Bu tür veriler her zaman kaydedilir dava açma sonucu verilere belki erişebilirsin. Garanti Bankası Dekontu profesyonel şekilde yapmış ama hatası var. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi novaz -- 27 Şubat 2021; 4:48:47 > |
Sahte Dekont ile dolandırıldım, yardımlarınızı rica ediyorum. (12. sayfa)
-
-
Boyle durumlarda nakit caliscaksin , hele eft hic olmaz. Bir elden mal bir elden para. Yanliz dekont cok inandirici ben hata goremedim dekontta -
Telefondan sinyal bulmayi birak mobeselere bile baktiramazsin polislere. Elini kolunu sallayarak bakilmiyor onlara. Savcilik izni sart bu izini alacak polisi ikna etmek lazim ilk once o seni ikna etmeden. -
Ben de ev aldığımda elimde tapu varken daha eft talimatı bile vermemiştim. en az 4 saat sonra gitmiştir. Taşınmaz ya ona güveniyorlar, araba olsa kaçsa bulması zor satması parçalaması kolay.
Tabi o eft geçmediğim 4 saatte evi başkasına satsan hak iddia edemez ama müteahhitte silah boldur göze alıp yapmalı yapacak olan :)
Başka örneklerde Araba satarken önce parayı aldık, araba alırken önce arabayı aldık vs. Hep güven duyuldu bize ama bence yanlış.
Valla konu sahibine de çok üzüldüm geçmiş olsun, bu para kesin gitmiş gibi düşünürse gelirse sevinirse daha iyi olur. -
Hocam, şöyle bir yanlışınız daha var, Hesap olarak başkasınınkini vermişsiniz, ürünü almayan gelende farklı. Bu durumda bile sorun yasayabilirdiniz, Normalde kendi hesabınıza ödeme gönderip, ürünü alan kişiye teslim etmeniz yada gondermeniz gerekir. Bu tür dolandırıcılık hikayelerde yazılıp çizildi (araba alım satımı olmuştu sanırım)
Geçmiş olsun, kısa sürede çözersiniz İnşallah.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçmiş olsun. Ama kimse ben dolandırılmam falan demesin. Bu tür dolandırıcılar insanı baskı altında hata yapmaya acele karar vermeye zorlarlar. Normalde bu arkadaşta o hatayı yapmazdı ama bir şekil ikna ediyorlar. Yapılacak şey olağan şey dışında yeni bir durum vs olduğunda karar vermek için düşünmek için süre istemek grrekirse vazgeçmek yoksa adamlar sizi telaşa sürükleyip aceleyle yanlış karar verdiriyor.
Letgo pişmanlıktır -
Geçmiş olsun.Öncelikle EFT tercih etmeniz bence iyi olmuş.
Ama parayı görmeden vermeniz tabi, herkes yazmış zaten...Ben böyle durumlarda parayı görsem bile hemen kendı başka hesabıma EFT çekiyorum ki para geri istenmesin gönderici tarafından .
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Para karşı bankaya ulaştıysa iptal edemiyorlar diye biliyorum. Peşin alın vs denmiş parayı da sahte para verme olayı da var yani bu işin hiç gerek yok
En güzeli havale olmuyorsa eft yapılması paranın hesaba geçtiği görüldükten sonra her ihtimale karşı parayı başka bir hesaba EFT havale yapmak -
Çoğu kişi yazmış parayı görmeden niye verdin diye ama insan bunu bilmesine rağmen başına geliyor bütür işler.inş.benim de başıma gelmez. basireti bağlanmış tarzı ifadeler heralde bu durumlar için söylenmiş
İban numarasına göndermek ve eft yapmak arasında ki fark nedir ? Eft yapılırken de iban no alınmıyor mu karşı taraftan ?
Çünkü atıyorum özel kursa kayıt olucaksın, okul kendi ibanını veriyo sana ve yollayıp yatırıp geçiyosun..
bu konu da aydınlatsın biri beni
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dogukan_3002 -- 27 Şubat 2021; 14:4:15 >
Aynen katılıyorum size.Adam aracı almış başka bir isimden havale yapılmış talip Olan adam aracı almış daha sonra havale yapan kişi havaleye aracın bilgilerini falan yazdığı için aracı bana satacaktı başkasına satmış bendende parayı aldı diye dava açmış ve kazanmış.Diğer adamın hem arabası gitti hemde bi o kadarda borçlandı.Emniyet bu iki insan arasında hiçbir bağlantı bulamamış.Enteresan. -
Öncelikle geçmiş olsun kimse ben uyanığım başıma gelmez demesin.Çok dikkatli olunmalı ince eleyip sıkı dokunmalı.Malesef mal gittikten sonra çok zor.Aklıma şu geldi tv kanallarının whatsapp hattı var oralara konuyu yazın bence belki ilgilenirler haber yaparlar zaten haberlerde bu tür vakaları görüyoruz ve haber olduktan sonra emniyet daha çok ilgileniyor. -
Evet hocam. Zaten insanın aklı başındayken yapmaz böyle bir şey. Maalesef işte şerefsizler seni hata yapmaya zorluyor.
Geçmiş olsun hocam adamın şirket ismi bile ofsayt. ZEYREK GURUP diye yazmış grup yazmayı bilmiyor daha
Kayın pederim ağaç işleri ile uğraşıyor.dükkanından 14000tl lik malzeme çaldılar.polis dilekçe verin şikayet edin diyor babada bişey çıkmaz ama neyse deyip isteksiz şikayet ediyor.1 ay geçmeden adam yakalanıyor avukatı geliyor malın ücretini ödeyelim.hapse girmemek için malın ücretini bugünkü değerinden 15000tl olarak ödüyorlar. İçinizi ferah tutun inş.o para size geçte olsa geri döner
Madem eleman gönderiyor parayı da onunla gönderseymiş. Ya da EFT Havale vs. yapılıyorsa parayı hesapta görmeyip teslim etmeyin. Geç geliyor falan filan olmaz öyle o iş.
Arada güvenliği tesis edecek aracı bir kurum yoksa parayı göndermek karşındakinin vicdanına kalıyor maalesef.
İnşallah hocam. Umarım geri gelir, polisler görüntü almaya gelecekmiş bugün aradılar.
quote:
Orijinalden alıntı: natbolad
Ben de ev aldığımda elimde tapu varken daha eft talimatı bile vermemiştim. en az 4 saat sonra gitmiştir. Taşınmaz ya ona güveniyorlar, araba olsa kaçsa bulması zor satması parçalaması kolay.
Tabi o eft geçmediğim 4 saatte evi başkasına satsan hak iddia edemez ama müteahhitte silah boldur göze alıp yapmalı yapacak olan :)
Başka örneklerde Araba satarken önce parayı aldık, araba alırken önce arabayı aldık vs. Hep güven duyuldu bize ama bence yanlış.
Valla konu sahibine de çok üzüldüm geçmiş olsun, bu para kesin gitmiş gibi düşünürse gelirse sevinirse daha iyi olur.Daha parayı yollamadan tapuyu nasıl elinize aldınız?
Adamlar daha parayı görmeden satışı size nasıl verdi
Aynı şekilde, ben hesabımda parayı görmeden kesinlikle hiç bir yere imza at-mam...
-
Ne hikmetse cumhurbaşkanına hakaret edenleri şikayet etseniz ertesi gün kapısında polis olur ama dolandırıcı hırsız oldu mu kimse umursamıyor. Nasıl bir yoğunluksa artık
Gerçekten bu ülkede insanları dolandirmamak aşırı zor kendimi zor tutuyorum ülkede keriz çok adalet yok ceza almıyorsun yani böyle bir ülke başka nerede bulunur
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X