullanıcısına yanıt
    Aynen oyle dikkat etmek ve Kimselere PARA gondermemek gerekiyor

• Güzel bir dolandırıcılık taktiğiymiş. Kim bilir kaç kişinin canını yaktılar.

• Kapora nedir ya, gider bakarım beğenirsem alırım beğenmezsem almam. Kısmet değilse başkası alır,elaleme niye para vereyim.
  • Ben de bi araç alırken gittim arabayı gördüm beğendim yarın sabah 9da noterde buluşalım dedik. Adam kapora vermicek misin deyince çıkardım 50 tl verdim. 50 tl kapora mı olur dedi. Dedim napiyim 500 lira mı veriyim 15 saat sonra alicam arabayı işte. Hiçbir şey demedi.

Bu da böyle bir anımdır.

• O isin cozumu var. Hatasiz boyasiz dusuk km araci emsallerine gore cok asagi satiyorlar. Oyle bir ilan gordunmu ariyorsun konusuyorsun kapora gonderme haklinda. Sonra bir sure sonra bi arkadasina arattiriyorsun onada gonder vs derse anliyorsunki dolandirici. Boyle ilanlar 1 gun anca duruyor paralari toplyorlar sonra kalkiyor ilandan

• okyanuso O kullanıcısına yanıt
    Sahibinden sitesinde araba bakarken kazasız-boyasız işaretliyorum yine de açılan ilanların çoğu hasarlı. Araç alanları koruma anlamında hiçbirşey yapmıyorlar. Birde dünyanın parasını alıyorlar.

• adamlar biliyor türklerin ne kadar ölücü olduğunu ordan açık yakalamışlar dolandırmaya çalışıyorlar, dikkatli olmak lazım
  • Ordan arıyorum burdan arıyorum diye adam sormadan söylemeyin, açın maps ten adamın yazdığı yakın bir yer belirleyin kendinize. Kapora isterse bende zaten şurdayım yarım saate gelirim elden veririm diyin bak o zaman ne diyor. "abi bu araba sana gelmez memleketlime yanlış yapmayayım sen başka araba bak"

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bostancı Fırsat OTO kazalı araç alıp satıyor.Şehir dışından geleceğim deyince mutlaka kapora istiyor ,

Araçları fotoğraftakiyle zerre kadar ilgisi yok. Lüks galerinin önünde kapalı otoparkta araçların fotosunu çektiriyor,
    sahibinden.comda dükkan diye güveniyorsunuz fotolara bakınca da kaliteli yer imajı veriyor, kapora üçkağıtçılığı en son aklınıza geliyor. Adamları dükkanı izbe sokaka arasındaydı arka bahçesinde ne yaptıkları belli değildi,

2013 te 600 tl gitti bu beyfendilere, yol param cabası zehir zıkkım olsun ülkede hukuk yok, çok uğraşmak gerekiyor. Tüketici mahkemesi uğraşmıyor, savcılık ise bunları hafife alıyor. Savcılığa vermedim, tüketici mahkemesine verdim avukatım öyle demişti sonrasında 1 yıl sonra yanıt aldım tüketici mahkemesi birşey yapmadı. Nitelikli dolandırıcılık aslında yapılan. Mecburi hizmet, iş güç sonrada ilgilenemedim. Adamları telefonla arıyorum sizi tanımıyoruz bize gelmediniz diyor beyefendi ibanına parayı göndertti aslında. Zaman aşımına girmeden savcılığa vermek gerekli.

• quote:

Orijinalden alıntı: fearless_X

Bostancı Fırsat OTO kazalı araç alıp satıyor.Şehir dışından geleceğim deyince mutlaka kapora istiyor ,

Araçları fotoğraftakiyle zerre kadar ilgisi yok. Lüks galerinin önünde kapalı otoparkta araçların fotosunu çektiriyor,
    sahibinden.comda dükkan diye güveniyorsunuz fotolara bakınca da kaliteli yer imajı veriyor, kapora üçkağıtçılığı en son aklınıza geliyor. Adamları dükkanı izbe sokaka arasındaydı arka bahçesinde ne yaptıkları belli değildi,

2013 te 600 tl gitti bu beyfendilere, yol param cabası zehir zıkkım olsun ülkede hukuk yok, çok uğraşmak gerekiyor. Tüketici mahkemesi uğraşmıyor, savcılık ise bunları hafife alıyor. Savcılığa vermedim, tüketici mahkemesine verdim avukatım öyle demişti sonrasında 1 yıl sonra yanıt aldım tüketici mahkemesi birşey yapmadı. Nitelikli dolandırıcılık aslında yapılan. Mecburi hizmet, iş güç sonrada ilgilenemedim. Adamları telefonla arıyorum sizi tanımıyoruz bize gelmediniz diyor beyefendi ibanına parayı göndertti aslında. Zaman aşımına girmeden savcılığa vermek gerekli.

Ben yüz yüze anlaştığım birine bile kapora vermem. Cok guvenirsem bir kağıt kalem alirim; verdiğim kaporayi kagitta belirtir saticiya imzalatirim.

• lastik satarken dükkanda bize 100 TL kaporayı veremeyenler, nasıl dükkanı olmayan ilana güvenipde veriyorlar hayret

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • okyanuso O kullanıcısına yanıt
    Adamın sahibindende 2-3 yıldır dükkanı vardı. Fizikide dükkanı olunca , fiyatta cazip gelince insanın bir anlık aptallığımı desem basiretsizliğimi nasıl kapora yolladım ben bile kendime inanamıyorum. Hiç böyle bir şey yapmamıştım hayatımda, adamlar arabanın orasını burasını vida telle tutturmuşlar, fotoğraflarıda kaliteli bir dükkanın önünde ve kapalı garajda çekmişler. Adamlar arabayı yerinde kıpırdatmayız sadece yerinde çalıştırabilirsin diyordu, sahtekarların her yerdede ilanları vardı. Mağdurlar bir şekilde toplanıp nitelikli dolandırıcılıktan bu tiplere dava açarsa ancak bu işler düzelir.

Adamlar halen yapıyorlar ilanları aşağıda, tahmini masrafta yazıyor uyanıklar gerçek masraflar ise o rakamların çok üstünde !!!

https://firsatotomotiv.sahibinden.com/otomobil?sorting=storeShowcase&userId=21274717

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fearless_X -- 2 Şubat 2018; 23:56:45 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.