aynı monitör gelecek dedim fakat farklı monitör yolladılar. keşke aynısını yollasaydılar , ekranın ortasında 4 adet ölü piksel var diğer taraflara bile bakmadım :) @falkan12 hocam sen monitörü nereden aldın , bende senin aldığın yerden alayım. |
Samsung C27HG70 (LC27HG70QQMXUF) [ANA KONU] | 27', 2K, 144Hz, 1ms, HDR600 (77. sayfa)
-
-
geçmiş olsun. ben amazon türkiyeden aldım
-
quote:
Orijinalden alıntı: falkan12geçmiş olsun. ben amazon türkiyeden aldım
şansıma bu monitörden hiç yüzüm gülmedi :) neden 3000 tl ye satıldığı belli
çoğu monitör sıkıntılı , seni kıskanmamak elde değil sana nasıl kusursuz monitör geldi
-
quote:
Orijinalden alıntı: mert05
Wallpaper engine kullanan var mı bu monitörde arkaplanda hareketli görüntü olunca Windows da gezerken ekranda titreme oluyor. Sebebi ne olabilir acaba.Probelemin çözümünü buldum belki işine yarayan olabilir
Ati radeon ekran kartlarında olan bir problem galiba
ekran kartının çalışma frekansını farklı durumlara göre ayarlamasından kaynaklanıyor.
tüm frekansları maksimum konuma getirince sorun çözüldü. tabi bir miktar güç tüketimini artıracağını düşünüyorum.
-
Bu da kusursuz değil ki, sadece ölü piksel yok, biraz daha sızma az gibi, ve çektiğim fotoğraflarda pozlama yüzünden daha az belli oluyor. filmlerde oyunlarda hala gözüme çarpıyor ve çok rahatsız edici. Bu konuda en azından bu model için kusursuz monitör olmadığını düşünüyorum ve iade etmeyi düşünüyorum emin değilim. İade edersem ne yapacağımı da bilmiyorum 1080p devam herhalde :) dediğin gibi bu fiyata bu kadar oluyor hem de VA panelin de bir sınırı var. Bu arada benim denediğim iki monitörde de parlaklığı 50ye kadar arttırırken farkedilir biçimde artıyor ama 50den sonra çok çok az artıyor. Herkeste böyle mi?
-
Merhaba arkadaşlar.
Bu monitör için görüntü kalitesi için mükemmel, harika diye yorum yapan arkadaşlar hangi çözünürlükte bu monitörü kullanıyorlar acaba.ben mevcut laptop’ımda en yüksek çözünürlük olarak 1920x1080 kullanabiliyorum. Daha yüksek çözünürlüğü deneyimleyecek bir laptop ya da bir ekran kartına da sahip değilim. Bu çözünürlükte kullanan arkadaşlar var mı ve hangi ayarlar ile en iyi görüntüyü elde ediyorlar.
Bir de şu ışık sızması olayında ben siyah ekranda değil de, gri tonlarda daha çok görüyorum ekranın sağ ve sol yanında. Şöyle şu işi bilen anlayan biri çok basit bir şekilde bu testin nasıl yapılacağını yapıldıktan sonra iade süreci gerektirecek veriler ne olmalıdır açıklarsa çok memnun olurum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: falkan12Bu da kusursuz değil ki, sadece ölü piksel yok, biraz daha sızma az gibi, ve çektiğim fotoğraflarda pozlama yüzünden daha az belli oluyor. filmlerde oyunlarda hala gözüme çarpıyor ve çok rahatsız edici. Bu konuda en azından bu model için kusursuz monitör olmadığını düşünüyorum ve iade etmeyi düşünüyorum emin değilim. İade edersem ne yapacağımı da bilmiyorum 1080p devam herhalde :) dediğin gibi bu fiyata bu kadar oluyor hem de VA panelin de bir sınırı var. Bu arada benim denediğim iki monitörde de parlaklığı 50ye kadar arttırırken farkedilir biçimde artıyor ama 50den sonra çok çok az artıyor. Herkeste böyle mi?
yazdığım mesajı silmişler , eleştirileri siliyorlar site belli ki ekmek yiyor bu işten. tekrar eleştiriyorum , bakalım ne olacak. Türkiye ye sürdükleri tüm chg70 monitörler ya ölü pikselli yada yoğun ışık sızmaları var. 2-3 yıl öncede 2500-3500 arasına satılırdı , şimdide aynı fiyata satılıyor. bizi 3. dünya ülkesi olarak gördüklerinden ellerinde kalmış çöpleri buradaki insanlara kasmaya çalışıyorlar. bu monitörü almayın , aldırmayın. şimdi renklerine kananlar sorunları farketmeyecek , 2 ay sonra film - oyun oynarken ekrandaki berbatlıkları görünce iade de edemeyecekler. bir kaç tane samsung fanı var onların lafına kanmayın , 5 tane monitör aldım 5 tanesinde de ya ışık sızması çıktı yada ölü piksel.
-
bozuk ürünleri piyasaya sürülen monitörü alacağınıza gidin 1000 - 2000 bin fazla verin sorunsuz monitör alın. bir monitör 5-10 yıl arasında kullanılıyor , bu çöpe para vermeyin 3000 liranıza yazık. LG 27GL850-B 4000 - 5000 aralığında satılıyor 1000 lira daha fazla ver yıllarca başın ağrımasın.
-
Nereye yazdığınız eleştiriler silinmiş?
-
"tüm" tabiri doğru değil bence. ben dahil memnun olan insanlar var aldıkları monitörden.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Omara"tüm" tabiri doğru değil bence. ben dahil memnun olan insanlar var aldıkları monitörden.
5 monitörün 5 i de sorunlu çıktı , film izlerken veya oyunda karanlık sahnede sağdan - soldan - aşağıdan - yukarıdan ekrana fener tutulmasından hoşlanan birisi için gayet hoş bir monitör. Gigabyte G32QC veya MSI 31.5" Optix MAG322CQR almayı düşünüyorum. karar verme aşamasındayım büyük bir ihtimalle MSI 31.5" Optix MAG322CQR alacağım.
-
1080p çıkış alıyorsanız 4k monitor de olsa size güzel gözükmeyecektir. fhd bi monitör almanız sizin için yeterli olacaktır
-
Aslında biraz ileriye yatırım olarak aldım bu monitörü. Dediğiniz gibi 1080p çıkış ile eskiden kullanmış olduğum Samsung Syncmaster B2230 ile kıyaslayınca öyle aman aman bir fark göremedim. hatta eski monitörümün görüntüsü daha güzel geliyor şimdi. :) galiba 'önce iyi bir sistem sonra monitör' yerine biraz tersten işe girmiş oldum. sadece hevesle alınmış bir monitörü en üst seviyede deneyimleyebilmek isterdim. ya emanet bir pc bulabilirsem onun ile deniycem ya da doların düşmesini bekliycem maalesef. :((
-
Hocam herkesi memnun edemezsiniz. Her üründe olduğu gibi bu üründen de memnun olan var olmayan var. Ben 48 yaşındayım bu güne kadar hiçbir üründe herkesin memnun olduğu bir ürün görmedim. Buna dünya üzerinde satılan her şey dahil... Neyse senin soruna gelecek olursak bu monitör senin ihtiyaçların için fazla gibi geldi. full HD ( 1920X1080 ) için daha uygun fiyatlı monitörler var bence onlara yönelmelisin. Bu monitör 2K (2560X1440 ) bir monitör. Bu yüzden Full HD olan çok daha uygun fiyatlı monitörler var.
-
Viewsonic vx2758-2kp-mhdyi ışık sızmasından geri gönderdim titreşim de çoktu daha pahalısı iyidir diye Asus VG27AQ aldım 2 tane ikisi de sorunlu çıktı ya kullanılmış ya da problemli konusu ayrıca var bölümde zaten. LG almak istedim ama onda da ışık sızması mevcut ve siyah gösterimi kötü diyerek en son bu monitörü aldım. İki haftalık tecrübemle söyleyeyim her anlamda bu ürün premium hissettiriyor. Ayak kısmı büyük masamda yer var sorun olmadı bana ama bir sıkıntı. Köşelerden ışık sızması mevcut aşırı değil Asuslar hayal kırıklığıydı benim için. Ben bu üründen yukarıdakileri de kullanmış biri olarak çok memnun olanlardanım. MacBook Xbox için kullanıyorum sorun yaşamadım 2700 lü fiyata çok iyi bir ürün bence. Diğerleriyle sorun yaşamadığınızdan onlar daha iyidir algısı oluşuyor tecrübe edince o kadar para etmeyeceğini görüyorsunuz -
hdr film izlerken karanlık sahnede ekran parlaklığı agresif bir şekilde azalıyor. Altyazı çıkınca parlaklık artabiliyor, onu altyazıyı grileştirerek bir miktar çözdüm ama garip olan sanki ilk başlarda bu kadar agresif bir şekilde azalıp artmıyordu parlaklık. Sizlerin deneyimi nasıl bu konuda?
Ek olarak karanlıkta oturduğum için hdr dahil olmak üzere az parlaklık kullanıyorum, mesela hdr aktifken 25 falan yapıyorum ve oyunlar ve test videoları yeterince yüksek parlaklığa sahipken filmlerde aynı etkiyi almak için daha fazla parlaklık açmam gerektiği için sızma daha da görünür hale geliyor. buna bir çözüm bulan oldu mu? mpc-hc+madvr, potplayer+madvr, passthrough hdr to display vs denedim sonuç hep aynı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falkan12 -- 10 Aralık 2020; 21:22:54 > -
Bu dediğiniz monitörlere göre ışık sızması daha iyiyse karanlıkta çekilmiş fotoğraf atmanız mümkün mü karşılaştırma yaparız?
-
Arkadaşlar merhaba ben de bu gün satın aldım söz konusu monitörü
Çağ atladım resmen diyebilirim :)
Ancak ayarlarında anlamadıgım kısımlar var, freesycn açınca birşeyler değişiyor hdr açınca başka birşeyler
Siz ideal ayarlarınızı nasıl yaptınız acaba?
Rekabetçi online oyunlar için freesycn devre dışı hdr devre dışı
Story oyunlar için freesycn hdr açık
Film izlemek için freesycn kapalı hdr açık şekilde ayarlamayı düşünüyorum
Bir de yanıt süresi ayarı var, bu yüksek mi olmalı düşük mü onu da çözemedim
-
Herkese selam, monitörden 10 bit görüntü alabilmek için ne yapmalıyım?
Birkaç şey denedim ama çözüm bulamadım. AMD ekran kartı kullanıyorum
Pauge Displayport ile bağlı ama ne yaptıysam 10 bit görüntü alamadım.
-
şu alttaki color depth kısmından?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falkan12 -- 11 Aralık 2020; 21:54:3 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X