< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
SAMSUNG QN90D KULLANICILAR KULÜBÜ (5. sayfa)
-
-
Oledle arasinda fiyat farki yokki hatta qn90d dsha pahaliydi . S90c 54 bin tl civari bir satistaydi s90d de 57 58 civarindaydi
Oledler eskisi gibi pahali degil qledlere gore.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Şuan ülkede 65" S90D yok. Olsa 80 den aşağı olmaz. 55" modeli 70 bandında.
Geçen senenin S90C modeline de yönelmek olmaz zaten. QLED mini Led, OLED panele göre bana kalırsa daha uzun kullanım ömrü sunar gibi geliyor. OLED panelde yanma durumu da cabası uzun kullanımda.
Ee haliyle üst seviye tepe model mini Led ile OLED arası fazla fark olmaması normal. Ama dediğim gibi, daha ucuz bile olsa Şuan bana uymuyor açıkçası. Daha uzun süre kafa rahat bir şekilde ancak mini Led düşünebilirim.
En son görüntü ayarlarınız nedir ? Yapay zekadan çıkmak istiyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben yapay zekayı kapattım hocam, Netflix/Disney/Apple Tv gibi stream uygulamalarda sinema modunu kullanıyorum. Ayar paylaşacak bir arkadaş varsa iyi olur. Rtings in tavsiye ettiği ayarları beğenmedim.
Sadece sinema modu kullanıp başka bir ayar yapmıyor musun hocam? Bende futbol ve platformdaki dizi/film hariç bir şey izlemiyorum
Hocam normal tv yayını izlemiyorum, oyun konsolunda oyun modu, stream uygulamalarda da sinema modunu kullanıyorum.
Beim tv degistikten sonra amazon vs tarzi uygulamalarda tv kendisi filmmaker moduna geciyor eski tv de boyle birsey hatirlamiyorum herkeste oylemi ? Ama ben israrla standart moda cekip kullaniyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironwrist34 -- 22 Ekim 2024; 10:55:32 >
Amazon da bakmadım ama diğerlerinde sinema modunda izliyorum akşam bakar yazarım.
Yakında Tizen den One ui arayüzüne geçeceğiz ve 7 yıl boyunca güncelleme desteği alacağız. One ui ile gelecek bazı değişiklikler ve iyileştirmeler aşağıda mevcut:
Bu güncellemeyle kullanıcılar televizyonlarında gezinmeyi kolaylaştıran yepyeni bir arayüzle karşılaşacak. TV’de oyun oynamayı sevenler için, daha akıcı ve eğlenceli bir oyun deneyimi yaşatacağı söylenen Oyun Çubuğu’na yönelik iyileştirmeler getirecek. Ancak, yenilikler bunlarla sınırlı değil.
Sizin için sekmesi (kişiselleştirilmiş öneriler)
İçerik ve uygulamalara kolay erişim sağlayan Canlı ve Uygulamalar sekmesi
Daha sonra izle özelliği
Samsung Daily+
Arama önerileri
Çoklu kontrol
Galaxy Watch kullanıcıları için antrenman takipçisi
SmartThings uygulamasıyla IoT kamera kontrolü
Erişilebilirlik kısayolu
Ekran klavyesi iyileştirmeleri
Oyuncu Çubuğu yeniden tasarlandı
Güzel duvar kağıtları ve kullanışlı widget’lar içeren Günlük Pano
Arama, mesajlaşma, TV ve mobil için ekran paylaşımı
Gelişmiş veri koruma önlemleri
One UI güncellemesi, tüm Samsung cihazlarında yeni görünüm ve his sağlamayı amaçlıyor. Samsung, 2025'ten başlayarak tüm ürünleri için yazılımı One UI markası altında birleştirmeyi planlıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Isabet olur s23 den sonra one ui de baya yol katettiler bayada basarili calisiyor sistem . Ama tv icerisindeki islemci ile ne kadar uyumlu olur bu surum gelince gorucez.
Selamlar
90D kullanan forumdaşlarım. Goruntu ayarlarini benle paylaşan olursa cok sevinirim.
Hangi modda hangi ayarlari kullaniyorsunuz. Vende yeni aldım ve memnun degilim.
Standard mod
Renk 30
Yerel karartma standart
Renk sicakligi sicak 1
Digerleri orjinal hali
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironwrist34 -- 29 Ekim 2024; 12:48:0 >
Yok abi daha net ayarlamalara ihtiyacım var. Bi seyleri eksik yada yanlış yaptığım kesin. Bu kadar kotu görüntünün başka açıklama olamaz. Maç izlerken top gozukmuyor nerdeyse. Sahanın yeşili fosfor gibi. Insallah kesin bi sonuc bulurum.
Sahanin yesili anca akilli mod aciksa fosfor gibi olur . Yada kontrast iyilestirici max ta vs. Goruntu atsaniz daha net yardimci oluruz.
Benimde dün tv geldi, kurulumunu yaptırdım. İlk izlenimlerim olumlu. Telefondan kalibrasyon yaptığımda renkler fena değildi. Biraz daha kurcaladıkça daha iyi renkler elde edilebilir gibi.
-
Hayırlı olsun, bende Ağustos ayından beri kullanıyorum genel olarak memnunum özellikle yansıma ve parlaklık performansı rakipsiz. Gündüz odası çok güneş alanlar için en iyi tercih bence. Ayarlarınızı bir ara bizimle de paylaşırsanız sevinirim. Kalibre edemedik bir türlü tv yi😅
Herkes aynı şeyden sikayetci. Kesin bi sıkıntı var bu modelde. Guncelleme mi bekliyor acaba bilemedim ki. Bende genel olarak memnunum ama sanki bi kaç ayar yapsak sanki her sey yerli yerine oturcakmış gibi geliyor. @ironwirst34 in paylaştığı ayarlari tv ye uyarladım sorunun çoğunu hallettik. En azindan maç izleyebileceğim kıvama geldi. Ama hala biseyler eksik. Hızlı resimlerde Netlik sıkıntısı sürüyor. Ufak takilmalar var gibi. Zaman ilerledikce guncellemelerle çözulecek gibi , bence sorun her neyse yazılımsal. Bu forumda herkes bilgisini.paylaşirsa sorunlarıbdaha çabuk çözecegiz insallah.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tevfik20 -- 31 Ekim 2024; 20:26:0 >
Reddite aşağıdaki ayarları buldum. Bana uygun en iyi ayar bu oldu. Birkaç ayarı kendime göre değiştirdim. Gözünüze en hitap eden renkleri bulduktan sonra çokta kurcalamamak lazım bence :)
Filmmaker mode
Brightness: 29
Contrast: 45
Sharpness: 13
Local dimming: High
Contrast enhancer: Usually turned off, but it's suitable at times
Auto HDR Remastering: On
Colour tone: Warm1 or Cool (depends on what I watch)
Gamma: Switch between 1886 and 2.2 depending on what I watch
Shadow detail: -2
Picture clarity settings: custom
Blur reduction: 10
Judder reduction: 8
Daha canlı renkler istenirse color tone standart olarak ayarlanabilir.
Ayrıca bu ayarlar her izlediğiniz kaynağa göre ayarlanması daha uygun aslında. Her izlenen içerik yaptığınız konfigürasyona uygun olamayabiliyor.
Avforum tv konusunda da bir kaç ayar mevcut. İsterseniz oradaki ayarlara da bakabilirsiniz. Linkini aşağıya bırakıyorum.
2024 Samsung 4K QN90D/QN95D QLED Owners Thread (No Price Talk) | AVS Forum
-
Eve geçince deneyeceğim, faydalı paylaşım için teşekkürler
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X