Şimdi Ara

Samsung 225BW (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.019
Cevap
0
Favori
36.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu arada ekranı simsiyah yap demişsin arkadaşım ama

tamamen başka bi renk e de ayarlamak da iyi değil ..

bunun asıl mantığı şöle olcak : monitör aynı renkleri uzun süreli göstermemeli.. artık bu yüzden istteyenler farklı wallpaperları proggramla sıraya koyup değişmesini sağlayabilirler.. ayrıca çok hareketli ve renkli bi ekran koruyucu olsa da iyi olur.. siyah da olsa beyaz da olsa aynı renk göstermesi pek sağlıklı değil....

ama ben inşallah alırsam 225 Bw yi ekran koruyucusu da kullanıcam wallpaper da.. windowsun kendi default rengini (yani griydi sanırım bu renk) ayarlamak monitöre bi kazanç sağlamaz.. sadece PC nin açılışını wallpaper olmadığı için bireaz hızlandırır... siyah olunca sadece gözlerinize hizmet eder değilse monitör için bi yararı dokunmaz..

hem gözlernizi seviyosanız hem de ekranınızı.. ozaman renkli fakat göz almayan wallpaperlar tercih edilmeli. yada brightness yada contrast azaltılmalı...

bunlar benim deneyimlerim ...

• bazı arkadaslar monıtor buyukluklerının oranlarını sormustu ıste burda:

Samsung 225BW
  • 24" e bak yaw
  • quote:

Orjinalden alıntı: BRAVEHEART11

1. sayfadan beri okuyorum. WideScreen LCD'lere başlangıçta hiç de sıcak bakmama rağmen, yavaş yavaş düşünmeye başladım. Hani olur da alırsam bu büyük ihtimalle 22" olacak. Beni tek düşündüren oyunları 1680x1050 gibi bir çözünürlükte oynamak zorunda kalmak. Ekran kartım şu anda bu çözünürlüğü rahatlıkla kaldırır, hatta çoğu oyunda 4X AA + 8X AF bile açıyorum ama ne ekran kartımı ne de imzamdaki sistemimin herhangi bir bileşenini şöyle 4-5 yıl değiştirmeyi düşünmediğimden, önümüzdeki yıllarda çıkacak oyunları bu yüksek çözünürlükte oynamak giderek güçleşecek. Bu nedenle 19" 4:3 optimum çözünürlüğü 1280x1024 olan klasik LCD'ler hala ağırlığını koruyor benim için. İleride çıkacak oyunları çalıştırsın yeter. Full detay oynamak gibi bir takıntım yok. Bir de şu var, çok çok nadiren PC'de DVD seyrederim. Bu durumda benim için WideScreen çok da uygun bir seçim DEĞİL gibi. Ne dersiniz???

1680x1050 çözünürlükte oynamak zorunda değilsin.Wide olması yeterli,ben 1440x900'de çok oyun denedim,görüntü gayet iyiydi.Daha altında da önemli bir sorun olacağını sanmıyorum.Yine de denemek lazım tabi.1280x800'de denemeler yapıp,haber veririm sana.
    Bu arada fazla DVD seyretmesen de,oyun için yine de widescreen derim.Çünkü gözün yapısına daha uygun,daha fazla görüş sağlıyor.Tek sorun oyun desteğiydi,o da artık halloldu diyebilirim.Yeni neslin en güzel oyuncaklarından biri widescreen monitörler olacak

• quote:

Orjinalden alıntı: Drizzt DoUrden

quote:

Orjinalden alıntı: BRAVEHEART11

1. sayfadan beri okuyorum. WideScreen LCD'lere başlangıçta hiç de sıcak bakmama rağmen, yavaş yavaş düşünmeye başladım. Hani olur da alırsam bu büyük ihtimalle 22" olacak. Beni tek düşündüren oyunları 1680x1050 gibi bir çözünürlükte oynamak zorunda kalmak. Ekran kartım şu anda bu çözünürlüğü rahatlıkla kaldırır, hatta çoğu oyunda 4X AA + 8X AF bile açıyorum ama ne ekran kartımı ne de imzamdaki sistemimin herhangi bir bileşenini şöyle 4-5 yıl değiştirmeyi düşünmediğimden, önümüzdeki yıllarda çıkacak oyunları bu yüksek çözünürlükte oynamak giderek güçleşecek. Bu nedenle 19" 4:3 optimum çözünürlüğü 1280x1024 olan klasik LCD'ler hala ağırlığını koruyor benim için. İleride çıkacak oyunları çalıştırsın yeter. Full detay oynamak gibi bir takıntım yok. Bir de şu var, çok çok nadiren PC'de DVD seyrederim. Bu durumda benim için WideScreen çok da uygun bir seçim DEĞİL gibi. Ne dersiniz???

1680x1050 çözünürlükte oynamak zorunda değilsin.Wide olması yeterli,ben 1440x900'de çok oyun denedim,görüntü gayet iyiydi.Daha altında da önemli bir sorun olacağını sanmıyorum.Yine de denemek lazım tabi.1280x800'de denemeler yapıp,haber veririm sana.
    Bu arada fazla DVD seyretmesen de,oyun için yine de widescreen derim.Çünkü gözün yapısına daha uygun,daha fazla görüş sağlıyor.Tek sorun oyun desteğiydi,o da artık halloldu diyebilirim.Yeni neslin en güzel oyuncaklarından biri widescreen monitörler olacak

bir pc bileşenini 4-5 yıl kullanmak gelişmeleri dikkate alırsak şu günün şartlarında pek kolay olmayacaktır..
    bunu düşünseniz bile en uzun süre kullanılabilecek bileşen yine monitör olacaktır..
    o açıdan 22" düşünmenizde fayda var..

• quote:

Orjinalden alıntı: Creapure

quote:

Backlight konusunda tereddütleriniz varsa aşağıdaki testi yapmanızı öneririm:

Aşağıdakilerden hangisi seni en iyi tarif ediyor:
    A)Ekranı simsiyah yapıp karşısına geçme gibi bir hobim var nıhahah
    B)Film izlemek yerine üst ve altta kalan incecik boşlukları izlerim,çok keyifli sen de dene:)
    C)Oyun oynarken sürekli en karanlık yerleri bulur,pusuya yatarım.Fener falan varsa asla kullanmam,backlight ne güne duruyor hem değil mi
    D)Nerde zifiri karanlık duvar kağıdı var,hiç düşünmem hemen kullanırım
    E)Hiçbiri,ben oyunumu oynarım filmimi izlerim

Evettt,eğer cevap E değilse 225BW alma kararınızı tekrar gözden geçirin derim,ama E diyorsanız durduğunuz kabahat.Gidip bir 225 edinin,hatta konukomşuya da edindirin,bu fiyata 22" yaylavari ekranın keyfini sürün:)Sapık mısınız,simsiyah ekrandaki ışıklara kafayı takıyorsunuz!?Kaç gündür oyun oynuyorum,bir kere bile aa backlight var demedim,bir kere rahatsız etmedi.Çok nadir,çok az seviyede bir backlight oluyor ama inanın aklınıza bile gelmiyor,hele hele 22" monitöre bakarken.

hastasıyım yorumlarının gusel yorumlar gusel ınceleme...

Sağol,beğendiğine sevindim.Resim de koyabilsem daha iyi olacaktı ama neyse şimdilik böyle olsun.

• Backlight takıntısı olanlara bundan daha iyi mizahi bi cvp verilemezdi valla tebrikler.. lemanyak lombak okur gibi buldum kendimi

Daha fotolardan başka canlı olarak görmedim 225 bw ama backlight beni rahatsız etmicek buna eminim.. hassas , ayrıntıya önem veren bi adamım ama backlight LCD nin doğasında var ama ölü pixel olsa neyse...

quote:

B)Film izlemek yerine üst ve altta kalan incecik boşlukları izlerim,çok keyifli sen de dene:)
    C)Oyun oynarken sürekli en karanlık yerleri bulur,pusuya yatarım.Fener falan varsa asla kullanmam,backlight ne güne duruyor hem değil mi

• quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

Backlight takıntısı olanlara bundan daha iyi mizahi bi cvp verilemezdi valla tebrikler.. lemanyak lombak okur gibi buldum kendimi

Daha fotolardan başka canlı olarak görmedim 225 bw ama backlight beni rahatsız etmicek buna eminim.. hassas , ayrıntıya önem veren bi adamım ama backlight LCD nin doğasında var ama ölü pixel olsa neyse...

quote:

Sağol,teşekkürler.Derdimi anlatabildiysem ne mutlu bana.Backlight'ın seni rahatsız etmeyeceğine ben de eminim,bu fiyata 22" monitörün elbet kusuru olacaktı ve backlight,olabilecek kusurlar arasından en masum olanı belki de.

• aşırı faydalı bi paylaşım teşekkürler . şahsen ben aralarındaki oranları çok merak ediyordum, tam da gereken türden bişey olmuş

quote:

bazı arkadaslar monıtor buyukluklerının oranlarını sormustu ıste burda:

Samsung 225BW

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerhanUygur -- 26 Kasım 2006; 21:37:19 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Maedhros_Laorx

24" e bak yaw

Allah gözünü doyursun ne diiim hem 24 lerde daha çok backlight vardir kesin Allah bilir içinde 20 tane floresan yanıyordur! sanırım bide tn paneldir ohhh yemede yanında backlight ile yat gece lambası niyetine kullanırsın belki
    aman aman ıııiiiiyyyyy bence uzak dur 22 - 24 lerden

sende benim gibi al birtane 940 bw siyahından!! korkularından kurtul... ne backlight var nede pixel.....
    çiçek gibin LCD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 27 Kasım 2006; 3:50:27 >

• bırcok konuda yeterlı bılgı sahıbı olmadan yorum yapmamak gerek derım
  • hiçbir 24" lcd'de backlight sorunu yok ve görüntü kalitesi olsun renk olsun çok daha ilerdeler, çünkü tn panel(cheimei) deiller, ama çok pahalılar işte bide Türkiye'ye gelince kaç para olurlar. Amerikada millet 37" lcd'yi 1000$'a alıyo biz burda o paraya 2 tane 22" alamıyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maedhaorx -- 27 Kasım 2006; 5:45:42 >
  • 19" , 19" wide dan alan olarak daha büyük gib gözüküyor. Bu nasıl wide dır :)
    quote:

Samsung 225BW

• quote:

Samsung 225BW

çok sağol creapure bu oranları merak ediyordum, bende en kısa sürede bu aletten alıcam

• geldi mi .. halen yok piasada.. sıkıldım beklemekten..
  • bende bekliyorum hocam ankarada hiçbiyerde yok bende sıkıldım açıkçası
  • vatan da var internet üzerinden sipariş edemiyormusunuz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: serhanuygur

vatan da var internet üzerinden sipariş edemiyormusunuz?

Aman hocam!

Vatandan birşey alayım deme.!
    bak başıma gelen olaya;

Ben geçen hafta perşembe 225 bw siparişi verdim ürün hala yok.stoktada ürün vardi. telefon ile ulaşmak çok zor. maillere cevap vermiyorlar. yetkili kimseyi kesinlikle bağlamıyorlar. web te sipariş iptal opsiyonu yok. dedikleri ürün stokta var ama sıra ile sevk ediyorlarmış ! Büyük yalan! Ürün stoklarında kalmadı bile...
    Bir sürü telefon parası yazdı daha ürünü almadan. İlk defa alışveriş yapacaktım. Bin pişman oldum. Aman sakın fiyatına kanıp ürün almaya kalkmayın. aynı fiyatlara başka yerde bulursunuz. Bugün gigatek'i aradım ellerinde varmış. hemen aldım. sagolsunlar saat 5:30 kargoya verdiler.
    yarın gelecek. Siparişi iptal ettirmek için vatanı arıyorum, hala ulaşamadım. birde iptal için bir sürü iş çıkarıyorlarmış. sikayetimvar.com a yazayim dedim baktım zaten hergüne bir şikayet var :).
    sabah asağıdaki maili yazdım. (3 kişinin mail adresine gönderdim. yine cevap yok.) Bu kadar ciddiyetsiz bir firma hiç görmedim. çevremdeki insanlara da buradan alışveriş yapmamalarını söyleyeceğim.
    yazdığım mail aşağaıdaki gibidir:

Merhaba,

Geçen perşembe günü aşağıdaki ürünü firmanızın internet sitesinden satın aldım. (Daha doğrusu eşim hediye olarak aldı) Aldığımda ürün stoklarınızda bulunmakta idi. Ürün ne zaman gelir diye mesaj attım ancak 4 mesajıma hala cevap verilmedi. Uzun süreli aramalardan sonra teledesteğiniz ile görüştüm. Ürün cumartesi günü gönderilecek denildi. Özellikle ürünün stokta olup olmadığını sorduğumda ürün stokta var. Kargolar sıra ile gönderiliyor denildi. Cumartesi günü oldu yine aradım. Bu sefer ürün pazartesi gönderilecek denildi. Stokta yine problem yok denildi. Ancak daha sonra web sitenize baktığımda bu ürünün stokta olmadığını gördüm. Telefon ile ulaşmaya çalışıyorum bir türlü sıra gelmiyor. Halkla ilişkiler müdirenizi aradım. Seminerde denildi. Mağaza müdürünü aradım mağaza içinde dediler, mail attık size geri döner denildi. (Tüm olanlardan sonra bende söylenene inandım!) Şimdi ben cep telefonu ile arayıp bekleme ile bana yazan, gelecek telefon faturasına mı üzüleyim, yoksa müşteri veli inektir. nasıl olsa her söylenilene inanır pozisyonuna düştüğüme mi üzüleyim?
    Bu şekilde Türkiye'nin en büyüğü olunmaz malesef, Önce müşteri mennuniyeti!

Web sitesinden kredi kartı ile ürün alınıyor ama iptal etmek için en ufak bir bilgi bile yok!

sikayetimvar.com a mesaj yazayım dedim. baktımki hergün için zaten bir şikayet var! Problem yine aynı.

Amerika'dan Bhvideo dan sipariş verdiğim ürün 1 gün hazırlanma ve 3 gün kargo süresi ile Çorum'a ulaşıyor. Ancak ne hikmetse İstanbul'dan bir ürün 5 gündür kargo ile yola çıkamıyor .(Amerika'dan bana ürünü getirende aynı kargo şirketi :) )

Lütfen müşterilerinizi ciddiye alıyorsanız, siparişini verdiğim ürünü gönderiniz. Yada en azından tel. ve mail ile bilgi veriniz. (Lütfen kargo da problem var diye bir bahane bildirmeyin.)

İyi Çalışmalar!

Mxxx Kxxxx
    Vatan Bilgisayarın keriz yerine konulan müşterisi

• hadi ya... PFFFF... ewt duydum ne kadar vurdumduymaz oolduklarını... gigatek ten mi istesek bizde , önümüzdeki 3-4 gün içinde bende bi tane sipariş verecem. gigatek in web adresi nedir. girim oradan bir araştır ayım.
  • Bu hafta içi novaya kesin geliyor arkadaşlar, isteyen oradan deneyerek, test ederek, bakıp görerek alabiliyor, internet üzerinden alacaklar da telefonla sölesinler testleri yapıp gönderin, ölü pixel e falan baktırın son derece yardımcı oluyorlar, oradan alanlar bilir zaten.

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=1802
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.