Fold bambaşka bir deneyim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
SAMSUNG GALAXY Z Fold Serisi [ANA KONU] (15. sayfa)
-
-
Bu akşam koşuda tam döneceğim yerde ufak tekerlekli satıcı arabasıyla biriyle karşılaştım. Her zaman kullandığım yer olduğundan kenardan geçerim deyip köşeye bastım, basmamla bastığım kaplamanın suya batıp kayması bir oldu, yere yapıştm ben de. Fold 5 de elimdeydi, kuş gibi uçuverdi. Çimenlere gitti tabi de, bu kalemli kılıf o kadar işini yaptı bakalım. :)
Yalnız bu kalemli kılıfta telefon iyi ısınıyor. Kılıfa delikler ya da çizgiler açıp soğutmaya yardımcı olma niyetim var. :D
-
Bekledigim cevap bu sanirim :) tesekkur ediyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Z fold 4 Gcam kurdum, 8k30fps video çekebiliyor. Samsung 8k24 koymuş sadece. Kötü bir kısıtlama. Donanım olarak destekliyorsa ne diye kısıtlıyorsun ki.
Yıllardır Galaxy Note serisini kullanmış birisi olarak söyleyebilirim ki Galaxy Z Fold 5 benim gibi Galaxy Note hayranları için tartışmasız ilk tercih olmalı. Telefonu mağazada denedim ve kullanışlılığına hayran kaldım. Ofis işleri yaparken büyük ekranı ciddi kolaylık sağlıyor. Ayrıca ekranı ikiye bölüp iki telefon ekranı yan yanaymış gibi kullanılabiliyor. Aynı anda iki uygulamadan iş yapanlar için büyük nimet. Kalem desteği olmasına zaten bittim. Telefonu bilgisayar gibi kullanmak isteyenlere tavsiye ederim.
-
Ürünü lansmandan aldığım için S penli kılıf hediye etmişlerdi. Ama istediğim renk yoktu maalesef. Renk olmadığı için başka kılıfta hediye istemiştim. Bana mağazaya gitmemi, maliyetinden vereceklerini söylemişlerdi. Gidip 1.000 liraya aşağıdaki kılıftan aldım. S penli kılıfın yarı fiyatı ama s peni çok kullanmıyorsanız daha avantajlı bir kılıf. Telefon büyük olduğu için arkasında tutma yeri oldukça rahatlık sağlıyor.
https://shop.samsung.com/tr/galaxy-z-fold5-standli-kordonlu-kilif/?integration_color=Kum%20Rengi
-
Haber:https://forum.donanimhaber.com/galaxy-z-fold-5-ve-flip-5-satis-rekoru-kirdi-marka-tarihinde-ilk--156532510
güzel haber insanlar katlanır tarafı tercih etmeye başladı demek ki. Ama bana ilginç gelen Flip'in satışlarının artması oldu. Fold katlanınca ekstra bir işlevsellik sunuyor. Flip ise öyle değil. Birçok teknoloji editörünün yorumları da bu şekilde. Ayrıca fiyat performans açısından baktığımızda Fold daha pahalı olmasına rağmen işlevselik olarak fiyat performansta daha iyi bir cihaz.
Flip'in ise tabiki standart telefona göre bir artısı var fakat fiyatlandırma konusunda fold kadar başarılı değil bence. Birçok kişide böyle düşünüyordu. Fold satışları artmış ama flip satışları daha da artmış. Samsung bu sefer Flip tarafın reklamını daha çok yaptı. Sanırım biraz da bu sebep oldu.
Muhtemelen Samsung fold ve flip için daha iyisini de yaptı. Ama bu yenilikleri stratejik bir amaçla henüz piyasaya sürmedi diye düşünüyorum. Çünkü şu an Fold ve Flip zaten rakipsiz. Yarın öbür gün Apple katlanır bir şey çıkarırsa ya da diğerleri gerçekten samsung katlanırlara rakip olmaya başlarsa Samsung gerçek teknolojisini ortaya çıkaracak diye düşünüyorum. Çünkü her sene kademeli güncelleme yaparak ilerliyor. Radikal bir şey yok. AMD bir süre iyi bir şeyler üretmeyince intel işlemciler neredeyse her sene aynı çıkıyordu. Ryzen'ler çıkınca intel yine şova başlamıştı. Teknolojide 2 adım önde olmak risklidir. Samsung stratejik davranarak 1 adım önde ilerliyor gibi. Umarım sağlam rakipler çıkarda son kullanıcının işine gelir. Rekabet kullanıcılar için her zaman iyidir.
Fold 5'in en güzel tarafı boşlukların giderilmesi oldu. Rakip gelmezse seneye benzer şekilde birkaç güncelleme yapılıp, işlemci upgrade'i yapılıp fold 6 / flip 6 gelir.
-
yarım telefon boyutunda kocaman telefon olan bir telefon. üstelik yarımken de gayet kullanışlı bir telefon. avuç içinde, cepte, gez, gezdir dur. düz ekran kürek gibi geliyor bir iki bunu kullanınca. kompakt yapısından ötürü daha çok satması doğal. kadın için aksesuar erkek için stres topu. fold harici her telefonun yaptığını yapıp ekstra şeyler de yapabiliyorsun. neden almasınlar, daha çok satmasın ki. ileride 2. el bir gri ya da beyaz renk alır kullanırım ben de…
fold daha çok spesifik kullanımlar ve kullanıcılar için. iş adamı, bilim adamı olsun, sanatçı, teknoloji bilir olsun falan. flip herkes için
Flip kötü demedim. Tabiki bahsettiğiniz avantajları var. Ama o fiyatlara s23 ultra gibi bir cihaz olunca insan durup bir düşünüyor. Tabiki farklı segment ama sadece katlanıp küçük bir cihaz oluyor. Bu esnada kalınlaşıyor. Yani fiyat performans olarak zayıf bir cihaz. Yoksa eleştirecek bir yanı yok.
kötü diyorsun diye düşündüğümden demedim ya. katlanıncaki kalınlığı cihazın kendisi küçük olduğu için fold kadar rahatsız etmiyor, avuç içine oturduğundan insan evladı daha kolay ve çabuk alışıp sindiriyor. dezavantaj saymıyorum o sebeple. kullanıcı sayısı hızla artacak. fiyatı ise teknoloji bilire aşırı geliyor lakin hem folddan hem iphonedan çok ucuz. bana kalırsa fiyatı piyasaya nazaran performans.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6EF013079 -- 8 Ağustos 2023; 18:25:47 >
Flip'in en kötü yanı ekran oranı. 23:9'mu nedir video izlemenin bir anlamı olmuyor daracık kalıyor video. Samsung'un böyle garip huyları var.
-
-
Fold 5'te bari 5G açık geliyor neyse ki. Diğerlerine de bir an önce açsalar iyi olacak.
-
Fold çok pahalı bir cihaz hocam. Ve de henüz kendini yeterince kanıtlamamış bir teknoloji. Böyle bir şeye insanlar çok fazla para harcamak istemiyor ki, katlanır özelliğini kenara koyalım piyasadaki tüm cihazlardan pahalı bir cihaz desek yeri var. O fiyat ile zaten çok ilgi çekmemesi normal.
Ama Flip katlanır heveslileri için daha ulaşılabilir bir fiyata sahip. Hani belli bir bütçeye çıkmış kullanıcılar için Flip'e geçmek zor gelmiyor. Form olarak çok kullanışlı gibi görünmese de cihazı açıp kulağına koymak havalı gösteriyor. Tasarım olarak hoşa gidip ilgi çekiyor. Özellik olarak aman aman bir şey sağlamasa bile fiyat olarak ulaşılabilirlik ve tasarımın ilgi çekiciliği ile iyi satıyor.
-
İnanılmaz bir telefon, z fold 4 den gecmeme rağmen çok memnunum. Fazla geliştirme yok gibi gözükse de yeni inceltilen menteşe tasarimi çok iyi olmuş çok daha akıcı ve pürüzsüz açılıp kapanıyor. Telefon.
Piyasa çok satan pro maxten pahalı değil hocam. Ayrıca fold almaya çekinenler kalınlığından ve ağırlığından çekiniyor. Ama fold 5 pro max'ten daha hafif bir cihaz katlanır olmasına rağmen. Katlanınca daha kalın doğal olarak ama cepte taşıması çok daha kolay. Bizzat ikisini elinize yan yana alınca farkı görüyorsunuz.
Mesela telefonun asıl amacı olan konuşmayı yaparken bile pro maxi kulağınıza tutmak folda göre çok daha zor.
Bu cihaz hem telefon, hem tablet. Samsung'un en üst cihazı olan s23 ultra ve en üst tableti olan tab s9'u bir arada aldığınızda bile pro max'ten uyguna geliyor. Fold bu iki cihazın birleşimi gibi zaten. O yüzden fiyatına laf etmek çok doğru olmaz. Özellikle Türkiye'de oldukça uyguna çıktı. 65 bin yüksek ama bu ülkenin ekonomik şartlarıyla alakalı. Bu teşefon diğer ülkelerde pro maxten daha pahalı. Ayrıca satışları kendisi gibi katlanarak artıyor :)
Türkiye'de değer görmemesinin sebebi yine ekonomik koşullar diye düşünüyorum. Çünkü araba olsun, telefon olsun artık her şey yatırım aracı. Kimse gönlündeki almıyor. Kolay satabileceğini alıyor. iPhone bu konuda Samsung'dan üstün. Özellikle fold cihazlar, kırılır, hasar görür korkusuyla tercih edilmiyor. Benimde çekincem bu yöndeydi. Lansmanda fold müşterilerini gördüm. Ya fold 3'ten ya fold 4'tem geçiyorlardı. Onlara sorduğumda artık başka cihaz kullanmamam cevabını aldım. Cihazlarda da sorun yaşamadığını söylediler. Samsung'ta 1 kere ücretsiz ekran filmi değişimini ücretsiz yapıyor.
Bence fold 5'le artık birçok eksiği giderildi ve tercih edilebilir cihazlar oldu. Keşke ülke ekonomik olarak daha iyi şartlarda olsaydı da insanlar tercih edebilseydi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Sitesinde iki katı hafıza ve ek takas desteği 16 Ağustos'a kadar devam ediyor yazıyor. Bir yandan da, dün izlediğim birkaç incelemede Fold4 çıktıktan 1 ay sonra fiyatı %10 düştü dediler. Dün "beklesem mi, fiyatı düşer mi" derken, bugün satış rekoru mesajlarını okuyunca 16 Ağustos öncesi almak daha mantıklı diyorum.
Alan arkadaşlar, sigorta paketi vs de satın aldınız mı? İlk kez bu kadar pahalı bir telefona geçiyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X