Şimdi Ara

Şahsa hakaret konusu: Lütfen dikkat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • KONU AMACINA ULAŞANA KADAR LÜTFEN KONUYU SİLMEYİN, TARTIŞALIM, KONUŞALIM ONDAN SONRA SİLERSİNİZ.

Ben uzun süredir forumda keyfi yönetici davranışları olduğunu iddia ediyorum ama yöneticiler bu konuyu ısrarla reddediyorlar.

Bu lafım tabi işini gayet iyi yapan yöneticilere değil, ama bence ciddi anlamda keyfi davranan yöneticiler var.

4 gün önce bir konuda ben, Efe (funkmaster) ve Coşkun (joushkun) topluca ceza aldık. Dört gün uzaklaştırıldık.

Efe ağır bir mesaj yazmıştı, zaten kendisi de kabul ediyordu, bu yüzden onun hakkında bir şey demeyeceğim.

Ben gerçekten çocuk yaşta birine çocuk dediğim için hiç uyarı puanım yokken 5 uyarı puanı birden aldım ve doğrudan 4 gün tatile çıktım.

Coşkun ise (uyarı puanı durumunu bilmiyorum) aynı kişiye yiğenim dediği için 4 gün tatile çıkarıldı.

Yönetici kadrosundan en iyi tanıdığım kişi Bertuğ (Duratorq) olduğu için derhal iletişime geçtim. Ben, Bertuğ ve Coşkun durumu konuştuk.

Konuşulanların ayrıntısını burada zikretmeye çok lüzum yok. Sonuç olarak kendisi de Coşkun'a verilen cezanın ağır olduğunu kabul etti ve konuyu yönetime taşıdı. Kısa zamanda da Coşkun'un cezası kalktı.

Benim durum ne olur diye sorduğumda ise Bertuğ yöneticilerin benim cezamı kaldırmayacaklarını bildiği için konuyu üste taşımama gerek yok ama sen bilirsin dedi.

Bertuğ'a ilgisi için teşekkür ediyorum. Yapmak zorunda olmamasına karşın ben ve Coşkun'a uzun süre laf anlatmaya çalıştı.

Neyse, ben asıl konuya gelmek istiyorum: Çocuk demek hakaret midir?

Çocuk sözcüğünün TDK'da yer alan anlamlarını ekliyorum.

Çocuk:

a. 1. Küçük yaştaki oğlan veya kız: Çocuğun bir sütninesi vardı. -R. H. Karay. 2. Soy bakımından oğul veya kız, evlat: Anası olacak bir kadın çocuğu omuzundan yakalamış. -B. R. Eyuboğlu. 3. Bebeklik ile erginlik arasındaki gelişme döneminde bulunan oğlan veya kız, uşak: Çocuk köşeyi dönerken ana arkasından su içmeye gitti. -B. R. Eyuboğlu. 4. Genç erkek. 5. mec. Büyükler arasında daha az yaşlı olan kişi. 6. mec. Büyüklere yakışmayacak daha çok küçüklerin yapabileceği gibi davranan kimse: Otuz yaşında ama hâlâ çocuk. 7. mec. Belli bir işte yeteri kadar deneyimi ve yeteneği olmayan kimse.

Bu durumda bir de gerçekten çocuk olan birine çocuk demek nasıl şahsa hakaret oluyor? Çocuk olmasa dahi birine çocuk demek hakaret midir? Yoksa çocuk kelimesini bold yazmak mı şahsa hakarettir?

Çocuk demek hakaretse ben burada kendimden büyük birine abi dersem bu da şahsa hakaret olur mu? Hele amca dersem cinayet sebebi midir?

Hadi, tüm saçmalıklara karşın çocuk sözcüğünü şahsa hakaret olarak kabul edelim. (Zaten bir gün balık da kavağa çıkacak, onun gibi.)

Birine çocuk demek doğrudan 5 uyarı puanını gerektiren bir sözcük müdür? 1, belki 2 uyarı puanı alsam uğraşmam, neyse boşver derim ama böyle saçma bir şey olabilir mi?

Şimdi ceza sisteminin değiştiği ile ilgili çekinceler gelecek, onu da peşinen yazayım: Ceza sistemi biraz değişmiş arkadaşlar. Cezayı gerektiren hareketler belli, atıyorum, 1 numaralı cezayı gerektiren mesaja 3 uyarı puanı, 2 numaralı cezayı gerektiren mesaja 2 uyarı puanı, şahsa hakaret içeren mesaja ise 5 uyarı puanı öneriyormuş sistem. Yönetici bu uyarıya bağlı da kalabilir, ya da uyarıya bağlı kalmayı reddedip istediği kadar uyarı puanı verebilirmiş.

Bana doğrudan 5 uyarı puanı veren yönetici: Mesajımı okudun mu? Şikayet gelen mesajları okuyor musun? Hangi gerekçe ile çocuk kelimesine doğrudan 5 uyarı puanı gibi bir cezayı verebiliyorsun çok merak ettim. Eğer salak, aptal gibi gerçekten hakaret içeren bir mesaj yazsa idim nasıl bir ceza alacaktım? Çocuk kelimesine 4 gün tatil veriyorsanız küfür edenler için DH İnfaz Ekibiniz var mı, adrese gelip küfür edeni doğrudan infaz edecek bir ekip?

Bir ricam daha var: Çocuk sözcüğünü de şahsa hakaret olarak algılıyorsanız şahsa hakaret teşkil eden sözcüklerin bir listesini yapın. Böylece biz de onları kullanmayız, kimseye hakaret etmeyiz.

Aslında Coşkun'un kullandığı yiğenim sözcüğüne 4 gün tatil veren yönetici de ayrı bir inceleme konusudur ama oradaki hata bizim ricamız ve Bertuğ'un yoğun ilgisi sonucunda halledildi.

• Bir bakıma haklısınız. 'Çocuk' hakaret içeren bir sözcük değildir.

Peki, hakaret etmek veya aşağılamak için 'Çocuk' kelimesini kullanırsanız?

5 uyarı puanı fazladır, azdır o tabi yönetimin bileceği bir konu.

Sanırım konsol oyunlarını konuştuğumuz konu'dan ve Plantamax'dan bahsediyoruz..
  • Hani "oğlan" desen tdk nın sözlüğünde sorun oluşturabilecek bir anlam teşkil ediyor Ama

Bu "çocuk" denildiği için 4 gün tatil olayı üzerinde durulması gereken bir konu...
    bkz:
     Şahsa hakaret konusu: Lütfen dikkat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dhqwer -- 15 Temmuz 2009; 22:06:24 >
  • En komiği ise, şahsa ciddi hakaret var sanırım o mesajımda, 5 uyarı puanı istenen mesajda ağır hakaret olmalı.

O mesajım silinmedi, aynen yerinde duruyor.

Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?

Gerçi şimdi mesajımı gören bir yönetici derhal siler ama yapılan çok komik.
  • Oğlan, şopar, eşek sıpası, velet vs demiş olsam eyvallah.

Ben sadece çocuk dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polemik -- 15 Temmuz 2009; 22:34:01 >
  • Selam,

Geçen gün mod seçimi hususunda açılan konuya uzun uzun bütün yöneticiler yazmıştı.

Şimdide buraya bu cezayı veren yönetici çıksın desinki arkadaşlar durum bu bu bu Polemik şu hatayı yaptı bu hakareti etti bizde şu nedenle kendisini 4 gün forumdan uzaklaştırdık desin.

Forumda ne Polemik i nede herhangi bir yöneticiyi tanırım fakat bu ve bunun gibi astığım astık kestiğim kestik konuları ciddi anlamda canımı sıkıyor ..

İnşallah konu kısa zamanda açıklığa kavuşur.

Selametle ..
  • Öncelikle söyleyeyim ki bu konu 1 saat sonra kaldırılacak,nedenini de biliyorsunuz burası yeri değil,öneri-istekler bölümünde konuşabiliriz bunları

Konuya gelirsek;

Efe'nin cezasını ben verdim,zaten herhangi bir itirazı da olmadı çok haklı bir nedendendi.

Seninkini tam hatırlamıyorum ancak ben de vermiş olabilirim,o konuda o kadar kişiye uyarı verildi ki tam olarak hatırlamıyorum.

Coşkun'un cezası ise biraz karambol olmuş,gecenin o saatinde o şekilde şikayet gelen bir konuda böyle yanlışlıklar olabiliyor işte

Coşkun'un cezasını üst yönetime taşıdım ve kaldırdık,doğru olan da oydu,gösterdiğim çabayı da sen de belirtmişsin zaten.

Onur;

Mesela sen o topikte 5 mesaj yazmışsındır,4'ünde kural dışılık vardır ancak ben hepsine uyarı vermiyorum,içlerinden en sakıncalı olanı seçip hepsinin ortak uyarısını veriyorum,yani sadece o mesaj yüzünden ceza aldım diye düşünmemek lazım.

O mesajın ise silinmemesi normal,zaten konu kilitlenmiş birtakım şeylerin kanıtı olarak kalıyor o mesaj,silinse de olur ancak illa silinmek zorunda değil.

Forumda kimseye hepimizin anladığı anlamda 'çocuk' diyemezsin Onur,bunu sana daha önce de belirtmiştim,bunda savunulacak birşey yok ne yazık ki,kocaman insanlarız ve kimin neyi ne anlamda kullandığını biliyoruz.

Eğer o kişi de 'çocuk' kelimesinden dolayı senden şikayetçi oluyorsa gereken yapılır kimse kusura bakmasın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tehdit hakaret küfür hakkında
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O kelimelere ceza verilip verilmemesi ya da ne kadar verileceği ya da o anki yöneticinin hatası olup olmadığı tartışılır ama Duratorg'un size dediği yani yönetimle görüşsem bile sonuç değişmez cümlesi, yönetimin sizin hakkınızda başka türlü bir düşünce, sıkıntı içinde olduğuna işaret. Yani Duratorg'un demek istediği, sizin asıl ceza alma sebebiniz farklı, bu yüzden konuşsam da fark etmez gibi bir şey...(umarım öyle değildir) Yazdıklarınızdan bunu çıkardım.
    Bence çok da büyütmemek gerekir arkadaşım. Benim gözümde sen güzel paylaşımları olan üyelerden birisin, yöneticiler de hata yapabilir, ya da haklı oldukları bir konuda bizimle ters düşebilirler....Paylaşımı bir şekilde devam ettirmek en güzeli
  • Daha önce bir kaç sıkıntımı öneri istek kısmına yazdım ama genelde cevaplar çok geç geldiği için buraya yazdım.

Zaten konu tartışıldıktan sonra silinsin, hiç sorun değil.

Bertuğ, benim çocuk ile kast ettiğim, yaşı küçük olan kimse. Başka bir şey değil.

Bertuğ işte çelişki var. 5 uyarı puanını hak eden mesaj, ciddi anlamda hakaret içermeli. Haksız mıyım?

Ciddi hakaret içeriyorsa neden silinmiyor?

Daha önce de yalancı birine yalancı dedim, 2 uyarı puanı aldım ve mesajım silindi. Bir tutarsızlık yok mu?

Lafım sana değil, sana ilgin için teşekkür ediyorum zaten. Tek merak ettiğim, çocuk ifadesi 5 uyarı puanını birden hak ediyor mu?

• quote:

Orjinalden alıntı: Duratorq

Öncelikle söyleyeyim ki bu konu 1 saat sonra kaldırılacak,nedenini de biliyorsunuz burası yeri değil,öneri-istekler bölümünde konuşabiliriz bunları

Konuya gelirsek;

Efe'nin cezasını ben verdim,zaten herhangi bir itirazı da olmadı çok haklı bir nedendendi.

Seninkini tam hatırlamıyorum ancak ben de vermiş olabilirim,o konuda o kadar kişiye uyarı verildi ki tam olarak hatırlamıyorum.

Coşkun'un cezası ise biraz karambol olmuş,gecenin o saatinde o şekilde şikayet gelen bir konuda böyle yanlışlıklar olabiliyor işte

Coşkun'un cezasını üst yönetime taşıdım ve kaldırdık,doğru olan da oydu,gösterdiğim çabayı da sen de belirtmişsin zaten.

Onur;

Mesela sen o topikte 5 mesaj yazmışsındır,4'ünde kural dışılık vardır ancak ben hepsine uyarı vermiyorum,içlerinden en sakıncalı olanı seçip hepsinin ortak uyarısını veriyorum,yani sadece o mesaj yüzünden ceza aldım diye düşünmemek lazım.

O mesajın ise silinmemesi normal,zaten konu kilitlenmiş birtakım şeylerin kanıtı olarak kalıyor o mesaj,silinse de olur ancak illa silinmek zorunda değil.

Forumda kimseye hepimizin anladığı anlamda 'çocuk' diyemezsin Onur,bunu sana daha önce de belirtmiştim,bunda savunulacak birşey yok ne yazık ki,kocaman insanlarız ve kimin neyi ne anlamda kullandığını biliyoruz.

Eğer o kişi de 'çocuk' kelimesinden dolayı senden şikayetçi oluyorsa gereken yapılır kimse kusura bakmasın.

@Duratorq

İlk defa bu tip sert üslupla yazdığın bir mesajını okuyorum ..

• Çoluk çocuk toplanmış, konuştukları konuya bak...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilker67

O kelimelere ceza verilip verilmemesi ya da ne kadar verileceği ya da o anki yöneticinin hatası olup olmadığı tartışılır ama Duratorg'un size dediği yani yönetimle görüşsem bile sonuç değişmez cümlesi, yönetimin sizin hakkınızda başka türlü bir düşünce, sıkıntı içinde olduğuna işaret. Yani Duratorg'un demek istediği, sizin asıl ceza alma sebebiniz farklı, bu yüzden konuşsam da fark etmez gibi bir şey...(umarım öyle değildir) Yazdıklarınızdan bunu çıkardım.
    Bence çok da büyütmemek gerekir arkadaşım. Benim gözümde sen güzel paylaşımları olan üyelerden birisin, yöneticiler de hata yapabilir, ya da haklı oldukları bir konuda bizimle ters düşebilirler....Paylaşımı bir şekilde devam ettirmek en güzeli

Hata olur, sorun değil.

Yeter ki fahiş hata olmasın. çünkü fahiş hata insanı soğutuyor.

Eğer durum dediğin gibi ise işin içine şahsi sorunlar girmiştir ki bu çok kötü.

Sorunu olan bana ulaşır rahatlıkla. Forumda benden MSN isteyip de, GSM isteyip de alamayan olmuş mu?

• quote:

...

Onur;

...

Bunu görmemiştim, bu doyurucu bir açıklama oldu.

Şimdi iş daha mantıklı bir çerçeveye oturdu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilker67

O kelimelere ceza verilip verilmemesi ya da ne kadar verileceği ya da o anki yöneticinin hatası olup olmadığı tartışılır ama Duratorg'un size dediği yani yönetimle görüşsem bile sonuç değişmez cümlesi, yönetimin sizin hakkınızda başka türlü bir düşünce, sıkıntı içinde olduğuna işaret. Yani Duratorg'un demek istediği, sizin asıl ceza alma sebebiniz farklı, bu yüzden konuşsam da fark etmez gibi bir şey...(umarım öyle değildir) Yazdıklarınızdan bunu çıkardım.

Yok artık,bu söylenilenlerle hiçbir ilgisi yok olayın.

Sizleri ben ve benim gibi aktif yöneticiler tanıyorlar,üst yönetimin o kadar çok işi var ki üyelerin hepsini tanıma gibi bir olay yok .

@Onur (Polemik)

Senin silinmesi gereken en az 4 mesajın var o topikte,bir önceki mesajımda ayrıntılı yazdığımı okursan sadece 'çocuk' mesajından dolayı 5 uyarı puanı almadığını anlayabilirsin

• quote:

Orjinalden alıntı: Tubo

Çoluk çocuk toplanmış, konuştukları konuya bak...

5 dakikadır tepki gelmediğine göre hakaret olarak algılanmıyormuş
  • quote:

Oltaya düşeceğimizi sandın değil mi?

• quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

quote:

Oltaya düşeceğimizi sandın değil mi?

Konuyu dikkatli okumayan birileri düşer diye tahmin etmiştim ne yalan söyleyeyim

• Madem burada konuşuluyor, şu konunun linkini verebilirmisiniz merak ettim. Zaten konu kilitliymiş, biz de bir okuyalım.
  • benim eski uyarılardan biride bu mesela, komediye bakın hele. şu mesajın getirisi 3 ceza puanı

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: kedhy
    Ha amaç türkiyenin ürettiği lastik (yada kazanması) değil de sadece petlas ise o zaman ayrı...

evet petlas benim zaten ondan böyle diyorum tövbee

son satır bana ait olan yer.
  • quote:

...

Onur;

...

Bunun nedenini de açıklayayım akıllarda soru kalmasın

4 kural dışı mesajın olsun,ben hepsine 1'er 2'şer uyarı puanı istedim diyelim,bu durumda admin arkadaşlar gereksiz şekilde uğraşacak ve hatta belki de uyarıların 3 ü reddedilecek kişi gerektiği cezayı alamayacak,ben mesela 1 uyarı veriyorum hepsini içeren,not da düşüyorum admine,ceza öyle veriliyor.

Kısacası sizin uyarı alma nedeni olarak gördüğünüz mesaj uyarınızın tek nedeni olmuyor

@ Tubo,

Tepki verdim ben de senin haberin yok,yarın 4 gün tatile çıkıyorsun

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.