Henüz daha kullanım alışkanlıklarınızı öğreniyor bir süre sonra düzene girecektir. Kullanım şeklinize ve ortam durumuna göre değişir tabi ama memnun edeceğini düşünüyorum. |
Samsung Galaxy A55 5G [ANA KONU] (73. sayfa)
-
-
Kral bir sorum daha olacak. Hızlı şarj ile normal şarj etmenin farkı nedir tam olarak batarya açısından. Normal şarj etmem daha mı sağlıklı ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben aldığımdan beridir süper hızlı şarjı kullanıyorum. Uzun vade de ne gibi etkisi olur bilemem ama şu an şarjım güzel gidiyor. Zaten 25W çokta hızlı sayılmaz pek bir zararı olacağını düşünmüyorum zamanla görürüz ancak şarj ederken fazla beklemek istemiyorum açıkçası.
Ekim ayının google play sistem güncellemesi geldi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brt.148 -- 29 Ekim 2024; 22:19:59 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Telefonu ilk çıktığı zaman aldım aradan geçen süre zarfında şarj %100'den 90'a hızlı düşüyor artık orjinal adaptör ile kullandım ve oyun oynamadım.
-
Hocam ben sadece ilk güncellemeyi yaptım ve sonra adb kodları ile güncellemeleri kaldırdım. En büyük sorun bu güncellemeler. Telefon güncelleme aldıkça stabilitesi gidiyor yazılım sorunları çıkıyor ve biz bunu zaman içinde fark ediyoruz.
-
Aynen haklısınız klasik samsung hareketleri telefonda fazla uygulama olmamasına rağmen zaman zaman anlık takılmalar başladı sürekli temizlikte yapıyorum oysa ki.
-
Abartmayın arkadaşlar. 3-4 ay oldu alalı gelen her güncellemeyi yapıyorum ne bir takılma oldu ne ekran süresinde azalma hâlâ ilk günkü gibi her şey. Gelen güncellemeler gayet stabil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brt.148 -- 30 Ekim 2024; 9:29:8 >
İlk çıktığı zaman aldım ne oyun oynadım ne de farklı şarj aleti kullandım her güncelleme sonrası da gerekli temizlikleri yapıyorum yalan mı söyleyeceğim samsung'un çıkan tüm modellerini uzun süre kullandım başta iyi sonrasında bir kaç güncelleme sonrası hızlı şarj düşüşleri görülebiliyor.
-
Telefonu nasıl kullanıyorsunuz bilemiyorum ama depolama doldukça, çok uygulama yükledikçe illa ki şarjı daha hızlı düşecektir bu gayet doğal. Gelen güncellemeler stabiliteyi bozabilir bunu kasıtlı yada istemeden de yapabilir firmalar ama şu an itibari ile henüz daha A serisi içerisinde üst modeli olmayan bir cihazın performansını bilerek düşürüyorlarsa bu çok büyük bir hata olur yapacaklarını zannetmiyorum. Ben kutudan çıkarır çıkarmaz Ekim güncellemesi geldi onu yaptım, dünde Google Play Sistem Güncellemesi geldi onu yaptım şu an cihaz da ne şarj yönünden nede performans yönünden herhangi bir sıkıntı yok. Cihazı alır almaz gereksiz tüm her şeyi kaldırdım yada devre dışı bıraktım, içine tamamen kullandığım uygulamaları yükledim, depolama zaten dolu değil ve bu şekilde şu an bir sorunum yok. Cihaz zaten kendi kendisine hafıza temizliği yapıyor sizin ekstra bir şey yapmanıza gerekte yok haftada bir kez de yeniden başlat aktif kendi kendisine otomatik başlatıyor devam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert1907 -- 30 Ekim 2024; 11:36:19 >
-
Telefonu whatsapp,mail ve sosyal medya amaçlı kullanıyorum sadece 26 gb hafıza kullanılıyor geri kalan boş her güncelleme sonrası wipe cache yapıyorum gereksiz uygulamaların çoğu devre dışı konum wifi ve bluetooth arama kapalı ilk başlarda %100'den 99'a inmesi daha uzun sürerken şuan şarjdan çeker çekmez 2 dk içerisinde 99'a düşüyor ve %90'a düşmesi daha kısa sürüyor 2 haftada bir yeniden başlatıyorum arka planda 4-5 adet uygulama açıkken nadirde olsa anlık takılmalar başladı ram plus kapalı.Samsung gibi ekonomik kaygılar güden bir firmanın bilinçli yavaşlatma yapması bana çok anormal gelmiyor keza S25 ultra modelinde bile ekonomik kaygılarla M13 panelin kullanılma tartışmaları sürerken.
-
Bu bir sorun değil ki 90'a kadar biraz hızlı düşüyor şarj ama sonra oturuyor zaten.
100 den 99 a düşmesi bende de uzun sürmüyor ama genel performansa baktığımda batarya çok hızlı tükenmiyor. Takılmalardan kastınız nedir nerelerde ne şekilde takılıyor? Her firma bilinçli yavaşlatma yapabilir ama daha nispeten yeni bir cihazda bunu yapacaklarını zannetmiyorum hele ki 4 büyük güncelleme alacak bu cihaz az mantıklı düşünürseniz şimdiden bunu yapmaları büyük hata olur. Çok şikayet ediyorsanız cihazı yedekleyip sıfırlamaya deneyin. Her güncelleme sonrası wipe yapmaya gerek yok. Bende sizden farklı kullanmıyorum cihazı ama bende şu an bir sorun yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert1907 -- 30 Ekim 2024; 12:46:23 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İlk aldığımda pil çok dengeliydi son iki güncellemedir daha hızlı bitiyor arka planda çalışan uygulamalar arasında geçiş yaparken bug meydana geliyor mesela klavyenin açılmaması gibi ya da uygulama ekranında anlık kare atlamaları gibi yılbaşından sonra yavaşlatma işini tekrar konuşalım yeni modelin çıkışı yaklaştıkça cihaz zaten gözden düşecek.Cihazın modem performansını da beğenmiyorum o yüzden SD ile çıkacağı konuşulan S25'i bekliyorum.
-
Dediğiniz sorunları yaşamadım şu anlık performans açısından bir sorun yok bende ama ileri ki güncellemelerde durum ne olur bilemiyorum. Cihazın şu an bilerek isteyerek performansının düşürülmesi bence söz konusu değil dediğim gibi daha bu kadar erken iken Samsung böyle bir saçmalık yaparsa kendine zarar verir sonuçta rakipsiz değil orta segmentte güçlü rakipleri var. Modem performansı konusunda biraz haklılık payınız var bir kaç yerde denedim büyük bir sorun yaşamadım ama bazı yerlerde sesin gidip gelmesi durumu oldu çok büyük bir rahatsızlık vermediği için dert etmiyorum şu an sadece evde wifi kullanırken upload düşük çıkıyor neden bilmiyorum.
-
-
Biz söyleyince insanların kafası mı karışıyor anlamadım yaşanan deneyimler ne zamandan beri kafa karıştırmak oluyor anlam vermiş değilim cihazlariniza bu kadar tapmayın.
Kimsenin bir şeye taptığı falan yok Samsung dan en büyük kazığı zamanın da bada konusunda yedim ortada bıraktı milyonlarca cihaz sahibini ve bunu hem burada hem de başka yerler de hep dile getirip eleştirdim. Çok fazla uzatmaya gerek yok beğenmiyorsanız, memnun değilseniz satın başka cihaz alın olsun bitsin size kimse zorla kullandırtmıyor sonuçta.
Yazı tipi özelmiquote:
Orijinalden alıntı: mert1907100 den 99 a düşmesi bende de uzun sürmüyor ama genel performansa baktığımda batarya çok hızlı tükenmiyor. Takılmalardan kastınız nedir nerelerde ne şekilde takılıyor? Her firma bilinçli yavaşlatma yapabilir ama daha nispeten yeni bir cihazda bunu yapacaklarını zannetmiyorum hele ki 4 büyük güncelleme alacak bu cihaz az mantıklı düşünürseniz şimdiden bunu yapmaları büyük hata olur. Çok şikayet ediyorsanız cihazı yedekleyip sıfırlamaya deneyin. Her güncelleme sonrası wipe yapmaya gerek yok. Bende sizden farklı kullanmıyorum cihazı ama bende şu an bir sorun yok.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X