Şimdi Ara

Şaka gibi bir ülkedeyiz...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

(En Son Oy Tarihi: 1.8.2009)
Giriş
  • Bizim milletimiz nasıl bir at gözlüğü ya da zihniyete sahipse, neyin ya da kimin taraftarı olursa olsun bir körlük içinde yokolmakta ilerliyor. Günbegün buna şahit oluyorum, sanki bir baskının,bir düşüncenin,bir ikilemin ya da ikiden fazla muammanın kuyruğuna takılmış, belli düşüncelerimizi hiç bir şekilde değiştirmeyerek yaşıyoruz yahut yaşadığımızı sanıyoruz. Oysa Atatürk'ün Nutuk'unda da defalarca dile getirdiği " Çağdaşlık, çağdaş düşünmeyi,her düşünceye körü körüne bağlı olmamayı gerektirir." sözü bu yaptıklarımızdan tam tersi bir istikameti işaret ediyor. Peki biz nereye gidiyoruz? Bunu hiç düşüneniniz oldu mu ? Ağlanacak halimize gülüyoruz..

At gözlüğü zihniyti kanıma örnek mi isterdiniz?
    Buyrun efendim..

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/12187061.asp?gid=229

Bu resimde gördüğünüz haberin konusu görüldüğü üzere, iklim değişikliği sebebiyle yaşanan aşırı sıcaklar.

Bu resimde de At gözlüğünü kafasına geçirmiş bir insanoğlunun acınası düşüncelerini görüyoruz.

Sonuç olarak; neyin ya da kimin taraftarı,hayranı, düşmanı, veya dostu olursak olalım, takmışız otobandaki 4. viteste soldan giden Nurdan teyze zihniyetiyle, yola devam ediyoruz. Yazık.. Bu hallere düşürenler mi utansın biz mi utanalım..

• sevmiyorum sevmeyeceğim evimede bayrak filan almayacağım zaten..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toyota SUPRA -- 31 Temmuz 2009; 14:40:15 >
  • Şaka gibi bir ülke derken haklısın.Maalesef öyleyiz.
    Kastetmek istediğini de gayet güzel kavradım,yani hep kulaktan kulağa bilgilerle yaşıyoruz,hep başkalarının ağzına sakız olan şeyler bizim de oluyor.Mesela bir arkadaş grubunda ''şu şöyleymiş'' diyor birisi.Aralarından birisi de bunu beynine kazıyor ve doğru mu yanlış mı bilmeden başka bir arkadaş grubunda ''şu şöyleymiş biliyormuydunuz'' diyor.Ama hiç araştırmadan,doğruluğunu garantilemeden.
    Burda kastedilen AKP değildir kesinlikle siyasi bir yanı yok.Orda CHP de olabilirdi MHP de.Fakat asıl dikkat edilmesi gereken orda ki cahil arkadaş.
    Forumda da çoğu kişi ''Nalet olsun şu,nalet olsun bu,kahrolsun Amerika'' tarzı şeyler söylüyor fakat hiçbirisi kendi doğruları değil.Başkalarının doğrularıyla yaşayanlar.
  • @eggys
  • Evet, kesinlikle.
    Burada kastedilen kesinlikle bir partinin propagandası,savunuculuğu yahut benzeri bir şey değildir. Tartışmaya açtığım düşünce, sahip olunan zihniyet yapısının bozukluğudur.
  • Ya ben en çok basına kıl oluyorum.
    (NOT:kanal ayrımı yapmaksızın genel olarak: 1-2 istisna hariç)

Çünkü tüm haberciler çooook abartıyorlar.

Aklıma gelen birinci abartı:
    Forumda Ferrari kaza yaptı gibi bi konu vardı. Konuda haber sitesi vardı hatırlamıyorum şuan .Haberciler eski bi ferrariyi 350.000 euro demişler ya.

Aklıma gelen ikinci abartı:
    Sonra daha neler neler. Geçen TV izliyom. Kadın orada kalabalığa sesleniyor. Haberci kameraya söylüyor; hem buradakilere hem devlet büyüklerine sesleniyor diyor, ve kadına dönüp soruyor devlet büyüklerine de sesleniyorsunuz değil mi diye, kadın salakça tasdikliyo tabi.

Aklıma gelenler bunlar.

(saçmalıkta basından örnek )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FearLessHeroS -- 31 Temmuz 2009; 14:46:06 >

• Bence orda dalga geçmiş eleman ben olsam aynı yazıyı yazıp xD koyardım sonuna
    Ciddi yazmışsa da onlar kadar at gözlüklüymüş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ne kadar garip insanlar var
    8 yıl önce açıldı
    Dünyada çok fazla kız var ya
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darcyn

Bence orda dalga geçmiş eleman ben olsam aynı yazıyı yazıp xD koyardım sonuna

Aynen.Bence de dalga geçmiş.Hatta bariz belli dalga geçtiği..
  • Dalga veya değil. Bu ve bu tipte "ciddi" yüzlerce yorum gördük.
    Bu yorumun bir istisna oluşu kaideyi bozmaz.
  • Editör yazmasın onu , yada Kafasına kuş pislese hökümetten bilen sıyırmış biridir..
  • quote:

orada olan söz konusu ciddilik veya espiri değil, üşenmemişte yorum yazmış ,
    çok vahim bir durum

ekleme:

yahu yorum tamam yazan neysede, haber dahada ilginç

sıcaktan bunalıyormusunuz , ........ havalar sıcaklaşacak ilerleyen zmanlarda flan tabi ona göre giyineceğiz, hava sıcalınca nem artıyor buna bizi sıkıntıya sokuyor bunaltıyor......

cart curt bunasıl bir haberdir yahu bizim milletmiz hava sıcak olunca güneş olunca v.s. terleyip bunalacağımızı v.s. gibi durumları anlamayacak kadar şey mi? bu ne saçma ve boş haber dir böyle yuhh

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsunlusemih -- 31 Temmuz 2009; 15:07:47 >

• quote:

Bunu anlıyamıyan sonrada foruma gelip at gözlüğü diye konu açan kişi bi gözlerine baksın bakim ...
  • Bu sapkın, sabit düşüncelerde olmasaydık şu anda Abd nin yerinde biz vardık.

Bu ülkenin başına ne geldiyse cahillikten geldi.
  • @The Beatles
    Ne kadar düşüncesiz bir yorum..

Kastettiğim şeyi anlayamayacak kadar acizim mi demek istiyorsun..

Kavga etmeye niyetim yok..
  • quote:

Orijinalden alıntı: PanadoL

@The Beatles
    Ne kadar düşüncesiz bir yorum..

Kastettiğim şeyi anlayamayacak kadar acizim mi demek istiyorsun..

Kavga etmeye niyetim yok..

ülkemizde 80 milyon kişi yaşıyor , bunlardan biri cahillik ediyor , at gözlüğüyle bir yorum yapıyor ki yorumu bana göre mizahı bir yorum.Bu yorumu görüp ülkemiz şaka gibi bir konu açıyorsunuz büyütmeye gerek yok tabiki böyle insanlar var fakat isyan edicek kadar büyütmemek gerek.Ona bakarsanız bende hala akp hükümetine bu kadar nasıl oy geliyor aklım almıyor yani insanlara küfredesim geliyor ama delirmiyorum yapan kendine yapıyor...
  • Konuyu acan arkadaşa solyiorum o adam orda CHP ve MHP lilerle dalga gecmışş sen burda konu acıon
  • Bana göre mizahi bir yorum.
  • Güzel ülkemdeki insanların psikolojisini bilmesem dalga amacıyla yazılmış deyip geçerdim ama yazılanın ciddi olma olasılığı çok yüksek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: PanadoL

Dalga veya değil. Bu ve bu tipte "ciddi" yüzlerce yorum gördük.
    Bu yorumun bir istisna oluşu kaideyi bozmaz.

yağmur yağmamasını kafir diye adlandırdıkları chp lilere bağlayan zihniyetler gibi
  • saçma
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.