Şimdi Ara

Samsung Galaxy A52s 5G [ANA KONU] (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.535
Cevap
54
Favori
178.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tarafsız gözle izleyin bakalım, hangisi iyi.
    https://www.youtube.com/watch?v=LIrOaDl7M4k&feature=youtu.be

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pil konusunda yazılanlara şaşırıyorum işin doğrusu. Günlerdir sabah yarım saat şarj edip çıkıyorum evden (%60-70 bandına çıkıyor anca) ve bir sonraki sabaha %30'un üzerinde şarj kalıyor. Elbette kullanım ile de alakalı; ben pek kullanmıyorum ama AOD da açık 120 hz de açık. Oyun yok video yok vs. Ama mevcut durumda bile benim beklentilerimi fazlası ile karşılıyor. Bilemedim Samsung Galaxy A52s 5G [ANA KONU] 

Ekran konusunda da bir sorun yaşamadım. Gayet memnunum. güzel görünüyor her şey.

Bugüne kadar sadece aşağıdaki 2 konuda sorun yaşadım:

Eski bir Android One kullanıcısı olarak Google saat kullanırken Rahatsız Etmeyin açık olduğunda alarm çalarken ekranın aktifleşmemesi sorunu canımı sıktı (alarmı kapatabilmek için öncelikle aod'dan kurtulmam gerekiyor nedense). Artık "rahatsız etmeyin"de kullanmayarak çözdüm bunu mecburen

Bazı uygulama bildirimleri AOD'u tamamen çözüp ekranı canlandırırken bazıları bunu yapamıyor. Neye göre olduğunu çözemedim henüz Samsung Galaxy A52s 5G [ANA KONU] 

Bir de telefondan tamamen bağımsız olarak eski telefonda severek kullandığım stickerları folder'ı ile beraber almama rağmen whatsapp içerisindeki stickers bölümüne bir türlü getiremedim. Nasip değilmiş Samsung Galaxy A52s 5G [ANA KONU] 

• Benimde dün elime geçti cihaz A70 den geçtim A52s 5g ye , ekranı muazzam , hızı müthiş, bu cihaza geçtikten sonra A70"in ekranının çok sarımsı olduğunu anladım ve 120 hz olayı mükemmel ötesi akıcılık sağlıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Seto-Kaiba

Valla iyiki almışım diyorum, Bu cihaza mi 10t prodan geçiş yaptım ilk izlenimlerimi paylaşayım:

Eski telefonum Mi 10t pro ile kıyaslayarak başlıyorum:

Cihaz ısınmıyor: Yarım saatlik PUBG oyun deneyimim sonucunda, cihaz eski cihazımdan çok daha serin ve stabil bir oyun deneyimi sundu. Herhangi bir shuttering, fps drop 1 kez bile yaşamadım.[Aşırı yüksek fps ayarlarında]

Şahsen, xiaomiye güvenilmeyeceğini a52s ten sonra anlamış oldum. Yanlış anlaşılmasın kimsenin malını kötülemek gibi bir niyetim yok fakat Redmi note 3 serisinden buyana xiaomi kullanan birisi olarak boştan yere ızdırap çekiyormuşum. 10t proda UFS 3.1 olmasına rağmen pubg de atlarken ve harita yüklemeleri sırasında saniselikte olsa shuttering oluryordu. Bu cihazda oyuna girer girmez dikkat ettiğim şey bu oldu harita yüklemelerinde dahi shuttering yok. Üstüne bu cihaz ufs 2.1   Rakamların aldatmaca olduğunu anlamış oldum burada.10 dakikalık oyun oynayınca cayır cayırda olmadı cihaz. Daha güçlü oyunlarlada test edeceğim fakat şuanda şarjım %5 olduğundan şarja taktım cihazı.

Ekran kalitesi: Segmentine göre çok çok iyi, güneş altında ekranı bu kadar iyi okunabilen ilk telefonum oldu bu cihaz. Samsungun bu konuda ustalaştığını herkes biliyor zaten.kağıt üzerinde 1200,1500 peak nit yazan gerçekte bu parlaklık değerine ulaşamayan tonla cihaz var piyasada. Gerçekçi kullanım değerlerini paylaşmayan bu firmalar buralardada "kelime oyunu" yapıyorlarmış işte.

Ses kalitesi: Dolby Atmos desteği var cihazda ve kapalı mekanda yeterince güçlü bir hoparlör deneyimi sundu.Seste herhangi bir titremede/bozulma yaşamadım. Ortalama bir hoparlörü var.

Kulaklık ile yüksek ses ile müzik dinlemeyi seven birisiyim. Eski cihaz(larım)mda root + viper4android + dolby digital üçlemesini kurmadan yeterli ses çıkış gücü elde edemiyordum. Fakat biraz ufak ayarlarla yeterince yüksek ve tok ses seviyesine aynı kulaklık ile ulaştım. Cihazda dolby atmos desteğinin olduğunu bilmiyordum bile, sürpriz oldu benim için.

Sensörler: Bunca yıllık android kullanımımda, ilk defa otomatik parlaklığı düzgün ayarlayan bir cihaz gördüm. Ortam geçişlerini başarılı şekilde takip edip,karanlık ortamda parlak birşey bulupta kafasına göre aniden parlaklığını yükseltmiyor. Yine uzun süredir ilk defa otomatik parlaklık açık şekilde kullanım sağladım. Oldukça başarılı buldum.

Telefon görüşmesinde 10t prodan sonra yakınlık sensörünün düzgün çalıştığını görünce şaşırdım açıkçası.

Batarya: Cihaz ilk geldiğinde %59 ile açılmıştı, 4 saatlik elden düşmeyen kullanım ve indirmeler/yüklemeler ile çift sim aktif şekilde kullanım sağladım. Şuanda öğrenme aşamasında olduğu için herhangi bir değerlendirme yapmıyorum.Düzenleme: Değerlendirme Aşağıda.

Kamera: performansını test etmedim. OIS destekli diye aldım cihazı fakat, uygun ortam olmadan (yani bu benim için düşük ışık, gece ortamı,açık arazi açık gökyüzü,uzak mesafelerdeki yazılar demek oluyor bu) herhangi birşey söyleyemem. Daha önceki cihazlarımı hep böyle ortamlarda test ettiğim için, kıyaslamayı ancak böyle yapabilirim.

Şuanki görüşüm ise, Kamera konusunda 10t pro ile yarışabileceğini düşünmüyorum. 10t pro ile çektiğim 108mplik 1 fotoğraftan, yeri geliyor 2-3 ayrı fotoğraf çıkarttığım bile oluyordu.  Megapiksel aldatmacadır diyen arkadaşlara selam olsun buradan.(Örneğin bir manzara fotoğrafındaki(asıl fotoğraf) ağaca konan nokta kadar görünen kuşun şımarık pozlarının zoom ile net bir şekilde görülebilmesi gibi.) Bir resmi kırpıyorsun kırpıyorsun herhangi bir flulaşma/kötüleşme olmadığında düzenleme yaparken çok rahat oluyorsun.  Gözümle göremediğim uzaklıklardaki tabelaların fotoğrafını çekip telefondan okuduğumda çokça olmuştu.(Göz bozukluğundan değilde, yazı okadar uzaktaki net olmasına rağmen okuyamıyorsun.Eliyle kendine zoom yapası geliyor insanın  )

Arayüz: ONE UI gerçekten akıyor, elime aldığımdan beri bir kez takılma yaşamadım.

Edit:

Eksiler:

Yazılımsal olarak yanlış atanmış screen density değeri: Screen Density nedir? Bir android cihazın ekran çözünürlüğü ne olursa olsun, ppi(pixel per inch) değeri ne olursa olsun, eğer android framework veya build prop içindeki density düşük veya yüksek atanırsa cihaz olması gereken görseller yerine kalitesi daha düşük olan görselleri veya daha yükseklerini(piksel sıkışmasına neden olacağından görüntü yine bozuluyor) gösterir,simgeler arayüz tuşları daha büyük görünür.

Cihazdaki Örnek: Simgelerin netliği. Uygulama geliştiriciler ne dediğimi anlayacaktır. Cihazda bu sorundan kaynaklı olarak: Simgeler net değil, simge boyutlarını ayarlardan ölçekleyebilsek bile bu değer, olması gerektiği değerde olmadığı için, simgeler net değil.

Bu soruna bağlı olarak cihazın varsayılan launcherini değiştirip nova launcher prime yükledim,üstüne kendi kullandığım icon paketini yükledim.

Yazı bitmeden ek: Bu değer geliştirici seçeneklerinden değiştirilebiliyormuş galiba, deniyeceğim.

Edit bulundu: Geliştirici seçeneklerinde "minumum genişlik" diye bir değer var, varsayılan 384 olarak(ekran yakınlaştırma değerine göre değişebilir) geliyor. 406(cihaza tanımlı dpi değeri) olarak değiştirdim.

Varsayılan gelen video arka plan: okadar kalitesizki, 30fps :D direk xda üzerindeki xiaominin super wallpaperlerinden(Hareketli 3d wallpaper) birisini yükledim.

90 hertz seçeneğinin ayarlarda olmaması: Cihazın ekran yenileme hızı seçeneklerinde sadece 60 ve 120 hertz var. Pil tasarrufu ve 60 hertzdeki takılmayı görmek istemeyenler için 90 hertz seçeneğininde olması iyi olurdu.

Kasa konusunda bir şikayetim yok, ne olabileceğini bilerek aldım cihazı. Şükür şansıma kasa açıklığı ve esneme sorunu çıkmadı. Umarım ileridede olmaz. Hissiyat olarak beklentimin üstünde. 10t pro kalın bir aliminyum çıtaya sahipti, metalin ele gelen soğukluğu yok bunda.  herhangi bir yumuşaklık hissetmedim.

Aylar sonra editi: 10.04.22: Cihazdan hala memnunum, tek sorun cihazın bekleme modunda çok fazla pil tüketmesi.

Edit 13.06.2022:

Evet arkadaşlar cihaz hakkındaki son durumum: , aylar sonrası pil kullanımım düzeldi, cihazdan şuanda çok memnunum arkaplanda çalışan uygulamalar kaynaklıymış, son güncellemeninde bu düzelmede çok büyük etkisi oldu, şarjım şuan %8, 3 gün 7saattir hiç şarj etmedim, 7.5 saatte ekran süresi aldım, merak eden arkadaşlar için paylaşmak istedim. Bu benim rekorum.

Son güncellemenin bu durumda etkisinin büyük olduğunu düşünüyorum. Telefonu elime aldığımda kapalı olması sorunsalından sonunda kurtuldum. Muhtemelen artık yazılım güncellemeside yapmam, ne olur ne olmaz. 

Hareketli duvar kağıdı nasıl yaptınız. Kilit ekranına hareketli oluyo ana ekrana yapamadım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• By-Gsli kullanıcısına yanıt

Launcher değiştirdim, nova launcher prime kullanıyorum. Varsayılan launcher, parmak hareketlerinde arkaplanı değiştirmeyi desteklemiyor.

• Fikir vermesi açısından.
    Samsung A52S 5G & Xiaomi 11 lite 5G NE.
    Tekmolojiyoutube
    BÜYÜK KAPIŞMA! Xiaomi 11 Lite 5G NE vs Samsung Galaxy A52s 5G Hız Testi
    https://www.youtube.com/watch?v=E_BDJ7bY8sg&feature=youtu.be

• Benim de birkaç sorunum var biraz bahsedeyim.

Ekran kapanma süresi 30 sn olarak geliyor, bunu 1 dk veya 10 dk yapıyorum hiç bir şey farketmiyor, yine 30 snde kapanıyor.

Bunu önlemek için başka bir ayar daha var, telefona bakarken ekranı kapatma ayarı. Ancak bu da işe yaramıyor, telefona baksam bile 30 snde kapanıyor.

Diğer sorunum ise ekran görüntüsü almak için ses kısma ve güç tuşuna basınca ekran görüntüsü almıyor. Bunu arada sırada yapıyor, telefonu kapat aç yapınca düzeliyor ama.

Tek eklle kullanım için kullandığım Quick Cursor uygulaması sürekli çöküyor, erişebilirlik izni resetleniyo kendi kendine.

En can sıkıcı sorun ise 60 fps videoda çok fazla kırpıyor alanı, EIS ile stabilizasyon sağlamak için yapmışlar bunu ama EIS'i kapatamıyorsun. 60 fps video çekmek tamamen gereksiz bir hale gelmiş bu telefonda.

android one'dan geçtim buna, widget olarak uygulamaların kısayol özelliklerini eklerdik ana sayfaya, ama burada yok. Mesela Ayarlardaki ses ayarlarının içinde equalizer'i ana sayfaya kısayol olarak eklemek.

ses şiddetinin en kısık ayarı bile çok fazla. Ekran parlaklığı ise en altta çok kısık bir tık ilerletince çok parlak, ortası yok yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrkaraburc -- 19 Kasım 2021; 23:42:32 >

• Telefon yazilim olarak stabil degil. Bildirim kismini begenmedim. Karisik. Alismak lazim tabi ama. Xiomi daha guzeldi yazilimi.

• o1yasin kullanıcısına yanıt
    Tam olarak nasıl bir stabilite sorunu yaşadınız?

Bildirimler uygulama adı ve içeriği şeklinde geliyor olmalı, karışık olan kısmı detaylandırabilir misiniz?

• Ekran canlida renkler cok patlak boya gibi, doğalda ise aşırı solgun. Bi orta ayarini bulamadim.

• Arkadaşlar iPhone 6s'ten geçiş yapacağım duruma göre 2 yıl civarı kullanmayı düşünüyorum günlük kullanıcıyım oynadığım oyunlar Clash of Clans, 101 gibi oyunlar. Genelde mesajlaşma fotoğraf çekme not alma Youtube Netflix müzik gibi kullanımlarım oluyor. Sizce A52s için zorlamalı mıyım? (kredi ile alacağım)

• dionysos_18 D kullanıcısına yanıt
    bu işleri 4bin bandında ki her telefonla yaparsın bu tel icin çok zorlama olacaksa kredi filan ugrasma ama imkan varsa almakta fayda var uzun zaman basın agrimaz

• 21 sayfayı okuyarak geldim. :)

Şu an Redmi Note 7 kullanıyorum ve telefon Yaklaşık 3 yıldır çıkmış. Şu an can çekişiyor. Örneğin ben ses kısıyırum otomatik sesi açıyor ya da tam tersi yapıyor donma ve kasma aşırı şekilde var. Artık değiştirmek şart.

Sizce indirimleri beklemeli miyim yoksa şu an alabilir miyim? Bir de an itibarıyla İnternette en ucuz ne kadara alabilirim bildiğiniz kampanya falan var mı?

• Kaderim7 kullanıcısına yanıt

İmkan var aslında bunu da alabilirim ama aynı zamanda SSD'de almam gerekiyor, buna ayıracağım bütçeyi SSD'ye ayırmak istiyorum açıkçası. Ama tutup SSD alıcam diye daha uzun süreli kullanacağım telefon üzecekse önceliklerimi değiştirebilirim. Ama diyorsanız A52 de üzmez, günlük kullanımda takılmalar yaşamazsın o zaman A52 alıp geçerim. Zaten fazla bütçe ayırmak istemiyorum.

• sarppy kullanıcısına yanıt

Bildirim geliyo mesela aciyorum uygulamayi kapatiyorum. Ayni bildirim tekrar geliyor. Bildirim onem siralamasida cok yanlis mesaj bildirimleri watsap bildirimlerinin ustune cikiyor sms mi kaldi? Kisiler rehber son arama kismi facia. Ara simgesi cok kucuk. En son kim cevapsiz atmis cok karisik omu aramis senmi aramissin belli olmuyor. Cihazi cok isteyerek arastirarak aldim donanim efsane ok ama yazilim xiaominin cok gerisinde. Baya hayal kirikligi yasadim.

• Arkadaşlar bende turkcellden aldım cihazı kargoda bu kasa açıklığı arka kapak sorunu devam ediyormu hiç açmadan iademi etsem acaba görüşlerinizi öğrenebilirmiyim

• Ottoman83 kullanıcısına yanıt

Konu içerisinde bu sorun ile karşılaşan olmadı henüz. sikayetvar.com ve trendyol.com'da ise bununla ilgili birer şikayet okudum, biraz şansınıza kalıyor gibi gözüküyor.

https://www.sikayetvar.com/samsung-telefon/samsung-telefon-8-gunluk-cihazin-sorunsali

https://www.trendyol.com/samsung/a52s-5g-8-128gb-uyumlu-white-tr-garantili-p-161585068/yorumlar?boutiqueId=580893&merchantId=104870

• @Ottoman83 : Pasaj'dan Turkcell'in kendisinden aldım ve bahsettiğin sorun ile karşılaşmadım.

Diğer arkadaşlar ve konuya sonradan gelecekler için belki bir fikir verir diye paylaşıyorum.

Hiç bir ekstra yazılım yok. 120 Hz olarak bıraktım ve neredeyse geldiği hali ile 1 haftadır kullanıyorum. Oyun vs oynamıyorum, ancak işte sosyal uygulamalara falan bakıyorum. Telefon hep wireless'taydı. Başka nasıl bir ayrıntı vermek gerekir gelmedi aklıma Samsung Galaxy A52s 5G [ANA KONU] 

Bu tip bir kullanımda %100 şarjdan sonraki pil durumu:

Samsung Galaxy A52s 5G [ANA KONU]

• o1yasin kullanıcısına yanıt

Daha önce Xiaomi Mi A1'de bazı bildirimlerin ikişer kez gelmesi durumuyla karşılaşıyordum ancak A52s 5G'de bildirimlerle ilgili bahsettiğiniz şekilde bir sorun yaşamadım hiç. Belli bir uygulamada mı oluyor yoksa hepsinde mi?

Aşağıdaki simgelerin hangisi gelen arama, hangisi giden arama, hangisi cevapsız arama bana göre çok net anlaşılıyor aslında ancak siz farklı simgelere alışkınsınız herhalde. Bu arada bir kişiyi aramak için rehberde o kişinin üstünde parmağınızı sağa doğru kaydırmanız yeterli.

Samsung Galaxy A52s 5G [ANA KONU]

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.