Şimdi Ara

Samsung 225BW (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.019
Cevap
0
Favori
36.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaş oyunla ilgilenmediği için sorun olmaz..
    ss den görüldüğü gibi masaüstü uygulamalarında 3mp e (2048x1536) kadar görüntü verebilir kart..
  • quote:

Orjinalden alıntı: fortress34

quote:

Orjinalden alıntı: xraymania

Arkadaşlar vatana msg attım ürünü verdikleri adrese göndermemi istediler. Hemde kurye gelip alacakmış :) vayy be dedim zaten şu vatan bilgisayar da o msglara cvp veren Özlem BAYDAR diye bir bayan var o olmasa vatanbilgisayar var mı yok mu orda insanlar çalışıyor mu haberim olmayacak:)) Monitörün sevinci kursağımda kaldı ama yinede arkadaşlar monitör almak isteyenlere tavsiyem kesinlikle 225bw ayrı bir zevkle bilgisayarın başına oturuyorsunuz..

hmm güzel imkan..
    inşallah yenisini çabuk gönderirler..
    bende her gün bilgisayarı açtığımda önce ölü piksel oluşmuşmu diye bakıyorum..

Sorma yaaa lcd insanı çıldırtır bendede ilk gün yoktu sonra ekranın üstüne konan her tozu silmeye başladım ölü piksel neyim sanıp :) ama bir nokta var ki ortad onu sildim sildim çıkmadı valla aaahhh ahhh yaktı beni

• Bu ölü pixel Nası bir takıntıdır kardeşim ya ben 3 senedir tam ortadaki ölü pixelimle yaşıyorum çok mutluyuz,birbirimizi seviyoruz. benim Ölü pixelimle duygusal yakınlaşmam var

bende 225 BW istiyorum uleeeeeeeeeeeeeeeeeeeennnnnnnnnnnnnnnnnnnnn çıldırmak üzereyim. ARENA BİLGİSAYAR
  • quote:

Orjinalden alıntı: serhanuygur

Bu ölü pixel Nası bir takıntıdır kardeşim ya ben 3 senedir tam ortadaki ölü pixelimle yaşıyorum çok mutluyuz,birbirimizi seviyoruz. benim Ölü pixelimle duygusal yakınlaşmam var

bende 225 BW istiyorum uleeeeeeeeeeeeeeeeeeeennnnnnnnnnnnnnnnnnnnn çıldırmak üzereyim. ARENA BİLGİSAYAR

walla bu kadar para verdikten sonra ölü pikselle dostluk falan kuramam ben..
    olursa napıcaz tabi birde o varda.. bakalım..

illa arena bilgisayar demeniz neden onu anlayamadım..

• ölü pixel monitörün nazarlığıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S!N@N -- 25 Kasım 2006; 16:34:53 >
  • @Drizzt DoUrden

incelemen ii olmuş ama ayarlardan biraz daha bahsedersen daha ii olur gibime geliyor n n işe yarar nasıl yapılır resimli b açıklama bekliyorum hem fotoraf makineside gerekmiyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: RaDReS

@Drizzt DoUrden

incelemen ii olmuş ama ayarlardan biraz daha bahsedersen daha ii olur gibime geliyor n n işe yarar nasıl yapılır resimli b açıklama bekliyorum hem fotoraf makineside gerekmiyor

Natural Color'un Color Adjustment testleriyle bir profil oluşturdum,renkler çok çok güzelleşti.Dediğim gibi monitörü ilk kullandığımda görüntüden memnun değildim.
    Bunun dışında contrast ve brightness'ı sürekli değiştirme ihtiyacı hissediyorum.Zaman zaman monitörün üzerindeki Magic Bright tuşunu kullansam da genelde kod yazarken ya da internette gezinirken brightness'ı 10-20 civarına kadar düşürüyorum,çünkü özellikle beyaz renkler inanılmaz göz alıyor.Sadece oyun oynarken brightness ve contrast'ı 70-80'lere çekiyorum.
    Her şeye rağmen Magic Bright kısa yolları gayet kullanışlı olmuş bence.

Magic Color ise iyi mi oluyor kötü mü oluyor bir türlü karar veremediğim bir seçenek.Oyunlarda açıyorum genelde ama masaüstündeyken renkler çok yoğun görünüyor.

Bir de monitörü 1680x1050 çözünürlükte kullanıyorum tabi ki,fontlarla oynamak zorunda kaldım.40-50cm mesafeden uzun süreler bu kadar küçük yazılara bakmanın gözler için son derece yıpratıcı olduğunu düşünüyorum,dikkat etmek lazım.

DVD gösterimi ile ilgili bahsettiğim işlem ise deinterlacing denilen olay.Yalnız deinterlacing yaparken çeşitli seçenekler göreceksiniz.Burada işi otomatik yapmak yerine,hepsini tek tek denemek daha güzel sonuçlar yakalamamızı sağlayabiliyor.
    Bir de dediğim gibi dvd oynatıcı programı kurcalamak lazım.Configuration ekranından video gösterimi ile ilgili donanımsal hızlandırma gibi seçenekler görmek mümkün,bunları deneme yanılmayla en doğru şekilde ayarladığınızda o karelenmelerin gittiğini (tabi böyle bir sorun oluyorsa) göreceksiniz.Ben ilk izlediğim filmde o karelenmeler sık sık oluyordu,görüntü bozuluyordu özellikle karanlık ve hızlı sahnelerde.Sonra biraz kurcaladım,yok denecek kadar azaldı.Daha sonra biraz daha kurcaladım,diğer seçenekleri de denedim şu an görüntüde hiçbir bozulma yok,harika görünüyor her şey.

Son olarak http://interfacelift.com/wallpaper/index.php?sort=date&w=1680&h=1050
    adresindeki duvar kağıtlarını şiddetle tavsiye ederim.Belki bilmeyenler vardır...
    WallMaster diye freeware dağıtılan çok güzel bir wallpaper değiştirme programı var.Onu da ayrıca tavsiye ediyorum.Çok temiz çalışıyor hiç bir problem yok.

Aynı duvar kağıdını uzun süre kullanmayın,çünkü LCD'lerde aynı görüntünün sürekli ekranda kalması izler oluşmasına sebep olabiliyor.Biz baştan ekran koruyucu kullanarak ve duvar kağıdını sık sık değiştirerek önlemimizi alalım da,işimiz garanti olsun.

Biraz dağınık oldu yazı,umarım bilgilendirici olmuştur.

Edit: Monitörü kullanırken 2 kez ölü piksel oluştu.hafifçe ovaladığımda ikisi de yok oldu.Bir daha çıkmaz inşallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drizzt DoUrden -- 26 Kasım 2006; 0:17:51 >

• Bahsettiğin ölü piksel oluşmasına ilk defa rastladım. Daha doğrusu oluşup tekrar gittiğine..

Başkası olsa yanlış anlamış derdim ama bunu sen diyince öyle düşünemiyorum.

Sadece duyduğum eğer ilk alındığında ölü piksel varsa bunun zamanla sayısının artabileceği, hiç yoksa çıkma şansının düşük olduğu idi.

Tabi bu sadece duyduğum bişey ne kadar doğru bilemiyorum.

Fakat 1 haftalık kullanımda benim 1 adet ölü pikselde artış veya azalma olmadı.

Hala kuzeydoğu istikametinde pembe pembe parlamakta.
  • forumdan birkaç arkadaş daha kendilerindeki ölü piksellerinin ovalayarak yok olduğundan bahsetmişti..
    şans işi herhalde..
  • ben kesinlikle masa üstü resimi felan kullanmam!! çünkü ekranı yoruyor ve devamlı kullanıldığındada monitör ekrarında izler kalıyor buna CRT tüplü ekranlarda dahil! bence masa üstünüze asla resim ve benzeri şeyler koymayın ve masa üstünüzü simsiyah yapın!! ve eğer Pc başında değilsenizde arasırada şu windowsun kayan yıldızlı ekran koruyucusunu kullanın ama bu yıldızları çoğalmanızı tavsiye ederim.... masa üstü görüntü özellikleri ekran koruyucu sekmesinden sonra yıldızı seçip ayarlara girip ordaki yıldız sayısını 200 yapın ve hızını sonuna kadar açın ve uygula tamam deyin bu şekilde kullandığıgınız ekran koruyucusu ekranınız için en iyisidir.. çünkü kayan yıldız noktacıkları ekranınızın her yerine köşesine her noktaya çarpıp temas ettiği için ekranınız daha uzun ömürlü olucaktır + masa üstünüzde bulunan ıvır zıvır şeylerde ekranınızda iz yapmamış olucaktır! hem bu yöntemle ekranınız asla yorulmaz daha uzun ömürlü olur diye biliyorum.. sonuçta bu yöntemi tesadüfen keşfetmiştim belki ama 5 yıldır bu şekilde kullanıyorum ve kullandığım onca crt lerde lcd lerde asla hiç sorun yaşamadım.. siz siz olun masa üstünüze resim felan koymayın bence bomboş bırakarak ekranı siyah yapın... çünkü bu şekildede masa üstünüz gözlerinizi almaz yormaz + kullandığınız lcd niz yada crt niz için daha sağlıklı olur kanaatine variyorum....ve oluyorda

---------------------------
    ve

bahsettiğiniz gibi lcd nin paneline toz konsa dahi o an ahhh eyvahhh pixel çıktı diye panikliyoruz

bendede ölü pixele benzeyen bişiler bazen oluyor ama pixel değil bu...

bende sizlere hak vererek bu LCD virüsü denen pixel iletini çok taktım kafaya ama Allah var pixeller bende asla çıkmadığı ve oluşmadığı halde buna benzer arasıra oluşan önemsiz bir problemi anlatacağım size...
    hatta bu sadece lcd lere has bir sorun değil.. daha önce CRT kullandığım dönemlerdede çok rastlamıştım

bu bahsedeceğim önemsiz problemim çok nadiren arasıra oluyor
    masa üstümde bir kaç pencere açıyorum ve işlerimi hallediyorum ve aradan 3 - dakka sonra veya 10 dkk sonra penceleri kapattığım zaman masa üstümde her hangi biryerde bembeyaz parıldayan 1 noktacık kaliyor o an zannediyorumki eyvahh ölü pixel .. halbuki değil işte.... ama siz onu görseniz belki bu ölü pixel diyerek yanılabilirsiniz : ama değil işte bu pixele benzeyen noktacıgıda nasıl kaybediyorum hızlı başlat menüsündeki masa üstünü göster simgesine 2 - 3 kez tıklayınca yada bir pencere açıp o pencereyi nonkatıcıgn üstüne sürüklediğim zaman ve pencereyi geri kapatııgım o pixele benzeyen noktacık kayboluyor ilginç bişi..

yani elimle parmaklarımla ekrana masaj yapmıyorum

peki bu bahsettiğim şey neden oluyor?? nedir?? sizinde oluyormu bu tip şeyler????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 26 Kasım 2006; 3:46:12 >

• arkaplanı bende simsiyah kullanıyorum, gözlerim için daha iyi oluyo. İşte benim merak ettiğim bi konuda bu 225bw'de arkaplanı simsiyah kullanırsam backlight sorunu başımı ağrıtırmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Maedhros_Laorx

arkaplanı bende simsiyah kullanıyorum, gözlerim için daha iyi oluyo. İşte benim merak ettiğim bi konuda bu 225bw'de arkaplanı simsiyah kullanırsam backlight sorunu başımı ağrıtırmı?

DVD izlerken sadece... ama onuda uzaktan seyredeceğin için o backlight dikkat çekmez rahat ol ama masa üstü çalışmalarında gerekmediği sürece küçük pencereler açarak çalışma o zaman başın ağrımaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 26 Kasım 2006; 5:18:22 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: endless

Bahsettiğin ölü piksel oluşmasına ilk defa rastladım. Daha doğrusu oluşup tekrar gittiğine..

Başkası olsa yanlış anlamış derdim ama bunu sen diyince öyle düşünemiyorum.

Sadece duyduğum eğer ilk alındığında ölü piksel varsa bunun zamanla sayısının artabileceği, hiç yoksa çıkma şansının düşük olduğu idi.

Tabi bu sadece duyduğum bişey ne kadar doğru bilemiyorum.

Fakat 1 haftalık kullanımda benim 1 adet ölü pikselde artış veya azalma olmadı.

Hala kuzeydoğu istikametinde pembe pembe parlamakta.

Evet çok ilginçti.İlk ovalamaya başlayınca bir sonuç almadım,şöyle bir 10-15sn devam edince,ölü pikselin büyüklüğü ve ışığı azalmaya başladı,sonunda da yok oldu.

@Maedhros_Laorx
    Ekranı simsiyah yapıp baktım şimdi,üst kısmın (görev çubuğunun yerine göre yani) orta noktalarından bir parlaklık göze çarpıyor.Çok kafaya takılacak bir şey değil,ama madem böyle kullanıyorsun görmeden karar verme.Yalnız,simsiyah yapacağına neden siyaha yakın tonlarda duvar kağıtları kullanmıyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drizzt DoUrden -- 26 Kasım 2006; 6:13:00 >

• quote:

Orjinalden alıntı: SkYNeT-06

bahsettiğiniz gibi lcd nin paneline toz konsa dahi o an ahhh eyvahhh pixel çıktı diye panikliyoruz

bendede ölü pixele benzeyen bişiler bazen oluyor ama pixel değil bu...

Benim monitörde çıkan iki pikselin biri yeşil diğeri kırmızı rengi sürekli ve parlak şekilde veriyordu.Dokunduğumda gitmedi,dediğim gibi 15sn kadar ovaladıktan sonra "yavaş yavaş" gözden kayboldu.Toz olmasına imkan yok.
    Ha üretim sırasında meydana gelen,o çok korktuğumuz ve asla yok olmayan ölü piksellerden teknik olarak bir farkı mutlaka vardır;ancak görünüşte en ufak bir farklılık yoktu.Toz ya da başka bir şey olmadığından adım gibi eminim.

• 1. sayfadan beri okuyorum. WideScreen LCD'lere başlangıçta hiç de sıcak bakmama rağmen, yavaş yavaş düşünmeye başladım. Hani olur da alırsam bu büyük ihtimalle 22" olacak. Beni tek düşündüren oyunları 1680x1050 gibi bir çözünürlükte oynamak zorunda kalmak. Ekran kartım şu anda bu çözünürlüğü rahatlıkla kaldırır, hatta çoğu oyunda 4X AA + 8X AF bile açıyorum ama ne ekran kartımı ne de imzamdaki sistemimin herhangi bir bileşenini şöyle 4-5 yıl değiştirmeyi düşünmediğimden, önümüzdeki yıllarda çıkacak oyunları bu yüksek çözünürlükte oynamak giderek güçleşecek. Bu nedenle 19" 4:3 optimum çözünürlüğü 1280x1024 olan klasik LCD'ler hala ağırlığını koruyor benim için. İleride çıkacak oyunları çalıştırsın yeter. Full detay oynamak gibi bir takıntım yok. Bir de şu var, çok çok nadiren PC'de DVD seyrederim. Bu durumda benim için WideScreen çok da uygun bir seçim DEĞİL gibi. Ne dersiniz???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 26 Kasım 2006; 9:04:11 >

• Hocam söylediklerine bakılırsa ileriyi düşünen ve ileriye dönük ürün almayı planlıyorsun.O zaman widescreenden şaşma.Çünkü ileride oyunlardan tutta tvlerin yayın sistemine kadar herşey 16:10 a geçecek. 4:3 yayın sistemi kalkacak.Ayrıca widescreende oyun her şartta bam başka olur.Hele hele NFSMW gibi oyunlar bambaşka olur.Bende Bir tane 19" ısmarladım.Hafta içi gelecek hayırlısıyla.
  • Genel kullanım (oyun + DVD + internet) için SAMSUNG 225 şu anda geniş ekran fiyat/performans lideri. Bu açıkça anlaşılıyor. Ama ben PC'de çok çok nadiren DVD seyrederim, TV ise hiç seyretmem. Geriye oyun kalıyor. 4-5 yıl sonra da imzamdaki ekran kartımla, gerekirse renk derinliğini 32'den 16 bit'e düşürerek 3D oyunları akıcı oynamak istiyorum. Düşünsenize: 2001 yılının en performanslı ekran kartları olan 64MB GeForce 3 ile, şu anda hangi güncel oyun bırakın 22"'i, 19" geniş ekranda 1440x900 çözünürlükte yeterli aıkıcılıkta oynanabilir? Bunu ileriye dönük uygularsak -22" geniş ekran almam durumunda- oyunları bu ekranlar için optimum olan 1680x1050 gibi yüksek bir çözünürlükte yeterli akıcılıkta oynayamam gibi geliyor.
  • Hocam her nimetin bir külfeti vardır.Ben bunu düşünerekten ucuz bir kart aldım sonra gerekirse ikinci el olmazsa duruma göre sıfır (çok pahalı olmamak kaydıyla) bir ekran kartı almayı düşünüyorum.Bence sen ekran kartına göre hareket etmemelisin.Monitör daha uzun sireli kullanılır.Bak bana bende Microscan4v 15" monitör var.10 yıldır kullanıyorum.Taş gibi valla.1024x768 de rahat çalışıyor.Zamanında pentium100 ve 8mb ram ile almıştım.Heygidi günler hey.Zamanının en baba monitörüydü ki benim için hala böyle.Hiçbir sorun yaşamadım...Neyse konuya dönelim.Zaman gelir sen o sistemide değiştirirsin o ekran kartıda yetmez ama monitörün kalır.Bu en azından benim düşüncem.

• quote:

Orjinalden alıntı: fortress34

forumdan birkaç arkadaş daha kendilerindeki ölü piksellerinin ovalayarak yok olduğundan bahsetmişti..
    şans işi herhalde..

şu ana karşılaştıgım 2 olu pikseli de ovalyarak bezle silme ile hallettim
  • quote:

Backlight konusunda tereddütleriniz varsa aşağıdaki testi yapmanızı öneririm:

Aşağıdakilerden hangisi seni en iyi tarif ediyor:
    A)Ekranı simsiyah yapıp karşısına geçme gibi bir hobim var nıhahah
    B)Film izlemek yerine üst ve altta kalan incecik boşlukları izlerim,çok keyifli sen de dene:)
    C)Oyun oynarken sürekli en karanlık yerleri bulur,pusuya yatarım.Fener falan varsa asla kullanmam,backlight ne güne duruyor hem değil mi
    D)Nerde zifiri karanlık duvar kağıdı var,hiç düşünmem hemen kullanırım
    E)Hiçbiri,ben oyunumu oynarım filmimi izlerim

Evettt,eğer cevap E değilse 225BW alma kararınızı tekrar gözden geçirin derim,ama E diyorsanız durduğunuz kabahat.Gidip bir 225 edinin,hatta konukomşuya da edindirin,bu fiyata 22" yaylavari ekranın keyfini sürün:)Sapık mısınız,simsiyah ekrandaki ışıklara kafayı takıyorsunuz!?Kaç gündür oyun oynuyorum,bir kere bile aa backlight var demedim,bir kere rahatsız etmedi.Çok nadir,çok az seviyede bir backlight oluyor ama inanın aklınıza bile gelmiyor,hele hele 22" monitöre bakarken.

hastasıyım yorumlarının gusel yorumlar gusel ınceleme...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mimaron -- 26 Kasım 2006; 12:11:11 >

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.