Şimdi Ara

Samsung 51E551

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
7
Favori
13.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar araniza yeni katildim tanisma konusu bulamadigim icin direk burdan baslama geregi duydum İzmir Karsiyaka da arac boya koruma pasta cila isleri ile meskulum
    Uzun zamandir bekledigim samsung 51e551 tv yi teknosadan satin aldim su an kapali kutu yeni elime ulasti,
    Conax modul uyumu olup olmadigini ogrenmek istiyorum?
    Sayet var ise hali hazirda evimde bulunan ST teledunya uyeligimin kartini takip kullanma imkanim olucak
    En kaliteli ve hizli kanal gecisi olan modul hangisidir?
    Teledunya servisi biz onermiyoruz cok sorun yasarsiniz yorumla
    rinda bu
    lunmakta
    ?
    Daha once forumdan ogrendigim sekilde kontraslarla ilgili olan programi cd ye cekip ayar icin hazirlamistim, fakat bunuda sizlerden ogrendigim kontras ve parlaklik ayarlarini 200 saat kadar %50 nin altinda kullanip rodaji tamamlamam gerekiyo sanirim,
    Bilgileriniz icin simdiden tesekkur ederim Herkeze iyi forumlar..

• hocam tesadufe bakarmisiniz

bende simdi teknosa sitesinde bu urunu inceliyordum

maalesef sorulariniz cevabi bende yok ama benim size sorularim var :)

daha dogrusu resim cekip koyma imkaniniz varmi acaba?

hatta ufak bir inceleme super olur...

normal resimlerini gormeyi cok istiyorum

birde kaca aldiginizi soylerseniz cok sevinirim (gozluk dahilmi?)
  • Kutuyu acmak icin servisi bekliyorum cunku herhangi bir problemde servis kutu acilmis ise kabul etmiyor sorumluluk kesinlikle almiyor benim magzada inceleme firsatim oldu zaten gecen yil 51d550 modelini cok incelemistim fakat bir turlu denk getirip alamamistim teknosa sitesinde 1900 fiyat var ve 100 tl hediye cekiyor fakat izmir egeoark avm deki teknosa muduru arkadasim internet alisverislerinde magzalara basvurma sanainiz yok direk servisle iletisime gecmek zorundasin dedi bende teknosa iletisim hattini arayip sordum ve dogruladilar yani internetten aldiginizda gidip herhangi bir magzadan yardim talebinde bulunma sansiniz yok tr de servisler ne kadar sorunlu oldugunu bildigim icin de 100 tl ceki hice sayip magzadan aldim ayrica siteden aldigibizda kapali kutu gelcegi ne malum butip olaylar ile surekli karsilasiliyor teknosa her ne kadar kurumsal gozukse de ben kac defa cok buyuk firmalarda toplanmis urunlerin mustrerilere gonderildigine bizzat sahit olmustum, onun icin kendim gidip orjinal oldugunu gorerek 1900 tl maximuma 8 taksit olarak aldim
    Bu fiyata 2 gozluk dahil
     Samsung 51E551

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KSK-BATU -- 13 Kasım 2012; 16:41:43 >

•  Samsung 51E551

Servislerin acik ambalajlarda sorumluluk kabul etmediklerinden dolayi henuz acmadim urunu
    Teknosa sitesinde 1900 ve 100 tl hediye ceki veriyo fakat egepark teknosanin muduru arkadasim siteden alisverislerde herhangibir urun gonderilebiliyor ve ordan slisveris yaptiginizda teknosa drgil diger servisler ile muhattap olmak zorundasin dedi tr de servislerin nekadar agir islerini yaptigini dusunerek 100 tl hediye cekini hice sayip 1900 maximuma 8 taksit arti 2 gozluk olarak aldim

• quote:

Orijinalden alıntı: KSK-BATU

Servislerin acik ambalajlarda sorumluluk kabul etmediklerinden dolayi henuz acmadim urunu
    Teknosa sitesinde 1900 ve 100 tl hediye ceki veriyo fakat egepark teknosanin muduru arkadasim siteden alisverislerde herhangibir urun gonderilebiliyor ve ordan slisveris yaptiginizda teknosa drgil diger servisler ile muhattap olmak zorundasin dedi tr de servislerin nekadar agir islerini yaptigini dusunerek 100 tl hediye cekini hice sayip 1900 maximuma 8 taksit arti 2 gozluk olarak aldim

hocam cok guzelmis ya, gule gule kullanin

kurulum oldugunda bir kac resim daha cekerseniz cok sevinirim (kusura bakmayin :)

goruslerinizi bekliyoruz..hatta inceleme yapip basligi 51E551 Incelem diye degistirebilirsiniz..sitedeki ilk ve tek incelemesi olur bu tvnin
  • Cok Tesekkur ederim arkadaslardan sorularima cevap beklemekteyim:)
  • Arkadaslar,
    Sayet var ise hali hazirda evimde bulunan ST teledunya uyeligimin kartini takip kullanma imkanim olucak
    En kaliteli
    ve hizli kanal gecisi olan modul hangisidir?

Teledunya servisi biz onermiyoruz cok sorun yasarsiniz yorumlarinda bulunmakta?

Daha once forumdan ogrendigim sekilde kontraslarla ilgili olan programi cd ye cekip ayar icin hazirlamistim, fakat bunuda sizlerden ogrendigim kontras ve parlaklik ayarlarini 200 saat kadar %50 nin altinda kullanip rodaji tamamlamam gerekiyo sanirim?
  • quote:

Arkadaslar,
    En kaliteli

Daha once forumdan ogrendigim sekilde kontraslarla ilgili olan programi cd ye cekip ayar icin hazirlamistim, fakat bunuda sizlerden ogrendigim kontras ve parlaklik ayarlarini 200 saat kadar %50 nin altinda kullanip rodaji tamamlamam gerekiyo sanirim?
    Son durum ne arkadaşlar? Kullanıcı yorumlarını 1 ay olmuş kimse yazmamış?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdminAS -- 11 Aralık 2012; 15:57:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdminAS

Son durum ne arkadaşlar? Kullanıcı yorumlarını 1 ay olmuş kimse yazmamış?

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar ürün KLİKSA'da 1700 TL
  • quote:

Orijinalden alıntı: velled74

Arkadaşlar ürün KLİKSA'da 1700 TL

Alıntıları Göster
    Yok mu alıp kullanan biri yorum yazsın bende biyetleniyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdminAS

Yok mu alıp kullanan biri yorum yazsın bende biyetleniyorum

Alıntıları Göster
    bugun servis evimde kurulumunu gerçekleştirdi. akşama gidip inceleyeceğim bakalım. evimde 2 tane led tv var ilk plazma deneyimim olacak. gerçi ilk 3D televizyonum cok detaylı ve doyurucu acıklamalar yapamayabilirim. kendi çapımda açıklamaya çalışırım tvyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: calimeros

bugun servis evimde kurulumunu gerçekleştirdi. akşama gidip inceleyeceğim bakalım. evimde 2 tane led tv var ilk plazma deneyimim olacak. gerçi ilk 3D televizyonum cok detaylı ve doyurucu acıklamalar yapamayabilirim. kendi çapımda açıklamaya çalışırım tvyi.

Evet hocam izlenimleriniz neler.
  • quote:

Arkadaslar,
    En kaliteli

http://www.samsung.com/tr/consumer/tv-audio-video/tv/plasma-tv/PS51E551D1WXTK-spec
    Burada hem kablolu yayına hemde yeni kurulacak karasal dijital yayına uyumlu olduğu yazıyor. Detaylarda ise DTV hazır diyor. TUNER bölümü. Şimdi şunları deneyebilirsiniz; Modülsüz yayın alıp almadığı Hakkında;

1. Evinizde kurulu teledünya var / Evet.
    2. SD kutunuzun arkasına Fconnektör ile kablolu girişi var / Evet.
    3. Siz bu girişi erkek anten jakı ile diğşitirip yada araya Fconnektör T bağlantısı yapıp. bir ucunu (erkek anten jakı ile) tv ye, diğer ucunu F konnektör ile SD box a. Giriyorsunuz.
    Eğer tv nizde, SDbox unuzdan (sd anten çıkıştan) analog yayın giriyorsa (yukarıdaki T yide yapmanıza gerekyok) bunları USB ye klonlayın analog kanallarınız kaybolmasın.
    4. Bu işlemlerden sonra Tv anten ayarlarından Ülkeyi Almanya yada diğerleri seçin, Yayın kablo seçin ve otoaramaya gelin. Dijital seçin ve tam arama yapın. Sonuçta dijital kanal listesi bulacak fakat Modül takılı olmadığı için göstermeyecektir. Buda sizin tv de kablolu modül desteği olduğunun göstergesidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

quote:

Arkadaslar,
    En kaliteli

http://www.samsung.com/tr/consumer/tv-audio-video/tv/plasma-tv/PS51E551D1WXTK-spec
    Burada hem kablolu yayına hemde yeni kurulacak karasal dijital yayına uyumlu olduğu yazıyor. Detaylarda ise DTV hazır diyor. TUNER bölümü. Şimdi şunları deneyebilirsiniz; Modülsüz yayın alıp almadığı Hakkında;

1. Evinizde kurulu teledünya var / Evet.
    2. SD kutunuzun arkasına Fconnektör ile kablolu girişi var / Evet.
    3. Siz bu girişi erkek anten jakı ile diğşitirip yada araya Fconnektör T bağlantısı yapıp. bir ucunu (erkek anten jakı ile) tv ye, diğer ucunu F konnektör ile SD box a. Giriyorsunuz.
    Eğer tv nizde, SDbox unuzdan (sd anten çıkıştan) analog yayın giriyorsa (yukarıdaki T yide yapmanıza gerekyok) bunları USB ye klonlayın analog kanallarınız kaybolmasın.
    4. Bu işlemlerden sonra Tv anten ayarlarından Ülkeyi Almanya yada diğerleri seçin, Yayın kablo seçin ve otoaramaya gelin. Dijital seçin ve tam arama yapın. Sonuçta dijital kanal listesi bulacak fakat Modül takılı olmadığı için göstermeyecektir. Buda sizin tv de kablolu modül desteği olduğunun göstergesidir.

Alıntıları Göster
    Tekrar merhaba arkadaslar,
    televizyonumu kurdurtup ilk iş olarak butun ekran ayarlarını %50 nin altına düşürüp rodaj süresinin geçmesini bekledim,
    conax modul alıp teledünya kartımı taktım hd kanalları ve diğer kanalları burdan tek kumanda ile izleyebiliyorum :)
    rodaj sürem doldu ve tv yi standart ayarlara getirdim, şimdi bir dvd yazdırıp ekran ayarlarını diğer konularda paylaştığınız program ile ayarlıycam,
    görüntü beni çok tatmin etti şuana kadar çok şükür hiçbir problem ile karşılaşmadım herkeze şiddetle tavsiye ederim!
    3d olarakta başarılı
    conax modül ile kanal geçişi herhangi bir uyduyla yada tele dünyanın kendi cihazıyla kıyaslarsak kat kat daha hızlı!
    yanlız içinde çıkan gözlükler bana biraz basit geldi(ama işlevsel olarak problem yok)
    ve internet baglantısını kablosuz zannediyordum arkadaki jak a kablo baglıyarak internet erişimi saglanıyor
    onu henüz denemeye fırsatım olmadı yakın zamanda ona da göz atıp bilgi veririm,
    televizyonumun birkaç fotosunu sizinle paylaşmak istedim

Samsung 51E551

Samsung 51E551

Samsung 51E551

Samsung 51E551

Samsung 51E551

gelelim yeni projeme:

1. adım
    apartman içindeki teledünya kutusundan tv ye kadar gelen kabloyu ''reçber kablo DSR115'' ile değiştiricem aradaki diğer odalara bolünmeyi sağlayan splitterleride yeniliycem kabloların üçlarındaki erkek fişleride tek kullanımlık yeni model fişler ile değiştiricem

2.adım
    modemimden internet kablosu çekip tv ye internet baglantısı sağlamak

3.adım
    daha önce bilgisayarım da kullanmış olduğum creative inspire 5200 modeli 5+1 i
    hayallerimdeki HarmanKardon anfili, Focal chorus hoparlörlü sistemi alana kadar
    geçici olarak tv ye bağlamak...

ilk aklıma kulaklık çıkışı geldi ama ses seviyesinin yetersiz kalacığı kesin bu yüzden optik ses çıkışından mı alınabilir??? yada başka nasıl olur bilemedim aşağıda hem ses sisteminin hem tv nin ses giriş ve çıkışlarının fotoları (ses sisteminin kablolarının 3.5mm jak)

Samsung 51E551

Samsung 51E551

aslında en buyuk problemim 5+1 arızalı önce buna çozum bulmam gerekiyor. pat pat ses ve cızırtı yapmakta bugun içini açtım ve bi kontrol ettim subwooferin içinde bulunan kartın arka kısmın da aşağıdaki resim de kırmızı daire içine aldığım 1transistor 2kondansator arızalı yanmış ve akmış durum da

Samsung 51E551

transistorun uzerin deki no:

H945
    P
    4H2

aynen bu şekilde yazıyor
    trdeki çoğu yeri aradım bulamadım :( yurtdışı creative forum da buna muadil olarak BC82L veya BC22L transistor kullanılabilir demişler ben onları da bulamadım

kondansatorler de
    470uF
    16V
    85C

VE
    100uF
    25V
    85C

yazıyor bunların muadilleri mevcut 10 ar tanesi 1tl gibi fiyatı varama transistoru bulamadıktan sonra hiçbir anlamı kalmıyor

birde bir yerde aynı kart 2. el olarak satılmakta ustunde butun parçalar orjinal mevcut arıza olmadığını idda ediyor 30 tl istiyor
    braz daha bulamadığım transistoru araştırsammı? direk 30 tl ye kartı alıp elimdekini yedek parça amaçlı saklasammı karar veremedim
    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KSK-BATU -- 25 Aralık 2012; 22:03:05 >

• quote:

Tekrar merhaba arkadaslar,
    televizyonumu kurdurtup ilk iş olarak butun ekran ayarlarını %50 nin altına düşürüp rodaj süresinin geçmesini bekledim,
    conax modul alıp teledünya kartımı taktım hd kanalları ve diğer kanalları burdan tek kumanda ile izleyebiliyorum :)
    rodaj sürem doldu ve tv yi standart ayarlara getirdim, şimdi bir dvd yazdırıp ekran ayarlarını diğer konularda paylaştığınız program ile ayarlıycam,
    görüntü beni çok tatmin etti şuana kadar çok şükür hiçbir problem ile karşılaşmadım herkeze şiddetle tavsiye ederim!
    3d olarakta başarılı
    conax modül ile kanal geçişi herhangi bir uyduyla yada tele dünyanın kendi cihazıyla kıyaslarsak kat kat daha hızlı!
    yanlız içinde çıkan gözlükler bana biraz basit geldi(ama işlevsel olarak problem yok)
    ve internet baglantısını kablosuz zannediyordum arkadaki jak a kablo baglıyarak internet erişimi saglanıyor
    onu henüz denemeye fırsatım olmadı yakın zamanda ona da göz atıp bilgi veririm,
    televizyonumun birkaç fotosunu sizinle paylaşmak istedim

Samsung 51E551

Samsung 51E551

Samsung 51E551

Samsung 51E551

Samsung 51E551

gelelim yeni projeme:

1. adım
    apartman içindeki teledünya kutusundan tv ye kadar gelen kabloyu ''reçber kablo DSR115'' ile değiştiricem aradaki diğer odalara bolünmeyi sağlayan splitterleride yeniliycem kabloların üçlarındaki erkek fişleride tek kullanımlık yeni model fişler ile değiştiricem

2.adım
    modemimden internet kablosu çekip tv ye internet baglantısı sağlamak

3.adım
    daha önce bilgisayarım da kullanmış olduğum creative inspire 5200 modeli 5+1 i
    hayallerimdeki HarmanKardon anfili, Focal chorus hoparlörlü sistemi alana kadar
    geçici olarak tv ye bağlamak...

ilk aklıma kulaklık çıkışı geldi ama ses seviyesinin yetersiz kalacığı kesin bu yüzden optik ses çıkışından mı alınabilir??? yada başka nasıl olur bilemedim aşağıda hem ses sisteminin hem tv nin ses giriş ve çıkışlarının fotoları (ses sisteminin kablolarının 3.5mm jak)

Samsung 51E551

Samsung 51E551

aslında en buyuk problemim 5+1 arızalı önce buna çozum bulmam gerekiyor. pat pat ses ve cızırtı yapmakta bugun içini açtım ve bi kontrol ettim subwooferin içinde bulunan kartın arka kısmın da aşağıdaki resim de kırmızı daire içine aldığım 1transistor 2kondansator arızalı yanmış ve akmış durum da

Samsung 51E551

transistorun uzerin deki no:

H945
    P
    4H2

aynen bu şekilde yazıyor
    trdeki çoğu yeri aradım bulamadım :( yurtdışı creative forum da buna muadil olarak BC82L veya BC22L transistor kullanılabilir demişler ben onları da bulamadım

kondansatorler de
    470uF
    16V
    85C

VE
    100uF
    25V
    85C

yazıyor bunların muadilleri mevcut 10 ar tanesi 1tl gibi fiyatı varama transistoru bulamadıktan sonra hiçbir anlamı kalmıyor

birde bir yerde aynı kart 2. el olarak satılmakta ustunde butun parçalar orjinal mevcut arıza olmadığını idda ediyor 30 tl istiyor
    braz daha bulamadığım transistoru araştırsammı? direk 30 tl ye kartı alıp elimdekini yedek parça amaçlı saklasammı karar veremedim
    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Alıntıları Göster
    H 945 çin malı bir transistördür, 2SC945 transistörünün kopyasıdır. P ise hFE2'sini belirtir. Siz de NEC yada başka üreticinin 2SC945-P transistörünü kullanabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: foreverbabu

H 945 çin malı bir transistördür, 2SC945 transistörünün kopyasıdır. P ise hFE2'sini belirtir. Siz de NEC yada başka üreticinin 2SC945-P transistörünü kullanabilirsiniz.

çok teşekkürler yardımlarınız için yanlız 2SC945-P BULAMADIM 2SC945 VE 2SC945A BULABİLDİM KUSURA BAKMAYIN BU KONUDA BİLGİM YOK AYNI İŞLEVİ GÖRÜRMÜ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KSK-BATU -- 26 Aralık 2012; 12:41:35 >
  • quote:

quote:

çok teşekkürler yardımlarınız için yanlız 2SC945-P BULAMADIM 2SC945 VE 2SC945A BULABİLDİM KUSURA BAKMAYIN BU KONUDA BİLGİM YOK AYNI İŞLEVİ GÖRÜRMÜ?

Alıntıları Göster
    Tv'nin görüntü kalitesinden fazlaca memnun kaldım. tv'yi mediamarkt'tan aldım yaza evleneceğim için açtırma taraftarı değildim fakat mediamarkt fatura kesiminden itibaren garantisi başlıyor kurulumu yaptırın bakın yoksa 6ay sonra kurulumda sıkıntı cıkarsa sorun yaşayabilirsiniz dediği için evde kurulumunu yaptırdım. ufak odamda dev gibi durdu ama görüntüde odaklanma yada göz yorulması gibi problem yaşamadım. 3D kalıtesi oldukça başarılı. 1 hafta kadar kullandım tv'yi ve kutusuna koymayı canım istemedi acıkcası ama genede kutusuna kaldırdım. gene 40" led tvye dönüş yaptım fakat bu seferde acayip ufak geldi ekranı :)
    almayı düşünenlere kesinlikle öneririm. fiyat ve kalite olarak cok başarılı bir ürün. film izlemeyi seviyorsanız siyah rengin doyumuna ulaşacaksınız. led tvde siyahı koyu gri görmekten bıkmıştım.
    ışık yansımasına gelince, evet yansıma var. benim tv tam camla karşılıklı duruyor. gündüz led tvyi bile görmekte zorlanıyordum bunda biraz daha fazla yansıma olduğundan gene görünmüyor. yani yorumlarda led alırsanız gündüz rahat izlersiniz plazmayı izleyemezsiniz diyorlar. gündüz led tvde izlenmiyor tam cama karşı duruyorsa. gündüz çalışan insanlar olduğumuz için siyahı siyah olarak izlemek istediğimden plazmayı tercih ettim ve gercekten doğru tercih yapmışım.
    tvnin sesinden biraz memnun kalmadım sesi açsanda doyurucu bir sese ulaşamıyorsun gibi geldi. burada ses sistemi şart gibi.
    alacak olanlara düşük paraya büyük ekranda başarılı görüntü almak istiyorlarsa kesinlikle öneririm..

• quote:

quote:

Tvnin kulaklık çıkışı diye küçümsemeyin, fazla bile gelebilir. Çünkü anfi girişi sinyali max ortalama 950mW olabiliyor. 1w bile değil. Sizin kulaklık çıkışınız Tv hoparlorlerini kestiği için en az 8w olabilir.
    Buda Tv sesi 20lerde iken anfinizin son sese gelmesi olası. Şimdikilerin sistemi farklı olabiliyor..
    Bizde kulaklık çıkışı arkada anfi uyduya bağlı.. tvyi oynatmak istemiyorum - birde bunların her işlemi dijital olduğu için kurcalamak istemiyorum. Bazen servise tv gelirdi - sesaçma simgesi kulaklık işaretli kalmış oluyor (sistem menüsünden düzeltiliyor). gibi..

• Evet ben de dün aldım henüz kargoda teknosa biraz yavaş hareket ediyor ben samsung seviyorum evdeki beyaz eşya da samsung ayrıca bu tv diğer rakiplerinden 2, 5 cm daha büyük ve pek kullanıcı yorumu yok hakkında ama kanaatim teknik verilere göre iyi bir tv ve yine 2 haftadır yaptığım araştırmaya göre lg den iyi panasonic le baş başa bir ürün kanaati doğdu içimde bakacaz hele bir gelsin ilk plazmam olacak burn in meselesi kafamı kurcalıyor inşallah sorun olmaz bazı arkadaşlar bir dvd den bahsediyor link eklerseniz denemek isterim ben de bu arada ben digiturk hd üyesiyim şimdi 2. Cihazına kurtulmak için modulmu almam lazım bu nasıl olacak bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim ve bu alınacak modül hız ve görüntü olarak digiturk cihazından dahami iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Urenhay

Evet ben de dün aldım henüz kargoda teknosa biraz yavaş hareket ediyor ben samsung seviyorum evdeki beyaz eşya da samsung ayrıca bu tv diğer rakiplerinden 2, 5 cm daha büyük ve pek kullanıcı yorumu yok hakkında ama kanaatim teknik verilere göre iyi bir tv ve yine 2 haftadır yaptığım araştırmaya göre lg den iyi panasonic le baş başa bir ürün kanaati doğdu içimde bakacaz hele bir gelsin ilk plazmam olacak burn in meselesi kafamı kurcalıyor inşallah sorun olmaz bazı arkadaşlar bir dvd den bahsediyor link eklerseniz denemek isterim ben de bu arada ben digiturk hd üyesiyim şimdi 2. Cihazına kurtulmak için modulmu almam lazım bu nasıl olacak bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim ve bu alınacak modül hız ve görüntü olarak digiturk cihazından dahami iyi olur
    Burnın için görüntü ayarlarını ilk etap satandart fakat contrast - ışık - başta olmak üzere kısıkta kullanmak gerekli-ymiş..
    Cont: 50 - 60 arası normalde 85 - 90 arası.
    Işık: 30 - 40 arası normalde samsung için max 48 - 50. max 50 yani ışığı 55 yapınca fazla geliyor 80 ı düşünemiyorum.

renk 40 - 45 arası normalde 50 samsung için max 55.
    bunlar temel ayarlar. Bu ayarları her giriş kanalı için yapıyorsunuz..

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.