Şimdi Ara

SAMSUNG LS28AG700NUXUF hakkında (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
284
Cevap
5
Favori
6.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ürün ile 2 haftadır uğraşıyorum. Uğraşıyorum derken durumu izah edeyim,

Hb üzerinden satın aldım ürünü, 1 adet tam ortada ölü piksel çıktı,sağ üst köşede de toz girmiş gibi bir leke vardı içten; ve iade ettim. Daha sonra iade onayı, geri ödeme vesair derken, geçen hafta da amazon'dan satın aldım. Onda da bir öncekine yakın bir noktada 1 adet ölü piksel çıktı, onda da istemeye istemeye değişime gönderdim ürünü, bu sabah ellerine ulaştı, yeni ürünü göndermelerini bekliyorum. Bu panellerde bir sorun mu var yoksa bana mı hep denk geliyor anlamış değilim. Pimpirikliyimdir, normalde zaten 1 adet ölü pikseli 4k'da iyice yakınlaşıp dikkat kesilip görebildim. Ortada olmasa idi muhtemelen iade dahi etmezdim. Lg'nin 4k olan modeli ile arasında kaldım, amazon'da 9400 tl idi lgnin modeli, lakin hb geri ödemeyi falan yapana kadar ürün stokta kalmadı yetişemedim. Gerçi samsung'u kullandığım süre zarfında da gayet memnundum, birkaç oyunda deneyimledim gayet keyifliydi. rtx 3080 ile.

• Hezargrad H kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, bu monitörden geçen amazon'dan ben de aldım, ve ben de 1 adet ölü pikselle karşılaştım. Pikselin konumu ekranın sağ alt köşesine çok yakın olduğundan ve uzaktan bakınca belli olmadığı için bana sıkıntı oluşturmuyor. Bu yüzden uğraşmamak için iade etmedim. Ekranın ortasında olsaydı, ben de iade ederdim.
    Yorumlardan gördüğüm kadarıyla ölü piksel çıkma olasılığı çok yüksek bu monitörde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hatsune Miku -- 16 Haziran 2022; 17:43:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hatsune Miku kullanıcısına yanıt

Bende aynı şekilde köşede falan olsa hiç uğraşmazdım. Üstelik ghosting neredeyse yok gibiydi ve ıps glow da normaldi açıkçası. Ortasında olan da esasen dikkatli bakmadığınızda fark edilmiyor. zaten dikkatli bakacam derken göz ağrıtıyor, piksel testi yaparken gözlerim ağrıdı.

Ölü piksel bu üründe genel bir sorun gibi duruyor evet, farklı sitelerdeki yorumlara bakınca anlaşılıyor hemen.

Bu monitörü alacak olanlar ise kesinlikle amazon'dan alsın. zaten 30 gün değişim/iade süreniz var. amazon sonrasında dahi garantide yardımcı oluyor 2 yıla kadar. hb'den aldığımda iadede sorun yaşatırlar diye akla karayı seçtim. Neyseki sorun olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hezargrad -- 16 Haziran 2022; 18:7:49 >
  • @TulparHAN ben de pc de dp ile kullanıyorum da ileride belki ps yada xbox alırsam diye o da olsun istedim açıkçası.

@Hezargrad @Hatsune Miku ben yaklaşık 2-3 haftadır kullanıyorum. benim monitörde sadece siyah ekranda gözüken 4-5 tane var ve 1 tanesi net. diğer ölü pikselleri görebilmek için kafamı monitöre değdirecek kadar yaklaşmam gerekiyor. gözlerim de bozuk olabilir  

farklı renklerde hiç ölü piksel yok. neden o renklerde belli olmuyor bilmiyorum.

bence herkes benim gibi saçma bir şekilde kontrol ederse daha fazla ölü piksel görebilir :)

film,dizi,oyun vs sırasında hiç ama hiç fark edilmiyor. hatta o çok net olan 1 pikselin olduğu kısma odaklanıyordum ilk günlerde fakat gerçekten çok zor belli oluyor 4K da.

başta benim de çok canım sıkılmıştı ama artık aklıma bile gelmiyor. ha ileride daha çok çoğalır mı, belli olmayanlar büyür mü bilemem. zaten garantisi var. en kötü geri yollarım. yapacak bir şey yok.

daha önce 4k monitör kullanmadım. aynı teknik özelliklere sahip bu fiyatlarda olan başka monitörlerde ölü piksel durumu nasıldır bakmak lazım.

• Evet dediğiniz gibi bende de kullanımda fark edilmiyordu. Lakin onun orada olduğunu bildiğim için gözüm oraya gidiyordu sürekli :D Umarım daha fazla artmaz sizdeki. artsa da 2 yıl garanti süresi dolmadan artarsa servise gönderirsiniz. Gerçi 4-5 tane var ise servise verirseniz büyük ihtimal işlem yaparlar zaten.

Bende de siyahta belli oluyordu, diğer renklerde belli olmuyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hezargrad -- 17 Haziran 2022; 9:49:49 >
  • işlem yapacakları kesin zaten ama değişim bile olsa yeni gönderecekleri monitörde daha kötü olmayacağının garantisi yok. ki servise gidecekte gelecekte... serviste ne yapacakları da belli değil. pek güvenmiyorum açıkçası. keyfimi bozmadığı sürece sıkıntı değil benim için 4K ekranda.

• 3 tane monitor değiştim üçünde de fifa'da ghosting yaşıyorum. Her türlü ayarı da denedim yok düzelmiyor. Fifa'nın 60 fps çalışmasından kaynaklı sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysn61 -- 17 Haziran 2022; 18:41:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ysn61 kullanıcısına yanıt
    Amazonda bir kullanıcı eksiler olarsk şunları sıralamış;
    "
    Eksileri
    -60hz performansı gerçekten kötü. Özellikler hareketli oyunlarda(fifa, nba) çok fazla yırtılma veya ghosting dedikleri durum oluyor. Bunu minimalize etmek ve rahatsız edici halden çıkarmak mümkün(motion blur açabilirsiniz veya black equalizerı 20 yapmak ve vrr açmak baya işe yarıyor. Ancak montion blur açında renk canlılığı ve parlaklığa elveda ediyorsunuz. Black equalizerı sona çekince de renklerde canlılık ve parlaklık kalıyor ama çok siyahlaştığı için karanlık sagnelerde ve gölgelerde detaylar kayboluyor.

İleride 60hz oyunların 120hz olması çok olası olduğu için gayet iyi bir monitör diyebilirim. Paranız varsa bunu almanız çok mantıklı olmayabilir ama bu monitörün satış fiyatı civarında 4k ve 120hz üzeri monitör yok ce bu monitör tek şansınız ve çok pişman olacağınızı düşünmüyorum. Zaten tek yıldızı 60hz performansından kırdım. Belki yazılım güncellemesi ile daha iyi olabilir."

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Gerçekten de 60 hz performansı berbat hocam. Adaptive sync açılınca bi nebze iyileşiyor fakat halen ghosting mevcut. Dediği gibi siyahları arttırınca da görüntü kapkaranlık oluyor

90 fps ve altında görüntüdeki titremeleri bende farketmiştim. Rtings de yapılan karşılaştırmada düşük hz değerlerinde 950b modelini daha başarılı bulmuşlar. Keşke gene 7900 den satılsa da alsam ama hiç sanmıyorum.

rtıngs.com
    LG 27GN950-B vs Samsung Odyssey G7 S28AG70 Side-by-Side Monitor Comparison
    https://www.rtings.com/monitor/tools/compare/lg-27gn950-b-vs-samsung-odyssey-g7-s28ag70/16085/26279?usage=3623&threshold=0.10

• Xallez kullanıcısına yanıt
    En uygun olarak geçenlerde amazomda 9300tl idi, daha uyguna geleceğini ben de pek sanmıyorum, pek stokta da göremedim intetnette. Samsung şuan en sağlıklı tercih gibi.

Valla ben 2k güzel kafama uyan bir monitör bulsam bunu (27GN950-B) elden çıkartacam beni aşırı aşan bir monitör her şeyiyle mükemmel ama ihtiyacımın çok çok üstü.

• Xef1ONYX kullanıcısına yanıt
    Buradan taliplisi çıkar belki :)

• Amazon tekrar indirim yapsa da alsak :)

100 lira fiyatı arttı içime oturdu.

Tabi bide buna muadil bulamadım bu monitöre de pek içim ısınmadı

• Muadili yok evet maalesef.. Amazon'un ne yapacağı hiç belli olmaz :)

Ben de değişim ürünün gelmesini bekliyorum, rica ettim bugüne kargolayın diye ama yetişmedi herhalde, pazartesi ancak elime ulaşır gibi.

AMAZON gıda ürünlerini genelde gece kargoluyor acaba sizin monitörü de gece mi kargolar ?

Elektronik ürün de gece kargosuna denk geldiniz mi ? Gece kargolarsa yarın size teslim edilir. AGT Paketinize umarım şehir turu attırmaz.

• Mail vesair yok gelen. Standart prosedürlere göre pazartesi gelir tarafınıza demişlerdi. Ben de rica ettim haftasonuna yetişmesi, dün kargolanıp bugün tarafıma ulaşması adına. Lakin yetiştirememişler dediğim gibi. Umarım dediğiniz gibi olmaz.

Valla hocam Dua et AGT ye vermesinler.

Ben açıkça söylemek gerekirse AGT ile Pazar günü teslim alacağıma Kolay Gelsin ile Salı günü teslim almayı tercih ederim.

• TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Aynı gün teslim cidden kötü yok adres hatasi verdi diyip duruyor sırf haftasonu teslim etmemek icin.

• Şuana kadar aldığım tüm ürünleri kolay gelsin firması ile gönderdiler, yine aynısı olacağını düşünüyorum açıkçası.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.