Şimdi Ara

Samsung Galaxy FİT S5670 ANA KONU (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.638
Cevap
11
Favori
132.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

android işletim sistemi, bildiğiniz gibi linux tabanlı bir işletim sistemidir, ve multitasking düşünülerek geliştirilmiştir. arkada çalışan processler, programlar uyku modunda tutulmakta, bu programlar için ayrılan hafıza ve kaynaklar da gerektikçe diğer ön plan uygulamalara aktarılmaktadır. bu yüzden siz eğer bir task killer kullanıyorsanız bu uyku modunda iken kapattığınız programları android yeniden açmak için ekstra bir güç harcamakta, siz kapattıkça bu programları zaten yeniden açmaktadır. bu yüzden task killer programlar, anrdoid tabanlı sistemlere yarardan çok zarar getirmektedir. kaldı ki bu programlar genelde stabil çalışan sistemlerde bile sorunlara yol açmaktadır.

bu programların bir kötülüğü de arkada çalışması “gereken” programları kapatarak, sistem verimliliğini ve kullanışlılığını azaltmaları: örneğin clock programını kapatarak alarmın çalmasına, news&weather’ı kapatarak hava durumunun güncellenmemesine, gmail’i kapatarak maillerin alınmamasına neden olabilirsiniz.

tabi ki yıllarca windows işletim sistemi kullanmış insanlar olarak, arkada çalışan uygulamaların gereksiz olduğunu, boş yere sistem kaynağı harcadığını düşünebilirsiniz, ancak android ve linux sistemleri için durum böyle değildir. bu konuda internette bilimsel sonuçlara dayanan bir çok yazı ve kaynak bulabilirsiniz.

Bu konuda tüm kullanıcıların daha fazla araştırma yapmasını öneriyorum, bu konuda birkaç kaynak aşağıya yazıyorum:

http://android-developers.blogspot.com/2010/04/multitasking-android-way.html
    http://geekfor.me/faq/you-shouldnt-be-using-a-task-killer-with-android/

• quote:

Orijinalden alıntı: 1TİGER1

quote:

Orijinalden alıntı: clubberkay

sıfır bitane fit buldum ucuza onu da alabilirm artık hangisi olursa.

Pisman olursun alma hacim

Sözüm Tigera :)
    Merhabalar hocam..
    Fite ne kastın var anlamadım gitti.Fıstık gibi teknoloji harikası bir telefon...Bu fiyatlara alabileceğimiz hatta bu fiyattanda pahalı olup alınacak telefonlardan daha iyi bir görünüme,dizayna,yazılıma,kaliteye sahip.Seni neyi tatmin etmedi ne iyi gelmedi sana anlamadım gitti hocam ya :)

CLUBBERKAY şiddetle tavsiye ederim kesinlikle al bence kaçırılmıcak bir telefon :)

• quote:

Orijinalden alıntı: FrTTDmR

quote:

quote:

Merhabalar hocam..
    Fite ne kastın var anlamadım gitti.Fıstık gibi teknoloji harikası bir telefon...Bu fiyatlara alabileceğimiz hatta bu fiyattanda pahalı olup alınacak telefonlardan daha iyi bir görünüme,dizayna,yazılıma,kaliteye sahip.Seni neyi tatmin etmedi ne iyi gelmedi sana anlamadım gitti hocam ya :)

CLUBBERKAY şiddetle tavsiye ederim kesinlikle al bence kaçırılmıcak bir telefon :)

İslemcisi kotu,ekrani kotu (pixelleri sayiyorum),kamerasi guzel (n79 kadar olmasada),agir,oyun performansi kotu (hep kasma yapiyor),internete yavas baglaniyor (islemciden) ve telefona video yuklemek istedigimizde dusuk cozunurluklu (240x320) video yuklemek zorunda kaliyoruz.

• Buna 600 tl verecegine git 550 tlye gio al,569 tlye ideos x5 al.her ikiside f/p urunu.fite 600 tl degmez !!!
  • galaxy ace alsam daha iyi tiger kardeşim çok yardımcı oldun allağ razı olsun. sen olmasan 4 gün önce fit alıyordum. şimdi biraz daha para biriktirip ayın sonunda galaxy ace almayı planlıyorum galaxy ace ekran gio gibi demi yüksek çözünürlük ekran daha büyük 800 mh işlemci 5mp kamera flaşlı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clubberkay -- 24 Kasım 2011; 14:45:57 >
  • quote:

Buna 600 tl verecegine git 550 tlye gio al,569 tlye ideos x5 al.her ikiside f/p urunu.fite 600 tl degmez !!!

Sanıyorum farklı bir telefon kullanıyorsunuz ve bu telefondan hoşnut değilsiniz. Önceki sayfalarda da defalarca bu telefon yerine diğer marka ve modelleri önermişsiniz. Ancak belirli bir noktadan sonrası ne yazık ki göze güzel gelmiyor. Ciddi anlamda elektronik cihazlardan hoşlanan ve az biraz internet kullanıcısı olan insanlar eminim geçmiş sayfaları da (önemli dipnotları bulmak amacıyla) okuyacaktır. Göndermiş olduğunuz mesajlarsa spam gönderi tarzına bürünüyor. Ayrıca mutlaka alınmaması taraftarıysanız "Alayım mı?" tarzı sorular soran insanlara Özel Mesaj göndererek düşüncelerinizi rahat bir şekilde aktarabilirsiniz, keza bu mesaja da cevap vermek gibi bir isteğiniz olursa Özel Mesaj yolu bence daha uygundur.

Bilgi vermek ve almak amaçlı olarak burada bulunan insanlara biraz daha saygılı yaklaşmak güzel olur düşüncesindeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: onur257

quote:

Buna 600 tl verecegine git 550 tlye gio al,569 tlye ideos x5 al.her ikiside f/p urunu.fite 600 tl degmez !!!

Sanıyorum farklı bir telefon kullanıyorsunuz ve bu telefondan hoşnut değilsiniz. Önceki sayfalarda da defalarca bu telefon yerine diğer marka ve modelleri önermişsiniz. Ancak belirli bir noktadan sonrası ne yazık ki göze güzel gelmiyor. Ciddi anlamda elektronik cihazlardan hoşlanan ve az biraz internet kullanıcısı olan insanlar eminim geçmiş sayfaları da (önemli dipnotları bulmak amacıyla) okuyacaktır. Göndermiş olduğunuz mesajlarsa spam gönderi tarzına bürünüyor. Ayrıca mutlaka alınmaması taraftarıysanız "Alayım mı?" tarzı sorular soran insanlara Özel Mesaj göndererek düşüncelerinizi rahat bir şekilde aktarabilirsiniz, keza bu mesaja da cevap vermek gibi bir isteğiniz olursa Özel Mesaj yolu bence daha uygundur.

Bilgi vermek ve almak amaçlı olarak burada bulunan insanlara biraz daha saygılı yaklaşmak güzel olur düşüncesindeyim.

Tamam ozur dilerim arkadasim bundan sonra daha dikkatli olacagim.

• quote:

galaxy ace alsam daha iyi tiger kardeşim çok yardımcı oldun allağ razı olsun. sen olmasan 4 gün önce fit alıyordum. şimdi biraz daha para biriktirip ayın sonunda galaxy ace almayı planlıyorum galaxy ace ekran gio gibi demi yüksek çözünürlük ekran daha büyük 800 mh işlemci 5mp kamera flaşlı..

Oda guzel model gioyla ayni cozunurlukte.Fakat ace iyi bir model degil sama desire z oneririm ace 750 tl desire z 798 tl.aradaki farklari sayayim desire z de sunlar var: 800mhz islemci,5mp + led flash hd (720p) video kaydi yapabilen kamera,adobe flash player,480x800 cozunurluklu 3.7 inch ekran,512 mb ram,sense 3.5 arayuzu,extra klavyesi,180 gr agirligi (cok agirligi) var.

Ace sunlar var: 800mhz islemci,5mp + led flashli kamera,adobe flash player yok,320x480 cozunurluklu 3.5 inch ekran,384 mb (278mb ayrilmis) ram var.

İki telefonun da fiyati hemen hemen ayni biri 750 Tl,biri 798 Tl secim senin.

• ama kızaklı
    hem ben daha ucuza buldum,
  • quote:

Orijinalden alıntı: FrTTDmR

quote:

quote:

Merhabalar hocam..

Fit kullaniyorum ve cogu oyun uygun degil . QVGA olmasi zaten buyuk bi sorun . Cogu oyun HVGA . Zorluk cikariyor .

• quote:

fit ve gionun büyüklüğü

fit ekran daha büyük ya. ama ace ikisinde de büyük.

• quote:

@Blacke2;
    Öncelikle güzel yorumun ve açıklaman için çok teşekkür ederim evet verdiğin linkte deneme fırsatını yakaladım evet haklıymıssın çalışmadı.Bir diğer linkede bakma fırsatı buldum ve google müdürü çok büyük konuşmuş harbiden virüs programına ihtiyacımız şu saate kadar yoksada artık olucaktır o firmalar o adamın inadına virüs yayarlar eminim :) işin şakası bir yana..
    Şuan orjinal versiyonu yüklü bende Galaxy fitin hangi sürüme geçmemi tavsiye edersiniz?
    Hangi yolu izlememi söyleyebilirsiniz?
    Diğer bir sorumda Call Bloker adlı program indirdim istemediğiniz bir numarayı engelleyince sms gelen kutusunda gorunmuyor programda gorunuyor ama atan kişiye iletim raporu geliyor ve bu programla aramayı engelleyincede engellenen taraf arayınca otomatik meşgule veriyor yani bu program tam anlamıyla beni tatmin etmedi tamamen herşeyi engelliyen program varmıdır ? Diğer aradığım programda heryere şifre koyma (GİZLEME DEĞİL) şifre koyma programıdır..Yardımlarınızı bekliyorum
    SAYGILAR
    FrTTDmR

Ben şu an bu forumda verdiğim 2.3.6 ORIJINAL Firmware kullanıyorum. Rusya'da yayımlanmış olanı, gayet iyi, şarj süresi 2.3.4'ten bile daha iyi, hatta daha hızlı geldi bana, kesinlikle bunuı tavsiye ederim. Nasıl yükleyeceğini de ayrıntısıyla yazdım. ->http://www.googleandroid.gen.tr/Thread-orijinal-2-3-6-gingerbread-rom-yeni
    Bildiğim kadarıyla çağrı engelleme programları hep aynı mantıkla çalışıyor, karşı tarafa meşgul sinyali gönderek, kapalı göndereni bilmiyorum.
    Kilitle ilgili olarak Markette "file lock" araması yapabilsin, şöyle bir program işini görür diye umuyorum ->https://market.android.com/details?id=ukzzang.android.app.protectorlite&feature=search_result

quote:

android işletim sistemi, bildiğiniz gibi linux tabanlı bir işletim sistemidir, ve multitasking düşünülerek geliştirilmiştir. arkada çalışan processler, programlar uyku modunda tutulmakta, bu programlar için ayrılan hafıza ve kaynaklar da gerektikçe diğer ön plan uygulamalara aktarılmaktadır. bu yüzden siz eğer bir task killer kullanıyorsanız bu uyku modunda iken kapattığınız programları android yeniden açmak için ekstra bir güç harcamakta, siz kapattıkça bu programları zaten yeniden açmaktadır. bu yüzden task killer programlar, anrdoid tabanlı sistemlere yarardan çok zarar getirmektedir. kaldı ki bu programlar genelde stabil çalışan sistemlerde bile sorunlara yol açmaktadır.

bu programların bir kötülüğü de arkada çalışması “gereken” programları kapatarak, sistem verimliliğini ve kullanışlılığını azaltmaları: örneğin clock programını kapatarak alarmın çalmasına, news&weather’ı kapatarak hava durumunun güncellenmemesine, gmail’i kapatarak maillerin alınmamasına neden olabilirsiniz.

tabi ki yıllarca windows işletim sistemi kullanmış insanlar olarak, arkada çalışan uygulamaların gereksiz olduğunu, boş yere sistem kaynağı harcadığını düşünebilirsiniz, ancak android ve linux sistemleri için durum böyle değildir. bu konuda internette bilimsel sonuçlara dayanan bir çok yazı ve kaynak bulabilirsiniz.

Bu konuda tüm kullanıcıların daha fazla araştırma yapmasını öneriyorum, bu konuda birkaç kaynak aşağıya yazıyorum:

Bahsettiğim şey buydu :) Task Killer programlarına gerçekten ihtiyacımız yok aslında

• quote:

Orijinalden alıntı: blacke2

quote:

@Blacke2;
    Öncelikle güzel yorumun ve açıklaman için çok teşekkür ederim evet verdiğin linkte deneme fırsatını yakaladım evet haklıymıssın çalışmadı.Bir diğer linkede bakma fırsatı buldum ve google müdürü çok büyük konuşmuş harbiden virüs programına ihtiyacımız şu saate kadar yoksada artık olucaktır o firmalar o adamın inadına virüs yayarlar eminim :) işin şakası bir yana..
    Şuan orjinal versiyonu yüklü bende Galaxy fitin hangi sürüme geçmemi tavsiye edersiniz?
    Hangi yolu izlememi söyleyebilirsiniz?
    Diğer bir sorumda Call Bloker adlı program indirdim istemediğiniz bir numarayı engelleyince sms gelen kutusunda gorunmuyor programda gorunuyor ama atan kişiye iletim raporu geliyor ve bu programla aramayı engelleyincede engellenen taraf arayınca otomatik meşgule veriyor yani bu program tam anlamıyla beni tatmin etmedi tamamen herşeyi engelliyen program varmıdır ? Diğer aradığım programda heryere şifre koyma (GİZLEME DEĞİL) şifre koyma programıdır..Yardımlarınızı bekliyorum
    SAYGILAR
    FrTTDmR

Ben şu an bu forumda verdiğim 2.3.6 ORIJINAL Firmware kullanıyorum. Rusya'da yayımlanmış olanı, gayet iyi, şarj süresi 2.3.4'ten bile daha iyi, hatta daha hızlı geldi bana, kesinlikle bunuı tavsiye ederim. Nasıl yükleyeceğini de ayrıntısıyla yazdım. ->http://www.googleandroid.gen.tr/Thread-orijinal-2-3-6-gingerbread-rom-yeni
    Bildiğim kadarıyla çağrı engelleme programları hep aynı mantıkla çalışıyor, karşı tarafa meşgul sinyali gönderek, kapalı göndereni bilmiyorum.
    Kilitle ilgili olarak Markette "file lock" araması yapabilsin, şöyle bir program işini görür diye umuyorum ->https://market.android.com/details?id=ukzzang.android.app.protectorlite&feature=search_result

quote:

Bahsettiğim şey buydu :) Task Killer programlarına gerçekten ihtiyacımız yok aslında

@Blacke2;
    İlgin için teşekkür ederim şuan Galaxy fitimde ne virüs programı nede task killer programından eser var :)
    Hiç gereği olmayan programları sırf telefonumuz bilgisayar işletim sistemli olduğu heyecanıyla ordan burdan programlar yüklüyoruz hiç ama hiç gereği yok zaten google de arama yapınca başlıca programları yazan çoğu insan demiş skyfire rockplayer şu bu yani fazlası herşeyin zarar gerçekten bunu anladım şuan telefonumda çok az gerçekten ihtiyacım olan programlar var..
    Smart lock lite programını şimdi araştırdım indirip kurup denicem şuan bende Galery Lock programı var aslında memnunum tam anlamıyla benim istediğim görevi yapıyor ama eksikleri var(Tek tek gizleme,Sadece Dosyalarımdaki verilere,) Her klasöre heryere şifreleme programıda inş ilgilenenler tarafından bulunurda bize yardımcı olunur..
    Çok teşekkür ederim ilginiz için
    SAYGILAR
    FrTTDmR

• Orijinalden alıntı: blacke2
    Şuan galaxy fit S5670 telefonumda v2.1 yani orjinal versiyonu yüklü ben bu dediğini yükleyebilirmiyim sorun çıkarmı ?
    Diğer bir sorumda mesela resimlerim,yaptığım ayarlarım gidermi ?

• quote:

ama kızaklı
    hem ben daha ucuza buldum,

Kaca buldun?
  • 550tl
  • Arkadaslar acil yardıma ihtiyacım var.Yardım edermisiniz Ben Galaxy Fit s5670 Kullanıyorum. Telefonun Dosyalarında Bilmedigim ve silemedegim yüzlerce bişey var.Bunlar yüzünden Müzikleri dinleyemiyorum ve Kameradan Cektigim Fotoları Göremiyorum.Bunları Silmeye Çalışıyorum. Silemiyorum.Hafıza KArtını 5-6kez Biçimlendirdim. bi kaç gün sonra tekrar ortaya cıktılar. Telefona Format Attım Yine Kurtulamadım.Bilen Varsa Lütfen Söylesin Teşekkür Ederim.. Asagıda Resimlerde Görüldügü gibi Bunlar bana tlfonu zehir etti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seklimyeter -- 25 Kasım 2011; 18:43:23 >

• quote:

550tl

İkinci el mi?
  • @seklimyeter hafıza kartında virüslü formatlarsan bir sorun kalmaz.
  • quote:

quote:

550tl

İkinci el mi?

evet.
  • 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.