Şimdi Ara

SAMSUNG ÇİFT SİMLİ TELEFON İŞİNE EL ATTI. İŞTE YENİ D880 (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.717
Cevap
2
Favori
207.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşım telefonun eksilerini yazarsan seviniriz.Telefonu almayı düşünenler sadece olumlu değil tüm özelliklerini bilerek almalı.Ben de almayı düşünüyorum fakat problemi varmı telefonun.Yazarsanız ona gore değerlendirelim
  • o zaman yazalım , 10 küsür günlük bir kullanım ve zorlama sonucunda

-Yapısında kalitesizlik var idare etmek gerek derim
    -Solda ki Simcard değişim tuşu oldukça küçük , işin komik yani telefonun en buyuk özelliği ama gerçekten küçük.
    -D900 ile menusu aynı bile değil , bunun sebebini bilmiyorum belki model farkı olsun istemiştir samsung olabilir. Karşılaştırmada (menusel olarak) daha kısır ve zor bir menuye sahip. Ha bu noktada ayarlar öncelikli tabii ki. Mesela arkadaşın sesle ilgili sordugu soru.Aslında basit ama Nokia için basit , samsung için zor. Alışmak kurcalamak gerekirse bir iki kere antreman yapmak gerek. Ben bu adamların yerinde olsaydım menulere de fazla değişiklik yapmaya gerek duymazdım.
    -Şarj cihazı , son dönemdeki samsunglarla aynı değil. biraz kalın. Bu durumda uymuyor. Doğal olarak da ya yedek pil ya da şarj cihazı taşımak gerekli.
    -Ses olayında bir sorun mu var bilmiyorum ama melodinin ilk 2 saniyesi kısık sonra birden telefon ben burdayım diyor.Bağırıyor. bu iyi mi benim için korkutucu bir ses düzeyi. Tercih meselesi.
    -Menulerin geçişleri ağır , tahminim 2 Simcard dan kaynaklanıyor. Rehber ağır ama kısa yolları kullanınca ağırlık bir nebze ortadan kalkıyor. Kısa yol dediğim ok tuşu.

bunlar belki göz ardı edilebilecek bir durum lakin bu forumda insanoğlunun her türlüsü mevcut. (Örneklendirmek istemiyorum)Bu kriterlere bakıp telefonu almayabilir.Normaldir.Ben kendi açımdan bunları eksi olarak görmüyorum , lakin bu telefon için eksi... Benim canımı sıkan tek şey rehberin ağırlığı ama normal diyorum

bilmiyorum bu açıdan bakan oldu mu? Neyse ben sadece gözlemlerim doğrultusunda yazdım. Herhangi bir şey olursa özel mesaj atabilirsiniz ;)

• İnceleme için teşekkürler.Artık bu bilgilerin ışığında karar verilebilir.
    quote:

Orjinalden alıntı: webelectronics

o zaman yazalım , 10 küsür günlük bir kullanım ve zorlama sonucunda

-Solda ki Simcard değişim tuşu oldukça küçük , işin komik yani telefonun en buyuk özelliği ama gerçekten küçük.
    -D900 ile menusu aynı bile değil , bunun sebebini bilmiyorum belki model farkı olsun istemiştir samsung olabilir. Karşılaştırmada (menusel olarak) daha kısır ve zor bir menuye sahip. Ha bu noktada ayarlar öncelikli tabii ki. Mesela arkadaşın sesle ilgili sordugu soru.Aslında basit ama Nokia için basit , samsung için zor. Alışmak kurcalamak gerekirse bir iki kere antreman yapmak gerek. Ben bu adamların yerinde olsaydım menulere de fazla değişiklik yapmaya gerek duymazdım.
    -Şarj cihazı , son dönemdeki samsunglarla aynı değil. biraz kalın. Bu durumda uymuyor. Doğal olarak da ya yedek pil ya da şarj cihazı taşımak gerekli.
    -Ses olayında bir sorun mu var bilmiyorum ama melodinin ilk 2 saniyesi kısık sonra birden telefon ben burdayım diyor.Bağırıyor. bu iyi mi benim için korkutucu bir ses düzeyi. Tercih meselesi.
    -Menulerin geçişleri ağır , tahminim 2 Simcard dan kaynaklanıyor. Rehber ağır ama kısa yolları kullanınca ağırlık bir nebze ortadan kalkıyor. Kısa yol dediğim ok tuşu.

bunlar belki göz ardı edilebilecek bir durum lakin bu forumda insanoğlunun her türlüsü mevcut. (Örneklendirmek istemiyorum)Bu kriterlere bakıp telefonu almayabilir.Normaldir.Ben kendi açımdan bunları eksi olarak görmüyorum , lakin bu telefon için eksi... Benim canımı sıkan tek şey rehberin ağırlığı ama normal diyorum

bilmiyorum bu açıdan bakan oldu mu? Neyse ben sadece gözlemlerim doğrultusunda yazdım. Herhangi bir şey olursa özel mesaj atabilirsiniz ;)

• Karar verip vermemek size kalmış , ben aldım memnunum. Ciddi anlamda bir problem yok ama bunların elektronik cihaz olduklarını unutmamak gerekli. En ufak sarsıntıda bile arıza yapabilir. Bundan dolayıda firmayı suçlamak biraz saçma olur. Benden olumlu not aldı , sizi bilmem
  • quote:

Tuş sesi seviyesi , solda ki metal tuş ile , yani ses tuşu ile , aşağı bas azalır , tamamen kapanır

Telefon calarken tek tusla sessize alamiyo olmak benimde canimi sıktı , yandaki ses ayar tusuna bi kac kez basarak kısmak gerekiyor.

Bir de telefon numarasi tuslarken altta uygun isimler cikacagina, eski telefonum mpx200 de oldugu gibi arayacagimiz kisinin kaydini, ismini numaralardan yazarak cikarabilseydik cok guzel olcakti...mpx200 de sevdigim en guzel ozelliklerdendi.

Ama larin sonu yok tabi ki de...guzel şık bir telefon.. bir de nolursa olsun 2 sim hat calistiriyo olmasi bambaska...telefonu bu sebeple aldik ne de olsa ve bunu da basariyla gerceklestiriyor..gerisi detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pacer -- 13 Ocak 2008; 1:58:43 >

• Detay = sorun oluyor. İlla eksiklikler olucak. Zaman içinde tabii ki karşımıza çıkıyor. Dediğin gibi 2 Simcard olayı bambaşka , tabii karıştırmadan kullanabilirsen Tek tuş ile sessize alma olayına ben bi bakayım belkiiii vardır. (tahminim yuzde 30 vardır) Bulursam haber veririm
  • Bende de durum ayni birincil olan hattin sesi ikincil hatta gore hissedilir derecede daha iyi.
    Sanirim bu genel bir sorun

quote:

Orjinalden alıntı: assd_82

Topikte yazılanlar bu teli gönül rahatlığı ile almam sebep oldu. Yazılanlar geyet doğru. Öncelikle teşekkürler.
    Aldıktan sonra telde bi sorun olduğunu fark ettim, varsayılan değilde diğer simin ses kalitesi gayet hissedilir seviyede kalitesiz. Yuvayla alakası yok, aynı hat aynı yuvadayken birincil olunca çok net, ikincil olunca kalitesiz. Ki yuvaları değiştirip, olabilcek bi kaç kombinasyon var zaten hepsini denedim. Benden başka bu soruna sahip olan yokmu?? Acaba benim telmi bozuk:(:(:(
  • quote:

o zaman yazalım , 10 küsür günlük bir kullanım ve zorlama sonucunda

Aslında sorun gibi gördüğün şeyler genelde normal durumlar tabi bana göre, ses olayı mesela çok basit ayarlarıda çok kolay ama alışık olmanın avantajlarıda oluyor tabi, ayrıca menü olayında sana katılmıyorum bence d900 ün menüsü daha basit bu telin menüsünü bence kullanışlı ve diğerlerine göre geliştirilmiş olarak buluyorum en basitinden hafıza kartının kulklanımı mesela, bazı eksikleride yok değil o ayrı...

• ARKADASLAR TELEFONU YAKLASIK 6 GUNDUR KULLANIYORUM,TEK BİR KUSURU VAR IKINCI SİM YUVASINDA KULLANILAN HATTA SES BOGUK..BUNUN COZUMU BULACAKMI SAMSUNG BILEMIYORUM..BENDE GENEL OLARAK YOGUN KULLANDIGIM HATTI 1 SIM YUVASINA TAKTIM,ANCAK YINEDE MIDE BULANDIRIYOR ...GENEL YORUMUM EYER BU PROBLEM OLMAZSA Kİ GOZ ARDI EDILEBILINIR BELKI,TELEFON IYI.
  • @Turan.Z : abicim doğru diyorsun da iki telefona da baktım , mesela 880 de , d900 de olan şu kalemle yazma olayı yok , d900 de de kapı animasyonu ile menulerde gezinme yok. Eşitlemeye çalışmışlar. Bir de bu zevk meselesi. İstediğin gibi kullanıyorsun tabii Hafıza kartına girmiyorum bile. Telefonu kapatıp takma olayı gecen sene ilk çıkan modellerde vardı. Bu bence dezavantaj. Telefonun açılışı ve simcard ları algılaması da uzun sürüyor. Açılışına bişi diyemem , programsal olarak uzun sürmesi gerekli ama hafiza kartı fiyasko olmuş , üzgünüm.

@hkhkhk : O kadar olsun be abicim , sana sağlamadığı kendi sınıfında özellik yok. Ben sesin boguk oldugunu düşünmüyorum ama kulak tabii. Nasıl duyarsan o şekilde yorumlarsın... İlerleyen günlerde netleşir bu durum

• quote:

@Turan.Z : abicim doğru diyorsun da iki telefona da baktım , mesela 880 de , d900 de olan şu kalemle yazma olayı yok , d900 de de kapı animasyonu ile menulerde gezinme yok. Eşitlemeye çalışmışlar. Bir de bu zevk meselesi. İstediğin gibi kullanıyorsun tabii Hafıza kartına girmiyorum bile. Telefonu kapatıp takma olayı gecen sene ilk çıkan modellerde vardı. Bu bence dezavantaj. Telefonun açılışı ve simcard ları algılaması da uzun sürüyor. Açılışına bişi diyemem , programsal olarak uzun sürmesi gerekli ama hafiza kartı fiyasko olmuş , üzgünüm.

ayrıntılara bakış açımız çok farklı...

• 2 haftadır kullanıyorum. tavsiye edermiyim fiyatının telefonu degıl. ama bu alanda rakibi yok tabiki. şarjı işe giderlen ve gelirken müzik dinlediğim halde 2.5 - 3 gün gidiyor. 2 gün ün altına hiç düşmedi. kullanımı konusun da

iyi özellikleri.

wap ve web var web benim için çok önemli.
    kullanımı çok rahat özellikle öteki hatta geçiş, mesaj deposu, rehber, tek düğme ile
    java destekli programlar kurabiliyorsun. ibb, msn gibi
    kulaklık ve ses kalitesi çok iyi.
    foraraf makinesi iyi.
    kullanımı ve menusü çok güzel.
    diğer samsunglar gibi değil çok iyi çekiyor.

kötü özellikleri.

hafıza kartı pilin altında.
    ebatları rakiplerine göre biraz büyük.
    fiyatı pahalı.
    kulaklık fişi yandan girişli sinir oluyorum takarken.
    sürgülü kapak. ( genelde kullanmamaya çalışıyorum ) ama kızak kalitesi yüksek elinize aldığınız da anlıyabiliyorsunuz.

• quote:

Orjinalden alıntı: gokhan08torun

kötü özellikleri.

fiyatı pahalı.
    sürgülü kapak. ( genelde kullanmamaya çalışıyorum ) ama kızak kalitesi yüksek elinize aldığınız da anlıyabiliyorsunuz.

Sonuna kadar arkandayım. Hafıza kartı tam fiyasko
  • Merhaba Arkadaşlar,
    Son yıllarda bir SE fanatiği olarak dün Samsung D880 aldım.
    1 saattir yorumlara bakıyorum. Bazılarının dediği gibi heralde forumda grey-market mensupları var.
    Kullananın sinirlerini bozacak, alacak olanların ise aklını karıştıracak ve caydıracak saçma sapan şeyler yazmışlar. Yok yanda hat değiştirme düğmesi yokmuş, yok hat değiştirmek için tel.i açıp kapatmak gerekiyormuş!! AYIP yahu AYIP. Bu kadar aleni şekilde yalan söyleyip insanların kafalarını karıştırmayın!
    Hiç Samsung kullanmamanın getirdiği tereddütlerle (kalite kaygısı değil, menü, kullanım kolaylığı vs.) aldığım telefona bayıldım.
    Teknik olarak çok başarılı bulduğum, tasarım malzeme olarak hayran kaldığım, kullanım kolaylığı ve özellikleri ile ise beni son derece tatmin edecek bir telefon bu.
    Tabi ki çoğu yazılanlar göreceli. Telefon kalın, menüsü şöyle böyle, pili şu kadar gider bu kadar gitmez vs.. gibi görüşler sonuçta kişisel.
    Benim "kişisel" fikirlerime gelince:
    Telefonun kalınlığı benim için dert değil. Çok optimal bir ölçüde. İncecik telefonları aman düştü, çatladı, kapağı kırıldı kaygısıyla taşıyacağıma bir kaç mm farkı olan ama telefon tuttuğum hissini veren D880i tercih ederim.
    Ayrıca arka bölümün kabartmalı deri olması çok etkileyici. Kaliteyi hissettiriyor.
    Menüsü çok kullanışlı geldi bana. Ve çoğu şeyi kendinize göre kişiselleştirebilme alternatifi ise büyük artı.
    2 sim karta göre de bir çok şey kişiselleştirilebiliyor.
    Hat arası geçiş konusu sanırım artık kapandı. Heralde bundan daha kolay bir geçiş olmaz. Gerek arama öncesinde gerek mesaj yazdıktan sonra sadece tek tuş ile işlem tamam. Bir arkadaş tuş çok küçük demiş. Bırakın o da küçük kalsın. Böyle önemli bir özelliğe sahip tuş büyük olsaydı da farketmeden bassamıydık?
    Bilindik özellikleri baştan yazmayayim. Ben bu telefonda bir kusur göremedim. 2. hattaki boğukluk olayına dikkat edeceğim. Biraz böyle bir şey olabilir.
    Bir de beim tercih etmeyeceğim kişsel bir görüş yazayim. En küçük fontta bile kocaman yazılar ve rakamlar çıkıyor. Ben biraz daha küçük olmasını tercih ederim. Gözlerimiz daha o kadar bozulmadı :o)
    not: usb ile sanırım şarj etmiyor. ama cd'deki program çok başarılı. rehberi 20 dakkada pc'de o programa giriş yaparak telefona aktardım.
    Çok az telefonu alınca gözümü alamadım bugüne kadar. Şu yazıyı yazarken sürekli telefonuma bakıyorum.

Bu arada son 3 senede daha 3. telefonunu alan sıradan bir kullanıcıyım. Telefon satıcısı veya grey market provokatörü değilim :o)
    Alacaklara ve almışlara hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istman -- 15 Ocak 2008; 13:05:45 >

• Şimdi de müsadenizle ben bir soru sorayim de çıkın işin içinden :o)

Ana ekranda 1. hat Ivır, 2. hat da Zıvır yazıyor ya alt alta.
    O 2. şebeke yazısının altında "250" rakamı var bende ve kafayı çizeceğim. Ne olduğunu hala anlayamadım.

1. hattım kontörlü acaba onla mı ilgili diyeceğim ama ne alaka? Onun kontörünü mü gösteriyor? Öyleyse neden düşmüyor, ayar mı yapmak gerekiyor? vs. vs... İlk defa kontörlü hat kullandığım için bir şey de kestiremiyorum. (2.hat faturalı).
  • quote:

kötü özellikleri.

fiyatı pahalı.

Merhaba,
    Neden fiyatının pahalı olduğunu düşünüyorsunuz ben anlamadım. Diğer Samsung modellerine göre mi?
    Nokia gibi bir şirket ağır Symbian menülü telefonları ederinin 300-400 TL fazlasına yıllardır Türk Milleti'ne giydirirken 2 telefon yerine geçen 3,2mp kameralı, edge'li, wap'lı web'li, radyolu, müzik çalarlı, vs.'li ve en önemlisi sırf çift simkart özelliği kondu diye bu ek özellikleri de esirgemeyen ve markasının kalitesini kanıtlamış bu telefon bence fiyatını çok hak ediyor. Kişisel fikirler tabi sonuçta.

Bu arada keşfetmemişler için söyleyeyim:
    Her türlü dosya, notlar, ve özellikle mesaj kutusu için şifre belirleyebiliyorsunuz. Kaçak et kesen ve yakalanma riski olanlara duyrulur ;-)

• Ankarada veya internetten güvenilir garantili en ucuza nereden alabilirim?
  • quote:

kötü özellikleri.

fiyatı pahalı.

hafıza kartının pilin altında olması iyi değil doğru, ancak hafıza kartını ikide bide çıkartmayanlar ve amacına yönelik kullananlar için çokta sorun değil, hele hiç hafıza kartıyla işim olmaz diyenler için hiç sorun olmasa gerek...
    ebatları hangi rakiplerine göre büyük, mesela tel d900 den genişliği ince ancak kalınlığı fazla sadece...
    fiyatı neye göre pahalı, çift simli ve iyi olabileceğini düşündüğümüz bir kaç modelin fiyatı buna yakın...
    kulaklık aparatı girişi hemen hemen bütün samsunglarda aynı yerde...
    sürgülü kapak olayı, fikrine saygı duymakla birlikte, telin bana göre avantajlarından biri,

bana göre;
    tel çift sim kart olayında oldukça başarılı, biraz ikinci simde görüşme sesi seviyesi zayıf kalabiliyor zaman zaman..
    multimedya, foto video müzik radyo oldukça iyi...
    yazılım oldukça başarılı...
    ekran oldukça iyi ve net ancak d900i gibi olan tellere göre biraz renk kalitesi düşük...
    bataryası çift simli bir tele göre mükemmele yakın(çoğu tek hattlıdan daha iyi marka farketmez)...
    farklı fikirlere saygı duymakla birlikte, genel olarak bence tel oldukça verimli ve özellikleri gayet başarılı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuRaN.z -- 15 Ocak 2008; 14:48:43 >

• quote:

Orjinalden alıntı: istman

Bir arkadaş tuş çok küçük demiş. Bırakın o da küçük kalsın. Böyle önemli bir özelliğe sahip tuş büyük olsaydı da farketmeden bassamıydık?

Ahandı o arkadaş benim ,abi küççük ama yaaaa... azıcık daha belirgin olsaymış keşke. Belki bir sonra ki modelinde yer verirler. Neyse dediklerine katılıyorum sonuçta bende yazarken kişisel olarak yazdım bunları. Genel anlamda da yazdıklarım var. Bakalım önümüzde ki günler de ne gibi sorunlarla karşılaşacağız. Şimdilik kimseden bir şey çıkmadı.

@istman : valla senin durumunu anlamadım , bende Avea - Turkcell takılı kontorlu hatlar bide bunlar bende öyle bişi çıkmadı. Kilit koyma konusunda güzel bir özellik , lakin eski modellerinde de var bu özellik. D900 da görmüştüm. Fiyatı pahalı olması ilk girişten dolayı ve senin dediğin gibi 400 YTL ye giren cihazı giydirme politikasından dolayı bu fiyatta. Düşer mi? Satıldığı sürece ve yeni model gelene kadar zor.

• quote:

farklı fikirlere saygı duymakla birlikte, genel olarak bence tel oldukça verimli ve özellikleri gayet başarılı...

aynen katılıyorum sana abicim...

Benim dikkatimi bişi çekti acaba doğru mu ? Bu modelde yeni şarj girişi mi mevcut, d900 un şarj cihazı olmuyor bu cihaza(ya da beceremedim-yuva azıcık geniş). başka pil farklı mesela. Boyutları azıcık büyük. Nokia da ki 4c 5c 4b gibi azıcık bi fark var. Sanırım bundan sonra ki modeller , bu cihazı temel alarak yapacaklar...
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.