Arkadaslar Samsung LCD monitörüm geçen gün elektirik kesintisi sebebi ile arıza çıkardı. Bir bilgisayarcıya götürdüm ve kondansatörleri şişmiş diyerek birşeyler değiştirip lehimledi sanırım. Şu an monitör çalışıyor ancak farkedilir derecede netlik kaybı söz konusu. Ayrıca fotoğraflarda yer yer kırmızı lekeler görüyorum yani fotoğraflarda yüz kısımları gölgeli şekilde kırmızı olarak çıkıyor. Sorunun ekran kartından olabileceğini düşünüp ekran kartını tekrar yükledim ancak sorun devam ediyor. Monitörü başka bir bilgisayarda denedim , bendeki kadar olmasada yinede netsizlik oldu. Ne yapmamı tavsiye edersiniz ? Teşekkkürler (Monitörün garanti süresi bitmiştir)
2 bilgisayardada sorun oluyorsa monitörde arıza vardır. öncelikle monitörde otomatik ayar düğmesi vardır. onu dene. olmadı manuel olarak renk ayarlarıyla oyna yine düzelmezse, tamir eden bilgisayarcıya geri götürüp, sorunu anlat.
monitörün üstünde herhangi bir düğme yok yada ben göremiyorum.sadece aç kapa var dokunmatik. Görünmeyen bir yerde olabilirmi ?
monitörün markası ne. her monitörde ayarlarla oynayacağın düğmeler mevcuttur. bazı monitörlerde altında veya yan tarafında oluyor bir incele.