AGT ertesi gün de aynı haltı yiyor :) Bazen de hemen getiriyor ama AGT tercih etmem |
SAMSUNG LS28AG700NUXUF hakkında (10. sayfa)
-
-
Şimdi sordum da amazon'a, kargo firmasını otomatik atıyormuş. Seçim yapamıyormuşuz. Aynı adrese yine aynı firma atarlar diye umud ediyorum. :)
-
Ürün az evvel Kolay Gelsin firması ile tarafıma ulaştı, akşam deneyeceğim, inşaallah herhangi bir sorunla karşılaşmam ve tekrar değişim ile uğraşmam. :)
-
Salı gelir demiştim :)
Bende alıcam ya tekrar eski fiyatına düşerse almadığıma pişman oldum
en kötü iade ederim
-
Bu fiyata muadili yok zaten maalesef..
-
Monitörü akşam test ettim, ghosting vesair yok lakin 1 piksel yine sorunlu :/ siyah renkte iken belli oluyor, mavide, yeşilde vesair ise hafif şekilde belli. lakin ölü piksel mi sıkışmış piksel mi anlayamadım, bilgisi olan var mıdır? iade etmek de istemiyorum artık 3. monitör oldu bu...
-
Renk arkaplan rengine gore degisiyorsa sıkışmış piksel oluyormus hocam benim de ilk aldigim lg de vardı baktım olacak gibi degil iade edip yenisini almistim sukur sonrakinde yoktu.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ölü piksel değil ise geri göndermek de istemiyorum, bu 3. aynı monitör oldu çünkü. İade de etmek istemiyorum ürünü beğendim, bu gidişle böyle kullanacağım ya da çok rahatsız eder ise değişim için amazon'a göndereceğim tekrar.
-
Arkadaşlar 2 monitörü ölü pikselden dolayı değiştirmiştim. 3.sünü satıcı HB olarak aldım. Çok şükür bunda ölü piksel, ışık sızması vs çıkmadı. Belki yarım saat 30 cm mesafeden monitörü her renkte inceledim. Xbox series x ile fifa oynadım ve gözlerim sulandı. Sizce bu normal midir? Gözümü rahatsız eden bir şey var ama bulamadım gibi. Ufo testi yaptım pc de 144hhz de sorun yok gibi. Forza 5 oynadım, bir nebze saha iyiydi. Ama yağ gibi de akmıyor görüntü. Aracı sağa sola çeviriyorum örneğin, etraftaki yazılar bulanıklaşıyor. Dikkatimi oraya verdiğim için yine gözümde ağrı yapıyor. Sizde durumlar nasıl acaba? Bir tek bende mi böyle bir durum var? Teşekkürler,
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fifa 60 fps olduğu için bu monitorde performans berbat hocam. Monitorun 60 hz performansından dolayı böyleymiş. Adaptive sync açıp, black eq' ayarını 20 yapın bi nebze daha iyi oluyor fakat yinede çok iyi değil.
öncelikle göz bulanıklaşmasıyla ilgili konuşayım, ips panellerin hepsinde 3 ila 7 gün arasında gözün alışma süresi oluyor çünkü ips teki canlılık ciddi şekilde gözü etkiliyor, fh5 de arabayı çevirinceki yazıların bulanıklaşması oyunun motion blue ayarını açtıysanız ondan kaynaklı olabilir onu kapatmanızı öneririm türkçesi hareket bulanıklığı diye geçer ayarlarda.
-
Hocam Bende 60 FPS monitör var ve problem yaşamıyorum.
Samsung da problem mi oluyor ?
doğru düzgün sıkıntısız monitör yok galiba
-
Var hocam 27GN950-B ben de bu ikisi arasinda kalmistim ama samsungun 60hz basarisi dusuk diye lg secmistim. Ama ne alirsaniz alin hepsinin bir hangikapı oluyor.
Göz yaşarması herkeste olucak diye birşek yok, ben farklı markalarında ips panellerini denedim her seferinde gözümde yaşarma oluyordu alışıncaya kadar. Monitörlük bir durum değil yani göz yaşarması
Benım ilk ve tek monitörüm 60 HZ daha önce 144 hz de kullandım ama problem yaşamadım. Sizin bahsettiğiniz model ciddi anlamda çok pahalı zaten Amazonda bile yok.
Benim merak ettiğim benım şimdi ki monitör rahatsız etmiyor ama samsung 60 hz ciddi rahatsız mı eder yoksa abartıyorlar mı ?
-
bilmiyorum hocam denemek lazım ama IPS kullandım ve hiç rahatsız olmadım. 1 hafta kadar Asus VG27AQL1A kullandım
-
Umarım bu sürede gözümüz bozulmuyordur :)
umarım
-
Bir kaç haftadır cihazı kullanıyorum. Burada paylaşılan amazondaki yorumu da ben yazmıştım.
Eğer ayarlarla ciddi anlamda oynamazsanız 60hz çok kötü rahatsız edici. Ben şuanda ayarları bir nebze stabil hale getirdim. Ghosting epey azaldı ama hala var. Şuanda rahatsız edici boyutta olmadığı için monitörü iade etmeyi düşünmüyorum. Çünkü bu fiyata 4k 120hz ve hdmi 2.1 başka bir ürün yok.
Paranız daha fazla varda şg oled c1-2 falan alın. Yok illaha monitör alacaksanız gigabyte m32u alın veya lg27gn950 nin hdmi 2.1 olanı çıktı(amazonda var) onu alın.
Bu monitör için ghostingi düşüren en iyi ayarları şu şekilde paylaşabilirim ama siz bu değerler etrafında oynayabilirsiniz:
Black equalizer : 18
Adaptive sycn: açık
Parlaklık:70
Kontrast:100
Keskinlik: 60
Renk ayarları:
Red: 52
Green:50
Blue:52
Saturasyon:60, oyuna göre 70 olabilir
Gama: mod2
Birde local dimming miydi neydi: açık
Bu şekilde fifa ve nba de rahatsız olmuyorum çok. Ama yine de az biraz var maalesef.
Bunun dışında 60hz hikayeli oyunlarda herhangi bir sorun yok.
Zaten 120hz oyunlar çok iyi. Ne ghosting ne başka bir sorun yok. Zaten ileride 60hz oyun kalacağını düşünmediğim için bu monitörde kalacağım fiyatından dolayı. İlerde param olursa oled tv alırım.
Umarım herkese faydası olmuştur bilgilerin.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Bu monitörde kronik sorun sanırım ölü/sıkışmış piksel çıkması. Amazon'dan aldım ilk açtığımda bir şey yoktu. 3-4 saat sonra 1 tane çıktı, 2-3 saat sonrasında ise 2 tane daha çıktı. En başta bir şey yokken şu an 3 tane ölü piksel var. Pazartesi iade edicem tekrar sipariş versem mi vermesem mi emin değilim. m28u biraz ucuz olsa direkt alıcam ama 48'lik LG C1'le aynı fiyatta.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doom -- 26 Haziran 2022; 17:45:23 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X