Şimdi Ara

Samsung Wave S8500 Almak İsteyenlerin Dikkatine!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Ankara
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar son zamanlarda dikkat ediyorum da özellikle ikinci el piyasasında haddinden fazla Wave ilanı bulunmakta.Samsung Wave'i bilen bilir.Gerçekten iPhone kalitesinde bir cihazdır.Belki ona BADA işletim sistemi kullandığından vurursunuz.Yani öyle fiyatına göre çok üst düzey bir cihazdır.Fakat şimdilerde kullanıcıları bu telefondan kurtulmak istiyor.Benim de aklıma hemen Wave'nin o kronik problemi geliyor,EKRAN YANMASI.Ne yazık ki piyasada ki Wavelerin %90'ında bu kronik sorun var.Herkes sebebi Super Amoled'den dir diyor fakat kullanım sıklığına göre bu sorun artık göze batar bir hal almaya başlıyor.Şu an bu cihazı kullanıp da göremeyenler.Cep telefonlarının arama ekranında *#0*# tuşlarını yazıp telefonun test moduna girsinler.Ardından orada çıkan menüde mavi rengi seçip,normal ekranda batarya,saat,cep telefonunun kaç diş çektiği bölgelerine yani telefonun üst kısımlarına dikkatlice baksınlar.Eğer siyah karaltı şeklinde bu sembollerin hologramını görüyorsanız bu sorun ne yazık ki sizde de var demektir.İşte belki de bu sorunun artık ayyuka çıkmasından mıdır bilinmez,insanlar wavelerini ellerinden çıkarmaya başladılar.Dileğim bu modeli tercih edecekseniz bu sorunla ilgili bilgi sahibi olmanız ve alacağınız telefonda bu sorun var mı yok mu buna dikkat etmeniz ve ona göre karar vermenizdir.Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.Bu arada tüm bunları bu sorundan haberdar olan eski bir wave kullanıcı olarak yazıyorum.
    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• Bilgilendirme için çok teşekkürler!
  • saol dostum tavsiyelerin için saygılar klavyene sağlık
  • Banada söyledi biri bunu eminim aynı kişiden duymuşsundur böyle bişe döndürüyor ilk defa duydum kimsenin bundan haberi yok ağzınla diyosun üstüne bu sorun yüzünden satıyolar diyosun tutmuyor dediklerin.Bende wave arıyorum şu sorunun gözle görülür bi yanını yazsan ? Ekran yanması dediğin şey yanan ekran çalışmaz..Bir çeşit saçmalık gibi geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emreün

Banada söyledi biri bunu eminim aynı kişiden duymuşsundur böyle bişe döndürüyor ilk defa duydum kimsenin bundan haberi yok ağzınla diyosun üstüne bu sorun yüzünden satıyolar diyosun tutmuyor dediklerin.Bende wave arıyorum şu sorunun gözle görülür bi yanını yazsan ? Ekran yanması dediğin şey yanan ekran çalışmaz..Bir çeşit saçmalık gibi geliyor

acık acık yzmıs arkadas neyını anlamadın....
  • Bu sorun ayyuka çıkmış demiş ekran yanması demiş ama bu ekran yanması ne yani yanınca ne oluyor onu yazmamış.Ekran yanıyorsa zaten çalışmaz.Arkadaşın yazısını okumadan cevap yazmasaydın keşke.
  • quote:

Bu sorun ayyuka çıkmış demiş ekran yanması demiş ama bu ekran yanması ne yani yanınca ne oluyor onu yazmamış.Ekran yanıyorsa zaten çalışmaz.Arkadaşın yazısını okumadan cevap yazmasaydın keşke.

ban yazıyı 1 kere okudum ekran yanması dediği şeyi anladım.3 4 defa okumaya gerek yok sanada kopyalıyım istersen ekran yanması derken aşşagıdaki sorunu belirtme kistemiş

Cep telefonlarının arama ekranında *#0*# tuşlarını yazıp telefonun test moduna girsinler.Ardından orada çıkan menüde mavi rengi seçip,normal ekranda batarya,saat,cep telefonunun kaç diş çektiği bölgelerine yani telefonun üst kısımlarına dikkatlice baksınlar.Eğer siyah karaltı şeklinde bu sembollerin hologramını görüyorsanız bu sorun ne yazık ki sizde de var demektir.İşte belki de bu sorunun artık ayyuka çıkmasından mıdır bilinmez,insanlar wavelerini ellerinden çıkarmaya başladılar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eğer wave terih edeceksen bu testi uygulamadan satın alma diyor arkadaş kısacası, bunda düşünecek pek bir şey yok ;).
    Açıklama için ayrıca teşekkürler!...
  • açıklama için teşekkürler bu sorun sarı çizgi ekran yanma çoğunlukla 8500 de oluyor galiba.
  • Plazma ekranlarda da görünen birşeydi bu galiba. baştan olan değil sonradan oluşan birşey. Sık sık arkaplanı değiştirin veya ekran koruyucu kullanın birşey olmaz...Ben böyle biliyorum en azından..
  • quote:

Banada söyledi biri bunu eminim aynı kişiden duymuşsundur böyle bişe döndürüyor ilk defa duydum kimsenin bundan haberi yok ağzınla diyosun üstüne bu sorun yüzünden satıyolar diyosun tutmuyor dediklerin.Bende wave arıyorum şu sorunun gözle görülür bi yanını yazsan ? Ekran yanması dediğin şey yanan ekran çalışmaz..Bir çeşit saçmalık gibi geliyor

Arkadaş sen anlaşılan ekran yanmasını ekrana çakmak tutup öyle yakmak gibi anladın galiba.Uzun uzun da yazdım,açıkladım herkes anlasın diye.Bir kez daha anlatmaya çalışayim.Öncelikle ekran yanmasına uğramış bir cihazın ekranı çalışmaya devam eder.Sadece ekran yanmasının bulunduğu bölümler gün geçtikçe siyahlaşmaya(kullanım süresine,ekran parlaklığına göre değişir)başlar.Bu ilk zamanlarda dikkatinizi çekmeyebilir.Fakat cihazınızla örneğin video izlerken saat,pil göstergesi vs.'nin olduğu yer de videoya dahil olduğunda işte o bölümlerde saat,pil göstergesi vb.sembollerin karaltılarını görürsünüz.İşte bu ekran yanmasıdır.En büyük sebebi de ekranda sürekli olarak sabit bir yerde durmalarından kaynaklanmaktadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: gemmologist

Plazma ekranlarda da görünen birşeydi bu galiba. baştan olan değil sonradan oluşan birşey. Sık sık arkaplanı değiştirin veya ekran koruyucu kullanın birşey olmaz...Ben böyle biliyorum en azından..

Anlattıkların genel olarak doğru kardeş.Fakat tema değiştirsek bile,saat,pil göstergesi telefonun kaç diş çektiğinin olduğu bölümün yerini değiştiremediğimizden bu soruna tam olarak çözüm bulmuş olmuyoruz.İnternette Wave burn in başlığıyla ilgili pek çok makale var fakat bunların hemen hemen hepsi ingilizce ya da başka dillerde olduğundan burada yeterince paylaşamıyorum.Ne yazık ki bizlerde bilgisiziz.Amacımda zaten bunu yoketmek.

• quote:

Bu sorun ayyuka çıkmış demiş ekran yanması demiş ama bu ekran yanması ne yani yanınca ne oluyor onu yazmamış.Ekran yanıyorsa zaten çalışmaz.Arkadaşın yazısını okumadan cevap yazmasaydın keşke.

Onca okuyan anladı bir sen anlamamış ve anlamadığına da yorum getirememişsen,daha diyecek birşey bulamıyorum.

• Bilgilendirme için çok teşekkürler.
  • açıklaman için çok saol,bende wave almayı düşünüyordum bu sıralar,en azından telefonu alırken test etme imkanı sağlamış oldun bize
  • Mrb arkadaşlar şimdi şöle demem gerekir wave nin elinden çıkarılmasının sebebi hiç bizman bu kronik sorun olmamıştır zaten böle de bir kronik sorun yoktur. Arkdaş bunu ne ye dayanarak sölüyor izah ederse burda beni ve bizi memnun eder *#0*# samsugn cihazların Test modudur bu karakterleri bütün samsung model telefonlarda da girebilirsinzi kullanıcı için hiç bir sorun teşkil etmez ordaki menude renk göstergeleri hoparlör test ön ve arka kamera ( ön kamera varsa eğer ) bu gibi testler yapılır. Samsung model cihaz alıcak olan arkadaşlar bu menuden testi yapıp daha emniyetli bi şekilde cihazı kontrol etmiş olur ancak şu ana kadar wavenin arkadaşın da bahsettiği sorun yoktur diyeceğim çünkü ben hiç rastalmadım. SAmsungla haşır neşirim çünkü. Ancak yansanayi lcd olursaki bu sorunu yaratabilir zaten onunda ekran görüntüsünden belli olıur

• İtfaiye çagıralım gelsinde söndürsün ekranı.

Arkadaslar takılmayın *#0*# test modu cogu zaman tutarsızlık yapabılır onemlı

olan kullanım sırası resım cekerken fılm ızlerken bekleme modunda bı sorun

varsa korkun yoksa takılmayın boyle seylerle..
  • quote:

ekran yanması denen şey ingilizce burn in oluyor. aynı logo ya da yazı ekranda uzun süre kalınca orada iz yapıyor. yazıyoı ya da logoyu değiştirsen bile gölgesi kalıyor.

plazmalarda olan bişey genelde, uzun süre aynı kanalı izle mesela, 4 gün starda kalsın. sonra kanal değiştirdiğinde mesela kanal d yi açtın, sol üst köşede star logosu şekilnde bir gölge görebilirsin. ama tabi pil ve anten göstergesinin olduğu yeri değiştirmek zor olduğu için onu kastetmiş arkadaş.

ama bu ne derece sorun kısmına girer kişiden kişiye değişir.

• Bakın arkadaşlar başka bir forumda da benzer konuyu açmıştım.Oraya daha çok Wave kullanıp da dediklerime göre cihazlarını test eden insanlar yorum bırakmışlar.Ne yazık ki başka sitelerin linklerini buradan vermek engellenmiş.Eğer google üzerinden arama yaparsanız konu ya da konulara ulaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkcombil -- 11 Nisan 2011; 18:21:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SPaCeLoRD

ekran yanması denen şey ingilizce burn in oluyor. aynı logo ya da yazı ekranda uzun süre kalınca orada iz yapıyor. yazıyoı ya da logoyu değiştirsen bile gölgesi kalıyor.

plazmalarda olan bişey genelde, uzun süre aynı kanalı izle mesela, 4 gün starda kalsın. sonra kanal değiştirdiğinde mesela kanal d yi açtın, sol üst köşede star logosu şekilnde bir gölge görebilirsin. ama tabi pil ve anten göstergesinin olduğu yeri değiştirmek zor olduğu için onu kastetmiş arkadaş.

ama bu ne derece sorun kısmına girer kişiden kişiye değişir.

Konuyu açan arkadaştan daha güzel açıklamışsın ben bunu soruyodum tam olarak teşekkürler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.