Sizin monitörde ki şuan kullandığınız firmware sürümü nedir? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mitra -- 1 Haziran 2021; 16:11:37 > |
Samsung C27HG70 (LC27HG70QQMXUF) [ANA KONU] | 27', 2K, 144Hz, 1ms, HDR600 (91. sayfa)
-
-
Arkadaşlar bu monitoru son sürümüne güncelledim.Factory reset yaptım.
Standart internet gezme / iş
Movie
Konsol gaming
PC oyun
kapsamlarında ayarlarında şunu yaparsan bunda etkisi daha iyi olur diyebilecek arkadaşalr var mıdır? tüm ayarlarınızı paylaşmanızı istemem çok fazla ama en azından tecrübelerinizle spesifik düzeltmeler yapabilirsem daha iyi olabilir gibi geldi.
-
Monitörü açarken böyle bi sorun yaşıyorum 2-3 dk. sürüyor ilerde bir sıkıntı yaratırmı?
-
dün nihayet işten güçten biraz olsun nefes alabilip her gün monitörü ilk açışta yaşanan dikey çizgiler ve 2-3 saatlik yoğun kullanım ardından renklerin soluklaşmaya başlaması sorunları nedeniyle fırsat bulup ürünü Büyükçekmece (Beykent) Samsung yetkili servisine teslim ettim. şu tüm dünyada bilinen üretim kaynaklı sorunu sanki ilk defa duyuyormuş tadındaki halleri beni ziyadesiyle tilt etti ama dur bakalım.
bir de yetkili serviste ürünün adaptörünün olmayışı ayrı bir mizah konusu, yoğun sabah trafiğinde 15 dakika eve kadar git gel yaptım tekrar onu alıp monitörü tekrar götürmek için, o olmadan teslim alamıyorlarmış.
neyse, umarım işi yokuşa sürmezler de hakem heyetlik ya da daha fenası mahkemelik olmayız. (içimden bir ses olacağız diyor ve şimdiden ikinci ihtimal için müdafim ile dosya hazırlığı yapması için ön görüşme yaptım)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnicornKnight -- 1 Temmuz 2021; 17:21:36 >
-
Renkler hafif sarardı gibi geldi bana emin de değilim, var mı böyle bir kronik sıkıntı ya?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
benim 6 aylık monitörümde de ekranda titremeler başladı oyun oynarken. inşallah amazondan almanın faydasını görürüz iade ederken.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
monitörü dün teslim aldım, panel değil fakat board değişmiş ve şu anda bir sorun mevcut değil. (henüz) hem birkaç saat ya da bir gün aranın ardından açılığında 30 saniye ile 1 dakika arası süren tepeden aşağıya oluşan şerit problemi hem de 3-4 saatlik kullanım ardından renklerin solması sorunu ortadan kalkmış durumda.
garanti ağustos ayının sonuna doğru bitecek, umuyorum bir şey olacaksa da bu süre zarfında vuku bulur da garanti bitmeden hallettiririm, zira her ne kadar sorun hallolmuş olsa bile diken üzerindeyim.
bu arada belirtmeden geçemeyeceğim: bu bir haftayı aşkın yoklukta daha küçük ebatlı ve düşük çözünürlüklü, 60-75Hz, ayrıca native 8bit ips panel ve Fake HDR'lı (HDR 400), bölgesel arka aydınlatması olmayan 21:9 bir monitör kullanmak zorunda kaldım, monitörümün kıymetini bir defa daha anladım bu süreçte. işin kötü tarafı ciddi ciddi yerine satın alınabilecek eşdeğer bir ürün hala yok! Odyssey G7 alt eşiği 48Hz yerine 60Hz'den başlayan tazeleme oranı yüzünden (her ne kadar VRR telafi ediyor dense de bu single player oyunlarda iş görür, VRR multiplayer oyunlar için kesinlikle gerçek görüntüyü ve dolayısı ile oyundaki başarıyı sakatlayan bir şey) ve halen aşırı abartı raddede yüksek olan fiyatı nedeniyle ikamesi değil.
2K monitörlerde VESA Display HDR 600'ü ve bölgesel arka aydınlatmayı zaten neredeyse Samsung'un bu iki ürünü dışında başka hiçbir üründe göremiyoruz, alayı sertifikasız 400 kandilalık fake HDR ve sabit aydınlatma ile geliyorlar. yahu renklerin vivid tonlarını abartıp "al sana HDR" diye ayakta adam üten monitör bile gördü bu gözler of ki ne of! kayda değer ürünlerin tamamı 4K panelli ürünler (Display HDR 1000 ve hatta Dolby Vision bile var aralarında!), ancak onlar için de minimum RTX 3070 ve daha iyi bir kart edinmek lazım -ki şu ekonomik koşullar ve tüm dünyada halen uçuşta olan GPU fiyatları nedeniyle imkansıza yakın- ve tek başlarına dahi fiyatları uçuk onların da.
velhasılkelam atlaslara ibrişimlere sarıp sarmalayasım geliyor bu güzelliği, umarım daha uzun yıllar hiçbir sorun yaşatmaksızın görevini layığı ile yerine getirir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnicornKnight -- 8 Temmuz 2021; 16:36:29 >
-
Bu arada renklerin sararmış gibi olması Response Engine'i Standard'a alınca geçti. Aklınızda olsun, Faster ve Fastest yapınca renklerde sararma oluyor.
Merhaba bende de bu monitör var.
Sanırım yüksek hz'den faydalanmak için hdmi 2 ye takmak gerekiyor. Fakat hdmi 2 ye takıp hz yüksek tuttuğum zaman arada görüntüde atlamalar saniyelik karlanma olup düzelmeler oluyor.
Freesync açınca azalıyor, fakat tamamen düzelmiyor.
Sorun nedendir acaba?
-
HDMI ile yüksek hz arasında direkt bir alaka yok.Ben DP 1.4 kablo kullanıyorum ve 144hz alıyorum.
Burada diyordum kronik sorunu var diye. Yurtdışında herkeste dik çizgiler oluşmuş. Neyse ki bizde 2 yıl garanti var diye aldırış etmedim ama hemen dolduktan sonra da çıkabilir. Çıkarsa samsung’un yanına yaklaşmam bi daha. 1-2k daha fazla veririm kafam rahat eder. Hdr olmasa da olur. Zaten bundskinin bir işe yaradığı yok.
Böyle bir ürünü min 4-5 sene rahat kullanmak için alıyoruz çünkü, gereksiz servislerle uğraşmak için değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denoboicreamer -- 15 Temmuz 2021; 15:22:19 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
garantiden bitmeden problem cikan monitorun paneli komple degisti fakat yaklasik 1 yil sonra ayni problem tekrar etti bu sefer garanti sureside dolmustu.muhtemelen samsungun garantiye gelen monitorlere taktigi yeni panellerde sorunlu.
Ya ben burada almadan önce de konuştum. Böyle sorunları var diye. Bikaç kişi garantiden bahsetti vs. Yurtdışında da genelde 1.5 yıldan sonra çıkıyormuş problem. Şimdi de öyle olmuş konudakilere. Ama ben az kullanıyorum. 2.5’da çıkabilir. Dediğiniz gibi zaten sorunlu takıyorlardır zaten.
Uzak durmak lazım beleşçi samsungdan. Asus, lg boşuna biraz daha yüksek değil fiyatları. Güzel bir monitör bulsam satıp kurtulmam lazım.
Edit: lg’nin bi modelini buldum aldım lg27gl83a-b diye geçiyor. Ips. Bi bakacağım bizimkinden çok daha iyi olduğunu sanmıyorum ama benzerse satacagım samsung’u. Nerdeyse aynı fiyattalar.
Edit2: Baya bi sevdim LG'yi. Ancak bizim VA dan sonra baya bir kontrast kotu geldi, kesinlikle CHG oyunda cok daha iyi, renkler canli ve doygundu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denoboicreamer -- 26 Temmuz 2021; 10:16:5 >
Arkadaşlar merhaba elime bir vesa standı geçti onu kullanmak istiyorum fakat monitörün şöyle bir aparatı var benim kutuda yok nasıl temin edebilirim samsungu aradım servisleri arattırdı bana onlarda yok elimizde dedi
-
Bu sorun bende de oldu dün. Alalı tam 1 sene olmuştu monitörü. Bugün servise teslim ettim, çok büyük ihtimal sorunu yenisini vererek çözecekler. Ben her ihtimale karşı yenisi geldikten sonra orada denettireceğim monitörü çünkü geçen sene ölü pikselden kaynaklı değişim yapılmıştı ve verilen monitörde de ölü piksel çıkmıştı. Şayet yine ölü piksel çıkarsa para iadesi istemeyi düşünüyorum.
CHG70 gibi güzel monitör bulur muyum orası da ayrı bir soru işareti. Bugün MediaMarkt'ta diğer monitörlere baktım ama IPS monitörler eskiden favorimken, 1 senelik VA tecrübesi tamamen düşüncelerimi değiştirdi neredeyse Daha az sorunlu bir modele ya da markaya geçerim para iadesi olursa diye düşünüyorum.
-
Benim monitörde de aynısı oluyordu. Bugün kendisini servise verdim çünkü hiç düzelmiyordu görüntü artık
-
Bir sey soyleyeyim mi bence ips‘e rahatlikla gecin. ben lg‘ye alistim ve hayatta geri donmem chg‘ye. Hdr actigim zaman neredeyse chg‘den farki yok, renkler daha guzel ve cok daha keskin ve dogal. ayrica gozumu hic de yormuyor gozluk dahi takmadim bas agrilarim yok oldu. Simdi bir de msi almistim quantum dot nano ips. Onu bi deneyecegim ama buyuk ihtimalle tutarim lg‘yi.
Hayatta samsung‘dan da bir sey almam bu saatten sonra. Ozellikle su sorunlu ekrani bu kadar kisiye satip geri toplamadiklari ya da ekstra garanti vermedikleri icin.
Şayet para iadesi yapılırsa LG monitöre bakıcam hocam. Olur da değişim gelirse ölü piksel çıkması durumunda para iadesi isteyeceğim. Oradan LG'ye geçeriz artık
-
Ekran kartı değiştirdikten mi sonra oldu yoksa denk mi geldi bilmiyorum nadiren de olsa aşağıdaki şekilde anlık çizgi çıkıp kayboluyor. Ekan kaydında çıkmadığı için video çekip görüntüyü aldım. Hiç böyle birşey yaşadınız mı ?
-
sonuç bellimi hocam? birde servis kendimi gelip aldı nasıl oldu.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X