Şimdi Ara

Samsung 225BW (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.019
Cevap
0
Favori
36.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    225BW ile ilgili söz verdiğim inceleme yazısını nihayet bitirdim.Öncelikle işi gücü bırakıp 5 gündür,monitörü deli gibi kullandığımı söylemeliyim.Umarım yeni monitör alacaklar için de faydalı bir rehber olacaktır.

225BW

Oyun Performansı:
    Test ettiğim oyunlar:Pes 6,Oblivion,Dark Messiah,Call of Duty 2,Half Life II:Episode 2,Doom III,Guild Wars

Test ettiğim oyunların tümünü 1680x1050 çözünürlükte yüksek detay seviyesinde oynadım ve diyeceğim şu ki,225BW'nin oyun performansı başka bir şeye benzemiyor.Görüntüde en ufak bir bozulma yok,en hızlı sahneleri bile sorunsuz görüntüleyebiliyor.Daha önce belirttiğim gibi sorun yaşadığım tek sorun PES6 olmuştu,onun da grafik ayarlarında vertical sync. (LCD'de oyun oynayanların mutlaka açması gereken,dalgalanma ya da çizgilenme diyebileceğimiz bozulmanın oluşumunu engelleyen seçenecek) olmamasından kaynaklandığını anladım(Benzer bir sorun yaşıyorsanız,ekran kartının ayarlarında aynı seçeneği - catalyst için wait for vertical refresh - uygulamaya bırakmayacak şekilde sürekli açık konuma getirin).Oyun performansı konusunda fazla konuşmaya gerek yok aslında.Tarif edilmeyecek bir tecrübe sunuyor 225BW,ben oyuncuyum diyen herkesin denemesi lazım.

Film Performansı:

Test ettiğim filmler:Karayip Korsanları,Ice Age,Gora,Nightwish Konser DVD'si

İlk filmi çalıştırıp baktığımda resmen şok oldum,sürekli karelenmeler oluyordu.Özellikle hızlı ve karanlık sahnelerde berbat bir görüntü vardı,sanki sürücüde 4GB'lık DVD değil 700MB'lık VCD varmış gibiydi.
    Bir yerlerde bir sorun olmalıydı,bu kadar kötü bir DVD performansı olsaydı herkes bahseterdi;lakin bir ayı aşkın süredir okuduğum hiçbir yorumda kötü DVD performansı diye bir şey okumadım.Neyse sonuçta kullandığım eski sürüm PowerDVD'nin en güncel ve full sürümünü indirip ayarlar kısmından hardware acceleration ayarını aktif hale getirdiğimde ( ve birkaç ufak ayar daha ) o karelenmelerin tümü gitti.
    Görüntü gayet net ve akıcı.Açıkçası DVD performansından şu an çok ama çok memnunum.Daha iyi performans sunan monitörler yok mu,tabi ki var ama panel ve beraberinde getirdikleri fiyat farklarından dolayı 225BW varken asla düşünmem.Ben,19" MVA'de film seyredeceğime 22" TN'de film seyretmeyi tercih ederim.Bunu kullanınca siz de çok net anlayacaksınız,225BW'nin yanında diğer 19" ler oyuncak gibi kalıyor.
    Film performansı için son sözüm,kullanılan yazılım ve ekran kartının çok önemli olduğu.Bence farklı DVD programlarını ve ayarlarını deneyip optimum sonuca ulaşmak gerek.

Ara Not:Bu ay Chip dergisinde verilen HD fragmanlara baktım,bakmaz olaydım.Muhtşem,olağanüstü,bir an önce gelmeliler,görmeliyim,görmelisiniz:)

Backlight Konusu
    Almadan önce herkesin en çok aklına takılan kısım burasıydı sanırım.Peki,birçok inceleme yazısında monitörün tek eksi yanı olarak gösterilen backlight ne kadar rahatsız ediyor,ne sıklıkla karşılaşılıyor,tahammül edilemeyecek kadar kötü bir durum mu?Az sonra..:)

Backlight konusunda tereddütleriniz varsa aşağıdaki testi yapmanızı öneririm:

Aşağıdakilerden hangisi seni en iyi tarif ediyor:
    A)Ekranı simsiyah yapıp karşısına geçme gibi bir hobim var nıhahah
    B)Film izlemek yerine üst ve altta kalan incecik boşlukları izlerim,çok keyifli sen de dene:)
    C)Oyun oynarken sürekli en karanlık yerleri bulur,pusuya yatarım.Fener falan varsa asla kullanmam,backlight ne güne duruyor hem değil mi
    D)Nerde zifiri karanlık duvar kağıdı var,hiç düşünmem hemen kullanırım
    E)Hiçbiri,ben oyunumu oynarım filmimi izlerim

Evettt,eğer cevap E değilse 225BW alma kararınızı tekrar gözden geçirin derim,ama E diyorsanız durduğunuz kabahat.Gidip bir 225 edinin,hatta konukomşuya da edindirin,bu fiyata 22" yaylavari ekranın keyfini sürün:)Sapık mısınız,simsiyah ekrandaki ışıklara kafayı takıyorsunuz!?Kaç gündür oyun oynuyorum,bir kere bile aa backlight var demedim,bir kere rahatsız etmedi.Çok nadir,çok az seviyede bir backlight oluyor ama inanın aklınıza bile gelmiyor,hele hele 22" monitöre bakarken.

Son Söz
    Ben oyunumu oynarım filmimi seyrederim diyorsanız,hemen alın.Yok benim takıntılarım var saplantılarım var,backlight falan olmasın,TN bana göre değil diyorsanız boşverin gitsin,sonra çıkıp da niye tavsiye ettin bu ışıklı zımbırtıyı dersiniz benim canım sıkılır:)

Monitörü alanlara özel
    Görüntü ayarlarını doğru ayarlamak çok çok önemli,ilk kullandığımda hiç memnun değildim görüntüden.Şimdi inanılmaz güzel görünüyor her şey.Natural Color'u mutlaka kullanın,çok başarılı olmuş gerçekten.Ayrıca normalde çok göz alsa da MagicColor oyunlarda güzel olabiliyor,denemeye değer.Bir de hemen her oyunun WS çözümü mevcut,iyice araştırmadan neden 1680x1050 açamıyorum demeyin.

Not:Neden resim koymadın be adam diyenler için makineyi arkadaştan elde etmek için uğraşacağım.Şu an sadece görüşleri koyuyorum,resim çekince eklerim.Mazur görün..

• Merhabalar bende bu monitörü almayı düşünüyorum.Benim şu anda kullandığım skystar2 DVB-S kartım var.Bu monitörle görüntü basık mı izlerim 16:10 yoksa kare 4:3 mü izleyebilirim.Bir de görüntü çok mu kötü olur.Kullanan arkadaşlar bilgi verirse bu konuda sevinirim...kolay gelsin arkadaşlar.Yeni alan arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun.
  • Drizzt DoUrden..
    elinize sağlık..
    söylediğiniz herşeye katılıyorum..
    özellikle oyuncular için kaçmaz bir monitör bu..
  • Samsung 225BW'u Vatan Bilgisayar'da detaylıca inceledim. Monitörün görüntü kalitesi oldukça başarılı. (Tüm monitörlerin performansını göstermek için resim slaytları vardı) Ekran yükseklik olarak 19 inç'ten biraz daha fazla; genişlik olarak çok daha büyük... Eğer film izlemeyi seviyorsanız ve oyunlar için iyi bir ekran kartına sahipseniz 225BW güzel bir seçim olacaktır.
  • valla arkadaşlar 940 bw alıcam dedim sonra 205 bw .. sonra 205 bw nin siyayhı ortalıkta yok..

şimdi de resimleriniz ve yorumlarınız sonucunda aklıma kanıma 225 BW yi soktunuz valla nediyim... şubat gibi alıcam bakalım piyangoya hangisi vurucuvccak.. umarım alıcağım bu alet olur da beraber oluruzz

çünkü kullandığım 17" den 19" lik 940 bw her ne kadar büyük de olsa bana küçük gibi geldi.. daha devasa bi,şi istiyorum sanırım ben... 225 BW gibi yanii
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

valla arkadaşlar 940 bw alıcam dedim sonra 205 bw .. sonra 205 bw nin siyayhı ortalıkta yok..

şimdi de resimleriniz ve yorumlarınız sonucunda aklıma kanıma 225 BW yi soktunuz valla nediyim... şubat gibi alıcam bakalım piyangoya hangisi vurucuvccak.. umarım alıcağım bu alet olur da beraber oluruzz

çünkü kullandığım 17" den 19" lik 940 bw her ne kadar büyük de olsa bana küçük gibi geldi.. daha devasa bi,şi istiyorum sanırım ben... 225 BW gibi yanii

Sen onu alana kadar 245BW çıkar...

• vaLLA şubat ayına kadar para biriktircem .. ozamanki param hangisine yeterse artık bilmiyorum..

bide ekran kartım Sparkle 64 mb geforce 4 mx 440 .. bu yüzden 225BW olurmu bilmiyorum ??

olur mu arkadaşlar sizce ? bu görüntü ekran kartının ayarlarından alıntı ve buunların dışında bi görütnü desteklemezse.. bırakın 205BW yi 940 BW yi bile alamam benn ?? bu çözünürlük muhabbetti driver ile artıralabilir mi? yada ekran kartı BİOS updatei ile..

!! yanlız şunu söliyim ben nerdeyse hiç ama hiç oyun oynamam.. sadece DVD,DivX ,internet, masaüstü windows ,yazı yazma , office uygulamalarıyla uğraşırım o kadar ?

lütfen bişiler söleyinn ??

Samsung 225BW

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 25 Kasım 2006; 0:30:32 >

• Bende yeni sistemim için,

Samsung 225 BW tercih edenlerdenim,

Sorarsanız nasıldır diye?

Herkese tavsiye ederim

(Bu bir şiirdir)
  • Orjinalden alıntı: Darkchild

vaLLA şubat ayına kadar para biriktircem .. ozamanki param hangisine yeterse artık bilmiyorum..

bide ekran kartım Sparkle 64 mb geforce 4 mx 440 .. bu yüzden 225BW olurmu bilmiyorum ??

olur mu arkadaşlar sizce ? bu görüntü ekran kartının ayarlarından alıntı ve buunların dışında bi görütnü desteklemezse.. bırakın 205BW yi 940 BW yi bile alamam benn ?? bu çözünürlük muhabbetti driver ile artıralabilir mi? yada ekran kartı BİOS updatei ile..

!! yanlız şunu söliyim ben nerdeyse hiç ama hiç oyun oynamam.. sadece DVD,DivX ,internet, masaüstü windows ,yazı yazma , office uygulamalarıyla uğraşırım o kadar ?

Bu saydıkların için olabilir ekran kartının kutusunu atmaıysan desteklediği çözünürlükler yazar attıysan sitesine bak. 1680*1050 yi destekliyor olması lazım

• şiir güzel..

ben de yorumları okuyunca çok heyecanlandım gaza geldim .. şubatda alabilicem anca şuan zati para yok.. zaten ocakta vizeler var.. vizelerden çıkar çıkmaz almaya gidicem..

zaten bu monitörün de gazı olmasa ders mers vizeye çalışmak falan yalan olurr

""Bu saydıkların için olabilir ekran kartının kutusunu atmaıysan desteklediği çözünürlükler yazar attıysan sitesine bak. 1680*1050 yi destekliyor olması lazım""

ya sparkle ın sitesinden GF 4 MX440 yok artık kaldırmışlar dolayısıyla bilgide bulamadım .. bakıcam araştırıcam biraz... saol ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 25 Kasım 2006; 3:01:32 >

• dostum bence ekran kartınıda degıstır.....madem subat gıbı dusunuyorsun monıtoru almayı ozman dx10 muhabbetıne dx9 kartlarında fıyatı bıraz olsun makul bır fıyata duser ozaman dusunebılırsın yenı bır vga almayı...
  • ya 2 .el bi DVI çıkışlı ati 9600 xt falan alabilirim.. en fazla 150 ytl vericem ekran kartına.. çünkü oyun oynamıyorum.. filmlerde beni yarı yolda bırakmasın yeterr.. karelenme olmasın .. sorunsuz oynatsın yeter... ama önce monitör aliyim diyoprum 225 bw kaybolmadan :))
  • Arkadaşlar bir tane ölü pikselim çıktı :(:(:(:(:(acayip canımı sıktı. Vatanbilgisayardan almıştım sizce napmalıyım geri vereyim mi? teee vandan kargoya ver geri gelsin en az bir ayı bulur valla nolur bi akıl verin. Neymiş bu ölü piksel muhabbeti yaaa:(:(:(
  • ya içine sinmediyse gönder 1 pixel aylarca kafanı meşgul edicekse 1 ay beklemeye değerr bence... evet beklemesi zor olur ama..

bu arada yenisini göndercek bile olsalar test etmeden gönderiyolarsA ONDA DA çıkabilirr..
  • quote:

ya içine sinmediyse gönder 1 pixel aylarca kafanı meşgul edicekse 1 ay beklemeye değerr bence... evet beklemesi zor olur ama..

bu arada yenisini göndercek bile olsalar test etmeden gönderiyolarsA ONDA DA çıkabilirr..

haklısın onda da çıkabilir ama kafamı kurcalıyor bide tam ortada gözüme batıp duruyor. Ben direk vatana kargolasam monitörü irtibata geçmeden uygunmudur çünkü ben ne zaman aradıysam ulaşamadım.
  • hımm arayıp göndersen daha şiyi olur... mail at 2-3 tane !! evden ara ceptenn ara.. değişik dene yani..
  • pazartesi geliyor benimde yeni sistemin yanında bu monitör resimlere boğacağım burayı hazır olun
  • Arkadaşlar vatana msg attım ürünü verdikleri adrese göndermemi istediler. Hemde kurye gelip alacakmış :) vayy be dedim zaten şu vatan bilgisayar da o msglara cvp veren Özlem BAYDAR diye bir bayan var o olmasa vatanbilgisayar var mı yok mu orda insanlar çalışıyor mu haberim olmayacak:)) Monitörün sevinci kursağımda kaldı ama yinede arkadaşlar monitör almak isteyenlere tavsiyem kesinlikle 225bw ayrı bir zevkle bilgisayarın başına oturuyorsunuz..
  • quote:

Orjinalden alıntı: xraymania

Arkadaşlar vatana msg attım ürünü verdikleri adrese göndermemi istediler. Hemde kurye gelip alacakmış :) vayy be dedim zaten şu vatan bilgisayar da o msglara cvp veren Özlem BAYDAR diye bir bayan var o olmasa vatanbilgisayar var mı yok mu orda insanlar çalışıyor mu haberim olmayacak:)) Monitörün sevinci kursağımda kaldı ama yinede arkadaşlar monitör almak isteyenlere tavsiyem kesinlikle 225bw ayrı bir zevkle bilgisayarın başına oturuyorsunuz..

hmm güzel imkan..
    inşallah yenisini çabuk gönderirler..
    bende her gün bilgisayarı açtığımda önce ölü piksel oluşmuşmu diye bakıyorum..
  • quote:

vaLLA şubat ayına kadar para biriktircem .. ozamanki param hangisine yeterse artık bilmiyorum..

Samsung 225BW

Dostum bende 64mb geforce2 var, 940bw ile kullanıyorum bir sorun olmuyor.. Sendeki kartın da sorun olacağını sanmıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K4GE -- 25 Kasım 2006; 13:58:53 >

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.