Şimdi Ara

' Sanzumandan Gelen Ses '

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar merhaba, 2000 model skoda octaviam var. 1.6 8v SR motor. 140.000 km de ve tup yok.bugun fark ettim arac calisirken şanzumandan cok az ses geliyor. Debriyaja basili iken bu ses gelmiyor. Diceksiniz biliyorum debriyaj rulmani yada prizdirek olabilir diye.

Lakin bu ses boyle cok hafif bi ses sanki sanzumanin kendi calisma sesi gibi. Beni kuskulandiran debriyaja basinca kesiliyor eger prizdirek rulmani ise sanzuman inecek biliyorum komple bastan asagi sokulecek mi bu durum korkulacak bisi mi onerilerinizi bekliyorum.

Baski balata degiseli 10.000 km oldu bu arada aracla bu sekilde uzun yola ciksam sizce sorun olur mu. Simdiden tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bence yola gitmesinde sakınca yok.
  • Bi an önce baktirmanda fayda var şanzuman yaği kontrolu yap yada başka problem olabilir başina iş acabilir

• Baskıyı hangi marka ile değiştirdiniz hocam kötü mal ise sebep oluyor olabilir.
    Çünkü daha yeni değiştirmişsiniz baskıyı

• Kullanılan yağ viskositesi ve uygunluğu doğru mu, yağ eksik olabilir mi

• Prizdirek bilyası sorununuz.
  • Volkwagen grubunun kullanmış olduğu aee, aft,akl,sr (kodlar markaya göre değişiyor) motor grubunun şanzımanı kronik sıkıntılıdır.
    Şanzıman 5.vites dişlisi yeteri kadar yağlama yapamıyor dişliler aşınıyor.O ses ilk başta seni bi 20.000km kadar götürür tahminen ,sonrasında bir gün trafikte şanzıman dağılacak haberin olsun.

Şanzımanın tamirini yapmıyorlar ,komple çıkma değişiyor. 3 kere şanzıman değişmiş biri olarak söylüyorum.
    Daha uzun götürmesi için sakın şanzıman yağını eksik etme sürekli maximum seviyede olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tekerden gelen ses
    13 yıl önce açıldı
    Şanzımandan gelen ses
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • iCrush kullanıcısına yanıt
    Hocam baski luk marja degilde sachs markaydi bu arada yanlis yazmis olabilirim marka ismini. Yillik izinde ustaya goturecem bakalim

• debroglienindalgaboyu D kullanıcısına yanıt
    Hocam cevabiniz icin tesekkur ederim. Yağ ve yağ seviyeleri kontrolunu sıklikla yapiyorum butun sivilar gerekli maks. Seviyede. Siz neden sanzuman degistirdiniz peki hocam sizde de mi ses sorunu vardi. Sizce sorun buyumeden sanzumani actirip bakim mi yaptirayim yoksa devam diyip sonuna dek bineyim mi.

• metinTasci M kullanıcısına yanıt
    Metin hocam kullanilan yag ve özelligi dogru. Prizdirek yada debriyaj bilyasi diyolarya insallah agir bi masraf acmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: UZMAN JANDARMA´

Hocam cevabiniz icin tesekkur ederim. Yağ ve yağ seviyeleri kontrolunu sıklikla yapiyorum butun sivilar gerekli maks. Seviyede. Siz neden sanzuman degistirdiniz peki hocam sizde de mi ses sorunu vardi. Sizce sorun buyumeden sanzumani actirip bakim mi yaptirayim yoksa devam diyip sonuna dek bineyim mi.
    Evet ilk başta, debriyaja basınca kesilen şıkır şıkır ses vardı.Uzun bir süre sonra,giderken tat tak vurma sesisyle vitesten atmaya başladı, o halde sanayiye kadar gittim.Sonuç şanzıman kovan kırdı.Şanzımanı şuan açtırtırsanız,ustanın kabileyetine kalmış kesin bir çözüm alamayabilirsiniz.

Çıkması 1000-1500 arası değişiyor.Alacağınız çıkma şanzımanda da ses problemi yada vites dişli oranı farklı olabilir.Bir hafta içersinde 3 kere değişti,ilk şanzıman yediğimde,bunlardan 2 sinde şıkırdama sorunu.Son takılan şanzımanda da vites oranları farklı idi (Normalde 5.vites 3000devir 120 km iken,yeni şanzıman 5.vites 3000 devir 95 km yapıyordu).Sonunda uygun şanzıman bulunup takıldı. 1.5 sene sonrasında gene ses yapmaya başladı :)

• Hocam oncelikle gecmis olsun, sizde baya cekmissiniz bu şanzuman derdinden. Bu durumda ne yapalim hocam aracimi degistirelim, cikma sanzuman mi alalim yada eskisiyle tamir ettirip devam mi edelim. Aracida cok seviyorum daha 140.000 de uzerine ekleyip alma durumumda yok isciligi duzgun sanzumanci var mi tanidik sizin hocam. Bu arada cevabiniz icin cok tesekkur ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: UZMAN JANDARMA´

Hocam oncelikle gecmis olsun, sizde baya cekmissiniz bu şanzuman derdinden. Bu durumda ne yapalim hocam aracimi degistirelim, cikma sanzuman mi alalim yada eskisiyle tamir ettirip devam mi edelim. Aracida cok seviyorum daha 140.000 de uzerine ekleyip alma durumumda yok isciligi duzgun sanzumanci var mi tanidik sizin hocam. Bu arada cevabiniz icin cok tesekkur ederim.
    Ne yaptınız araçla ilgili , inşallah ufak bir problemdir.
  • Bende 135bin de vw sahibiyim. Baskı balatayı 100bine değişti. Geçen ışıklarda dururken bir ses duydum debriyaja bastım çektim düzeldi. Uzun bir süredirde o sesi duymadım. Konu sahibinin çözümü ne oldu, takibimde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shakircan -- 8 Haziran 2019; 8:18:42 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Prizlek rulmanı ama hiç bir sıkıntı olmaz anlattığınız kadar ile araç temiz sanırsam.Ne müşteriler geliyor görüyorum rulman bağırıyor beni değiştir diye.Ve aklınızda bulunusun Debriaja basıp ses yaparsa debriaj rulman/bilyası,eğer keserse prizlek rulmanı gene biliyorsunuzdur bunu ama bu yorumu okucak olan arkadaşlar varsa bilgilensin.
  • debroglienindalgaboyu D kullanıcısına yanıt
    Hocam daha ustaya goturmedim farkli ildeyim ben ustamda farkli ilde yillik izinde ustanin önunu gidecez ses cok az ama yinede dikkatli kulak verirsen duyuluyor araci simdilik kullanmiyorum desem yeridir. Usta prizdirek diyor %100

• Debriyaja bastığınızda ses gidiyor ise bu sesin şanzımanın içinden geldiğine işaret eder
  • Aynen hocam ses sanzumanin icinden geliyo bilyalara baktiracam izinde.

• shakircan kullanıcısına yanıt
    Hocam araci yaptirdigimda bilgilendirme yaparim size ama akl kodlu motor tipinde bu sorun kronik dedi ustam aninda müdahale olmasi lazim dedi insallah sizde boyle bisi olmaz.

• aee motorlu ibiza geldi aklımda benimde şanzımandan sürekli ses geliyordu beni baya bir uğraştırdı paramı çöpe attım Allah düşman başına vermesin eski wv grubunu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.