Merhaba arkadaşlar, uzun süredir sadece depolama için kullandığım hard diskimi 3-4 gün önce bilgisayarıma bağladım verilerimi başka bir diske almak için fakat diski bağladıktan sonra tıkır tıkır sesler gelmeye başladı diskten kafa sorunu olduğunu düşnüyorum başta verilerimi görebiliyorken verileri diğer hard diske kopyalamaya çalıştım 50gb resim ve video arşivim vardı toplu alacağıma parça parça almaya çalıştım bir süre sonra disk okunmuyor gibi hatalar vermeye başladı disk, bilgisayar donmaya başaldı ne yapacağımı bilemediğimden hard diskin kablolarını çıkardım bilgisayardan bir süre bekledikten sonra tekrar bağladım ve beklemeye başladım çünkü bilgisayar yine donmuştu disk sağlığına bakmak için hd tune indirdim fakat hiç bir şey görünmüyordu smart kısmında bende disk yönetiminden diski dinamik diske dönüştürdüm ve böylelikle bir kaç defa diskin içerisine girebildim verileri görebildim fakat daha sonra bu yöntemde işe yaramamaya başladı şuan hiç bir şekilde diske giriş yapamıyorum çok önemli belge ve resimlerim var içerisinde ne yaparak bu verilere ulaşabilirim? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Değerlerine bakmak için önereceğiniz program varsa onları da yükleyip resimlerini gönderebilirim. |
Bildirim