Şimdi Ara

SAMSUNG S24 SERİSİ EKRAN SORUNLARI (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
877
Cevap
28
Favori
42.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

problem yoktu sadece kasada aciklik vardi hem telefon tuslamali test hemde siteden baktim diyorum sorun yoktu

cizgileri gormek icin ozellikle telefon ile cektim telefonda cizgiler daha iyi belli oluyor isik tutugum icin pixellerin rengine kadar gorebildim herhangi bir cizgi mevcut degildi

bi ust yorumdaki fotograflara bakin orada pixellerin renkleri ve cizgi olup olmadigi belli oluyor

• Reddit Link

Bence de durum bu. Güncelleme ile de düzelmeyecek, belki biraz hafifler. Aynı örneği ben de burada özelden konuştuğumuz iki kişiye vermiştim. Ben de Tab S9 Plus tablet var. Kumlu görüntü bunda da var. Peki neden bu cihazda farketmedim de telefonu aldığımız ertesi günü fark ettim?

Çünkü tableti aydınlık temada kullanıyorum, yüzde 90 gündüz kullanıyorum ve klavyeli kılıfla kullandığım için de telefonu tuttuğum mesafede kullanmıyorum genelde laptop gibi işlev görüyor. Tablette genelde iş için kullandığım uygulamarı kullanıyorum ya da video izliyorum. Geçen hafta tablette aynı testleri yaptığımda aynı şeyin bunda da olduğunu gördüm. Yine de aynı şiddette değil, değişime yolladığım cihazda bu düzeyde olsa yine de kabullenebilirdim.

Mesela bunu konuştuğumuz arkadaşa söylediğimde onda s9 ultra tablet varmış ve onda yok. Tablet güncellemede aldı ve düzelmedi belki etkisi düşmüştür onu bilmiyorum. Eğer telefon bu ekrandan dolayı değişse tableti de verecektim servise. Yine de tablete verdiğim para 20k telefona verdiğim 70k zaten aynı oranda canımı sıkmazdı. Bir de telefonu hep karanlık bir oda da karanlık temalarda kullanıyorum yoksa onu da anlamazdım ya da çok geç anlardım ama şuna eminim S23 Ultra cihazımda kesinlikle yoktu.

Ekrandaki olay herkeste aynı şiddette olmadığı için düzelme ihtimali zor. Attığım linkte de bunu söylüyor. Bütün cihazları "fix" edecek bir güncelleme yapmak zor. Altta Samsung çalışanı olan adamında yorumu var görebilirsiniz. Gelen ilk partilerde bazılarında sorun var. Ne zaman sorunsuz gelir bilmiyorum diyor.

Bence bazılarında sorun yok, bazılarında kabul edilebilir düzeyde olduğu için anlamıyor olma ihtimali yüksek ve bazılarında bariz belli olacak şekilde var.

Yarın son kez serviste şansımı deneyeceğim. Ekranda ilk değişim nedeni olduğunu söyledikleri piksel hatası/beyaz nokta gibi leke bunda da var. Madem o sebeple değiştirmişler bunu da değiştirmeleri gerekiyor, bundaki daha belirgin. Normalde mesela buna hiç takılmam çok önemsediğim bir şey değil ama değişim sebebi buysa bari bundan dolayı değiştirin yine var diyeceğim. Eğer değişirse kutuyu açmadan istediğim fiyata satmayı deneyeceğim satamazsam da ekranda kum mu var kasada açıklık mı var artık bakmadan 1 sene kullanacağım daha fazla uğraşmadan.

Değişmezse de THH sonucunu bekleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prfssr -- 14 Şubat 2024; 4:30:42 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Gsmarena'da S24 Ultra incelemesinde ekran sorunundan bahsetmiş, kendilerindeki inceleme cihazında da aynı problem varmış.

• Lomax. kullanıcısına yanıt

Mura efekti fabrikadaki kötü türlü türlü işlemlerden birinden bile olşuyor yani böyle bir sorun için birden fazla çeşit hatalı işlemlerden de kaynaklanıyor. Mura efektini AMOLED/OLED lerde yazılımla bazı renkleri vs göstererek yakma giderme var. Bir başka kaynağa göre de Mura olağı varsa onarılması imkansızmış :/ ...

Samsung başlarda kabul etmemiş sonra bir kesim kabul etmiş enteresan şekilde ... Neticede Samsung çözebileceğini ima ediyor ek olarak ta canlılık modu da eklenerek bu meseleyi karıştırmak ta istiyorlar ! Bence vakit kazanıyorlar ... Bu işin çözümü parça değişimi . Umarım bu süreçte sorunsuz kontrollerden geçmiş yedek parçaları veya tam yenileri gelir .

• smart1978 kullanıcısına yanıt

Şahsen ben eğer güncelleme ile düzelmezse ekran değişimi yaptırmayı düşünüyorum bir kaç ay sonra

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erditepe kullanıcısına yanıt
    Ekran değişse de garantisi yok hocam. Taktıkları ekran hangi parti üretimdeki ekran belli değil.

Eger telefona değişim gelirse kutusunu açmadan bekleyeceğim güncelleme ile çözülürse açarım sizden haber bekleyip çözülmezse açmadan kontrol etmeden satarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prfssr -- 14 Şubat 2024; 17:24:55 >
  • erditepe kullanıcısına yanıt

There are many manifestations of the Mura condition and the causes are quite diverse. For instance, color Mura (white or yellow, strips) is known as an irregular color distribution. Several possible causes of Mura are:

• Impurities or foreign particles in the crystal matrix
    • Uneven distribution of LCD matrix during manufacturing
    • Non-uniform luminance distribution of the backlight
    • Panel assembly induced stress
    • Flaws in the LCD cells
    • Thermal induced stress - high temperature operation over long periods of time

Mura durumunun birçok tezahürü vardır ve nedenleri oldukça çeşitlidir. Örneğin, Mura rengi (beyaz veya sarı, şeritler) düzensiz renk dağılımı olarak bilinir. Mura'nın birkaç olası nedeni şunlardır:

• Kristal matristeki safsızlıklar veya yabancı parçacıklar
    • Üretim sırasında LCD matrisinin eşit olmayan dağılımı
    • Arka ışığın düzgün olmayan parlaklık dağılımı
    • Panel montajı kaynaklı stres
    • LCD hücrelerindeki kusurlar
    • Termal kaynaklı stres - uzun süreler boyunca yüksek sıcaklıkta çalışma

EloTouch Solutions | Support

Bunlardan son kullanıcılar sorumlu değildir olamaz da .

Güncelleme yüksek ihtimalle Mura meselesi hariç çözümler veya iyileştirmeler olacak. Kamerada bazı gelişmeler resmi global bültende bugün yayınlanmıştı ... Bunlar oyalama sabredin işleri manası .

Usulen güncellemeyi yapalım da malzeme vermeyelim ...

Bence Mura karıştırılması imkansız bambaşka donanımsal bir rezalet ...

The Galaxy S24 has a 'grainy' display problem we haven't seen in years | Android Central

Peki bu Mura ya odaklanırken bazı kullanıcıların ekranlarında beyaz yeşil çizgiler oluşması da aslında üretim safhasındaki kalite kontrol hatalarıdır .

Samsung kendi ürettiği ürünleri sırf Operatörlere özel varyantlı diye kendi üretimli olmasını kabul etmiyor ve diyor ki Verizon gibi yerlere iade edin onların sorumluluğunda ! Teknik olarak doğru ama özde bunu üreten Samsung ! Ön sipariş kampanyalarından da kaybedeceği için mağdur olan kişi bilmezmi ki seri şekilde iade etmesini ! Adam mecbur kalmış mağdur da olmuş iptal edip tekrardan sipariş vermiş ! Burada Samsung kendisi mağduriyeti %100 en azından gidermesi gerekirdi ..

Samsung refuses to exchange devices for Galaxy S24 Ultra users with screen stripes (samfw.com)

Mura öyle geniş yelpaze arızalar veriyor ki sonra niye çizgiler oluşmuş dersiniz . Bazıları Mura yı ayrıca vr olduğunu idrak edemiyor çünkü halihazırda kabak gibi çizgiler ekranda kendi başına yetiyor.

Bilinçli tüketici minör gibi görünen diğer sorunları da hepsi birbiriyle organik kesin bağlantısı sebep sonuç etkisiyle vurgulaması ifade etmesi de gerekir.

• https://m.youtube.com/watch?si=fcLJRIM2ts5V0ABC&v=-eTSRngwAK0&feature=youtu.be

Bu ısınmayla ekran da sararmasın mazallah

• Bence bu kadar sorunun ustune s25 serisi 10 bit ekranla gelir

• FurkanEkici kullanıcısına yanıt
    şimdi sizin attıklarınızı inceleyince bende elimdeki cihaza daha dikkatli baktım. Kılıfı çıkarınca ekranın sol üst köşede çok hafif bir açıklık var sanırım, çıplak gözle anlamak çok zor ama telefon kamerası ile kontrol edince daha iyi görünüyor.
    Ha araya zamanla toz dolar mı bilemiyorum.
    Bence herkes detaylı kontrol etsin. SAMSUNG S24 SERİSİ EKRAN SORUNLARI SAMSUNG S24 SERİSİ EKRAN SORUNLARI

Mesela bu fotoda çok belli olmuyor, açıyı çok iyi ayarlamak lazım.

SAMSUNG S24 SERİSİ EKRAN SORUNLARI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harbi24 -- 14 Şubat 2024; 20:13:10 >

• harbi24 H kullanıcısına yanıt

yukari kisimda ahize oldugu icin o kisim normal gibi benim dedigim kismi kontrol edip atarmisiniz isik tutup cekmeniz lazim net cikmasi icin sag alt kisma bakin birde

Bence çok aşırı değil bu.

Daha ilgincini söyleyim. Ben genelde bu açıklık olan fotolarda cihazların lansman rengi olduğunu fark ettim ama benim cihaz siyahtı mesela.

Kasa tasarımı ve Ekran değiştiği için mi herkeste böyle farklı farklı acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prfssr -- 14 Şubat 2024; 20:27:9 >
    çok dikkatli baktım başka bir yerde problem görünmüyor.

yukari kisimda problem yok asagida problem yoksa cunku yukaridaki ahize yuzunden olusuyor o aciklik buyuk ihtimalle

• Prfssr kullanıcısına yanıt
    sizinkinde de mi açıklık vardı?

ama sol tarafta var o açıklık sadece, ya ekran ya da kasa da milimetrik bir çap kesim olmuş gibi.

ekrandan kaynaklaniyor gibi cunku kasada yamukluk yok ekranda var

• Samsung Community Kore sayfasında da grenli görünüm hakkında olan konuyu açtım.
    https://r1.community.samsung.com/t5/갤럭시-s/galaxy-s24-ultra의-거친-화면-샌디-화면-문제/td-p/25601327

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackcemre -- 14 Şubat 2024; 20:51:7 >
  • blackcemre kullanıcısına yanıt
    sayfa bulunamadı hatası veriyor

• tahice T kullanıcısına yanıt

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.