Şimdi Ara

Samsung 226bw A panel vs S panel + C panel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
6.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • edit: C panelin testi için link:http://www.behardware.com/articles/673-1/samsung-syncmaster-226bw-c.html
    Özetlemek gerekirse, C içlerinde en kötüsü (tahmin ettiğiniz gibi), ama bence asıl problem kalibrasyon yapılsa bile renkler doğru olmamış yani kalibre edilememiş. Işık dağılımı ve tepkime süresinde de bariz kötü S den.

Bilindiği gibi çeşitli incelemelerde şu an sınıfında en iyi monitör seçilen samsung 226bw, S panel (samsung panel), A panel( AU optronics panel) ve C panel (Chi Mei panel) olarak bulunmakta. Yapılan incelemelerde kullanılan 226bw'lar S paneldi ve çoklu kriterlerle yapılan değerlendirmelerde toplamda en iyi monitör olarak öne çıkıyordu. Fakat Türkiye'de ne yazıkki S panel 226bw bulmak mümkün olmadı ve gelenlerin hepsi A paneldi.

Yabancı ve yerli forumlarda A panelin renklerinin farklı olduğu, backlight'ın daha fazla olduğu, banding sorunu olduğu konusunda eleştiriler vardı fakat bunların hiçbiri geçerli kanıtlarla desteklenemiyordu.

Aşağıda linkini verdiğim sitede samsung 226bw S panel ve 226bw A panel ayrıntılı olarak karşılaştırılmış ve aralarındaki farklar ortaya konulmuş. Ben de bu monitörü almayı düşündüğümden birçok sitedeki incelemeleri okudum ve bu sitenin LCD monitör incelemelerinin oldukça başarılı olduğunu söyleyebilirim.

http://www.behardware.com/articles/667-1/samsung-226bw-a-and-s-series-the-verdict.html

Yakşalık 10 sayfa olan incelemenin tamamını okudum ve bazı önemli noktaları özetlemeye çalışacağım. Bu monitörü almayı düşünen arkadaşlara sitedeki incelemeyi okumalarını tavsiye ederim.

Sitede yapılan incelemelerde öncelikle forumlarda çok şikayet edilen noktalar üzerinde durulmuş. Ama öncelikle panelinizin türünü öğrenmekle başlayın deniyor. Bilindiği gibi monitörün arkasındaki stickerdan öğrenebiliyorsunuz türünü. Fakat bunun %100 doğru olmadığı çıkmış ortaya. S panel stickeri olup da A olanlar ya da tam tersi durumlar varmış az da olsa. (Umarım A panel almış arkadaşların içinde şanslı olup da S panel çıkanlar olur) Panel türünü öğrenmek için servis menüsünü açmanız gerekiyor. Bunun için de contrast ve brightness' ı 0 yapıp, "menü" tuşuna basıp, "source" tuşuna 5 saniye boyunca basılı tutup sevis menüsünü görebilirsiniz. Menünün alt kımında AU..... (a panel) veya LTM220M1 (s panel) yazar (ya da başka bir kod)

A panelde yaygın olarak şikayet edilenler.

1.problem: Mavi rengin baskınlığı
    İncelemede bunun gerçekten var olan bir problem olduğu, mavi rengin belirgin bir şekilde baskın olduğu, gri tonlarının mavi-gri gözüktüğü belirlenmiş. Diğer renklerin de belirgin bir şekilde gerçekte olduğundan farklı olduğu söyleniyor. Fakat bunun düzeltilebilir olduğunun altı çizilmiş ve optik cihazlarla kalibrasyon yapıldıktan sonra renklerin S panele yakın gerçeklikte gösterildiği belirtilmiş. Ayrıca burada kalibrasyon ayarı için bir dosya oluşturulmuş ve bunun nasıl uygulayacağınız ayrıntılı bir şekilde anlatılmış. Bunun A panel sahiplerinin oldukça işine yarayacağını düşünüyorum.

2.problem: Backlight ve ışık dağılımı homojenliği
    Buradan çıkarabileceğim özet, A panelin söylendiği kadar backlight problemi olmadığı ve S panelden çok az oranda fazla baclight'ı olduğu ama bunun da önemli olmadığı ve ışık dağılımının S panelde daha homojen olduğu.

3.gecikme süresi:
    A panel S panel arasında fark gözükmemiş.

Başka ayrıntılı incelemeler de var güç tüketimi vs. konularda. Bunlarda da iki panel arasında bariz fark gözükmemiş. Hatta A panelin çok az farkla daha iyi olduğu 1-2 nokta da var.

Sonuç olarak A panelin S panelden sadece renklerin gerçekliği konusunda bariz bir şekilde kötü olduğu, bunun da kalibrasyonla minimuma indirebileceği belirtilmiş. Ayrıca A panel bile olsa diğer rakiplerinden daha iyi olduğu yazılmış.

Son olarak da samsung'un aynı model numarası altında farklı marka ve özelliklerde paneller kullanması ve basına test için en iyi paneli göndermeleri büyük talihsizlik olarak değerlendirilmiş ve aynı model numarası altındaki monitörde fark olmaması gerektiği belirtilmiş. Ben de bu noktaya kesinlikle katılıyorum ve samsung'a çok kızıyorum. Şu monitörü sırf panel saçmalığı yüzünden almadım ve paneller arasındaki farkları öğrenmek için harcadığım zamanın haddi hesabı yok!

Bir de bilindiği gibi yeni parti 226bw'lar geldi ülkemize. Ve öğrendiğim kadarıyla bunlar C panel! Malesef bu konuda bir inceleme yapılmamış sadece CMO'nun (chi mei optronics) kaliteli panelleriyle tanınan bir marka olMAdığı söylenmiş.

Samsung böyle güzel bir monitör yaparak iyi iş çıkardı ama farklı özellikte paneller kullanarak insanların kafasını karıştırdı ve puan kaybetti. Ben de C panel almayı düşünmüyorum ve güvenerek alabileceğim bir monitor bulana kadar iğrenç 15" crt mi kullanmaya devam edeceğim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi der Rebell -- 7 Haziran 2007; 20:43:25 >

• quote:

Samsung böyle güzel bir monitör yaparak iyi iş çıkardı ama farklı özellikte paneller kullanarak insanların kafasını karıştırdı ve puan kaybetti. Ben de C panel almayı düşünmüyorum ve güvenerek alabileceğim bir monitor bulana kadar iğrenç 15" crt mi kullanmaya devam edeceğim..

Demek istediklerimi çok güzel özetlediğinden başka tek bir kelimeye gerek kalmamış. Seninle tamamen aynı durumdayım ve ülkemize S panel Samsung 226BW gelmezse bir daha Samsung marka bir çöp almayacağımın da altını çizerim. Çünkü bunların yaptığı düpedüz sahtekarlık! Sen tut test merkezlerine S panel gönder, etkilenip çok iyi desinler; sonra piyasaya A panel C panel Ç panel sür, milleti kekle. Bariz arkadaşlar, aynı parayı vererek daha kötü bir monitör aldırmaya çalışıyorlar. Tepkiyi vermemiz lazım. Ben şahsen Samsung'a bir mail yazacağım konuyu açıklayan. İngilizcem çok iyi olmadığından bir arkadaşıma tercüme ettirip esas maillerine de atacağım. En azından Türkiye'de herkesin kek olmadığını görmüş olsunlar. Asya pazarına gönderilen C paneller tutulmuş ülkemize geliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 12 Mayıs 2007; 21:42:35 >

• birde ben yabancı forumlarda genelde şu sorunlarla karsılastım genellikle a panellerde olu piksel olayı cok daha fazla oluyormus bu dogrumu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hazar

quote:

Demek istediklerimi çok güzel özetlediğinden başka tek bir kelimeye gerek kalmamış. Seninle tamamen aynı durumdayım ve ülkemize S panel Samsung 226BW gelmezse bir daha Samsung marka bir çöp almayacağımın da altını çizerim. Çünkü bunların yaptığı düpedüz sahtekarlık! Sen tut test merkezlerine S panel gönder, etkilenip çok iyi desinler; sonra piyasaya A panel C panel Ç panel sür, milleti kekle. Bariz arkadaşlar, aynı parayı vererek daha kötü bir monitör aldırmaya çalışıyorlar. Tepkiyi vermemiz lazım. Ben şahsen Samsung'a bir mail yazacağım konuyu açıklayan. İngilizcem çok iyi olmadığından bir arkadaşıma tercüme ettirip esas maillerine de atacağım. En azından Türkiye'de herkesin kek olmadığını görmüş olsunlar. Asya pazarına gönderilen C paneller tutulmuş ülkemize geliyor...

Kesinlikle haklısın. Bu gibi konularda tepkimizi koymazsak hep böyle devam eder. Ben de almıyorum 226bw başka alternatiflere bakacağım.

quote:

birde ben yabancı forumlarda genelde şu sorunlarla karsılastım genellikle a panellerde olu piksel olayı cok daha fazla oluyormus bu dogrumu?

Bu konuda bir bilgim yok maalesef. Ama doğru olabilir sonuçta farklı markaların panelleri. İlk alırken ölü piksel garantili bir yerden alırsan (Nova veya vatan) bu sonuru engellemiş olursun kısmen. Ama kafana takmana gerek yok bunu çünkü A panel yok şimdilik piyasada, C panel var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi der Rebell -- 13 Mayıs 2007; 23:49:54 >

• quote:

Orjinalden alıntı: der Rebell

Bilindiği gibi çeşitli incelemelerde şu an sınıfında en iyi monitör seçilen samsung 226bw, S panel (samsung panel), A panel( AU optronics panel) ve C panel (Chi Mei panel) olarak bulunmakta. Yapılan incelemelerde kullanılan 226bw'lar S paneldi ve çoklu kriterlerle yapılan değerlendirmelerde toplamda en iyi monitör olarak öne çıkıyordu. Fakat Türkiye'de ne yazıkki S panel 226bw bulmak mümkün olmadı ve gelenlerin hepsi A paneldi.

Yabancı ve yerli forumlarda A panelin renklerinin farklı olduğu, backlight'ın daha fazla olduğu, banding sorunu olduğu konusunda eleştiriler vardı fakat bunların hiçbiri geçerli kanıtlarla desteklenemiyordu.

Aşağıda linkini verdiğim sitede samsung 226bw S panel ve 226bw A panel ayrıntılı olarak karşılaştırılmış ve aralarındaki farklar ortaya konulmuş. Ben de bu monitörü almayı düşündüğümden birçok sitedeki incelemeleri okudum ve bu sitenin LCD monitör incelemelerinin oldukça başarılı olduğunu söyleyebilirim.

http://www.behardware.com/articles/667-1/samsung-226bw-a-and-s-series-the-verdict.html

Yakşalık 10 sayfa olan incelemenin tamamını okudum ve bazı önemli noktaları özetlemeye çalışacağım. Bu monitörü almayı düşünen arkadaşlara sitedeki incelemeyi okumalarını tavsiye ederim.

Sitede yapılan incelemelerde öncelikle forumlarda çok şikayet edilen noktalar üzerinde durulmuş. Ama öncelikle panelinizin türünü öğrenmekle başlayın deniyor. Bilindiği gibi monitörün arkasındaki stickerdan öğrenebiliyorsunuz türünü. Fakat bunun %100 doğru olmadığı çıkmış ortaya. S panel stickeri olup da A olanlar ya da tam tersi durumlar varmış az da olsa. (Umarım A panel almış arkadaşların içinde şanslı olup da S panel çıkanlar olur) Panel türünü öğrenmek için servis menüsünü açmanız gerekiyor. Bunun için de contrast ve brightness' ı 0 yapıp, "menü" tuşuna basıp, "source" tuşuna 5 saniye boyunca basılı tutup sevis menüsünü görebilirsiniz. Menünün alt kımında AU..... (a panel) veya LTM220M1 (s panel) yazar (ya da başka bir kod)

A panelde yaygın olarak şikayet edilenler.

1.problem: Mavi rengin baskınlığı
    İncelemede bunun gerçekten var olan bir problem olduğu, mavi rengin belirgin bir şekilde baskın olduğu, gri tonlarının mavi-gri gözüktüğü belirlenmiş. Diğer renklerin de belirgin bir şekilde gerçekte olduğundan farklı olduğu söyleniyor. Fakat bunun düzeltilebilir olduğunun altı çizilmiş ve optik cihazlarla kalibrasyon yapıldıktan sonra renklerin S panele yakın gerçeklikte gösterildiği belirtilmiş. Ayrıca burada kalibrasyon ayarı için bir dosya oluşturulmuş ve bunun nasıl uygulayacağınız ayrıntılı bir şekilde anlatılmış. Bunun A panel sahiplerinin oldukça işine yarayacağını düşünüyorum.

2.problem: Backlight ve ışık dağılımı homojenliği
    Buradan çıkarabileceğim özet, A panelin söylendiği kadar backlight problemi olmadığı ve S panelden çok az oranda fazla baclight'ı olduğu ama bunun da önemli olmadığı ve ışık dağılımının S panelde daha homojen olduğu.

3.gecikme süresi:
    A panel S panel arasında fark gözükmemiş.

Başka ayrıntılı incelemeler de var güç tüketimi vs. konularda. Bunlarda da iki panel arasında bariz fark gözükmemiş. Hatta A panelin çok az farkla daha iyi olduğu 1-2 nokta da var.

Sonuç olarak A panelin S panelden sadece renklerin gerçekliği konusunda bariz bir şekilde kötü olduğu, bunun da kalibrasyonla minimuma indirebileceği belirtilmiş. Ayrıca A panel bile olsa diğer rakiplerinden daha iyi olduğu yazılmış.

Son olarak da samsung'un aynı model numarası altında farklı marka ve özelliklerde paneller kullanması ve basına test için en iyi paneli göndermeleri büyük talihsizlik olarak değerlendirilmiş ve aynı model numarası altındaki monitörde fark olmaması gerektiği belirtilmiş. Ben de bu noktaya kesinlikle katılıyorum ve samsung'a çok kızıyorum. Şu monitörü sırf panel saçmalığı yüzünden almadım ve paneller arasındaki farkları öğrenmek için harcadığım zamanın haddi hesabı yok!

Bir de bilindiği gibi yeni parti 226bw'lar geldi ülkemize. Ve öğrendiğim kadarıyla bunlar C panel! Malesef bu konuda bir inceleme yapılmamış sadece CMO'nun (chi mei optronics) kaliteli panelleriyle tanınan bir marka olMAdığı söylenmiş.

Çok güzel açıklamışsın eline sağlık şahsen ben "A" paneli tercih etmez , başka markalara yönelirdim

• der Rebell bilgiler için tşk...

226bw ler piyasaya yeni yeni girdiğinde A panel S panel olayını çok araştırmıştım yabancı forumlarda.
    kısacası inat ederek iyiki almamışım
    çünkü biz Tr insanını üvey evlat durumuna düşürüyorlar.
    soru şu....
    neden S panel TR ye getirtilmiyor neden neden neden....!!???
    bunu doru dürüst açıklayan bir satıcı firma yada disbirütör yokmuuuu ?????? çok yazık
    birşey söylececektim ama burası yeri değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 14 Mayıs 2007; 21:41:27 >

• cok haklısın ben de almıyorum 226bw. 227 yi beklicem ya da benqnun cıkardıgı hdmi monıtorlerin yaygınlasmasını.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    IPS panel de burn in sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: miyagi007

cok haklısın ben de almıyorum 226bw. 227 yi beklicem ya da benqnun cıkardıgı hdmi monıtorlerin yaygınlasmasını.

ben de almıycam olmadı philips 22" alıcam 220ws8fs idi sanırım model adı. Ne olduğunu bilmediğim bir monitör alacağıma hiç almam daha iyi. Bu arada 227 bw hakkında bir bilgim yok. Ama 226cw adında bir model tanıtıldı cebit 2007 de. 226 dan farklı olarak color gamut %97. 226 da bu değer %85 civarında olması lazım. O gelir belki yakında. Onda da aynı panel komedisi olursa samsung diye bir marka tanımam artık.
  • C panelin karşılaştırması için link :http://www.behardware.com/articles/673-1/samsung-syncmaster-226bw-c.html

Özetlemek gerekirse, C içlerinde en kötüsü (tahmin ettiğiniz gibi), ama bence asıl problem kalibrasyon yapılsa bile renkler doğru olmamış yani kalibre edilememiş. Işık dağılımı ve tepkime süresinde de bariz kötü S den.
  • +1
    S, A, C karmaşası varken ben de almayacağım.
    C panelle iyice 2. sınıf vatandaş muamelesi yapılıyor.
    22" LG ve 226cw bekliyorum.
    BenQ ya da Philips de olabilir.

der Rebell e teşekkürler.
  • bari benden alıntı yaptğınıda bildirseydin..çeviri içinde teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: woswos72

bari benden alıntı yaptğınıda bildirseydin..çeviri içinde teşekkürler

kimseden alıntı yapmadım, sürekli takip ettiğim bir sitenin incelemesinin linkini verdim sadece, incelemenin linkini sen daha önce vermiş olabilirsin, görmedim, ayrıca 1 ay önce bu konuyu açmama neden olan ilk incelemenin linkini de benden sonra insanlar kullandı, hiçbirine "benden alıntı yaptığını yazsaydın demedim" çünkü benden alıntı yapmadılar, herkese açık olan bir sitenin linkini paylaştılar.

haa incelemeyi sen yaptıysan, seni yabancı bir sitede inceleme yapan biri olarak önce tebrik eder sonra alıntı yaptığımı belirtirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi der Rebell -- 7 Haziran 2007; 21:38:36 >
  • ayrıca senden alıntı yaptığımı kastettiğin 226bw başlığında C panel incelemesini verdiğin yazında (şimdi gördüm) benim 1 ay önce verdiğim S panel incelemesinin linkini de vermişsin. Yani sen de benden alıntı yapmış mısın? hayır. Çünkü incelemeyi ben yapmadım. Böyle gereksiz şeylerle forumu kirletmeyelim.
  • ozmn yeni bulduğum c paneli incelemesi demeseydin..ben bir hata yapmışım sen bile bile ne yapıyosun? neyse gereksiz şeylerle kirletmeyelim haklısın ;)
  • S panel Trükiye'de bulunmakta bugün aldığım monitör S paneldi.

• quote:

Orjinalden alıntı: woswos72

ozmn yeni bulduğum c paneli incelemesi demeseydin..ben bir hata yapmışım sen bile bile ne yapıyosun? neyse gereksiz şeylerle kirletmeyelim haklısın ;)

Yeni bulduğum yazmadım ki zaten hiçbiyere?

quote:

Orjinalden alıntı: endless

S panel Trükiye'de bulunmakta bugün aldığım monitör S paneldi.

o sticker bişey ifade etmiyor artık benim için. Servis menüsüne girip screenshot alabilir misin. Ama ordaki ibareyi de kaldırdı artık samsung bildiğim kadarıylar. Neyse o sticker gibi 226bw da samsung da bişey ifade etmiyor artık benim için zaten başka bir monitör aldım.

• neyse uzatmıyalım..
  • quote:

iyi de nerden aldın yazsaydın yoksa şakamı
  • quote:

Orjinalden alıntı: nofear72

quote:

iyi de nerden aldın yazsaydın yoksa şakamı

Pc Gold Kadıköy'den aldım. Pm'leride burdan cevaplamış olayım.

Bugün 20 tane geldi 1 si bende hepsi S panel bilginize ..

Fakat fiyat 369$ dan 399$ a çıktı panel farkından bu fiyat giriş fiyatı üstüne %7 koyun ..

• Etiket bir tuhaf kabarık kabarık hava yapmış birde tam yapıştıramamışlar...
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.