Sizinki şans mı şansızlık mı olacağı süreç sonunda belli olacak 😁 teşekkür ederim bilgi için 😉 < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Samsung Galaxy S21FE [ANA KONU] (13. sayfa)
-
-
1 ay olmadan fiyatlar düşmüş. Normalde 11bin TL diye hatırlıyorum.
-
Türk Telekom 3.000 TL peşin vererek 3 taksite satıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sarı sitede 9000 TL ye sifirini satan vardı..Telefon yüksek fiyattan satışa çıktı bana göre olması gereken en fazla 9000 TL idi hemen oralara gelip olması gereken yere iniyor bana göre yine..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
evet hocam haklısınız.
-
Arkadaşlar iphone dan geçen var mı cihaza acaba? iphone 11 den geçmeyi düşünüyorum. Ne dersiniz mantıklı olurmu?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba, eski telefonun ücret iadesi süreci kaç günde tamamlandı? Ben cumartesi gönderdim pazartesi ellerine ulaştı halen bekliyorum. Onaylamadan önce telefonla falan arıyorlar mi yoksa direkt onaylıyorlar mi?
ilginç, az önce samsung sitesinde benim note 8'i ön değerleme sorularına göre değerleme yaptı ve ön değerleme tutarı 3900 tl olarak gösterdi. o zaman 11990-3900= 8090'a geliyor. verdikleri fiyat teklifi iyi aslında ama bilemedim şimdi. dışarıda benim cihazı hayatta bu fiyata veremem. gerçi telefonumda en ufak bir çizik yok ama ekran yanığı var ve onu da işaretledim seçeneklerde. aslında güzel teklif ama bu cihazın 11990 tl'lik fiyatı bana biraz yüksek geliyor.
-
Hocam bir de HB ye bakın. Şu an 256gb lik model 11 bin TL . Değişimde cihaz bedeline ek 2bin TL destek veriyorlar, öyle yazıyor.
https://www.hepsiburada.com/samsung-galaxy-s21-fe-5g-256-gb-samsung-turkiye-garantili-p-hbcv000014s705
-
Bende tam olarak sizinle aynı durumdayım :) cuma günü kargoladım, pazartesi günü ulaştı karşı tarafa. Haber bekliyorum samsungdan :)
Samsung fe serisi telefon almayın beyler sonrada pişman olmayın
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Öğrenci iseniz veya yakınınızda öğrenci birisi varsa, üniversitenin verdiği mail ile kayıt olunca fiyat düşüyor ve 250 tllik hediye çekini de uygulayınca çok daha ucuz fiyata denk gelir.
-
daha siteye girdiğimde zaten 250 tl hediye promosyon kodu verdi zaten de ben bu cihaza bu fiyatı biraz çok buluyorum. kızıma mesela poco x3 pro aldım ve bundan aşağı kalır yanı yok gibi ve yarı fiyatta buna göre. tek zayıflığı ekranı amoled değil ve ekranı çok parlak değil. ama işlemcisi- pili olsun olsun, hızı olsun, parmak izi okuyucusu olsun gayet iyi. hatta hanıma da almayı düşünüyorum. şimdi poco x 4 de çıkıyormuş yakında onu da bir beklesem mi diyorum. yani samsung yıllarca kullandım ve genel olarak memnundum da hep ama işte fiyat biraz yüksek. aslında note serisi kullanıyorum yıllardır ama artık çıkmayacaüı için artık farklı alternatifler de var benim için yoksa note serisi düşünürdüm. gerçi bu fiyatlarla o da mümkün değil ama bilemiyorum artık. ikilemde kaldım biraz.
-
Daha önce Xiaomi modellerini bende kullandım hocam ama miui arayüzüne hiç alışamıyorum. S21 FE konusuna gelirsek ben de değişim kampanyası ile geçiş yaptım. Bundan önce de S20 kullanıyordum. Telefonu kurarken bile ısınmaya rastlamadım ve 60 hzde 7 saat gibi bir ekran süresi alıyorum 1 günlük kullanımda. Genel olarak güzel bir telefon tavsiye edebilirim ama 10-11 bin tl edecek bir telefon asla değil.
-
Valla bende işin fiyat kısmına takılıyorum zaten. Şimdi kızın telefonuna baktım ve şarjı %67 ve 4.5 saat ekran süresi var ve dün şarjdan almış telefonu.
Xiaomilerin şarjlari samsunglara göre daha iyi gidiyor tecrübeyle sabit. Miui şarj konusunda daha başarılı.
S20 yi iade ettikten sonra 3 gündür S21 FE kullanıyorum. Şu an konuşmak için belki çok erken ama o ilk yüklemelerde peş peşe 30 a yakın güncelleme yaptım, kamerayla video çektim, 2 saat aralıksız fifa oynadım. Kesinlikle ısınma yok. Volkan manavın inceleme videosunu izledikten sonra neredeyse vazgeçiyordum ama hiç bir ısınma sorunu yaşamadım. Belkide onun cihazı sorunlu da olabilir. S20 kısmına gelirsek S20 de kamerada 5 dk video çektiğiniz zaman telefonun kasası yanıyor kılıfsız elinizde tutamazsınız ama bunda sadece kamaranın yanı çok hafif ılıklaşıyor. Geçmeyi düşünen varsa ısınmadan yana bir sorunu olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nokia-3310 -- 26 Ocak 2022; 21:49:53 >
Benim telefonla 5.gunum. Merak eden, alma arifesinde olan arkadaşlar için naçizane kendi görüşlerimi yazmak isterim. Önce eksi yönlerden başlayayım:
1- bazı uygulamalarda telefon kaydırma yaparken takılıyor, sanki 2015 model android telefon kullanircasina kötü bir kaydırma deneyimi sunuyor ve evet yıl olmuş 2022. Twitter ve reddit başlıca uygulamalar. Chrome da da olduğunu söylüyor yabancı forumlar ama denemedim. Google'a "samsung s21 laggy scrolling" yazarsanız samsung forumlarında bolca şikayet olduğunu gorursunuz. Genel kanı android 12/one ui4 güncellemesi sonrası sorun olduğu yönünde. Düz s21 kullananlarda android 11 varken bu sorun yokmuş. Yeni güncellemeden çok sikayetciler telefon kasiliyor diyorlar. Uygulamalarla ilgili sorun değil, birden çok uygulamada sorun olduğu için sorunun samsungdan kaynaklandığı görüşü hakim. İyi haber eskiden bu sorun olmadığı için güncelleme ile çözülmesi bekleniyor. Kötü haber s21 lere 3 ay önce android 12 geldi ve samsung 3 aydır bu sorunu duzeltmemis durumda.
2- batarya performansı iyi değil. Telefonu elinize aldığınızda patır patır batarya yüzdesi düşüyor. 15dk kullanımda %7 şarj yiyor sadece sosyal medyada. 4.5-5 saat arası WiFi de ekran süresi veriyor. 4.5g de bu süre daha az. Telefon hiç 4500mah gibi değil. Bu kapasitede daha iyi sonuç vermesi lazım. Exynos hala batarya kullanımında çok kötü.
3- telefon genel anlamda sıcak çalışıyor. Ben iş yeri de kablosuz şarj standına koyuyorum. Eski xiaomi marka telefonum hiç isinmazken bu kablosuz şarjda ısınıyor çok şaşırdım. Değişik zamanlarda kendi kendine ısınıyor mesela Spotifyda müzik dinlerken cebimden çıkarıyorum bazen ısınmış oluyor. Bazense ısınmıyor kafasına göre. Kamerada baya ısınıyor. Oyunda denemedim. Sosyal medya ve internette ısınmıyor.
4- işletim sisteminde çok bug var. Bildirim gelir gelmez ekranı açarsanız telefon kasiliyor. Öyle böyle kasılma değil sanki 15fps de çalışıyor telefon. Bazen durduk yere kilidi açtığınızda kasiliyor ve ekranı tekrar kilitleyip açınca düzeliyor. Sanki ekran kapalıyken girdiği derin uyku modundan çıkamıyor gibi. Özellikle bildirim gelir gelmez ekranı açıp parmak izi okuttugunuzda kasilarak açılıyor ve tekrar kilitleyip açana kadar düzelmiyor. Şimdilik bildirim sesi gelince 2 saniye içimden sayıp sonra açıyorum. Can sıkıcı bir durum.
5- ekran kapalıyken hey google komutu çalışmıyor. Bunu da yukarıdaki maddeye bağlıyorum. Telefon derin uyku moduna girince çıkamıyor muhtemelen. Google ayarladan hey googlea kilit ekranında iznini verdim, pil ayarlarından google i derin uykuya sokma dedim ama olmadı. Yine samsung forumlarında bu hata da belirtilmiş ama düzelmemis.
6- Animasyonlarda bug oluyor. Ben tam ekran kullanıyorum iPhonelardaki gibi, navigasyon tuşları yok, yukarı doğru kaydirinca uygulamadan çıkıyorum. Telefon bazen 2-3 kere alttan yukarı kaydırsam da çıkmıyor uygulamadan. Uygulama kapatma animasyonu bazen saçma sapan yere gidiyor. Mesela instagram uygulaması sol en altta duruyor. Yukarı doğru kaydırıp kapatıyorum normalde oraya doğru kapanarak küçülmesi lazım gidiyor en sağa doğru kapanıyor orada instagram bile yok:)
Yaşadığım sorunlar bunlar. Batarya dışındakileri güncelleme ile düzeleceği umuduyla yaşıyorum şimdilik. Telefona genel bir güncelleme şart çünkü şu haliyle acayip bug'lı. Ben yakın zamanda büyük bir güncelleme geleceğine inanıyorum. Android 12 yi daha tam optimize edememisler gibi duruyor şimdilik.
Ha ben niye tercih ettim? İşim gereği dex benim için hayat kurtarıcı. Bazen kaldığım yerde PC olmuyor dex i açıp işimi görebiliyorum. Bunun dışında 3 majör android güncellemesi alacak olması benim için önemli. Daha önce xiaomi kullanıyordum android 9la başladım 10 da bitti. Kullandığım telefonlardan daha kötü modeller güncelleme aldı o telefona vermediler. Bu nedenle xiaomi ye ayar oldum ve samsung dışında çok bir alternatifim kalmadı. One ui yi çok ovduler ama şu haliyle miui çok daha kararlı ve stabildi. Belki ben bug'lı haline denk geldim android 11 zamanı daha stabildi bilmiyorum ama bu tarz sorunlar yaşamadım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hocam bende S20 FE (SD865) modeli var. Android 12 ile telefona bir şeyler oldu. Güncelleme yaptığıma bin pişman oldum. Isınma konusu hariç yazdıklarınızın hemen hemen hepsini ben de yaşıyorum, android 11de böyle değildi. Ara ara takılmalar, teklemeler, laglar, tepki vermemeler.. Güncelleme sonrası 2 defa wipe cache de yaptım ama nafile. Berbat etti bıraktılar resmen acayip sinir bozucu. Şimdi bekle ki güncelleme verip düzeltsinler..
Shop.samsung sitesinden değişim kampanyası yapıp tlf eline geçenler kaç günde işlemi tamamlandı. İstanbul için 10 Şubata değişim için sitelerinden randevu verdiler, O zamana kadar S22 çıkarda eskirde.
Böyle uzayacağına İstanbul içinde kargoyla eski telefonu yollama sistemi yapsalar ya
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ahmet_ -- 27 Ocak 2022; 1:41:16 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X