Şimdi Ara

Samsung A50 vs A70 hangisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: AfyonumuFünyeylePatlattm Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evde kullanmak için wifi de iş cikisi film izlemek ve mobile legends oyunu oynamak için hangisini önerirsiniz ?

Iki cihazda 2 bin tl bantlarında hali hazırda A24 kullanıyor tablet niyetine alacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• @flyer_mig A70 daha iyi bir cihaz. Ekranı da daha büyük rahat rahat tabletmiş gibi kullanabilirsiniz. Oyun içinde mobile legends buna da gücü çok rahat yeter. A50 de ki işlemci biraz ısınır, performansı da pek iyi değil ekran ıda zaten biraz daha ufak. O yüzden a70 daha mantıklı olur.

• OrcunFix kullanıcısına yanıt

Sarj hoparlör vb sorunlarından bahsedilmiş epeyde kronik sorunlu diye. Bütün üretimler için mi gecerli mi ?

şuanki ekonomide bu fiyatı hakedecek bir telefon değil, kronik hataları var. Ahize - hoparlör - mikrofon - şarj soketi çok sık ve hemen bozulan parçaları. Babam yıllardır kullanıyor, kullanım şekli gayet normal, haftada bir rüm telefonları temizlerim boşluklara sıkışan tozları özenle alırım. Buna ramen kendi kendine ilk başta bahsettiğim sıkıntılar oldu.

M21 buldum 1900 tl ye sahibinden get acarsa alacagim 200 tl komisyon kesiyor denizlide mi ne adam yorumlar olumlu. A71 de guzel cihaz ama pahali.

• flyer_mig kullanıcısına yanıt

A70 neredeyse tamı tamına 6 yıl önce çıkmış cihaz. Haliyle tabi ki artık pili kötü olacak, şarj sıkıntısı olacak vs. neredeyse bunlar bütün a serisi için geçerli yani a50'den a53 e kadar. A70 den a73 e kadar vs. bunlarda şöyle bir sıkıntı var. Anakarttan şarj borduna giden flex kablosu arka kapağın hemen altından pilin üstünden geçiyor. şimdi arka kapaklar hepsinin plastik, birde yani kimi adam var telefonu kıç cebinde taşıyor vs. otur kalk otur kalk telefon esniyor. O aradaki flex kablosu da esniyor geriliyor. E haliyle zamanla şarj almamaya başlıyor ama ya soket ya da işte flexten gidiyor. Dahada ilginci mesela normal kullanıyorsun diyelim. E pil zamanla aşınmadan kaynaklı şişiyor hacmi de artıyor bu flex gene üstündeyken onu geriyor. Gene şarj almama veya alsa bile şarj etmeme sorunları oluyor. Ama dediğim gibi en nihayetinde 6 yıllık telefondan söz ediyoruz. M21 daha yeni daha mantıklı da olabilir ona da bakabilirsiniz.

Anladim hocam cok tesekkur ederim A70 de epey.com sitesinde bayagi sikayet okudum. M21 6000 mah pili daha saglam ve fazla olmemistir. 2500 TL ye buldum su piyasa ve ekonomide sanirsam fiyati normal. Eski telefonum A20 idi 720p ekranli 4000 mah bataryali android 9 yuklu halen 8 saat ekran suresi veriyor ilk aldigimda 12 saati goruyordu.

Dediginiz gibi millet coluk cocuk hor kullaniyorlar. Xioamilerde de kronik anakart sıkıntıları çokca var.

Samsungta amoled ekranı kırmadığınız müddetçe anakart çok nadir bozuluyor. Pili şarj soketi kamerası herşeyi ölebilir bozulabilir ama mutlaka yedek parçası var. Ekranda var ama çok pahallı o konu sıkıntı o yüzden ekranı ve anakartı sağlam olduktan sonra hiç korkmayın. Kaliteli düzgün pil de bulunabilir işte şarj soketi de bulunur arka kapakta rahatça bulunur vs.

Ama çin cihazıysa geçmiş olsun. Bana birtane tamire poco k bilmemne modeli geldi bu cihazın çindeki ismi başka globaldeki başka, globaldeki ismine göre yedek parça bakıyoruz toptancılarım var sorguluyorum ben mesela yani o kadar kötü ki seçenek yok. Elimde şu bu var diyor ama kalitesi b yada c diyor. Bu demektir ki çöp, işte şarj boardı mesela orjinalden farklı geliyor takıyorsunuz cihazı evet şarj ediyor ama şebeke çok az çekiyor çünkü orjinalde üstünde birsürü eleman direnç şu bu varken bunda yok. Çıkma bakıyorsunuz çıkma alıyorsunuz o da sorunlu çıkıyor vs. Hele anakartta sorun varsa zaten yandınız, tamiri ettirtmek sorun onu yapacak adamı bulmakta sorun. Ben artık uğraşmıyorum mesela gelirse diyorum ki bir kardeşimiz var o yapıyor ama garanti veremiyorum. Çünkü oyuncu telefonu adam diyor ki oyun oynanırsa ben garanti vermem, haklı yani çünkü işlemci değişiyor reball oluyor vs. kimse vermiyor garantisini. Verse bile 3 ay 6 ay max onda da zorla veriyor. Diğer sıkıntılarda mesela çin cihazlarının genelinde anakart yapısı çok adi ucuz malzeme kolayca bozuluyor, yeniden tamire de pek dayanamıyorlar. Kullanılan lehim kalitesi bile bir samsungtaki gibi işte çin cihazı olsa bile oppodaki huaweideki gibi değil. Ha bunlarda çin cihazı ama öyle poco gibi değiller.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Parmak izi sensörü çalışmıyor

Birde video izlerken ses kısık çıkıyor harici bir problemi yok bütün özellikleri çalışıyor A70 samsung

Söyle bir cihaz buldum Ankara içi siz teknik işlerden anlıyorsunuz 2 bin lira fiyat çekmiş. 1500 tl ye alınır mı ? Dedigim gibi evde ufak oyun tablet olarak kullanacagim ekran orjinal heralde degismemis

M21 ci 3000 tl den inmedi fiyati Samsung A50 vs A70 hangisi ? 

Bu a70'in sıkıntısı düzgün şarj boardı bulamamışlar yada soketi dğeiştirmek için aşırı ısıtmışlar bozmuşlar. Hoparlör ve parmak izi sensörü de bu borda bağlı çünkü belli ki onda bir işlem yapılmış bozulmuş. 1500 e iniyorsa ama al yani o paraya da güzel işini görür baya, çünkü 1500 liraya zaten ne alabilrisin ki ? tablet desen çer çöp tabletler dolu bu telefondan bile çok daha kötü donanımları var.

www.tahtakaleyedekparca.com
    Samsung Galaxy A70 SM-A705 Şarj Soketi Bordu Mikrofonlu
    https://www.tahtakaleyedekparca.com/urun/samsung-galaxy-a70-sm-a705-sarj-soketi-bordu-mikrofonlu

Yani bu parça mi sorunlu ? Degistigi zaman sıkıntılar gider en kotü ihtimal sarj almazsa board komple bozulursa. Yan sanayi parçada iş görür mu ? Flexi hasarli galiba ondan az ses veriyor dis hoparlöre.

Aynen bu ama biraz daha kalitelisine bakmak lazım. Dış hoparlör de buna bağlı bu arada 2 tane pin var ona oturuyor direkt. ortada ufak soket var flex kablosu parmak izinin de ona oturuyor ama işte açıp bakmak lazım. Belki kasap tamirci açarken parmak izi sensörünün flexini yırttı bozdu ? hoparlörü patlak yada sorunlu vs. ama şeyi dene kulaklık takıp oradan sesi aç bakalım ses nasıl ? ses hala kısıksa o zaman cihazın anakartında da bir problem vardır aklında olsun.

• Ne iş yapıyorsun Tümay:)

Telefon gorusmelerinde ses normal geliyor yazmis anakartta sorun yok muhtemelen birde a50 buldum islemci falan ayni ozellikleri sorunsuz 2 bin tl dedi.

Benim a24 te ekran suresi olarak 4-5 saat civarı alıyorum. Eski A20 de 12 saatten yillarla 7-8 saate dustu babama verdim halen kullaniyor bataryasi yipranmasina ragmen. Normal mi bu süreler ? Mediatek g99 islemci verimli calismayip cok mu şarj yiyor anlamadim. A24 ekrani full hd + ekran buyuk ve islemci hizli diye mi cok sarj yiyor çözemedim. 1.5 gün full sarjla kullaniyom ama ekran acikma kalmadi süresi asagidaki gibi Samsung A50 vs A70 hangisi ? 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 25 Ocak 2025; 9:26:11 >

• asus1981 kullanıcısına yanıt

Iyilik asus seni sormalı çıkaramadım ? Ozel sektörde ssk li olarak calismaya devam gunluk gidis gelis 50 km yol tepiyorum halen ne memur olduk ne de zengin Samsung A50 vs A70 hangisi ? 

A50 fena telefon değil ama tabi ısınıyor. ben o telefonu 1 seneye yakın kullandım ki çıktığı dönemde böyleydi şuan düşünemiyorum bile. Hayvan gibi pili içiyordu ve ısınıyordu. Ha ekranı hoştu onu inkar edemem. Pil değişik ya yani herşey etkileyebilir. Hattın az çekmesi işte arkaplanda çalışan servisler çok farkediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrcunFix -- 25 Ocak 2025; 12:26:24 >

Valla hurda telefon dolu piyasa hocam dediginiz gibi A70 snapdragon islemci o mantikli duruyor. Birde vivo y22s bakiyorum temiz bulursam 3k ya o da olur. 2.el fiyatlari sıfır fiyatlarindan pahali bit pazarina nur yagmis millet 2-3 bine sifir aldigi cihazlara 2.ele 4-5 bin fiyat yazmislar  

Bende a20 vardi samsung exynos islemcili o da isiniyordu ama kilifla kullandigimdan mi farketmedim ya da rahatsiz etmiyor bilmiyorum. Siz A50 yi kilifsiz mi kullaniyordunuz ?

Realme 5i 2 bine bulunuyor onlar nasıldır ?

Yeni telefonlarinda bataryalari az gidiyor heralde A24 te 4 saat civari ekran suresi aliyorum %25 parlaklik dark tema normal gundelik kullanimda eski A20 im de 7-8 saat halen veriyor sifir aldigimda 12 saat goruyordum. A20 720p ekran ve exynos islemcili.

Bence medya tüketim odaklı tablet gibi takılacaksan 6.7 inç ondan sonra amoled ekranlı herhangi bir cihaz işini görür. Veya 2. elden tablette bakabilirsin. Ben hem kılıflı hem de kılıfsız kullandım a50'i ama kılıf zaten ısınmayı hissettirmiyordu ama ekrana dokunuyordum üst bölgeler alev alıyor gibiydi. Eskisinin exynos cihazları olsa galaxy note 2 3 4 falan eyvallah onlar iyiydi. Ama alt orta seviye exynos işlemciler malesef sorun.

Bugun vatancomputer da vivo y serilerine baktimda kasa ve ekran kalitesi cok dandik geldi ips panelliler 7-9 bin arasi fiyatlariydi. Sonra adam oppo A3 ile oppo A60 gosterdi amoled panelli bayagi fark var. Ips de ekrani kisinca hic gorulmuyor full parlaklikta kullanmak lazim.

Dediginiz gibi amoled bakmak lazim A70 , realme c9 pro,M21 vb... ips ekranlari listeden cikardim sagolun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.