Şimdi Ara

Samsung *#0*# ne işe yarar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
8.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Bugun bir arkadasimdan samsung fabrikasinda uretilen orjinal telefon ile kore-cin uretimi olan telefonlar arasindaki farkin *#0*# koduyla anlasildigini soyledi. Telefonumda uyguladigimda cihaz kontrol menusu cikiyor. Internette yaptigim aramalarda bunun ile ilgili herhangi bir bilgiye ulasamadim. Bu kod hakkinda bilgisi olan var mi, telefonun orjinal olup olmadigi bu kod ile anlasilabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Samsung #0# Kodu Ne İşe Yarar?

Samsung akıllı telefonlarında bulunan #0# kodu, cihazının gizli tanılama menüsüne erişmeni sağlar. Bu kod, cihazının çeşitli bileşenlerini ve özelliklerini test etmek için kullanılabilir.

#0# kodunu girdikten sonra, aşağıdakileri içeren bir tanılama menüsü göreceksin:

• Ekran testi
    • Dokunmatik ekran testi
    • Hoparlör testi
    • Pil bilgileri
    • Sensör testi

Bu testler, cihazının düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol etmene yardımcı olur. Örneğin, ekran testi, ekranında kırık veya ölü pikseller olup olmadığını belirleyebilirken, dokunmatik ekran testi dokunmatik ekranının düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edebilir.

#0# kodu, aşağıdakiler gibi sorunları gidermek için de kullanılabilir:

• #0# çalışmıyor:** Kod çalışmıyorsa, cihazının donanımında bir sorun olabilir.
    • #0# samsung:** Kod yalnızca Samsung akıllı telefonlarında kullanılabilir.
    • ×#0×# samsung:* Bu kod yanlıştır ve Samsung akıllı telefonlarında çalışmaz.

#0# kodunu kullanırken aşağıdaki hususlara dikkat etmelisin:

• Tanılama menüsünü yalnızca cihazında bir sorun olduğundan şüpheleniyorsan kullan.
    • Menüyü gereksiz yere kullanmak cihazının ayarlarını bozabilir.
    • Herhangi bir değişiklik yapmadan önce menüdeki talimatları dikkatlice oku.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu kodun orjinallikle bir alakası yok.Bu kod herhangi bir telefona rahatlıkla yüklenebilir.Telefonun orjinalliği;
    Ayarlar-> Cihaz hakkında-> Android sürümü yazısına üst üste 4,5 defa tıkladığınızda çıkan bir menü ile test edilebilir.

Bahsettiğiniz menü telefonunuz bozulup servise gittiğinde telefonda genel olarak sorunun ne olduğunu çözmek için yapılmış bir servis test menüsü.

• BeY_oĞLu kullanıcısına yanıt
    evet bunun orjinallikle alakası var sahte telefonda sansörler orijinaldeki gibi calısmaz muhakkak.sen onu tusladıgında karsına menu gelecek ordan sensore bas ve elini samsung yazısının ustune getir titrerse orijinal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elooth -- 3 Mart 2015; 21:49:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lümpen

Bu kodun orjinallikle bir alakası yok.Bu kod herhangi bir telefona rahatlıkla yüklenebilir.Telefonun orjinalliği;
    Ayarlar-> Cihaz hakkında-> Android sürümü yazısına üst üste 4,5 defa tıkladığınızda çıkan bir menü ile test edilebilir.

Bahsettiğiniz menü telefonunuz bozulup servise gittiğinde telefonda genel olarak sorunun ne olduğunu çözmek için yapılmış bir servis test menüsü.

Hocam muhakkak test sirasinda sorunun cozulmesine yardimci olan bir kod ve bu sekilde daha bir cok kod var. Dediginiz yontem Androidin eglence kismi saniyordum. Dediginiz gibi orjinal olmayan telefon bu sekilde anlasiliyorsa bu konuyu arastirmaya cok da fazla gerek yok.
    @Lümpen

• quote:

Orijinalden alıntı: elooth

evet bunun orjinallikle alakası var sahte telefonda sansörler orijinaldeki gibi calısmaz muhakkak.sen onu tusladıgında karsına menu gelecek ordan sensore bas ve elini samsung yazısının ustune getir titrerse orijinal

Hocam benim telefonum orjinal. Orjinal olmayan telefonla herhangi bir deneme de yapmadim. Deneme imkanim su anda olmadigi icin br arkadasimin verdigi bir bilgi uzerine sordum. Gerceklik payini bilmiyorum. Mantigim orjinal olmayan telefona de neden bu sekilde test asamasinda yardimci olan bir koymasinlar ki diyor. Acikcasi bana pek gercekci gelmiyor bu kod :)

• *#0*# kodu genelde tüm Android cihazlarda kullanılır Renk ayarı gibi vb ayarlar yapılıyor. Detay için https://interbilgi.com/0-kodu-ne-ise-yarar/ adresini kontrol edebilirsiniz. Birde bazı gizli olduğu iddia edilen gizli olmayan kodlar var ki onlar içinde bu makaleyi tavsiye ediyorum https://interbilgi.com/android-gizli-kodlari-ve-gizli-menuler/

• Gercek samsung ile sahte cakma samsungu daha elinixe aldiginiz da ayirt edemiyorsanuz, siz telefon filan kullanmayin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU SOKET NE İŞE YARAR?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: interbilgi

*#0*# kodu genelde tüm Android cihazlarda kullanılır Renk ayarı gibi vb ayarlar yapılıyor. Detay için https://interbilgi.com/0-kodu-ne-ise-yarar/ adresini kontrol edebilirsiniz. Birde bazı gizli olduğu iddia edilen gizli olmayan kodlar var ki onlar içinde bu makaleyi tavsiye ediyorum https://interbilgi.com/android-gizli-kodlari-ve-gizli-menuler/
    4 yıl sonra gelen ek bilgi için teşekkür ederim. Üzerinden çok sular aktı, android 10 lar çıktı falan filan.

Bücürüklere belki faydası olur :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Türbülans Havayolları A.Ş

Gercek samsung ile sahte cakma samsungu daha elinixe aldiginiz da ayirt edemiyorsanuz, siz telefon filan kullanmayin
    jet lag sorununuz var sanırım. 4 yıl önceki foruma dün sorulmuş gibi yanıt vermişsiniz de?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.