ehliyet almak bu kadar kolayken normal.. şartlar ağırlaştırılmalı. profesyonel psikoanaliz yapılmalı geçemeyen alamamalı. magandadan bol bişi yok memlekette |
Şanlıurfada ki 'DEHŞET KAZA(Cinayet)' ! (ŞAHIS ve Araç fotoğrafı konuda !) (3. sayfa)
-
-
Allah belasını versin bu ülkedeki adaletin.Bu ülkede ha insan ölmüş ha hamam böceği ölmüş farkı yok.Bu aracın sahibini şimdi adam gibi araştırsalar bulamazlar mı?Ruhsat sahibin cep telefonun dan kredi kart harcamalarına kadar mutlaka kendini ele vereceği çok şey var.Allah rahmet eylesin vefat eden kızın yola o şekilde çıkması da hatalı ama ne olursa olsun şehir içinde o hız ne öyle.
-
quote:
Orijinalden alıntı: zotacing
Bu mesaj silindi.Bu nasıl bir yorum ya. Şehir içinde zengin piçleri neden yarış yaparlar. Onlara hiç bir sözün lafın yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu adamın ömür boyu müebet yemesi lazım kazanın bedelini ödemeli, zaten tipinde hayır yok
-
Göze göz dişe diş, girdiği yerden çıkmaması gerekiyor. Şu an içimden geçen küfürleri yazsam forumdan ban yerim -
Bence gece karanlığında etkisiyle araçların hızını fark edemedi. Fark ettiğinde de tam ortada kaldı ve çarpışma oldu. gece dikkat edilmesi gerekli. -
Kulaklık takıyor olabilir mi acaba 5-6 ay kadar önce yanıbaşımda bir köpeği ezmişlerdi, bu köpek benim yanıma gelmiş kendini sevdirmişti 2-3 dk kadar sonra hayvancağız ruhunu teslim etti, o günden beri kulaklık takmaya korkuyorum her an bir yerden araba fırlıycakmış gibi bir psikoloji oluşturdu bende -
Kansız. Bir de arabayı mı saklamış...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 28 Ocak 2021; 23:27:59 > -
quote:
Orijinalden alıntı: f 22 raptor
Kulaklık takıyor olabilir mi acaba 5-6 ay kadar önce yanıbaşımda bir köpeği ezmişlerdi, bu köpek benim yanıma gelmiş kendini sevdirmişti 2-3 dk kadar sonra hayvancağız ruhunu teslim etti, o günden beri kulaklık takmaya korkuyorum her an bir yerden araba fırlıycakmış gibi bir psikoloji oluşturdu bendeO kadarını bilemem. Belki ilk kişi yola atlayınca bir anda istemsizbir şekilde kontrol etmeden atlamış olabilir.
Bende bıraktıgı izlenim o kişi yola atlamasaydı oda atlamazdı şeklinde oldu.
Koşarak karşıdan karşıya mı geçilir? Sürücüden çok o eleman gözüme battı.
-
Vuran mahlukatın haricindeki araçlarda o yola göre hızlı değillermi banamı öyle geldi -
Bu ülkenin geneli cahil bunu ne yazık ki kabul etmeliyiz. Tabancanın satışı zor ve daha da zorlaştırılmalı. Hatta lüks araçlara çok çok daha fazla vergi konulmalı. Eşşek olana semeri vuracaksın. Aklı olan yurtdışına kaçar.
-
Vergilerin daha da düşük olduğunu düşünsenize. Bu ülkeye symbol bile çok çok fazla :DDDD
-
Oraya buraya kasis kondurulmasına kızıyordum ama anladım ki bu kadar hayvanın ehliyet alıp araba kullandığı bir ülkede az bile kasis yapmışlar. Cezaların da hiç bir caydırıcılığı yok, ölen öldüğü ile kalacak.
-
Cezalar gayet caydırıcı ama insanlar aptal. Yaptıklarının ne sonuçları olabileceğini düşünemeyecek kadar aptal hem de. Ha dersin ki adalet var mı? Hayır.
insanlar bir de ceza beğenmiyor çünkü toplum olarak linç kültüründen besleniyor ve sürükleniyoruz. Burada 15 dakika içeriye atsalar duramaycak tipler, biri 15 yıl ceza alınca az vermişler diyebiliyor. Bıraksan meydanda asılmasını istiyor çünkü.
edit: imla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 29 Ocak 2021; 0:29:32 > -
merak etmeyin belliki zengin p.ç. (yayayı haksız çıkartırlar hiç şaşırmayın)
-
Arkadaşlar, ben Urfada yasıyorum. Kaza, merkez ilçe Karaköprü'nün 35 metre dedikleri ana caddelerinden birinde olmuş. Şehre gelen otobüslerin bile kullandığı bir yol. Kasis, bu yola zor yapılır bence.
Ayrıca Rahmetli, Urfada tanınan, bilinen bir ailenin kızı. Durum, yukarıda çoğu kişinin dediği gibi yatmaz ya da az yatar çıkar gibi olmayabilir. Ne acı ki bunu konusuyoruz. Baban, dayın sağlam ise hakkını arayabilirsin. Garibansan vah haline. -
içim bir kötü oldu yaa -
Hayır cezalar caydırıcı değil. Bu konuda beni ikna etmen imkansız. Cezalar bir yana, yürürlükteki infaz kanunu zaten ne ceza verirsen ver en fazla %30'unu yatırıp çıkarıyor. Bir de alakasız iyi hal indirimleriyle yasadaki yetersiz ceza hakimler tarafından hafifletiliyor.
Bu örnekteki sürücü kılıklı insan müsveddesi kayda değer bir ceza almayacak. Öte yandan ortada bir ölüm var ve bunun telafisi yok.
Şehir içinde aşırı hızı kabahat olarak ele alırsan, para cezasıyla kurtarırsın.
Peki, şehir içinde, milyonlarca insanın bir arada yaşadığı dar bir alanda hız yapmak kabahat midir, yoksa öldürmeye ya da yaralamaya teşebbüs müdür?
Cürüm müdür, kabahat midir?
Ben cürümdür diyorum. Bizim hukukumuz maalesef böyle ele almıyor. Böyle ele almadığı için de vicdanlar kanatılıyor.
Devlet eliyle suçu cezalandırmanın belirleyici nedenleri vardır. Bunlardan biri, suçlunun ıslahı ise diğeri kurbanın yakınlarını tatmin edecek intikam ve ölenin öcünü alma gerekliliğidir..
Bu ikisi arasında suça göre makul bir denge gözetilmesi gerekir. Suça göre diyorum çünkü insan öldürenle ekmek çalan aynı kefeye konulamaz.
Bizde bu denge nedense hep suçlunun ıslahı yönünde işliyor, kurban ve yakınları yok farz ediliyor. Her türlü avantaj suçlunun lehine kullanılıyor vehukukun bu normu da resmen sömürülüyor. Böyle olunca da insanları kendi adaletini sağlamaya teşvik ediyor devlet. Böyle devlet olur mu?
N'apsın insanlar, n'apsın bu kızın yakınları, gidip kendi adaletlerini mi sağlasınlar?
Edit: İmla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 29 Ocak 2021; 11:30:48 >
-
Tamam
-
Araç 50- 60 km ile gidiyor olsa idi,kesinlikle kızcağız
hayatta olurdu.Bu alçaklar umarım en ağır cezayi alır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X